|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Marina de Bourbon...
Przeglądam wlaśnie wizaż i jestem zawiedziona że na 4 zapachy Mariny de Bourbon tylko jeden ma recenzje. Fakt że ja wąchałam w życiu tylko ten, i nawet niespecjalnie to pamiętam, ale przecież Marina do niszowców wcale nie należy. Na wizażu jest tyle perfum, które rzadko można spotkać (jak np. Flowerbomb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marina de Bourbon...
Nie wiem czemu, ale ja tez jakos nie recenzowalam zadnej Mariny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
O Marinie rozpisywałyśmy się w innym wątku, trochę offtopicowo.
![]() Marinę "odkryłam" ja [to za duże słowo] przez przypadek w drogerii. Spodobał mi się jej niecodzienny flakon, taki banan ![]() ![]() ![]() Samo zgłoszenie nastąpiło niedawno, zaledwie kilka dni temu zostało zatwierdzone, także nie ma się co spodziewać, że będzie miało lawinę recenzji. ![]() Powiem szczerze, że gdyby nie ta moja wyprawa do drogerii za tuszem, w życiu nie wiedziałabym, że istnieję na rynku Marina. Moją uwagę przykuł właśnie czerwoniasty flakon... To mało popularne perfumy jak i sama Marina, która przeciętnemu, nic nie mówi, nie jest sztandarem i marką na miarę Chanel, bo nie jest tak popularna, rozreklamowana jak Chanel, na przykład. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Może znacie te zapachy.
Znalazlam opisy na www.lumiere.pl, sa bardzo ciekawe. Chetnie bym cos spróbowała , ale znów w ciemno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marina de Burbon - może znacie ?
Wątek połączyłam z poprzednim
![]() Obawiam się, że za dużo informacji o tych zapachach nie znajdziesz. Ale polecam przeczytać cudny wątek: Najpiękniejsze flakony, gdzie trochę off topicowo rozmowa zeszła właśnie na Marinę.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja Marinę tak chętnie bym powąchała, ale jej nigdzie nie ma
![]() ![]() ![]() W sephorze i douglasie panie patrzyły na mnie jak na kosmitke jak się pytałam o te perfumy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście, w wymienionych przez Seonę perfumeriach nigdy Mariny nie widziałam. Za to w Galerii Centrum buteleczki leniwie leżakują na półkach.
Może warto zacząć od miniaturki? ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ktoś gdzieś w KWC napisał o podobieństwie Mariny do Silver Rain lub na odwrót. Może jeszcze ktoś będzie potrafił się do tego odnieść?
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie o ten zapach mi chodzi- o Asterie http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12257
A on ma jak na złość zero recenzji ![]() ![]() Poczytałam recenzje Silver Rain- one mają zupełnie różne nuty zapachowe. Silver Rain jest podobne ale do Classica Mariny, a nie do Asterii, która za mną łazi ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-05-07 o 18:43 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja podchodziłam do nich kilkakrotnie, ale te zapachy mnie kompletnie nie przekonują. Dla mojego nosa są jakieś... nijakie. Szkoda, bo flakoniki ciekawe. Testowałam Asterię, Fleur de Lys, Rouge Royal i coś jeszcze, ale niestety nie jestem w stanie czegoś konkretnego o nich powiedzieć, bo zatarły mi się w pamięci. Ja jednak nie kupowałabym ich w ciemno, bo można się rozczarować.
Co do dostępności, to na pewno są w GC w Warszawie i Fleur De Lys (ale tylko ten) widziałam w Douglasach.
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Marina de Bourbon, Reverence
Czy któraś z Wizażanek zna ten zapach? Byłabym bardzo wdzięczna za opis. Jestem ich bardzo ciekawa (nazwisko i reklama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marina de Bourbon, Reverence
Cytat:
Mialam przyjemnosc z ta buteleczka ( swoja droga w rzeczywistosci daleko jej do tej ze zdjecia ) i jak wiekszosc zapachow Mariny, obiecuje wiele, a tak naprawde niewiele ma wspolnego z obiecywana dostojnosci, elegancja, proba przeniesienia kobiety w czasy tej kobiecie juz niedostepne. Zawsze obiecywalam sobie, ze obcujac z ksiezna de Bourbon moge otrzec sie o miniona epoke, pachnace puderem buduary, w tle szelescic beda najprawdziwsze koronki a mezczyzni ( pobudzeni oczywiscie zapachem ) w saloniku na pietrze zostawiac beda tajemnicze wizytowki pelne najdziwniejszych wyznan ;-) Nic bardziej mylnego. Po rozczarowaniach Rose Bourbon i Rouge Royal, przyszla kolej na nic o historii nie mowiace Classic. Jedyna buletaczka, ktora w jakis ulotny sposob zagrala z moja wyobraznia byla Asteria ( jesli podoba Ci sie Boudoir, Asteria tez powinna Ci sie spodobac ) Reverence natomiast, jak dla mnie, lubujacej sie w niedopowiedzianych zapachach, jest zbyt oczywiste. Swieze, zielone, sloneczne, lekkie, powiedzialabym ze raczej dla nastolatki, ktora chce poudawac ksiezniczke ( to teraz takie modne ;-) nizli dla kobiety, ktora sie czuje krolowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Dot.: Marina de Bourbon, Reverence
Dziękuję za opis. Ładnie opisałaś moje nadzieje w związku z tym zapachem. Liczyłam na coś, w czym można by się poczuć jak Maria Antonina (zwłaszcza, że reklama zdaje się to obiecywać). Niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
To ja :)
|
Wygralam ostatnio aukcje -za smieszne pieniadze, Princesse Mariny. Pamietam, ze mialam ja jeszcze w czasach licealnych (gdzies w Kenozoiku to bylo) i na poczatku ja uwielbialam, a potem mocno mnie znudzila i w rezultacie oddalam polowe flaszki.
Uzywala ktoras z Was moze tego zapachu?? Mozecie mi odswiezyc pamiec, zanim flakonik przybedzie?? ![]()
![]() |
#18 |
To ja :)
|
No i doleciala flaszeczka
![]() Zapach piekny slodki, ale jakis taki... Nie mdlacy, jakby z pieprzem, czy czyms innym orzezwiajacym. Piekny. Tym wieksza radosc, ze za takie grosze kupiona flaszunia ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja do Mariny...mam bardzo osobisty stosunek-ponad 10 lat temu,kiedy przyjechałam na studia do Poznania i zaczęłam zwiedzać Sephorę ten zapach wydawał mi się ósmym cudem świata.Marzyłam skrycie o posiadaniu flaszki i to uczucie nieosiągalnej miłości towarzyszyło mi bardzo długo.
Po dokladnie 10 latach kupiłam ją na allegro i czar prysł ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś mógłby mi opisać zapach A la française? Wisi sobie taki biedny na all, ustrzeliłabym sobie w ciemno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Wredziulku -zapachu nie znam,ale w Świecie perfum A.Wasilenko znalazłam taki opis:
A la Francaise-zapach owocowo-kwiatowy. Nuty głowy-galbanum,czarna porzeczka Nuty serca:róża,irys Nuty bazy:mech,paczula
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.