2008-02-19, 22:02
|
#70
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
|
Dot.: lasagne
Cytat:
Napisane przez Asieńka
Płatów gotować nie trzeba, ale ważne jest by w piekarniku makaron miał mokro- czyli dużo sosu; ja przekładając farszem podlewam też sosem, na koniec też leję sos; wtedy makaron ugotuje się bez wstępnej obróbki.
|
Dokladnie tak. Poza tym jak dziewczyny wspominaly - rozni producenci sugeruja inna obrobke wstepna lub jej brak. To juz trzeba doczytac.
Aby makaron mial mokro oprocz duzej ilosci "mokrego" sosu, trzeba tez naczynia w ksztalcie tych platow. Jesli nalozymy lazanie na wielkiej plaskiej blasze, to nawet duza ilosc sosu nie pomoze, bo sos wyschnie podczas pieczenia.
Makaron gotuje sie kilka minut, jednak do gotowania wody trzeba. Jak sie zapewni i wode i temp. to wszystko powinno grac.
|
|
|