Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kulinarnie - polsko - angielskie gotowanie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-15, 14:04   #13
AgusiaGda
Raczkowanie
 
Avatar AgusiaGda
 
Zarejestrowany: 2007-01
Wiadomości: 373
Dot.: Kulinarnie - polsko - angielskie gotowanie

ja bym zaryzykowała z gołąbkami <ale tylko i wyłącznie robionymi z kapusty włoskiej i z koperkiem>


jeśli masz mąkę kartoflaną - zrób plindze (ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, w miseczce podzielić te ziemniaki na 4 części i jedną z nich wyjąć <na chwilkę> i w to miejsce wsypać taką ilość mąki ziemniaczanej, żeby zastąpiła ziemniaki - na równo, doprawić solą i pieprzem, wyrobić, uformować placuszki i usmażyć - podawać z sosem grzybowym lub mięsnym)


a co z tradycyjnym polskim kotletem schabowym??? albo w wersji super (w środku np. z brzoskwinią)

pamiętaj też, że kotlet mielony nie jedno ma oblicze
AgusiaGda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując