|
Dot.: Technologia wypieku porządnego biszkoptu
Słuchajcie ja, wszystkie moje koleżanki i rodzina korzystamy z tego przepisu Jeszcze nie zdarzyło nam się, żeby biszkopt opadł, nie ważne jaki piekarnik itp. Moja Babcia ma piekarnik, który ma chyba z 40 lat, często przypala ale jeszcze nigdy nie nie zepsuł się biszkopt z tego przepisu. Polecam gorąco
Kopiuję go!
Składniki:
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki tortowej
4 jajka
4 łyżki oleju
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę - połączyć z białkami. Dodawać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie wlać po łyżce oleju. Wszystko ubić. Piec ok 35 minut w temperaturze 180o
Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-03-20 o 19:11
Powód: dopisek
|