Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Technologia wypieku porządnego biszkoptu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-20, 19:10   #13
Seona
Zakorzenienie
 
Avatar Seona
 
Zarejestrowany: 2005-03
Lokalizacja: Rzeszów
Wiadomości: 10 537
Dot.: Technologia wypieku porządnego biszkoptu

Słuchajcie ja, wszystkie moje koleżanki i rodzina korzystamy z tego przepisu Jeszcze nie zdarzyło nam się, żeby biszkopt opadł, nie ważne jaki piekarnik itp. Moja Babcia ma piekarnik, który ma chyba z 40 lat, często przypala ale jeszcze nigdy nie nie zepsuł się biszkopt z tego przepisu. Polecam gorąco

Kopiuję go!

Składniki:

1 szklanka cukru
1 szklanka mąki tortowej
4 jajka
4 łyżki oleju
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę - połączyć z białkami. Dodawać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie wlać po łyżce oleju. Wszystko ubić. Piec ok 35 minut w temperaturze 180o
__________________

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-03-20 o 19:11 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując