|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
| Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
| HTC Wildfire S |
|
17 | 30,36% |
| Samsung Wave Y |
|
1 | 1,79% |
| Sony Ericsson Xperia Neo V |
|
7 | 12,50% |
| Nokia 500 |
|
7 | 12,50% |
| Samsung Galaxy Mini |
|
4 | 7,14% |
| Inny(ale jaki:P) |
|
20 | 35,71% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Cytat:
Cytat:
trudno,żeby wizazanki mialy wystkie modele,a tam wpisuja sie ludzieco sprawdzili juz dany aparat.WARTO ja zawsze tak sprawdzam
|
||
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Poszukuje telefonu i mam nadzieje ze moze ktos mi pomorze w wyborze
![]() Mam pare wymagan, ale jeszcze nie znalazłam tego który by je spelniał wszystkie, moze przeoczylam jakis model i jednak taki istnieje. Awiec chce Sony Ericsonna, ewentualnie nokie. Obudowa standardowa, zadne klapki. aparat minimum 3.2 piksela. No i marzy mi sie biała obudowa. cena około 500zł. moze znacie cos co pasuje do moich wymagan. na razie mysle o se k770i, ale on nie jest biały
|
|
|
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
co bardziej polecacie: Samsung J700, D900i czy Ericsson K550i ?? wiem, że wybór może i nie za ciekawy i nie za duży,ale mam do wymienienia telefonik za punkty, które chyba niedługo przepadną więc wole wybrać cokolwiek.. prosze, polećcie cos!!
|
|
|
|
|
#666 |
|
BAN stały
|
Hej wszystkim
![]() Nie ukrywam ze licze na wasza pomoc, bo wiem ze umiecie dobrze doradzic ![]() Lubie niekonwencjonalne gadzeciki, i do tej pory (od roku) mialam rozowego LG u8500 (rzadko spotykany model) pieknie mi sluzyl ale juz sie nim znudzilam (moze ktos chce kupic?:P) Czas na cos nowego. I tu pojawia sie problem, na co sie zdecydowac. Fundusze to tak do ok 400, ew 500 zł. Podobaja mi sie szerokie telefony z duzym wyswietlaczem (tym razem nie chce widziec klapek:P), w tym stylu co model na zalaczniku. Moze moze mi ktos z was polecic taki z niezla bateria i podobnym wygladem? z gory dziekii ![]()
|
|
|
|
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja też szukam telefonu. Najważniejsze dla mnie jest to zeby dość długo trzymał przy normalnym użytkowaniu, chciałabym też żeby był dość wytrzymały - jestem roztargniona i czasami mi się zdarza ze tel upadnie... Zalezy mi też na wygodnym pisaniu esów, zdarza się ze bardzo dużo piszę. Aparat nie musi byc dobry, ale chciałabym żeby był nienajgorszy, tj ok 2mpx ewentualnie 1,3, koniecznie mp3 i slot kart sd. Bluetooth i możliwość podpięcia do USB. Z wyglądu preferuję klapki i slidery
podoba mi się stylistyka samsunga, szczególnie czarne telefony. Co byście mi mogły polecić? Dodam ze chciałabym zeby koszt nie przekroczył 350zł
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam go i telefon 'kombajn".wgrasz wszystko,gry z netu,sms-y pisze fajnie,dość spora pamięć,aparat robi ładne zdjęcia,dodają kabel do kompa i płyte do zdjęć,ale chyba słuchawek w nim nie ma.zresztą można dokupić z SE K 310 i-pasują,bo mają ten sam szeroki wtyk.NOWA BATERIA TRZYMA TYDZIEN CZASU samsungi są fajne,ale nie można wgrywać pir gier z netu.
|
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście nie znam modelu k550i, ale myślę, że na pewno będzie dobry jak i inne SE
|
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to kwestria przyzwyczajenia jednak dziś nic nie potrafię znaleść w telefonie T.z-a. wydaje mi się,że nokie są coraz bardziej nastawiane na telefony firmowe.kupa gadżetów,a dla zwykłego śmiertelnika są nieodgadniętym labiryntem.najśmieszmniejsza sytuacja,kiedy moj T.Z.chciał zrobić zdjęcie i nie potrafił zlokalizować,gdzie znajduje sie aparat. ![]() dla mnie soniacze są bardziej przejrzyste |
|
|
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje baaardzo za odpowiedz
![]() to chyba zdecyduje sie na SE ![]() bo z Samsunga srednio jestem zadowolona (wczesniej zawsze mialam NOKIE).. |
|
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masz problem z wyborem telefonu komórkowego ? Chętnie pomogę :)
A co powiecie o LG KF510 ? ;>
|
|
|
|
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
Pisałam już jakiś czas temu w tym wątku, ale jednak jeszcze nadal nie wymieniłam telefonu
Mam do wyboru - Nokie 5310, Nokie 6300 albo Sony Ericsson K770i......co byście wybrali na moim miejscu? Zależy mi na - dobrej baterii, dobrym aparacie foto.... w sumie wiecej nie mam wymagań...no i żeby ładnie wyglądał (próżność |
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alarm wibracyjny:tak Aparat cyfrowy:tak Aparat cyfrowy pixele:2 [Megapixeli] Aparat cyfrowy zoom:4x Bateria pojemność:860 [mAh] Bateria rodzaj:Li-Ion Czas czuwania (MAX):300 [godz.] (12d, 12h) Czas rozm. (MAX):300 [min.] Pamięć wewnętrzna:30 [MB] Pamięć zewnętrzna:micro SD (do 4 GB) Sieci:GSM 850/900/1800 Waga:70 [gram] Wymiary - długość:104 [mm] Wymiary - grubość:10 [mm] Wymiary - szerokość: Nokia 6300 - Dane ogólne Alarm wibracyjny:tak Aparat cyfrowy:tak Aparat cyfrowy pixele:2 [Megapixeli] Aparat cyfrowy zoom:8x Bateria pojemność:860 [mAh] Bateria rodzaj:Li-ion Czas czuwania (MAX):350 [godz.] (14d, 14h) Czas rozm. (MAX):210 [min.] Pamięć wewnętrzna:7.8 [MB] Pamięć zewnętrzna:micro SD (do 2 GB) Sieci:GSM 900/1800/1900 Waga:91 [gram] Wymiary - długość:106.4 [mm] Wymiary - grubość:11.7 [mm] Wymiary - szerokość:43.6 [mm]Nokia 6300 - Wyświetlacz Ilość kolorów:16 milionów Rodzaj:kolorowy TFT Wymiary - szerokość:240 [px] Wymiary - wysokość:320 [px]Nokia 6300 - Dane / multimedia Bluetooth:tak Dyktafon:tak EDGE:tak GPRS:tak HSCSD:nie IRDA:nie Java:tak MP3:tak Obsługa USB:tak Przeglądarka xHTML:tak Radio FM:tak Radio FM - RDS:nie SyncML:tak Transmisja danych i faksów:nie WAP:tak Nokia 6300 - Wiadomości EMS:nie Klient poczty:tak MMS:tak Raporty doręczeń:tak SMS:tak Video MMS:tak Wiadomości grupowe:tak Wiadomości sieciowe:nie z obudowy bardziej podoba mi się N-5310,ale SE-robi ładniejsze fotki http://worldgsm.pl/?id_tel=530 to SE |
|
|
|
|
|
#675 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy mógłby mi ktoś doradzić, który telefon wybrać - samsung L700 czy J700?
może są tutaj jacyś użytkownicy tych komórek?
|
|
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
NOKIA 6500 SLIDE CZY LG KU990??
mam dylemat... oby bateria jak najdłużej trzymała, na tym głównie mi zależy... byłam przekonana do nokii ale jednak są bardzo rózne opinie, a w lg nie jestem pewna co do tego wyswietlacza dotykowego
|
|
|
|
|
#677 |
|
Przyczajenie
|
No więc mam dylemat. Od jakiegos czasu podoba mi sie Motorola E8. Cała ta otoczka wokół muzyki i w ogóle. Jednak od wczoraj strasznie podoba mi sie także Samsung U900 Soul. Ma świetny aparat i podobno też dobrze gra, lecz niestety słyszałam że się zawiesza. I nie mam pojęcia który wybrać. Zależy mi tak samo na muzyce jak na dobrym aparacie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#678 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nokia 6500 Slide posiada słabą baterię (2-3dni góra) dobry aparat, solidna metalowa obudowa, jednak zbyt krótki czas czuwania. Natomiast LG jest na Windows-ie, więc daje nam dużo możliwości wgrywania na nią różnych rzeczy.
|
|||
|
|
|
|
#679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
SAMSUNG d900!!! Pytania PILNE
Witam,
mam zamiar kupić sobie Samsunga d900 i mam jedno podstawowe pytanie: Czy w telefonie tym jest Unicode w pisaniu SMSów (polskie znaki w słowniku T9). Bo strasznie mnie denerwują pl znaki w smsach. Proszę o odpowiedź
Ma maksyma : "Człowiek uczy się na błędach" ![]() "...There's no one quite like you Be proud in all you do You know you'll find a way Be who you are, don't be ashamed now" Christina Aguilera: Hello Edytowane przez Joanna91 Czas edycji: 2008-12-13 o 20:38 |
|
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: SAMSUNG d900!!! Pytania PILNE
prosze odpowiedzcie, naprawdę nikt nie ma tej komórki?
|
|
#682 |
|
Konto usunięte
|
polskie znaki mozna wylaczyc
|
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
jutro sprawdze w pracy i dam ci odpowiedz ale wydaje mi sie ze nie ma czegos takiego
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
super że można wyłączyć dzięki!
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
literce ą ,czy ę -przypisane są 4 znaki,czyli a,s,d,f i zamiast max-160 znaków sms bedzie miał mniej -wiadomości -ustawienia -ustawienia wysyłania -obługa znaków -alfabet GSM Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2008-12-14 o 15:51 |
|
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
niestety w moim Siemens cx75 sie nie da
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuj jeszcze tu.
wchodzisz w wiadomości,potem tak jakbyś pisała sms-a i musissz miec z boku opcje.np wstaw coś tam. i tam poszukaj język pisania,lub znaki narodowe. w kazdym telefonie można,tylko w kazdym gdzie indziej.ja w starej nokii też zmieniałam. sorki,ale myślałam,że się da. wyszukałam ci pomoć jak sobie z tym radzić w twoim aparacie [I]SMS Podobnie jak i w innych Siemensach serii 75, dotychczas najlepszy pomocnik przy pisaniu SMSów - słownik T9 - staje się naszym utrapieniem. Polski T9 w CX75 zawiera bowiem słowa wraz z polskimi znakami diakrytycznymi! A co to oznacza w praktyce? Większe koszty lub krótsze SMSy, z tego względu, że wprowadzenie polskich znaków wymaga zastosowania innego kodowania wiadomości, co powoduje automatyczne skrócenie maksymalnej długości jednej wiadomości. Najlepszym rozwiązaniem staje się wyłączenie słownika. Jest to znacznie wygodniejsze niż poprawianie praktycznie każdego słowa zaproponowanego przez słownik. Dla mnie T9, który wymusza stosowanie znaków diakrytycznych to największe "udogodnienie", jakie można było zastosować, aby zniechęcić użytkownika do pisania wiadomości. Kto bowiem zdecyduje się na szerzenie piękna polskiego języka kosztem krótszej wiadomości lub wyższej opłaty związanej z wysłaniem kilku wiadomości? Dla mnie to największy błąd w całej serii 75. Pozostaje mieć nadzieję, że producent pójdzie po rozum do głowy i w kolejnych wersjach oprogramowania powróci "normalny" T9. CX75 obsługuje standard EMS, co pozwala na dołączanie do wiadomości prostych obrazków lub dźwięków oraz na formatowanie wprowadzanego tekstu. W pamięci telefonu zapisać możemy do 100 wiadomości SMS, co nie stanowi rekordu na dzień dzisiejszy. Na szczęście jest opcja archiwum SMS, ograniczonego jedynie pojemnością pamięci telefonu, w którym przechowamy niezbędne nam wiadomości. Ciekawym udogodnieniem jest możliwość ustawienia własnego podpisu, który będzie mógł zostać dołączony do każdej wysyłanej przez nas wiadomości SMS. Opcja modułów tekstowych ułatwi wysyłanie SMSów o najczęściej stosowanej treści. Standardem jest automatyczny zapis wiadomości po wysłaniu. W ustawieniach znajdziemy także opcję ustawienia wielkości czcionki edytora.[/I] Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2008-12-14 o 17:37 |
|
|
|
|
#688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamiast jest : ). poza tym nie można wgrać gierek za free niezmieniając oprogramowania.bo zamiast sytemu JAR,samsung ma system JAD (chyba tak to było).nie pamiętam jakim tel.był simens,ale chyba niewiele się rożnią .SAMSUNG i SIMENS sa podobne w obsłudze.
|
|
|
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedź, nie wiedziałam, że w samsungach nie można wgrywać gierek z jar, coraz to nowszych rzeczy się o nim dowiaduje, ale cóż telefon już zamówiony... najważniejsze, że nie będę się męczyła w pisaniu smsów
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

-> 68 -> 67
-> 64 -> 63
-> 58

: "Człowiek uczy się na błędach" 
jest : ). poza tym nie można wgrać gierek za free niezmieniając oprogramowania.bo zamiast sytemu JAR,samsung ma system JAD (chyba tak to było).nie pamiętam jakim tel.był simens,ale chyba niewiele się rożnią .SAMSUNG i SIMENS sa podobne w obsłudze.