2010-12-20, 19:19
|
#26
|
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2008-06
Lokalizacja: Katowice
Wiadomości: 11
|
Dot.: PARAPETÓWKA - proszę o ciekawe menu:)
hej
co do parapetówki
ostatnio wypróbowałam paszteciki w cieście serowym. Jedna z Wizażanek
pisała o tym.
Troche wzbogaciłam ten przepis i wyszły pyszne!
Przepis:
200 g margaryny, 250 g mąki, 250 g sera bialego (wziełam półtłusty)
Zgnieść na gładko.
FARSZ:
warzywa z bulionu drobno pokroiłam, można zetrzeć, dodałam mięso mielone, przesmażoną cebulkę drobno posiekaną i przyprawy (ostrą i słodką papryke, troche kucharka, pieprz, sól)
Zrobiłam tez czesc pasztecików z pieczarkami smażonymi, cebulką smażoną i krojonymi drobno oliwkami.
Jak zwinełam to dobrze chyba końce zamknąć, bo tłuszcz wypłynął i ciasto było namokniete od spodu, wrazenie niedopieczonego
Czas, 35 min w 180 st. C (w przepisie było 25 min)
No pozdrawiam wszystkie gotujące wizażanki
moze przydadza się którejś moje wskazówki
dziekuje za fajny przepis
|
|
|