Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
jak zrobic kleik
ja robie tak:
Obecnie moje dziecko zjada na noc 210ml mleka +kleik kukurydziany
Daje 210ml wody, 7 miarek mleka +6 miarek (tych samych co mleko) kleiku, przygotowuje mleko, pozniej wsypuje kleik i energicznie mieszam najlepiej widelcem (nie wsypuj calego kleiku na raz, tylko miarka, po miarce, za kazdym razem mieszajac, bo jak nie, to moga zrobic sie grudki) do tego smoczek trojprzeplywowy z aventu i maly pije jak ta lala.
Ogolnie zasada jest taka - kleiku o jedna miarke mniej, niz mleka
Z moich doswiadczen wynika,ze lepszy jest kleik kukurydziany:
-nie powoduje zaparc
-nie ma dodatkow smakowych
zawsze z kleiku ryzowego mlody wypije rzadkie- a geste zostaje.
Z kukurydzianym nigdy tak nie bylo!
Edytowane przez sylwia-zuza
Czas edycji: 2008-04-25 o 13:44
|