globulki lemnikobójcze - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-20, 16:29   #1
owocowka
Raczkowanie

Question

globulki plemnikobójcze

Witam.
Chciałam się dowiedzieć, jak to jest z globulkami, (zamieżam je stosować i chcę rozwiać moje wątpliwości) tzn. czy stosując je można spokojnie kochać się w każdej pozycji (chodzi mi o to że pianka podobno wypływa) i czy można spokojnie "to" robić w wannie lub pod prysznicem. Nie jestem pewna czy globulki w tych sytuacjach zadziałają poprawinie.
Serdecznie dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez owocowka
Czas edycji: 2006-01-20 o 22:11 Powód: literówki w tekscie
owocowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-21, 04:19   #2
Intuicja
Raczkowanie

Dot.: globulki lemnikobójcze

Prawidłowo stosowane globulki, dodatkowo laczone z prezewatywami sa dosc skuteczna forma antykoncepcji, np. dla Patentex Oval wskaźnik Pearla wysnosi 0.3 - 1.6.
Umozliwia wspolzycie w roznych pozycjach, (czop piany znajduje sie w pochwie, ma duze stezenie) pamietac trzeba jednak o tym, by przed kazdym stosunkiem stosowac kolejna, dajac jej 10 minut na rozpuszczenie. Woda moze wyplukac aktywna piane i obnizyc skutecznosc globulek.

Edytowane przez Intuicja
Czas edycji: 2006-01-21 o 09:51 Powód: zmiana czcionki
Intuicja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-21, 20:02   #3
Momo
Zakorzenienie

Wannę i prysznic raczej odradzam.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-21, 20:48   #4
kasienka2883
Rozeznanie

Chyba pozycja nie ma znaczenia, ale kapiel czy prysznic to nie najlepszy pomysł, ponieważ można wypłukać pianę z aktywnym skladnikiem.
Ja ogólnie nie polecam tej formy antykoncepcji, ze względu na dość duzy dyskomfort, szczególnie dla kobiety
kasienka2883 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 17:51   #5
madziul-bdg
Przyczajenie

GG do madziul-bdg
Arrow Dot.: globulki lemnikobójcze

Stosowałam globulki i faktycznie ni jest to najlepsza metoda! Po pierwsze na początku mój facet trochę sceptycznie na to patrzył jak musiał najpierw coś mi "zaaplikować", potem poczkać i dopiero mógł co robić. Po drugie faktycznie wypływają. Oczywiście nie jakoś dużymi ilościami ale pod wpływem ruchów penisa tarcia i wyższej temperatury ciut wycieka i "obtłuszcza" otoczenie no i tak jak już dziewczyny mówiły woda w każdej postaci odpada!! Ale decyzja należy do Ciebie
madziul-bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 18:14   #6
wisienk@
Raczkowanie

z tego co mi w jednej aptece powiedzieli i czego sie dowiedzialam na www to patentex oval sa jedynymi globulkami na rynku
zastosowalam patentex oval i ja nie mialam zadnych problemow -szczypania,a jedynia mialam uczucie ciepla.co bylo pozniej problemem ze moj chlopak nie czul mnie (globulka +prezerwatywa) i poprostu partner kilka razy wychodzil i wycieral gumke z tej piany bo to bardzo przeszkadzalo.i jak tu dostac orgazm(ja i on)?
raz zastosowalam sama globulke,moj parter to mial mega szczypanie, ale dla mnie sie poswiecil i mialam orgazm
teraz stosuje same gumki.i czekam na miesiaczke i na wyregulowanie jej wkoncu i zrobienie badan konkretnych,bo do tej pory mialam tylko wziernik i paluszki (nie mowiac o cytologi, ktora zrobie po raz 2 w tym roku)
wisienk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 16:17   #7
soniacz
BAN stały

zastanawiam się właśnie nad zastosowaniem globulek. oczywiście łącznie z prezerwatywą. ale... odstarsza mnie aplikacja, możliwość wypłynięcia no i fakt, że trzeba poczekać... poza tym czy naprawdę zastosowanie równocześnie globulek i prezerwatywy ogranicza doznania? I czy sa dostępne bez recepty?
soniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-24, 17:08   #8
Momo
Zakorzenienie

Patentex-owal dostaniesz bez recepty.
Z tymi doznaniami to jest różnie.U mnie nie ograniczają.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 20:55   #9
syrnka19
Raczkowanie

ja na początku próbowałam globułek i nie byłam zadowolona....to nie fajnie jak juz sie robi milo a tu facet musi czekac jak sie globułka rozpusci...on narzekał ze nic prawie nie czuje i ja też przez ta piane,taki dyskomfort!mysle ze warto odważyć sie na pigułki to sie bardziej opłaca..podobna cena,lepszy komfort psychiczny i fizyczny
syrnka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 08:33   #10
Agusiaczka
Przyczajenie

a ja wczoraj wypróbowałam patentex oval- i nigdy więcej, już pomijam wypływanie i zapach jak w pralni, ale mam chyba uczulenie na jakiś składnik , bo miałam wrażenie, że mam w środku 300 stopni, mój partner zresztą też, a teraz mam wszystko zaczerwienione i bardzo mnie boli przy siusianiu tzn piecze, już tak kiedyś miałam po globulkach gynofemidazol, które brałam jak miałam grzybicę...koszmar, mam nadzieję, że mi przejdzie, ale o sexie moge przez parę dni zapomnieć, więc wracam do tradycyjnej gumki i kalendarzyka,....Pozdrawi am
Agusiaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości