Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Akademiki godne polecenia we Wrocławiu:) Wasze uwagi i relacje:)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-16, 23:29   #8
martina@
Zakorzenienie

GG do martina@
Dot.: Akademiki godne polecenia we Wrocławiu:) Wasze uwagi i relacje:)

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
na razie chce po polsku studiowac ; )
i wlasnie juz mam andzieje od pazdziernika mieszkac w przegubowcu

a zdjecia... wklejaaaaj!!
ja chce mieszkac w tym "wyszym standardzie" czyli troche drozsze ; )

o co pytac yyyy

1) jako ze mnie strasznie interesuja miedzynarodowe stosunki gosp mozesz powiedziec dokaldnie jakie masz przedmioty mniej wiecej i w ogole, bo ja to znam z nazwy glownie i z opisu na stronie ; )
2) czy jest ciezko.. znaczy ile mniej wiecej nuaki
3) jak stoja jezyki... bardzooo mi zalezy bo zdawalam na maturze 2 i chce je dalej kontynuowac
4)jak Tobie sie meiszka w akademiku... z ta lazienka i w ogole... czy da sie przyzwyczaic i czuc "jak u siebie"
5) jak szybki jest internet
6) jak znalazlas wspollokatora
7)warunki nauki... czy mozesz sobie normalnie siedziec i sie uczyc a nie ze Ci ciagle wyjąąą
8) co z zarciem [jakies tanie bary ]
9) trudno jest miec srednia zeby dostac naukowe ?

no iw szystkie ciekawostkii

ja to Cie chyba odnajde jesli sie tam dostane
zwlaszcza ze studiujesz miedzynarodowe.... ; )

i zdjecia zdjecia wklejaj bardzo

i wez pod uwage ze ja z drugiego konca Pokski, i tak sie na Wro napalilalam, a sie o SGH staralam [jesczze kilka miesiecy temu ]

1) na pierwszym roku: mikroekonomia (caly rok), socjologia, polityka społeczna, filozofia, prawo cywilne, prawo wspolnotowe, integracja europejska, współczesne systemy polityczne, podstawy metod ilosciowych w ekonomii, geografia plityczno-gospodarcza, wprowadzenie do europejskiej gospodarki przestrzennej, historia gospodarcza, informatyka. Dwa języki, jeden wybierasz jako kontynuacje i masz go 2x45 min w tygodniu, a drugi jako start, ale pisze sie test i czasami tez jest to kontynuacja 3x45min. Chyba o niczym nie zapomnialam

2) wszystko zalezy na kogo trafisz i czy jestes bardziej humanista czy scislowcem. ja mialam duze problemy z historia bo w ogole nie wchodzila mi do glowy, mialam tez poprawke z filozofii ale generalnie ciezko to nie jest najlepiej jest byc systematycznym bo potem sie zwala duuuuuuuuuuzo rzeczy na glowe i mozesz odniesc wrazenie ze nad tym nie panujesz, ale i z takich sytuacji udalo mi sie wykaraskac generalnie mozesz sie nastawic na to, ze przyjdzie kolo na ktore nic nie umiesz i trzeba bedzie zarwac niejedną nockę a przed egzaminem to nie wspomne. Mozna oczywiscie isc na freestyle i nic nie umiec i tez zaliczyc kwestia tego, czy lubisz adrenaline (ja lubie )

3) jezyki - lepiej niz na innych uczelniach, ale nie jest to nic wybitnego. Na kazdych studiach, oprocz filologicznych, licz sie z tym, że się cofniesz w jezyku

4) ja odrazu stwierdzilam, ze nie bede sie krepowac i ze to moje mieszkanie ogolnie mozesz spotkac na korytarzu polgole dziewczyny w recznikach, jak i takie co w calym opakowaniu ida pod prysznic. ja mialam problemy z toaletami, nie lubie publicznych i przeszkadzalo mi to. prysznice jak najbardziej ok. juz nie mieszkam w akademiku

5)szybki ale nie jestem w stanie powiedziec jak

6) poznalam dziewczyne przez internet. ogolnie nie dogadywalysmy sie jakos rewelacyjnie, potem przenioslam sie do kolezanki z grupy. Jezeli kogos znasz wystarczy ze pojdziecie sie razem zameldowac to zostaniecie przydzielone do tego samego pokoju

7) różnie to bywalo. najpierw mieszkalam na pietrze, gdzie wiekszosc byla z wydzialu ZIF, a oni nie mieli sesji w pierwszym semestrze wiec potem mieszkalam na najbardziej imprezowym pietrze w akademiku. Generalnie jesli jestes typem naukowca to uciekaj na 4 pietro, tam jest z reguly najciszej, ale ogolnie badz przygotowana na moc wrazen. Ale w czasie sesji panuje ogolny szacunek i jest cisza

8) 2 stolowki na uczelni, ceny raczej wyzsze w porownaniu z dwiema stolowkami ktore sa w poblizu uczelni ale za 1,30 zl zjesz juz zupke

9) nie jest trudno jak sie przylozysz

Wrocław jest cudownym miastem jezeli bedziesz tutaj w najblizszym czasie to daj znac, chetnie oprowadze cie po kampusie i poopowiadam to i owo

73->72->71->65->60
martina@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując