|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Nadszedł czas rozstania...
Kochani, czy też dopadają Was czasem myśli, że oto nadszedł czas na rozstanie się z konkretnym zapachem?
Czy taka decyzja jest dla Was łatwa do podjęcia? Jakie są jej powody? Zapraszam do wpisów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadszedł czas rozstania...
Bardzo dobre pytanie.Otóż taki czas przyszedł dwa lata temu kiedy pożegnałam moje ukochane Clinique Happy.Używałam w mega ilosciach i wiele osób kojarzyło mnie z nimi radośne,orzezwiające.
Niestety znudziły mi się nagle.Odkochałam się w nich.Zupełnie stały mi się obce.Może było to związane z tym że skończyłam 30ke ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mysle, ze znudzily mi sie Beyond Paradise EL, ale nie wiem co dalej z tym fantem robic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Pożegnałam się - a raczej: właśnie się żegnam - z zapachem, który przez kilka lat był moim prawdziwym signature scent: Miracle Lancome. Nie pamiętam, kiedy się zaczęła jego era: czy jeszcze w liceum, czy na studiach; ważne, że trwała kilka lat (jeśli w liceum, to dekadę
![]() ![]() I nagle zgasło, skończyło się; pewnego dnia poczułam więcej mydła, mniej magii. Możliwe, że za sprawą Envy Gucciego, które wywołały we mnie podobną, chociaż bardziej racjonalną (bardziej dorosłą?) fascynację. Zapach Miracle przestał mi odpowiadać. Choć wyczuję go zawsze i wszędzie, wspominać będę z ogromnym sentymentem - właśnie znika z mojej półki.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Homyczku, gdy przeczytałam tytuł Twojego wątku, to lekko się przeraziłam
![]() Ale pierwszy post wszystko wyjaśnia ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wcześniej używałam namiętnie Diune, bardzo lubiłam Contradiction,
obecnie coś mi się poprzestawiało, gdyż nie tęsknie za nimi i nie mam ochoty by mieć je ponownie u siebie ![]() Powód, myślę, że zmieniaja się moje upodobania, drażnią mnie czasem pewne nuty zapachowe. perfumy za często używane powszednieją, tym samym stają się mniej pożądane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zastanawiam się czy częściej,łatwiej "zdradza się" kiedy poznaliśmy już nowy ...obiekt zapachowy, czy przeważnie odchodzi się "do nikogo", ot tak, bo mamy dosyć...danego zapachu oczywiście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
W moim przypadku prosciej byloby zapytac z ktorym zapachem sie nie rozstalam
![]() ![]() Coco Mademoiselle - bo staly sie bardzo popularne i zaczela je nosic osoba, ktolre bardzo nie lubie Miracle - na poczatku bylam nimi zafascynowana, dlugo meczylam jedna buteleczke, uzywajac na specjalne okazje, az w koncu wydaly mi sie banalne Envy Gucci - jak wyzej Oui Lancome - po latach uzywania ujawnila sie na mnie jakas kwasna nuta, a poza tym wyroslam juz chyba z takich zapachow. Inna przyczyna, dla ktorej rezygnuje z zapachu jest jego nietrwalosc. Nie wiem co to sie dzieje, ale prawie wszystko szybko ze mnie znika, np. Envy me i wszystkie nowinki. Zapach nietrwaly nie ma u mnie przyszlosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Kochani, dziękuję za tak liczny odzew
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie dopadają takie myśli jeżeli ewidentnie widzę, że dany zapach stoi nieużywany w szafce. Z tego też powodu staram się mieć na stanie nie więcej niż 10 flakonów (nie licząc oczywiście tych zdublowanych ![]() Dlatego rozstałam się np. z Pythonem. Piękny, oryginalny zapach, ale nie pasował mi jakoś ![]() Podobnie Desire - ostatni flakon, to było moje już drugie podejście do tych perfum. Ładnie się na mnie rozwijały, wychodziła cudna frezja i karmel, ale to też nie było TO ![]() Z Sun Moon Stars rozstałam się z powodu traumy, która mnie dopadła. Co z tego, że był czas gdy skrapiałam się nimi bez opamiętania. Przyszedł kiedyś taki moment, że po prostu nie mogłam już znieść tego zapachu ![]() Z powodu znudzenia zapachem rozstałam się z My Torrente. Sama nie wiem, co takiego mnie w nich urzekło, że wogóle kupiłam cały flakonik ![]() Czasem o rozstaniu decydują również względy - że tak to ujmę - finansowe ![]() ![]() Teraz chodzą mi po głowie pachnące na mojej skórze tajemnicą i czarnym fiołkiem Ombre Rose. I tak się zastanawiam, czego tu się pozbyć, aby zrobić miejsce dla tych perfum. I nie mam pojęcia z czym mogłabym się w tej sytuacji rozstać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
A ja chyba pożegnam się z Angelem. To była moja wielka, spóźniona i krótkotrwała jak się okazuje miłość. Teraz znowu wyczuwama w nim coś co mnie tak strasznie męczyło, taką metaliczną nutę
![]() Czyżby romans z Aniołkiem trwał aż tak krótko? A może nie byliśmy dla siebie ![]() TŻ nie może odżałować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Czasem o rozstaniu decydują również względy - że tak to ujmę - finansowe
![]() ![]() To chyba najlepszy powód do rozstania. Motywuje myśl o nowym cudeńku, a taka motywacja zwłaszcza typom chomików jest potrzebna ![]() Poza tym usprawiedliwia - coś tam ubyło to i musi coś przybyć żeby zachowana została równowaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy zdarzyło Wam się po takim rozstaniu zatęsknić i jeszcze raz dać szansę takim "niechcianym" perfumom? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Może ta miłośc tak całkiem nie umarła, bo TŻ aż płacze ![]() Angel i jego zaczarował. Na razie będzie musiał poczekać, po fali upałów, w chłodniejsze jesienne dni dam Aniołowi szansę. Po takiej miłości na nią stanowczo zasługuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie chyba nadszedł czas rozstania po mojej krótkiej znajomości z Hugo Woman.Na początku bardzo mi się podobały a teraz coś mi się zmieniło i wyczuwam w nim na mojej skórze nutę...skwarek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A ja do tej pory rozstałam się z trzema zapachami: Neonaturą, Nature Millenaire i Zen Shiseido - wszystkie piękne, wszystkie takie jak lubię, ale coś nie grało. Pachnąc Neonaturą i NM mdliło mnie na potęgę, a Zen zrobił się zbyt mało wyrazisty, coś mnie w nim zaczęło drażnić.
Nie żałuję, nie tęskniłam ani razu za tymi zapachami, więc decyzja była dobra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Light blue i Angel - dwie moje długoletnie miłosci, które juz mi sie znudziły, fascynacja mineła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Już dawno pożegnałam się z moimi pierwszymi dorosłymi perfumami - aqua di gio...
Kiedyś jeszcze spróbuję do nich podejść. Teraz dam szanse innym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Są jeszcze te niemiłe rozstania nie z naszej woli, ale z woli producenta odbierajacego nam kochane Le Feu, OI, EC...etc. Wtedy zazwyczaj walczę o zapasy, ale już wiem, że to koncówka i nawet szkoda używać.
![]() Pierwsza nuta jest zawsze perfumową nostalgią przed nieuniknionym rozstaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dziś postanowiłam o rozstaniu się ze stożkiem Krizia, Glorią i Wish'em - powędrowały na Targowisko
![]() Nie przyszło mi to łatwo, ale chodziło po głowie już od jakiegoś czasu. Musiałam podjąć w końcu decyzję. Nie lubię jak coś stoi nieużywane ![]() Mam tylko nadzieję, że nie będę tego żałować ![]() ![]() Edytowane przez homyk Czas edycji: 2006-08-11 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Ja przez dłuuuugi czas pałałam wielka miłością do L'eau d'issey. Teraz sobie myślę, że w dużej mierze z powodu piorunującego wrażenia jakie wywierały na facetach
![]() W przypadku pozostałych perfum miłość kończyła się znużeniem i w zasadzie na jednym flakonie się kończyło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Licze na to iz znajdzie sie chetna wielbicielka Mitsouko...
Powedrowaly na Targowisko http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=143245 Po co maja stac u mnie nie uzywane wcale jak wyrzut sumienia - moj glupi zakup latem tego roku. Zrobilam tylko kilka probek dla wizazanek i tak na moje oko ubylo w sumie nie wiecej niz 5 ml. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Chce sie tez rozstac z Belong Celine Dion - 30 ml edp...
zupelnie nie trafiony prezent... ubylo tylko doslownie kilka psikow... pelniutenkie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
a ja postanowilam rozstac sie z HugoBoss Deep Red, powedrowaly na Targowisko
![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Jakieś 10 alat temu kupiłam po raz pierwszy Cool Water Davidoffa i nosiłam je namiętnie przez długi czas. Pożegnałam w 2000 albo 2001 r. na rzecz Jadore, które zużywałam dłuuuugo.
Obecnie nie jestem w stanie chyba nic pożegnać ![]()
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ha! Sporo tego... U mnie na stragan powędrowały (przepraszam, nikogo nie chcę urazić) kompletne niewypały zapachowe, zwane inaczej wpadkami zakupowymi, jak również nietrafionymi prezentami: 24F - do niego nie potrafiłam się przekonać już na wstępie znajomości, Cashmere Mist essence - wpadka zakupowa, nie moja bajka, Must - nęci i męczy, nie potrafię się jednak udręczać, dlatego jeśli natrafi się okazja, pójdzie uszczęśliwiać inną wizażankę, Lou Lou Blue - początkowy urok znikł, zasłona oczarowania opadła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mitsouko to dla mnie nie dreszcz rozkoszy ale raczej to drugie... Must pasowalby mi... Lou Lou tez ale Blue nie znam (czym sie roznia zapachowo?) 24 Faubourg tez ciekawy zapach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.