2011-06-09, 10:56
|
#7
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 2 081
|
Dot.: Dobre dania gotowe
Ja lubię gotowe sosy do spaghetti Dolmio, ostatnio odkryłam pesto z Lidla - ale nie patrzę aż tak bardzo na składy i nie wiem, czy jest tam gluten, natomiast obecność konserwantów jest dla mnie raczej oczywista... Lubię też sosy do makaronu z Knorra, jak na proszek z paczki ma całkiem przyzwoity skład. Tylko to wszystko do makaronu ci podałam, a w makaronie gluten... Chyba że kupujesz bezglutenowy. W ogóle mało jest gotowców bezglutenowych na rynku
Zrobienie sałatki trwa chwilę, a nie wymaga ani gotowców, ani stania nad garami...
Jadłam też kiedyś Kociołek z Łowicza (spory słoik) i też było to niezłe, nawet na wyjazd, dla jednej osoby starczy na dwa razy. Kupiłam też kiedyś taką dużą lasagne w Biedronce (nie w mrożonkach, tylko na półce, wiem że w Lidlu też takie są) i to było niezłe, a porcja ogromna. No ale znów gluten. O, i fasolka po bretońsku z Biedro też niezła, tylko trzeba przyprawić po swojemu, kiełbaski dodać.
Wydaje mi się też, że dobrym pomysłem jest poświęcenie się, przygotowanie sobie czegoś więcej (naleśników z farszem, pierogów, bigosu, zupy, leczo, co tam lubisz), nawet kosztem stania 3 godzin nad garami, zamrożenie tego majdanu (nie mówię, że trzeba to gotować naraz ) i potem tylko sobie wyciągasz i zjadasz. Masz zrobione po swojemu, bez konserwantów. To taki OT, bo wiem że pytasz o dania gotowe
|
|
|