![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: styczniowe mamusie
Nel ale Twoja mała juz duza...no i nie jest tłusciutka-jednak karmienie piersią-nie utuczy dzidzi.
ja panicznie sie boje aby Agaci nie utuczyc, aby nie miala potem problemów, ale ona sama szybko przybiera na wadze no a teraz nie bede jej odchudzac ![]() Nel to Amelka mimo ze karmiona piersia zaakceptowała smoka? czy tylko próbujecie? a tak wogóle to nie mogłas odrwocic buxki w nasza strone? buziakik ![]()
#932 |
Zadomowienie
|
Ketesiu jest ze mnie kawał baby, tylko moze tak z pfofilu nie widać. A ja mam naturalne włosy ciemny blond, a przed ciążą to non-stop nosiłam czerwone, ale teraz stwierdziłam, że jestem już mamą i to wymaga ode mnie nieco powagi, więc czarny jest jak najbardziej na miejscu.
Tak, Kasia ma tak duże przerwy nocne w jedzeniu, już od jakiegoś czasu. Właściwie 6 godzin to przesypiała od razu jak tylko wróciliśmy ze szpitala, chyba ze dwie noce sie zdarzyły, że jadła co 3 godziny. Nel rzeczywiście Twoje dziewczątko już duże. Fajna z niej babka! Moja to ma takie fałdki na nogach, a Amelka ma takie szczuplutkie. A ja przecież dziecka głodzić nie będę, jak chce jeść, to co mam jej nie dać? Ja jak byłam mała, to byłam chuda, a edno mam takie zdjęcie z okresu przedszkolnego to normalnie Oświęcim, a teraz co? 30 kg nadwagi. Więc na nic tak naprawdę nie ma reguły. |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
moj aAgacia tez ma wałeczki na nóżkach i rączkach
![]() Iwonko to skoro Twoja mała ma takie długie przerwy to znaczy ze nie je za duzo, moja mała je 6x120(często mniej) czyli na dobe 720ml., no a Twoja ma chyba jednop karmnienie mniej czyli 5x150 (jesli zaczniesz jej dawac regularnie )=750, tylko w troszke inny sposób. Chyba dobrze to wymysliłam ![]() ![]() buziaczki ![]()
#934 |
Zadomowienie
|
Katesiu bardzo dobrze to wymyśliłaś, muszę Cię pochwalić (skoro jesteś taka łasa na pochwałki). Mam tylko cichą nadzieję, że moje dziecko nie odziedziczy po mnie skłonności do tycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zadomowienie
|
Katesia my z Amelką dopiero walczymy ze smokiem.Od piątku jej przystawiam,ale się dławi i jak ma kaprys to go ssie. Ale muszę ją przyzwyczaić bo ma zaduzy odruch ssania. Pozdrawiam wszystkie laseczki te duże i małe.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Oj jak ja tu rzadko bywam,ostatni raz pisałam chyba po porodzie,a jutro moja Wiktorka kończy 2 miesiące ![]() U nas wszystko wspaniale,malutka jest zdrowa i moge śmiało powiedzieć,że mam złote dziecko,co prawda poczatki były trudne ale juz jest naprawde świetnie.Wiktoria nie ma żadnej skazy,mimo tego że karmię ją piersią i jem naprawde wszystko(niczego sobie nie odmawiam,a i figura juz powoli wraca do starej świetności),nie ma ciemieniuszki,żadnych odparzeń(stosuje linomag- maść)i jestem z niej bardzo zadowolona.Wysypiać też się wysypiam,narzuciliśmy z mężem małej rytm codziennie te same czynnosci o tej samiej godzinie i mala po kąpieli i po karmieniu zasypia mi na piersi,zazwyczaj jest to godzina 20 i śpi do 2,3 w nocy,wstaje do niej tylko raz w nocy,nakarmie i spi dalej do rana,wprawdzie robi pobódki o 6 rano,ale to i tak wspaniale bo z tego co czytałam no niektóre z was maja naprawde ciężko,wstawanie co 2 godziny nie należy do przyjemnośći naprawde współczuje,no ale cóż uroki macierzyństwa. Dziś byliśmy na szczepieniu,biedna troszke poplakala a teraz spi jak zabita,mam nadzieje ze nie bedzie gorączkować,serce mi sie krajało,chyba wykupimy te pojedyncze szczepieni,zaoszczędzimy jej bólu,waży 5330 także spora z niej panna ![]() Ogólnie to jest naprwade bardzo dobrze,Wiktorka sie już pięknie uśmiecha,przewraca sie już z brzuszka na plecki i wogole jest bardzo ruchliwym dzieckiem,lekarz sie smiał że mamy turbo dziecko,bo bardzo szybko sie rozwija,tylko mam problem z oduczeniem ja ssania paluszka,wsadza caly kciuk do buzi i ssie,ale daje jej smoczka i juz powoli jest lepiej,chociaż jak smoczek jej wypada to histeria niesamowita ![]() No to chyba tyle,pozdrawiam was bardzo gorąco,trzymajcie sie cieplutko! Pa! Ps.A to moja pocieszka (mam nadzieje ze dobrze dodalam ten załacznik!)Prawda że śliczna? Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-01-28 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zadomowienie
|
Witaj Jastin! Fajnie, że wpadłaś. Gratuluje grzecznego dziecka, ja na swoje też nie narzekam, bo bym zgrzeszyła.
A skąd u tej Twojej śliczności tyle włosów? Dokleiłaś jej czy co? Duża, piękna dziewczynka! Odzywaj się czasem do nas, pozdrawiam! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Witaj Iwonko!
Dziekuje za komplementy ![]() Przed chwilką oglądałam zdjecia Twoje i Twojej pocieszki,również gratuluje ślicznego dzieciątka,zresztą wszystkie dzieciaczki sa cudowne,styczniowe mamusie spisały sie na medal jednym słowem. To prawda że rzadko bywam na forum,ale obiecuje poprawe,teraz mam więcej czasu więc napewno będe częściej zaglądać i podsyłać aktualne zdjęcia Wikuni! Ps.A moja córcia nadal śpi po szczepieniu,biedulka,jak sie obudzi dam jej cycusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
Jastin śliczna ta twoja Wiktorka.Ale masz u nas minus,bo mówisz,że ona taka grzeczna a tak rzadko nas odwiedzasz,ale chyba sie poprawisz. Ale dużo twoja waży , bo moja ma 7 tygodni i waży 4500kg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Nel!
Obiecuje ze sie poprawie,bede częściej wpadać na forum. To prawda że Wikunia sporo waży,lekarz powiedzial że jest sporym dziecziaczkiem,ale naszczescie nie otyłym zreszta nie ma po kim być grubaskiem ![]() Wydaje mi sie poprostu że to zalety karmiena piersią,karmie ją na rządanie,co prawda nie je czesto ale za to obficie,pokarm bardzo szybko nabiera mi do piersi i jest go bardzo duzo a ona potrafi opróżnic dwa cycusie,więc może dlatego. A ile Twoja malutka ważyla jak sie urodziła,bo moja byl spora 3640 jak na dziewczynke. Całuski dla Amelci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
No to chyba ja tylko narzekam ciagle i pisze ze u mnie kiepsko
![]() Jutro ide do lekarza zapytac o te wszystkie zaczerwienienia, otarcia na skorze,no i o pisiorka ide zapytac, bo boje sie go ruszac ![]() ![]() Dziewczyny czy slyszalyscie cos na temat uczulenia na jakies pieluchy? np.Pampersy??? Ja zmienilam juz proszek (piore w platkach mydlanych), wywalilam tetrowe pieluchy(stosuje pampersy), odstawilam oliwke(wychodzilo wiecej plamek suchych na skorze) sudokrem,linomag nie pomógł...wiec szukam przyczyny gdzie indziej ![]() ![]() pozdrawiam Was goraco buzka |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Moniu! broń Boze nic nie odciagaj małemu!!!! przeciez to moze go bolec...ja u swojego synka nic nie odciągałam i wszystko ma oki, kiedys rozmawiałam z męzem na ten temat (no bo ja sie nie znam) i tez mówił ze nie wolno. a to ze komus sie zrosło to nie jest wplyw nieodciągania.
Jastin jestem w szoku-masz bardzo siln a dziewuszke skoro juz sie przewraca, oja jest starsza (z 5stycznie) i nawet nie próbuje, choc jest silna.... dziewczynki przez kilka dni bedzie mnie mniej bo mam kompa w naprawie i korzystam z uprzejmosci brejdaka. pozdrawiam ![]()
#943 |
Zakorzenienie
|
okey Katesia - poslucham twojej rady...wiesz ja to panikara jestem
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Jastin moja Amelcia urodziła się z wagą 3090kg , a przy wypisie miała 2850kg,także też ładnie przybiera około 800-1000kg miesięcznie. Buziaczki dla Wikusi
![]() Moni ja piorę w proszku Lovela i moja nie ma żadnych uczuleń,a jak mi się skończy to kupię płyn o tej samej nazwie. Ja nie stosowałam tetrowych pieluch , a z jednorazowych stosuję różne Huggies, z Rossmana chwytam wszystkie cenowe okazje. Na podrażnienie pieluchowe dobra jest też maść bepanthen. Katesia wracaj do nas szybciutko. Moja Amelcia dostała w nocy katarek i znowu trzeba ją przed snem na rączkach ponosić. |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewuszki!
A ja znowu mam czas żeby troche posiedzieć na necie,moja Wikunia śpi,pranie właśnie się pierze,więc zasiadlam do kompa ![]() Dziś moja Rybka kończy dwa miesiące,ojojoj jak ten czas leci,a jeszcze nie dawno bałam sie porodu i zastanawiałam sie jak to bedzie.Teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej ![]() ![]() Pierwsza noc po szczepieniu minęła bardzo dobrze,nie gorączkowała,nie marudziła,spała tak jak zawsze. Katesia nie tylko Ty się dziwisz,że Wiktoria już sie przewraca,lekarz to miał takie oczy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
Jastin rzeczywiście ta twoja córcia to silna dziewczynka, mojej czasem zdarzyło się przy przewijaniu i myciu dupci jak leżała na boczku przekręcić na brzuch, a wczoraj zauważyłam jak leżała na brzuchu tak sie odpychała nogę, że prawie się przekręciła ale nie udało jej się do końca. Za to jak ją kładę w łóżeczku na boczku, to zawsze przekręca się na plecy, ale to dużo łatwiejsza sztuka.
Moniu! Słyszałam, że z pieluch czasem uczulają Huggies, ale o Pampersach nie słyszałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Bylam dzis u lekarza, jutro jade do dermatologa ![]() Siusiaka poruszła, mowila ze wszystko jest okey ![]() ![]() Co do pieluch to naczytałam sie na www.babyboom.pl (fajne forum tam jest) mnostwa opinii i powiem ze zglupiałam juz jakich uzywac..zobacze co lekarka dermatolog mi powie... Szymonek wazy 6000g ![]() 5 kwietnia idziemy na nast, szczepienie jutro napisze co powiedziała dermatolog..dobrej nocki mamusie i dzidziusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Moni@ biedny ten Twój Szymonek ![]() Trzymamy z Wiktorką za was kciuki i mamy nadzieje że wszystko bedzie dobrze. Pozdrawiamy was gorąco! |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Jak weekend mija mamusiom i dzidziusiom???? Ja juz po wizycie u dermatologa, mam niezły orzech do zgryzienia, moje dziecko ma skaze, atopowe zapalenie skory i w dodatku jest alergikiem(odziedziczyl po tatusiu).. Dostalam robione masci, do kapania mam Der-med, smarowania krem Lipoba-sa i jakies robione oliwki i masci...Do mleczka wlewalm mu granulke wiesiołka i potem dostaje jeszcze 3 kropelki Fenistilu..ufff ale sie napisałam... Zobaczymy kiedy i czy w ogole bedzie poprawa... a to moj syneczek..coś nie widać by go cosik swędziało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
Moniu piękny uśmiechnięty chłopczyk. Ale bardzo się zmienił od porodu, zupełnie inne dziecko. Chociaż jak patrze na zdjęcia mojej Kasi to też jest do siebie nie podobna. Mam nadzieję, że już teraz mu pomogą te wszelkie specyfiki. Niech w końcu dziecko nie cierpi!
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
witam
dawno mnie nie bylo ale niestety zadko bywam w necie. Moja mala ma juz 2 miesiace przesypia cala noc wstajemy dopiero o 7 rano wiec naszczescie sie wysypiam .Niestety ma problemy ze skora ma wysypke na calym cialku i nadodatek skora taka sucha ze jej schodzi skora i jest taka szorstka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
Witaj Wiolu! Myślałam, ze to tylko ja mam takie dziecko co mi przesypia całe noce, ale jednak takie dzieci się zdarzają. Gratuluję, bo przespana noc to rewelacja. Jak widzę bądź słyszę o dziewczynach, którym dzieci nie dają spać, to aż mi ich żal. Ja nie wiem co to znaczy, moja Kasia miewa czasem ciężkie dni, kiedy to dopada ją kolka, ale potem w nocy mimo wszystko spi jak zabita. Mojej jednje koleżanki synek skończył roczek i budzi się w nocy jeszcze na jedzenie o 1 i 4, a 6 jest już wyspany. Ja nie wiem co to znaczy. Moja jak zasypia ok. 20 to do 5-6 mam spokój, a potem je i jeszcze śpi do 9 w porywach do 10.
Dziś byłam u koleżanki, z którą leżałam w szpitalu na OCP i ona ma bliźniaki, to jest dopiero rewelacja! Nie ma kiedy usiąść dobrze, nie mówiąc już o spaniu, a maluchy mają 6 tygodni i cały czas są tylko na piersi, więc robota jest na okrągło. |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
Witaj Wiolka,ale Twoja malutka się zmieniła,śliczna,duża i ma bardzo ładne d€gie włoski czarne. A ja mam problem z ciemieniuchą,nie wiem jak ją zwalczyć jak wyczeszę to znowu się pojawia. Może któraś ma jakiś pernamentny sposób na ciemieniuchę,czekam na wasze wypowiedzi,jak wy sobie z nią radzicie. Wiolu,a czy Ty karmisz piersią,że Twoja niunia śpi całą noc? Moja również w piątek kończy 2 miesiące
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zadomowienie
|
Nel chyba nie ma innego sposobu na ciemieniuchę jak oliwkowanie i wyczesywanie. Cierpliwości, to minie! A niestety dzieci karmione piersią całej nocy nie przesypiają, to to mleko sztuczne pozwala im tak długo spać. Ale coś za coś, w końcu karmienie piersią jest korzystniejsze dla dziecka nawet za cenę niewyspania mamy.
Ja jeszcze dziecka nie chrzciałam, planuję dopiero w październiku, ale z tego co słyszałam księża liczą sobie od 100 nawet do 300 zł, zależy od kościoła. A niektórzy mówią co łaska. Mi do wagi sprzed ciazy zostało 8 kg, chociaż był już moment, ze ważyłam tyle co przed, ale gdy tylko skończyłam karmić piersią i zaczęłam jeść normalnie od razu waga poszła w górę. Ale ja chciałabym ważyć mniej niż przed ciążą, zeby chociaż trochę pozbyć się mojej dużej nadwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
ja tez walcze z ciemieniuchą
![]() co do wagi to nie wiem ile waze, ale skoro nie wchodze w swoje spodnie tzn ze jest dalej zle ![]() a jak zrzucacie te zbedne kilosy? poradzcie cos ![]() Nel ja chrzcilam, po m-cu bo moja mama wyjezdzała a bardzo chciałam by mogla byc na chrzcinach..nie wiem ile kosztowała ta uroczystosc, bo placila na koniec chrztu babcia ![]() za to posiadam nowy becik - rozek do chrztu jakby ktoras byla zainteresowana, to zgloscie sie..moj synek byl w nim tylko godzinke na mszy i teraz schowany w pokrowcu lezy w szafce..:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
Ja z nadmiernymi kilosami walczę także dostałam pod choinkę od męża rower taki stacjonarny i codziennie spalam na nim po 100 kalorii. A poza tym niestety mam straszną ochotę na słodkie i pomimo tego,że nie jem czekolady ze względu na karmienie piersią to wcinam inne łakocie.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki!
Co tam waga,dajcie spokój jesteśmy przeciez usprawiedliwione,przecież rodziłyśmy dzieci,ja przed ciaza ważyłam 54kg,a przed porodem 76kg,beczałami byłam załamana bo mam hopla na punkcie swojej wagi i ogólnie wyglądu,mąż mówił że wyglądam świetnie jak przytyłam,bo szczerze mówiąc miałam niedowage przed ciążą mam 174cm i waga 54 to zamało,teraz waże 62 kg i podobno wyglądam w sam raz ![]() ![]() Co do chrzcin to u nas odbyly sie w ubiegłą niedziele(26 marca),Wiktorynka była w kościele bardzo grzeczna,nie spała i troche sie wierciła ale też nie płakała.A jeśli chodzi o ubranko,to miala biały polarkowy komplecik,spodenki,pelery nke z kapturkiem i do tego bialy kapelusik wyglądała jak mały aniołek.Zresztą same zobaczcie,na zdjęciu z babcią i w kościele. Pozdrawiam! Ps.Nel my za chrzest zapłaciliśmy ksiedzu 50 zł,ale nie mam pojecia jak inni księża biorą,nam powiedział ze jesli chodzi o zapłate to jest ofiara na kościół i wedle uznania,ale z tego co wiem to właśnie tak biorą,od 50 do 100zł. U nas niestety jeszcze wiosny nie widać ![]() Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-01-28 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córeczka śliczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
a wiec nie karmie piersia tylko mleko sztuczne "bebiko" wiec pewnie dlatego mala spi cala noc bardzo sie ciesze poniewaz jestem spiochem i jak sie niewyspie to mnie trafia
![]() ![]() ![]() Mala duzo sie zmienila to prawda wasze tez sie zmieniaja ja jak widze postepy u mojej malej jak gawozy usmiecha sie jak sie do niej mowi cos wspanialego. Ja mala chrzcze na wielkanoc 16 kwietnia jeszcze ubranka nie mam musze cos wykombinowac. A propo wagi to przed ciaza 55kg teraz waze 60 ale i tak chcialabym przynajmniej z 7-8 kg stracic bo wygladam okropnie brzuchol mi nie chce spadac boje sie ze mi taki zostanie juz mnie strasza ze macica mi sie nieodkurczyla dlatego taki beben ale nie sadze zreszta musze troche pocwiczyc bo samo nie zejdzie niewiem zreszta . Moja mala dostala 4 dni temu ciemieniuche a poniewaz ma dlugie wloski od poczatku kompalam ja z dodatkiem oliwki w wodzie i myje jej glowe codziennie a niestety ma ciemieniuche nie wiem od czego to moze byc ? teraz leje pezposrednio oliwke na glowke wmasowuje i potem wyczesuje wyglada to okropnie powiem wam ale zauwazylam ze jest troche lepiej . aha mala ma problemy skurne ma wysypke i strasznie sucha skore nic nie pomaga czy ktoras z was miala taki problem z dzieckiem sucha skora taka szorstka najbardziej na policzkach i dekoldzie sa tez widoczne wypryski nie wiem juz moze uczulenie ma ? |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
acha widze ze piszesz zeby niczym nie smarowac a ja smaruje natluszczam to ze mam nie myc mydelkiem to wiem ale nie kremowac no dobrze tak sprubuje ale mi jest jej szkoda pewnie to swedzi ja kremuje moze jeszcze podrazniam i przez to sie moze nasililo sprubuje niczym nie smarowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.