Wątek
:
Kulinarnie - polsko - angielskie gotowanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
2008-03-15, 14:04
#
13
AgusiaGda
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-01
Wiadomości: 373
Dot.: Kulinarnie - polsko - angielskie gotowanie
ja bym zaryzykowała z gołąbkami
<ale tylko i wyłącznie robionymi z kapusty włoskiej i z koperkiem>
jeśli masz mąkę kartoflaną - zrób plindze
(ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, w miseczce podzielić te ziemniaki na 4 części i jedną z nich wyjąć <na chwilkę> i w to miejsce wsypać taką ilość mąki ziemniaczanej, żeby zastąpiła ziemniaki - na równo, doprawić solą i pieprzem, wyrobić, uformować placuszki i usmażyć - podawać z sosem grzybowym lub mięsnym)
a co z tradycyjnym polskim kotletem schabowym??? albo w wersji super
(w środku np. z brzoskwinią)
pamiętaj też, że kotlet mielony nie jedno ma oblicze
__________________
http://www.suwaczek.pl/cache/4118342ff1.png
AgusiaGda
Pokaż profil użytkownika
Znajdź więcej postów AgusiaGda