|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
a czemu miałbym się obrazić?
![]() |
#2942 |
Rozeznanie
|
Witaj Schrek A Ty to czujesz z tą Kenią? albo masz jakieś wieści? bo wczoraj się właśnie dowiedziałem, że ktoś Masajom robi wodę z mózgu i zaczynają mieć pretensje do innych plemion i to wcale nie werbalne. A co do modeli to ja też je kiedyś kleiłem, najpierw z papieru a ostatnio z plastiku. Niestety teraz jestem już na emeryturze i zabrakło mi na nie czasu. Muszę zrobić zdjęcie mojego ostatniego wielorybnika i je wkleić na forum. Niestety nie pomalowałem go, ale i tak jest piękny.
#2943 |
Raczkowanie
|
Witam brata w kleju - ukłony z Gdańska. Patrząc na wydarzenia w Afryce chociażby na przestrzeni lat 90tych i kiedy widzę jak łatwo dochodzi tam do okrucieństw i wojen domowych to z ogromnym niepokojem patrzę na rozwój wypadków i boję się, że liczby ofiar zaczną rosnąć tak jak niedawno w Rwandzie, Somalii, Sierra Leone - obym się mylił. Cóż - żądza pieniądza, brak edukacji, uśpiona nienawiść i chore ideologie to największa zaraza Afryki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki Schreckowi się tu znalazłam... Figurki legionistów cudzoziemskich trafia na stronę www.figurki.org, jak tylko uda mi się załadować zdjęcia. Na razie tyle, pozdrowienia dla wszystkich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
no wiesz jeżeli chodzi o pieniądze to ja jestem bardzo ostrozna ...
Cytat:
![]() cieszę sie że do nas dołączyłaś ![]() teraz e-mail od s.Józefy Pani Agnieszko wlasnie poczytalam sobie na forum dyskusje na temat konta w Zambii-mysle ze dla tych osob ktore nie chca wplacac zza granicy do Polski mozemy udostepnic nasze konto Wspolnoty-bez zakladania nowego gdyz laczyloby sie to z dodatkowymi oplatami ..Tutaj tez co miesiac posylaja nam wyciag bankowy ..... nie wiem jak tam obcinaja dolarowe wplaty -to jest konto w Kwachach. Dla tych wszystkich ,ktorzy jak Pani Gosia czekaja na zdjecia dziecka z paczuszka lub bombelkowa koperta musze przyznac sie ze nie dalibysmy rady robic wszystkim bo to nie tylko zrobic ale trzeba przeslac i tu nie wyrobimy czasowo-zabraknie nocy.Oczywiscie jest jeszcze sporo zdjec czekajacych na wyslanie ale jeszcze nie podpisane. Pozdrawiam b.goraco WSZYSTKICH. Dobranooc! s.Jozefa Schreck w systemie PayPal nie tyle chodzi o załozenie nowego konta co o ustawienia, aby przelewy zagraniczne przechodziły przez płatności PayPal tak aby wpłacający nie ponosił takich dużych kosztów zwiazanych z przelewem do Polski, chyba ze do Zambii taniej ![]() jest na sali jakis bankowiec ????
![]() |
#2946 |
Przyczajenie
|
Super fotki, dzieci szczesliwe
![]() ![]() ![]()
Dziecko rodzi się z potrzebą miłości - i nigdy z niej nie wyrasta. Bo miłość to bycie do dyspozycji, to gotowość do tego, by usłużyć, pomóc, przydać się, zaopiekować się. To chęć bycia potrzebnym http://hebe3.fotosik.pl/albumy/312648.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Wtajemniczenie
|
Schreck, viltianus - witajcie na naszym forum
![]() ![]() Zdjęcia z party dla dzieci wspaniałe ![]() ![]() ![]() Jaroszaniu gratuluję! Super nowina ![]() Mam pytanie czy ktoś z Was ma e-mail do mukashany. A może ona sama zajrzy... potrzebuję jej pomocy, chodzi o poradę lekarską i muszę wysłać jej zdjęcia aby mogła coś ocenić... mukashana odezwij się, pliiisss. Na PW przesyłam Ci mój adres e-mail
![]() |
#2948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wklejam teraz zdjęcia mojego ostatniego modelu. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c160d5e91.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ddc2cb1af.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c3201ce75.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...89d4bd74a.html
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
a ja się do Was uświechnę po prostu ślicznie, ok?
![]() ![]()
#2950 |
Zakorzenienie
|
Animator to ten wielorybnik? imponujący
![]() a ja myślałam ze to będzie postać rybaka z siecią ![]()
#2951 |
Rozeznanie
|
Agnieszko Wieloryby nie łowi się siecią ale harpunem wyrzucanym siłą rąk ludzkich albo z działka. W czasach żaglowców to ze statku wielorybniczego opuszczano szalupy i w nich podpływano do wielorybów na odległość rzutu harpunem. Po trafieniu harpun tkwił głęboko w ciele wieloryba połączony sznurem z bojką. Wieloryb nurkował, wypływał, "szedł" drugi i trzeci harpun z linkami i z bojkami. Kiedy już nie żył podpływał do niego statek i mocowano wieloryba do niego linami do burty, potem go holowano do najbliższego brzegu by go poćwiartować, wytopić z niego tłuszcz i wykroić to co się da. Większe statki wielorybnicze obrabiały zwierzęta przy częściowo przy burcie i resztę wciągały na pokład.
#2952 |
Raczkowanie
|
Animator muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem Twojego wielorybnika, bardzo dobra robota
![]() Nie wspominając już o figurkach ze strony, które podała viltianus po prostu ![]() A tak przy okazji to nikogo na czacie ![]() P.S. Markos pozdrów żonę ![]() ![]() ![]() P.S. nr 2: Czy ktoś wie co sie dzieje z m-r-u ![]() ![]()
#2953 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Wszystkich serdecznie w Nowym Roku. Cieszę się bardzo, że są między nami Modelarze. Kiedyś też kupowałem w sklepach modele samolotów i statków do sklejania z plastiku. Co do figurek, miłoby było gdyby ktoś na drewnianej podstawie podstawie wykonał chatę afrykańską i rodzinę przed domem podczas pracy. Tego typu figurki przywiózł mój brat jak był na misjach w Nigerii. Można by też wykonać figurki afrykańczyków w strojach lokalnych. Warto przemyśleć ten pomysł.
Dołączam zdjęcie: kobieta afrykańska podczas pracy/nasze Muzeum Misyjne w Niemczech. |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Raczkowanie
|
Witam,
Animator - dzięki za słowa mądrości - chciałem ująć po prostu wszystko skrótem - w prostych żołnierskich słowach - ludzie giną i to boli. Dzięki za fotki łajby - ładna, czysta - widać, że kapitan pedant ![]() ![]() Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-07 o 19:51 Powód: uzup. |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Rozeznanie
|
A może jednak ktoś zajrzy do nas na czata? Dyżuruję ja i Pita.
ZAPRASZAMY |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Raczkowanie
|
poprosze dac mi rączkę i poprowadzić do czata - nie mogę znaleźć żadnego klikadła - no laik i sierota jestem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Rozeznanie
|
http://s1.polchat.pl/chat.php?room=misja+w+zambii
mam nadzieję, że trafisz |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Raczkowanie
|
Nie pogadamy sobie - java się zbiesiła...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
Schreck oprócz mnie to tutaj wszyscy biegle angielski znają - dawaj kolegę
szkoda że nie wychodzi z chatem, bo tam na ciebie z 10 osób czeka ![]()
#2960 |
Raczkowanie
|
Niebieskim ekranem po oczach dostałem i ręce mi opadnęły
![]() ![]() Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-07 o 22:17 Powód: uzup. |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Rozeznanie
|
![]()
No cóż. Na czacie pusto
![]() Więc tak wieczorowa porą to się przedstawię - młoda Mama. Od 16.10.06 Mama Natalki, a od listopada 2007 także przyszywano adopcyjna Mama Mainali Phiri ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Rozeznanie
|
witaj ava80!
![]() Schreck - adres do wysyłki przedmiotów na aukcję (jak dobrze zrozumiałam o to pytasz) to mój adres, ![]() ![]()
#2963 |
Raczkowanie
|
Cześć ava80
![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OK ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
SZRECK możesz tak wejść na czata.
w podpisie MAMY pisze Adopcja Serca, tam klik i jesteś na Głównej stronie,po lewej stronie pisze Menu Główne,i tam pisze czat klik i jesteś na niebieskiej stronie ,wpiszesz SZRECK OK i jesteś na czacie.Tam też pisze forum, akcie chartatywne, zdjęcia jest to fotosik MAMY koniecznie zobacz. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Rozeznanie
|
Witam dwie nowe forumowiczki: viltianus i ava80
![]() Ava80 - serdeczne gratulacje...podwójne ![]() A ja mam pytanie do Schreck`a - być może już to gdzies tu było...ale jak się o nas dowiedziałeś? Bo dla mnie to nadal jest strasznie dziwne (i jednocześnie strasznie fajne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o 23,00 tak bywa że nikogo nie ma, przyjdx wcześniej, chciaż moze jakbym dwóch takich nie wykopała to by sie doczekali Ciebie ![]() Mzyngu zapracowany to ja się pochwalę za niego że niedługo też mu sie rodzinka powiekszy ![]() ![]() Schreck mi sie szczególnie te postacie klik podobają ![]() a jak mamy zaprosić anglojęzycznego kolegę ? ![]() aukcje będzie wystawiała ulisia to do niej podeślij ![]() Jola na gmailu masz roczne rozliczenie ![]()
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-01-08 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
komu się java zbiesiła, niech ściągnie uprzejmie ICeQ wersja 5.05 (nie najnowsza!), zainstaluje, a potem przy otwieraniu się programu trzeba kliknąć Zaawansowane ustawienia serwera (obrazek 1) i wpisać to co na obrazku 2. ICeQ działa płynnie, nie tak jak java co wrzuca po 5 linijek jednocześnie. zapisuje rozmowę w folderze Logs. ma też sporo wygodnych opcji... ...no i w ogóle jest lepszy ;P
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Przybiegłam aby Wam powiedzieć że Anastazja z Rafałkiem są od wczoraj w domku
![]() Mama szczęśliwa dzidziuś na pewno też - słyszałam jego głosik w słuchawce ![]() Ansatazja wszystkich gorąco pozdrawia i dziękuje za pamięć jak sie ogarnie to wpadnie do nas ze zdjęciami ![]()
#2969 |
Rozeznanie
|
MAMA- wieeeeeeeeelkie dzięki za info o Anastazji- już się bardzo o Nią martwiłam.
Anastazjo- pozdrowienia dla całej Twojej rodzinki. Czekamy na Twoją wizytę tutaj i wieści o maleństwie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Rozeznanie
|
Hej M@gd@len@, wiesz już ile to wszytsko będzie ważyć...? To jak robimy z tą paczuszką...?
![]() Pozdrawiam! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.