Wszystko o Avonie - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-07, 14:24   #4681
Asiek15
Raczkowanie

GG do Asiek15
Dot.: Wszystko o Avonie

Ma może któraś z Was panorame do katalogu 15 i 16 ?
Asiek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 14:46   #4682
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aiyyo Pokaż wiadomość
sluchajcie mam takie pytanko powiedzcie mi prosze co sadzicie o wydajnosci plynu do kapieli, dokladnie chodzi mi o biala czekolade? pierwszy raz kupilam plyn, wzielam ten litrowy i zeby miec taka w miare fajna piane w wannie, musialam go wlac tyle, ze starczyl mi ten 1 l na dokladnie 4 kapiele tak jest ze wszystkimi plynami? ani ja wczesniej, ani zadna moja klientka nie kupowaly nigdy plynu do kapieli, wiec nie wiem czy to norma z ta wydajnoscia
mam tą białą czekoladę. ja lubię sobie więcej nalać, żeby tą pianę mieć taką bardziej... puszystą i intensywniejszy zapach.
Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi co do męskiej wody. Black suede touch powąchałam tyle co z pachnącej strony i też mi się spodobała,więc chyba na nią się zdecyduję
BST jest taki słodziutki, ale super.
mnie też bardzo się podoba I'mperfect... też cudny zapach
Cytat:
Napisane przez magda_ania Pokaż wiadomość
Cześć

Jestem nowa, niedawno 'moja' konsultantka sama mnie znalazła i mam nadzieję, że długo u Niej pozostanę
Czy mogłybyście mi doradzić który tusz to rzęs kupić? Jeśli w ogóle jakiś z Avonu, bo czytałam masę opinii i mam mętlik w głowie. Nigdy nie używałam żadnego, więc nie mam zbyt wygórowanych wymagań - najlepiej jakiś dla laika (mam nadzieję, że nie trzeba mieć specjalnej wprawy, żeby się nauczyć nakładania). Na grubości rzęs mi spcjalnie nie zależy, mogłyby być ciut dłuższe
Pełnia rzęs.
Cytat:
Napisane przez Karolin@@@ Pokaż wiadomość
Mi na 1 termin przyszedł ale też kojarzę że potem już nie przychodził

Hosenko ten żel do brwi z netto jest naprawdę fajny nie żałuje że kupiłam, wcześniej robiłam tak że maczałam szczoteczkę do rzęs w żelu do włosów ale tyle z tym zachodu, i musiałam ją zawsze dokładnie wymyć, a teraz mogę go mieć w kosmetyczce i użyć w razie potrzeby Zadowolona jestem
mnie również przypadł do gustu i jestem z niego zadowolona... fajnie rozdziela rzęsy, uwydatnia je i lekko podkręca.
Cytat:
Napisane przez malbar Pokaż wiadomość
I mam do was prośbę, bo z waszych opinii wynika ze ten cien shadowstix jest fajny, bo się nie zbiega w kreskę w załamaniu. Moja klientka dała się na niego namówić, ale pyta jak wychodzi kolor na powiece. Taki jak w katalogu ?? Chodzi o kolor chocolade. Jak macie pięknie proszę o fotki.
przez długi czas jest matowy. u mnie nie zbiera się w załamaniu. idealny.
koloru chocolate nie mam
Cytat:
Napisane przez Ślicznotka;) Pokaż wiadomość
Ja się zawiodłam na tym cieniu - złamał mi się już 2 razy A muszę dodać, że nie jestem jakąś amatorką Za każdym razem odłamało mi się ok. 0,5 cm Mam ten jaśniejszy odcień brązu i bardzo ładnie wygląda na powiece - naturalny brązik, idealny do pracy. Chocolate też mam w domu - to ciemny brąz, do smokey eyes i na wieczór, ładny, ale tego łamiącego się sztyftu nie wybaczę
mam ten sam kolor co ty i mnie się jeszcze nie złamał ten sztyft
może po prostu za mocno naciskasz?

wkleiłam trochę fotek na katalogach
pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 15:00   #4683
Waniencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
znalazłam tyko jedną fotkę-mianowicie próbki-ale widać dość dokładnie i chyba się zdecydujeWielkie dzięki za pomoc
Sheer Naturale jest taka mleczna. U mnie daje efekt cielistości.
Stary 2007-11-07, 15:37   #4684
Gagix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek15 Pokaż wiadomość
Ma może któraś z Was panorame do katalogu 15 i 16 ?

podłączam sie do prośby a szczególnie o panorame do K16

Gagix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 15:39   #4685
Asiek15
Raczkowanie

GG do Asiek15

Cytat:
Napisane przez Gagix Pokaż wiadomość
podłączam sie do prośby a szczególnie o panorame do K16

Hmmm...Bardzo proszę jeżeli ktoś ma to niech nam pokaże :P
Asiek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 15:46   #4686
kasiek1122
Zakorzenienie

dziwne jest to serum winogronowe, takie jakieś wodniste..ale wygładza buzię dziewczyny, a jeśli mam niezapłaconą jeszcze fakturę, a termin minął, to mogę coś w coku kupić,czy nie bardzo?
Stary 2007-11-07, 16:02   #4687
MagdaP
Zadomowienie

[QUOTE=Hosenka*;5720102] Ratujcie mnie, bo mam chrapkę na 3 kolorki szminki z musem : Frozen Rose, Cappuccino i Nude Glow. Za jakieś 2 tyg będe w Kraku więc nie omieszkam ich przetestować

Jesli nie bede miala zamowien na te szminki to sama pewnie wezme 5 zeby sie zalapac na torbe
W COKach mozna juz je testowac? Inna rzecz ze dawno nie zagladalam do wroclawskiego - bede sie musiala wybrac rachunki pozaplacac
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 16:06   #4688
nutka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie moge sie z tym zgodzić Bo jak wytłumaczysz fakt, że niektóre cienie się rolują a inne nie (stosowane u jednej osoby, w ten sam sposób). Od cieni też to zależy.

Zgadzam się
Zawsze tak samo nakładam cienie, to samo pod podkład, ten sam podkład, ten sam puder i ta sama baza (nie zawsze wszystko na raz) i niektóre cienie trzymają się bez zarzutu cały dzień, czy całonocną imprezkę
A niektóre się wałkują już po kilku godzinach

Cytat:
Nutko: Mogłabyś edytować swój post ze zdjęciem szminki z musem i dopisać że jest to Ultra Color Rich z musem (tak bedzie łatwiej ją wyszukać przez wyszukiwarke)

Już się robi

Cytat:
I jeszcze pytanie do Ciebie nt. tej szminki: czy ona jest bardzo jasna? Czy kolor odpowiada temu z K15?
Cytat:
Ratujcie mnie, bo mam chrapkę na 3 kolorki szminki z musem : Frozen Rose, Cappuccino i Nude Glow. Za jakieś 2 tyg będe w Kraku więc nie omieszkam ich przetestować
A pewnie, że kupuj
Szminek nigdy za wiele

A co do odp na pytanie:
Moim zdaniem ta szminka (mówię o Nude Glow) wcale nie jest jasna...
Spodziewałam się czegoś jaśniutkiego, a ten kolor który mam jest dość ciemnym brązem, z połyskującym rudym kolorkiem (przynajmniej ja tak to oceniam).

Nałożona na usta moim zdaniem wcale nie przypomina tego koloru z katalogu 15.
Już bardziej zbliżona jest do "katalogowej" Cappucino.

A najlepiej wytłumaczę to tak:
Na moich ustach wygląda jak ten kolor, który w katalogu 15 na stronie 109, po prawej stronie jest zaznaczony jako "Bronze Treasure" tylko o jakieś 1-2 tony ciemniej
Namieszałam, że mam nadzieję, że wiecie mniej więcej o co mi chodzi.
Stary 2007-11-07, 16:10   #4689
margo80
Zakorzenienie

mam swoją paczuchę z I terminu k14. na fakturce mam kulkę sensitive, którą chciałam wrzucić klientce jako gratis, ale w paczce jej nie było. był za to body spray pur blanca

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 16:13   #4690
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochamkube Pokaż wiadomość
Paczke dostałam dopiero dziś, nigdy tyle nie czekałam na odbiór...
Zamówilam sobie atomizerki i próbowałam je napełnić. W związku z tym mam pytanie jak Wy to robicie? Psikacie perfumy do tego szklanego pojemniczka? Próbowałam tak ale wtedy dużo sie wytraca szczególnie gdy psikadło w perfumach jest "rozczapirzone" jesli wiecie co mam na mysli Najgorsze, ze w calym domu intensywnie pachnie!
Może macie na to inny sposób np odkręcić nakrętke perfum? W moich się to nie udało, zakręcone na amen.
czekam na odp
Ja przelewam tam tylko perfumy, które są bez atomizera a inne normalnie używam, za dużo bawienia się żeby mieć wodę w atomizerze.

A mam ogromną prośbę do osób, które mają kolor szminki z musem CAPPUCCINO, DELICADE PINK oraz CHAMPAGNE. Sprawdziłabym w COKu lecz niestety mam go za daleko. Więc liczę na Was dziewczynki
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 16:15   #4691
isa666
Zakorzenienie

A czy któraś z Was posiada pomadkę z musem(i może zrobić fotkę) w kolorze Delicate Pink?
Czy jest to zimny czy ciepły odcień, bo w katalogu wygląda na brudny róż, ale ciekawam jak wygląda na żywo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 16:17   #4692
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
Jesli nie bede miala zamowien na te szminki to sama pewnie wezme 5 zeby sie zalapac na torbe
W COKach mozna juz je testowac? Inna rzecz ze dawno nie zagladalam do wroclawskiego - bede sie musiala wybrac rachunki pozaplacac
tak, przynajmniej w krakowskim były wzystkie odcienie, oczywiście już tradycyjnie pomaziałam sobie kartkę wszystkimi i na moje oko to w K15 pierwsze 5 jest źle oddane kolorystycznie natomiast drugie pięć wręcz idealnie , ale wiadomo że na kartce to zupełnie inaczej wygląda niż na ustach, konsystencję szmineczki mają bardzo fajną są mięciutkie i maziste, jak na moje oko będą dobrze nazilżać

Cytat:
Napisane przez isa666
A czy któraś z Was posiada pomadkę z musem(i może zrobić fotkę) w kolorze Delicate Pink?
Czy jest to zimny czy ciepły odcień, bo w katalogu wygląda na brudny róż, ale ciekawam jak wygląda na żywo
na moje oko jest to ciepły odcień i tak: według mnie na zdjęciu gdzie jest ta babka która ma niby usta pomalowane Frozen Rose to wygląda bardziej jak to Delicate Pink, bo Frozen Rose bardzo wpada w fiolet...
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 16:30   #4693
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
dziwne jest to serum winogronowe, takie jakieś wodniste..ale wygładza buzię dziewczyny, a jeśli mam niezapłaconą jeszcze fakturę, a termin minął, to mogę coś w coku kupić,czy nie bardzo?
przepraszam, że cytuję swój post, ale nie chcę żeby zginął w gąszczu Waszych, bo bardzo zalezy mi na waszej odpowiedzi.
Stary 2007-11-07, 16:48   #4694
madziula8
Raczkowanie

GG do madziula8

możesz kupić. miałam kiedyś taką sytuację i mogłam normalnie zrobić zakupy w cok. być może że to zależy od pracowników ale na pewno jest to możliwe
madziula8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 17:24   #4695
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy! Niby już bardzo długo Zajmuję się Avonem, ale nigdy do tej pory nie byłam zmuszona robić zwrotu. I tu pojawia się moja prośba- jak zwrócić produkt, który zwyczajnie nie spodobał się klientce??
Wiadomo, muszę odesłać na własny koszt. Musze chyba wypełnić formularz przesyłki zwrotnej i co jeszcze??
Byłabym baardzo wdzięczna gdyby któraś z was była tak miła i wytłumaczyła mi wszystko po kolei.

Przepraszam jeśli już kiedyś było to opisywane,ale kiedy chcę przeszukać wątek, to pokazują mi się same posty dotyczące tych felernych roletek (z którymi skądinąd tez miałam problem we wrześniu, czy październiku, który rozwiązał się tak jak u Was)

Rosiczka_Przeżuwacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 18:00   #4696
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez Rosiczka_Przeżuwacz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy! Niby już bardzo długo Zajmuję się Avonem, ale nigdy do tej pory nie byłam zmuszona robić zwrotu. I tu pojawia się moja prośba- jak zwrócić produkt, który zwyczajnie nie spodobał się klientce??
Wiadomo, muszę odesłać na własny koszt. Musze chyba wypełnić formularz przesyłki zwrotnej i co jeszcze??
Byłabym baardzo wdzięczna gdyby któraś z was była tak miła i wytłumaczyła mi wszystko po kolei.

Przepraszam jeśli już kiedyś było to opisywane,ale kiedy chcę przeszukać wątek, to pokazują mi się same posty dotyczące tych felernych roletek (z którymi skądinąd tez miałam problem we wrześniu, czy październiku, który rozwiązał się tak jak u Was)
wypelniasz formularz, bierzesz zwracany produkt pakujesz w paczke i wysylasz na adres w garwolinie i czekasz prawdopodobnie do kolejnej fakturki na korekte faktury. od cala filozofia
Stary 2007-11-07, 18:09   #4697
aiyyo
Rozeznanie

w koncu dostalam paczuche wzielam blyszczyk amethyst chrome, jutro wkleje fotki, bo dzis nie mam dostepu do aparatu
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 18:09   #4698
elffee
Zadomowienie

wracajac do cieni i ich sposobu nakladania i tego ze sie niektore walkuja a inne nie. ok, malowalam w sumie tylko siebie. na poczatku kariey w avonie zdarzalo sie ze cienie sie walkowaly, bo po prostu nie mialam takiej praktyki w nakladaniu. teraz bez z naczenia jakie mam cienie nakladam je wlasnie w ten sposob jak opisalam wczesniej i nic sie nie dzieje. mam je caly dzien i nie wlasciwie wygladaja jakbym je nalozyla dopiero co.
a te "cienie" w postaci plynow, past w tubkach czy innych wynalazkow to ja nie uzywam . wole tradycyjne.

ps. dzwonila do mnie pani z banku, chodzilo o karte avon. podobno uproscili warunki dostaniajej i teraz wystarcza "zarobki" w avonie. nie trzeba przedstawiac zadnych innych dokumentow czy zarobkow. jedynym warunkiem jest staz w avonie nimum 12 miesiecy.
Stary 2007-11-07, 18:10   #4699
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
wypelniasz formularz, bierzesz zwracany produkt pakujesz w paczke i wysylasz na adres w garwolinie i czekasz prawdopodobnie do kolejnej fakturki na korekte faktury. od cala filozofia
dzięki stokrotne

Rosiczka_Przeżuwacz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 18:26   #4700
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki stokrotne
Zawsze możesz rzecz zostawić sobie lub sprzedać komuś taniej żeby nie płacić za przesyłkę( i tak to pieniądze stracone już dla Ciebie). Ale zależy co chce zwrócić, bo jak i tak nikt nie kupi a Ty nie chcesz to zwróć
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 18:26   #4701
elffee
Zadomowienie

Cytat:
dzięki stokrotne
nie ma za co

a ja sie musze wyvbrac do coku by wybrac szminke z musem [tzn kolor]. juz tyle razy mialam tam byc i jakos nigdy mi nie po drodze ...
dzis moglam byc ale mi sie nie chcialo ;p

aa dostane wszystko teraz w zamowieniu i do tego 35% upustu
Stary 2007-11-07, 18:31   #4702
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
A najlepiej wytłumaczę to tak:
Na moich ustach wygląda jak ten kolor, który w katalogu 15 na stronie 109, po prawej stronie jest zaznaczony jako "Bronze Treasure" tylko o jakieś 1-2 tony ciemniej
Namieszałam, że mam nadzieję, że wiecie mniej więcej o co mi chodzi.
Dokłsdnie "jest zaznaczony jako" , bo w rzeczywiśtości nie ma z tym kolorem nic wspólnego, Bronze Treasure to ciemnawy brąz połączony z odrobiną czerwieni o złocistym połysku. Wg mnie kolor tylko dla brunetek i, że tak nazwę, drapieżnych blondynek
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 18:41   #4703
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Proszę o pomoc dziewczyny, ktore przeszły TPS. Czy, aby dostac te darmowe prezenty z tego programu trzeba mieć zamowienie na dana kwotę za jednym razem, czy może byc rozbite?
Zamówienia mogą być rozbite. Ja z reguły zamawiałam dużo na pierwszą paczkę, więc było mi bez różnicy. Ale w ostatniej kampanii z TPS zamówiłam tylko na 200 zł i nie dostałam prezentu. Potem było trochę zakupów w COKu i druga paczka na małą kwotę. Ponieważ w sumie miałam już zgromadzoną wymaganą kwotę, w drugiej paczce był prezent z TPS.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 18:46   #4704
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
ps. dzwonila do mnie pani z banku, chodzilo o karte avon. podobno uproscili warunki dostaniajej i teraz wystarcza "zarobki" w avonie. nie trzeba przedstawiac zadnych innych dokumentow czy zarobkow. jedynym warunkiem jest staz w avonie nimum 12 miesiecy.
ooo jesli to prawda to byłoby całkiem fajnie bo ja nie mam stałych zarobków, a czasem zwyczajnie nie mam żeby założyć za zakupy w COK i klientki muszą czekać.. i strasznie denerwuje mnie że w COK za zakupy nie można płacić inną kartą więc uprościłoby to sprawę no i jeszcze prezenty za płatność kartą avon hihi
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 19:00   #4705
aiso87
Rozeznanie

Dziewczyny,potrzebuję Waszej pomocy: czy któraś z Was składała wczoraj zamówienie?Co jest w brakach???

Kasia/Katarzyna poprostu
aiso87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 19:00   #4706
Ptaszysko
Zadomowienie

Ja dopiero dzis odebralam moja paczke.

Szminka z musem Nude Glow---jejku, ona jest tysiac razy bardziej intensywniejsza niz to wyglada w katalogurozowa z pomaranczowym polyskiemsrednio mi sie podoba,ale na razie tylko mazialam nia reke.Zobaczymy co dalej

Blyszczyk Mauvelaous Metal---u mnie praktycznie niewdioczny

Ponadto bralam dla siebie krem do ciala z oliwka SPA i maseczke regenrujaca z mineralami MM ---krem do ciala lubie, maseczki jeszcze nie mialam,ale na KWC ma bardzo dobre opinie

no i wzielam zimowa serie do wlosow (oprocz szamponu)---powiem cos wiecej gdy uzyje.
No i seria nawilzajaca do wlosow AT---tez pierwszy raz

Aha---obczailam w koncu puder minerlany i raczej go nie wezme---odcienie sa bardzo ciemne!

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 19:12   #4707
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziula8 Pokaż wiadomość
możesz kupić. miałam kiedyś taką sytuację i mogłam normalnie zrobić zakupy w cok. być może że to zależy od pracowników ale na pewno jest to możliwe
ufff dzięki pojde w piatek, zobaczymy czy to przejdzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 19:15   #4708
Yovitka21
Zakorzenienie

GG do Yovitka21

czy szminka Glass Refections w rzeczywistosci naprawde jest taka "superlśniąca" jak w katalogu?

http://www.suwaczek.pl/cache/03449facd2.png

"Ciągle byłam gorsza. Zastanawiałam się, dlaczego tak jest. Może dlatego, że sama czułam, że nic nie jestem warta?"
H. Opfer

Yovitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 19:17   #4709
Anka :)
Wtajemniczenie

Umiescilam na Katalogach fotki:
- eyelinera CT - ogolnie mi sie podoba, nie zaluje zakupu. Jest trwaly nie sypie sie tylko trzeba poczekac az wyschnie i jest ok. Wg mnie trzeba nalozyc kilka warstw, bo tak to praktyczniego go nie widac, gdyż brokat naklada sie za rzadko... ale jak się pomaluje kilka razy to fajny
-błyszczyka Arabian Glow Nude - błyszczyk jest fajny, taki w miare gęsty więc długo się trzyma...kojarzy mi sie z taką wazeliną zapach przyjemny, ogólnie polecam
Stary 2007-11-07, 19:27   #4710
nutka85
Wtajemniczenie

Aaaa...
Chciałam jeszcze dodać kilka słów o tej szmince UCR Nude Glow...
Ja jestem blondynką, mam zielone oczy i blond-rude włosy :P
I ten kolorek podobno pasuje do mojego typu "urody"...
bo własnie ma taki złoto-rudy połysk

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości