![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Łakocie w szklanych buteleczkach czyli zapachy koszmary dla odchudzajacych się
Ostatnio dość intensywnie podziwiamy,delektujemy sie zapachem Tumulte.
Nie wątpliwie te rozkochanie zawdzięczam Szumakowi kusicielowi ogromniastemu. ![]() Ten zapach kojarzy się rzeczywiście z pączkiem z nadzieniem różanym polanym lukrem z cukierni. Lolitka przypomina w swoim brzmieniu szarlotke.. Belle de minuit swiatecznym piernikiem(M. ![]() ![]() Czy znacie inne kusicielstwa świateczne lub nie?? Może dziwny zapach nalesnika z jagodami albo lepiej gofra z nadmorskiej budki,cos w stylu Rafaello,ptasiego mleczka Wedla?? ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Łakocie w szklanych buteleczkach czyli zapachy koszmary dla odchudzajacych się
Na pewno:
Lolita - wisienki w likierze i cukier puder; Theorema - Bailey's; Tumulte - pączek; Casmir - po prostu baklava ![]() A np. Wish kojarzy mi się też ze słodyczami, ale takimi toksycznymi, z mnóstwem dodatków i barwników. Podobnie Hypnose - guma do żucia. To też spożywcze skojarzenia, ale niezbyt przyjemne. Czekam z niecierpliwością, aż ktoś poda ten zapach gofra z bitą śmietaną i jagodami. Kupię w ciemno! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Łakocie w szklanych buteleczkach czyli zapachy koszmary dla odchudzajacych się
z pączkiem to mi się kojarzy połączenie nieprzyzwoitej Organzy ze Stellą
![]() Casmir - rzeczywiście, baklawa w czystej postaci ![]() żółte Les Belles - szarlotka Dolce Vita Diora - takoż szarlotka że belle de minuit - słodki piernik, to chyba każdy wie ![]() Escada Collection - świeżunia, odwinięta z papierka Śliwka Nałęczowska Mira Bai - pralinki, jakie pamiętam z dzieciństwa ![]() na razie tyle ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A mi:
Hypnotic Poison - z waniliowym tortem Burberry Brit - z gruszką polaną waniliowym kremem Burberry London - ze słodkimi herbatnikami ...ale i tak najbardziej spożywcze są tanie wody Yvesa Rochera... truskawkowa, kokosowa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Madness pachnie mi pączkiem z różanym nadzieniem... pysznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Petite Cherie AG gruszki prosto z puszki
![]() ![]() Lolita - wiśniowy likier Casmir - rzeczywiście baklava ![]() Tumulte - pączek z nadzieniem różanym i cukrem pudrem Mira Bai - czekoladowe pralinki Mauboussin EDP - wędzone śliwki i mnóstwo alkoholu, ten zapach upija ![]() jak na cos jeszcze wpadnę, jutro dopiszę, teraz to juz pora spać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ehm..ja nie czuje w mira bai pralinek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
OI - czekolada na gorąco ze szczyptą cynamonu i paru innych tajemniczych ingrediencji
![]() Theorema - ciemne, lekko wilgotne, mocno przyprawowe ciasto, zwane "Murzynkiem" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie "najgorszy" jest Pink Sugar. Wiśnie z bitą śmietaną, nie przesłodzone (nie w typie Escady Collection ani LL), naprawdę można zacząć się łamać w postanowieniach, nawet jeżeli naszymi ulubionymi słodyczami są śledzie w śmietanie.
![]() OI też kuuuusi, choć inaczej, czekoladowo właśnie, mnie zaraz przed oczami staje witryna Juliette Binoche ze stosownego filmu + poznańska kawiarenka "Czekolada", gdzie wychylić można chyba najlepszą filiżankę tego "napoju" (cudzysłów, bo oni chyba rozpuszczoną tabliczkę wlewają! ![]() Przez pewien czas doświadczałam nagłych napadów apetytu podczas używania serii "Miss Milkie" Pupy (biała czekolada), ale mi przeszło, teraz wyczuwam tam same detergenty i aromaty identyczne z naturalnymi. :/ Natomiast w ogóle nie ruszają mnie ostentacyjnie piernikowa "Belle de Piernik" oraz ostentacyjnie ciasteczkowo-maślano-herbatnikowa Hanae Mori "motylek", może dlatego, że fanką herbatników ani pierniczków nie byłam nigdy. Ani "Mira Bai" ani "Casmir" nie pachną na mnie dostatecznie "jadalnie", żeby nabrać apetytu. "Tumulte" - tak, marmolada z róży. Rzeczywiście może pogrążyć. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja w OI nie czuję nic czekoladowego - zabijcie, ale na mojej skórze nie da się tego aromatu wydobyć
![]() Jakie perfumy pachna czekoladowo ? bo w Innocencie tez czekolady nie czułam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
w Omni tez zero czekolady, zstanawiam sie tez, czy to przypadkiem moja skóra nie wydobywa po prostu czekoladowych nut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie rozowy motylek Hanae Mori to potworniasty ulepek. Niestety ciasteczkiem, co go dyskredytuje, pachnie tez Casmir. Nawet wersja rozowa jest rownie ciastkowa...jednostajna monotonna... ![]() ![]() Zas smakowitoscia dla mnie jest L'Or de Torrente, Gloria, Brit Red takze.Biala czekolada Miss Milkie i sephorowskie czekolady, aplikuje sobie na dobry humor.A ostatnio oszalalam dla gruszki Aquoliny i malin...alez mnie zauroczylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ostatnio powąchałam Hypnose i pierwsze skojarzenie to guma do żucia dla dzieci Orbit :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
;0 tak tak dziecinieje z wiekiem i rozmaskowalam sie ostatnio w gumach dla dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A może, Evee, znasz jakieś perfumy o zapachu gumy Big Red? - to moja ulubiona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
mozliwe, ja nie znam sliwowicy, nie pijam mocnych alkoholi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żaden z tych zapachów nie pachnie jak słynna Big Red, niestety, bo uwielbiam jej zapach i smak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
powinnam edytowac post- i dodac - zapachy w klimacie Big Red- czyli te w ktorych wyczuwam cynamon
![]() czystego cynamonu z glukoza nikt by chyba nie chcial... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
eee, zaraz nikt
![]() ![]() ![]() to musiałby być fajny aromacik ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Heh - że też wcześniej nie wpadłam na to skojarzenie pączkowe z Tumulte
![]() Rzeczywiście - a ja dziś dosstałam odpsikaną próbeczkę w Sephorze i chyba juz wiem co chcę na Gwiazdkę od Lubego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
evee, niestety nie jestem aż takim znawcą gum do żucia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Mi się ostanio strasznie spodobał zapach Miss Dior Cherie - TRUSKAWECZKI!!!!!!
Jedną z nut jest też podobno karmelizowany popcorn, ale pojęcia nie mam co to jest i jakby mogło pachnieć ![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
O zdumienie mnie to przyprawia, ale wystarczy, ze powącham atomizer z Nature Millenaire i normalnie ślinka mi cieknie!!! Nie wiem o co tu chodzi, jakieś zboczenie mnie dopadło (zboczenie o tyle, że mam ochotę wypic te perfumy a nie zjeśc czekoladę np.). Chociaż może rzeczywiście ma w sobie coś czekoladowego. Taka drewniana czekolada z przyprawami...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie, ze Lolita jest bardzo smakowita i Tumulte tez. Oczywiscie cala owocowa seria YR, kolezanka sie wczoraj wypsikala truskawka, strasznie slodki cukiereczek, ale troche przypomina Wink Avonu... Poza tym Gucci II tez jest slodko-jadalno-owocowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Żandarm na emeryturze
|
Zapach, to skrajnie indywidualne "odczucie", bo odnosi się do dotychczasowych "życiowych doświadczeń smakowo-zapachowych", ale dla mnie żółte Les Belles pachnie, jak szarlotka z cynamonem, a Sensation JL, jak "zupa nic" (taka zupa na śniadanie z mleka i wanilii)
![]() A Casmir rzeczywiście jak baclava ![]() ![]() A ja ciągle szukam perfum o zapachu kawy...ale NIE takim schowanym głęboko i praktycznie niewyczuwalnym... A czekoladowa Miss Milkie faktycznie lepiej pachnie w butelce niż na skórze ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
1.Hypnose-budyń
2.Burberry London-rzeczywiście herbatniki ![]() 3.Dior Cherrie- fermentujące truskawki 4.Angel-ananas 5.amor amor-soczek malinowy?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.