![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zapachy fiołkowe
Wizazanki
![]() Szukam juz od dluszszego czasu zapachu fiolkowego! Taki zeby tak ladnie nimi pachnial, ale nie taki z domieszka jakis innych perfum, tylko zeby fiolkami chuc (oczywiscie nie musi to byc ich jedyny slad, tylko ta fiolkowa nuta musi byc najnajnaj bardziej wyczuwalna) Prosze pomózcie mi ![]() Pozdrawiam i dziekuje ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfuma Fiolkowa
W życiu wąchałam dwa naprawdę mocno fiołkowe zapachy - jedne to wycofane już (ale wciąż do upolowania) Lavende Velours Guerlaina oraz zapach niszowy o pięknej nazwie - Violetta di Parma na znajomej
![]() ![]() I jeszcze fiołek w innej postaci - Angel Violette z linii Garden of Stars ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.luckyscent.com/shop/detail.asp?itemid=12701 Tu możesz o nich więcej przeczytać: http://www.parmaitaly.it/storia-k.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A Angel Violet to od Muglera? Wachalam, ale tylko niestety moj nochal wyczuwa Angela
![]() Dziekuje bardzo, znajoma bedzie jechala do Wloch, wiec ja bede blagala ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Angel violette to nowa wiariacja Muglera na temat Angela - osobiście kocham Innocenta, klasycznego Angela uzywam czasem, bo po latach wstretu zaczął mnie fascynować - ale nie mam do niego serca za bardzo
![]() Ten Angel Violette jest fajny, wąchałam, na skórze testowałam bo próbki wszystkich dostałam - fiołek jest fajny, pudrowy (używa moja wizażowa przyjaciółka, Benita), ale ja zakochałam się w Angel Lily i tę kupię ![]() Tinker cieszę się że mogłam pomóc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tez mysle ze bede zadowolona, szczególnie ze pisze o nim, ze w sklad wchodzi czysty zapach fiolka....hmm Super
Jeszez raz dziekuje ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Fiołki
Od kilku lat juz poszukuje czegos fiolkowego. Moze cos doradzicie? zazwyczaj spotykam sie z takimi odpowiedziami na mojje pytanie: Trussardi jeans, Envy Gucci. Envy mam i czuje konwalie oraz mydliny. Trussardi jest jakis ostry, zupelnie nie czuje fiolkow...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiolki
Był już taki wątek kiedyś ale nie mogę go znaleźć, bo wyszukiwarka dziś coś szwankuje - w każdym razie Tinker się pytała, i poradziłam jej najbardziej fiołkowy zapach na świecie, czyli Violetta di Parma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiołki
Pozwoliłam sobie zrobić drobną edycję tytułu Twojego wątku, bo fiołki napisane przez "l" wyglądają jak fiolki.
![]() ![]() Swoją drogą nic to nie dało, bo w spisie wątków nadal widoczne są "fiolki".Dziwnie to działa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mam znalazłam linkę
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=Violetta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje. A czy te perfumy sa dostepne w Polsce? Obawiam sie, ze nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Aha, juz widze, ze nie sa dostepne (przeczytalam inny watek). No coz, trzeba bedzie pojechac za granice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Fiołkami pachnie Puma Woman, ta klasyczna szara
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Zapach fiołka
Dziewczyny które perfumy mają w sobie nutę zapachową fiołka? Zależy mi żeby była mocna i pierwszoplanowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapach fiołka
Bois de Violette Serge'a Lutensa
Violetta di Parma Borsari La Violette Annick Goutal Verte Violette L'Artisan Violette Penthaligon's (ufff, mega-fiołek ![]() Violette Norma Kamali Niestety, z fiołkowych znam tylko niszowce ![]() Violette Precieuse Caron (niby firma nie niszowa, ale nie uświadczysz w Polsce). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Toccato, jeszcze Aniołek fiołkowy. Konkretnie Angel Violette z linii Gardens of Star
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Fakt. Chociaż nie jest to ten delikatny niewinny fiołeczek. Zbyt dużo w nim diabła-aniołka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
No przecież sama nazwa to sugeruje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A ja mam w domu jakies cudactwo któro dostałam od kolegi z Anglii.
Na flaszcze jest tylko etykietka z szarego papieru z napisem Primrose. Wg tego co nabaziali to to powinno byc pierwiosnkowe a ja czuje fioła. Ech to było tak off topic apropos tego jak nazwy sie zgadzają z zawartością. A z "czystego" fiolka to też tylko niszowce znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
A Hugo Boss Pure Purple...?
Jeśli nic mi się nie pomieszało, to środkowa nuta jest głównie czarny fiołek. W głowie cyklamen i nektarynka chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Podpisuje sie pod niszowcami.
Jeszcze Jean Charles Brosseau Violette Menthe (ponoc fiolek + mieta). Mam nadzieje, ze poznam w najblizszym czasie, szczegolnie korci mnie Violetta Penhaligon's. Ostatnio uzywalam Ultravioletu Paco Rabanne. Tam jest fiolek w srodkowej nucie, chwilami nawet mozna go wyczuc, ale niestety tlumi go pudrowo-metaliczna nuta. Ponoc fiolki sa w Envy (ja tam czulam raczej konwalie), chyba Cerruti 1881, Paris YSL, My Qeen McQueena. Niestety te, ktore tu przytaczam sa tak tylko OPISANE. Ja w zadnym z nich nie czulam fiolka. Inny niszowiec, praktycznie tylko we Wloszech dostepny to Villetta di Parma, ale nie wachalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Angelek oczywista sprawa, Lavende velours AA i wydaje mi się ze w Haloween
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A propos, ciekawy opis Violetta di Parma podała a.g.n.i. z forum gazetowego (w katalogu perfum). Warto się zapoznać, ale uwaga: KUSI ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Nie kojarzę fiołków za bardzo, a już z pewnością nie pierwszoplanowo. Ale skoro wspomniano już w tym wątku My Queen, to tak, wyczułam je tam, ale po pewnym czasie. Początek dla mnie ostry, ale łagodnieje do fiołków zmieszanych ze skórą (tzn. skórą w znaczeniu kaletniczo-obuwniczym a nie cielesnym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Typowe fiołki są w takich zapachach jak: Trussardi Jeans, Halloween J.del Pozo(z niewymienionych) a piękne fiołki alpejskie w Pure J.Sander.
![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze od siebie.
Kocham fiołki
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
dziękuje dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja również namiętnie szukałam i w sumie nadal szukam fiołkowego zapachu...
Polecam Halloween... może nie jest typowym lekkim zapachem... ale ma w sobie tą fioletową magię... u mnie zawsze będzie na pierwszym miejscu... ![]() Niedługo poznam Trussardi Jeans.. podobno powinien mi się spodobać.. ![]() Póki co nie mogę sobie pozwolić na zakupy perfumeryjne z zagranicy, ale niech tylko ktoś ze znajomych pojedzie ![]() ![]() Pozdrawaim..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.