drozdzy uzywam tych zielonych ze zdjécia na blogu
http://catalancuisinecorner.blogspot...1_archive.html
niektore bulki wymagaja zeby drozdze urosly i one faktycznie rosna w polaczeniu z woda i cukrem i maka. Ale jak juz urosna i dodam je i wyrobie ciasto to ciasto juz potem nie urosnie w ciagu nastepnych 40 minut. A powinno i to niektore dwukrotnie podwoic swoja objetosc. A u mnie
. I w smaku nie sa zle, ale co to za interes robic 6 bulek z 0.5 kg maki?
WIna piekarnika ot nie jest raczej bo ciasto z dobra wkladka
wyszlo ok, biszkopt urosl jak trzeba (tzn ten drugi bo pierwszy udalo mi sie ugrilowac
) Zastanawiam sie nad maka (uzywam polskiej), ale w przepisach na whiteplate nigdy nie jest napisane jaki to rodzaj maki ma byc (a probowalam tortowej, wroclawskiej, poznanskiej)
Od tuji precz!!!!
magnolie chce tam zasadzic, tulipany, rododendrony, azalie, koper etc etc... plot mam dugi