Nigdy nie będę Jessicą Albą :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-05, 19:48   #1
elizaa
Raczkowanie

GG do elizaa
Unhappy

Nigdy nie będę Jessicą Albą :(

Gadałam dzisiaj z moim TŻ i on powiedział mi, ze bardzo mu się podoba Jessica Alba. Na początku nie wziełam sobie tego do serca, bo co mnie obchodzi jakas laska za oceanem, poza tym mój tż mówił, że przeciez i tak się nigdy nie spotkają więc nie mam byc o co zazdrosna, ale przed chwilą uświadomiłam sobie, że ja nigdy nie będę taka jak ona, Jessica jest chodzącym ideałem a ja tylko zwykłą dziewczyną. Teraz musze żyć z myślą, że kiedy ona by przechodziła koło nas, mój tż bez zastanowienia poszedłby za nią... Cyz wasi tż też mówią wam że taka a taka aktorka to jest idealna? Smutno mi
elizaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-05, 19:55   #2
wild_rose
Raczkowanie

Dot.: Nigdy nie będę Jessicą Albą :(

buuuuhahahhahah naprawde masz 20 lat???po tej wypowiedzi to szacowałabym na góra 14 +/- 1 rok.
Stary 2006-03-05, 19:56   #3
nula88
Zadomowienie

GG do nula88

Ale przecież jemu chodziło o cechy zewnętrzne. To Ciebie kocha Poza tym przyznaj się ile Tobie znanych facetów się podoba. To normalne
POza tym nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że ideałów nie ma, a Twój TŻ pewnie nie wie co to Photo Shop i inne cudeńka techniki.
Także nie przejmuj się, naprawdę nie masz czym.
Trzymaj się;*

nula88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-05, 20:06   #4
prowokacja17
Zadomowienie

GG do prowokacja17

Może to głupie,ale ja bym się bardzo wkurzyła gdyby mój TŻ mowił mi takie rzeczy-to ja mam być dla Niego ideałem w końcu wybrał mnie z wielu dziewczyn i skoro jest ze mną to powinnam być dla Niego naj Na sczęście mój TŻ uważa mnioe za naj Powinnas powiedziec chłopakowi że takie teksty sprawiaja Ci przykrość. Nie przejmuj się Jessica Alba wcale nie ejst taka piękna-ot zwykła dziewczyna,ma dużo kasy dlatego tak wygląda-siłownia,trener,drogie ciuchy robia swoje Bez tych wszystkich bajerów nie zwracałaby uwagi facetów
Stary 2006-03-05, 20:24   #5
Joskelyn
Zadomowienie

Jejku jak sobie was czytam to dochodze do wniosku ze moj TZ to jest jednak wypasiony gosc
nie dosc, ze nigdy mi nie powiedzial ze jakas kobieta mu sie szczgeolnie podoba,nie ogladal zadnych zdjec, nie slinil sie na nikogo, nie ogladal na ulicy za zadna przy mnie, tow dodatku zawsze jak widzi jakas Albe, Jolie czy inne laski w TV to mi mowi rzeczy typu "przeciez jestes ze 100 razy ladniejsza", " taka zrobila kariere to Ty bys ze swoim cialkiem dopiero wymiatala w show biznesie ale na szczescie jestes tylko moja" " taka to nie moze sie rownac z Twoim tyleczkiem" i takie tam
A w innych kobietach zawsze wynajduje same wady i je wytyka a we mnie widzi same zalety
naprawde slodki jest

Nie umiem Ci poradzic, bo ja sama w takiej sytuacj bym chyba zwariowala
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-05, 20:34   #6
Nicość
Raczkowanie

Chcialabys miec tak jak Jessica Alba wielkie konskie zeby niczym sztuczna klawiatura?Zaden problem,powyrywaj swoje i wstaw sobie porcelanę.Bedzie prawie tak samo.Potem przefarbuj wlosy a twoj chlopak bedzie wniebowziety.
Swoja droga,gratuluje chlopakowi gustu odnosnie tej Jessiki..tragedia
Nicość jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-05, 20:35   #7
prowokacja17
Zadomowienie

GG do prowokacja17

Joskelyn mój TŻ tak samo jestem dla Niego miss świata hehehehe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-05, 20:39   #8
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joskelyn
Jejku jak sobie was czytam to dochodze do wniosku ze moj TZ to jest jednak wypasiony gosc
nie dosc, ze nigdy mi nie powiedzial ze jakas kobieta mu sie szczgeolnie podoba,nie ogladal zadnych zdjec, nie slinil sie na nikogo, nie ogladal na ulicy za zadna przy mnie, tow dodatku zawsze jak widzi jakas Albe, Jolie czy inne laski w TV to mi mowi rzeczy typu "przeciez jestes ze 100 razy ladniejsza", " taka zrobila kariere to Ty bys ze swoim cialkiem dopiero wymiatala w show biznesie ale na szczescie jestes tylko moja" " taka to nie moze sie rownac z Twoim tyleczkiem" i takie tam
A w innych kobietach zawsze wynajduje same wady i je wytyka a we mnie widzi same zalety
naprawde slodki jest

Nie umiem Ci poradzic, bo ja sama w takiej sytuacj bym chyba zwariowala
Zgadzam się, kompletnie brak klasy, tak gadać (nie to co TZ Joskelyn).
No to go uracz opowieściami, jak to byś go chętnie wymieniła na, Macieja Zakościelnego, i takie tam...

I nie przejmuj się takimi bzdurami.
Ty jesteś niepoważna - że sie martwisz czymś takim - a Twój TZ - że Ci mówi takie rzeczy.

I - pocieszę Cię - moi przyjaciele przykładowo - to mieli takie posągowe ideały, żywcem wyrwane z TV - że aż się słabo robiło, takie niedoścignione wzory.
I - dziś nadal podobają im się okreslone kobiety - ale - ich dziewczyny - to kompletne przeciwieństwo tego, o czym marzyli - w sensie rude proste włosy zamiast kręconych u brunetki, itd - a i tak świata nie widzą poza swoimi girlfriendami. Niech no by która kogoś z nich spróbowała rzucić - och, cóż to byłby za szloch...
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-05, 20:47   #9
Joskelyn
Zadomowienie

Wlasnie, pomysl kolezanki wyzej swietny Zwierz mu sie, jak bardzo Ci sie podoba jakis aktor, sportowiec, piosenkarz
Boska zemsta, niech sobie facet zobaczy jak to milo, klin klinem, bo faceci to tacy sa ze czasem totalnie nie mysla co mowia
Zreszta on powiedzial ze Ona mu sie tylko podoba - na pewno uwaza ze jest ladna, ale Ty ladniejsza mi tez sie np podoba Alfa Romeo, ale uwazam ze Subaru Impreza jest duzo lepszy

Poza tym troszke wairy w siebie - ja tam moze popadam w narcyzm, ale po prostu siebie kocham i dla mnie samej nie ma piekszniejszej kobiety na swiecie niz ja to troszke chore, ale pomaga :d
Umaluj sie ekstra, zaloz sexy sukieneczke, poczujesz sie atrakcyjniej - nie ma zwyklych ludzi ,kazdy jest niepowtarzalny :d
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-05, 23:40   #10
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wild_rose
buuuuhahahhahah naprawde masz 20 lat???po tej wypowiedzi to szacowałabym na góra 14 +/- 1 rok.
nie widze w tym nic śmiesznego, ani powodu do drwiny

elizaa staraj się może nie opierać całego mniemania o sobie o to co TŻ mówi, znaj swoją wartość i pomyśl sobie, że nie ma takiej drugiej jak Ty i że jesteś wyjątkowa. Ja też bym nie chciała czegoś takiego słyszeć, ale faceci czasem coś palną i sobie nawet sprawy nie zdają, że dla Nas jest to tak ważne. Twój TŻ na pewno nie chciał żebyś tak mocno to odebrała
Głowa do góry

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 00:32   #11
sweetes_things
Rozeznanie

Mój TŻ niemówi o atrakcyjności aktorek pod względem czy jest ładniejsza ode mnie,czy nie.Czasem stwierdzi fakt,że o ta jest ładna..jeżeli to prawda to sie z nim zgodze ;] To,że ładna,to nie znaczy,że odrazu musi mu sie podobać (a dla niego jestem naj..naj..najj tak jak dla każdego chłopaka jego kobietka)
A co do Alby to..czt ja wiem,że jest taka idealna? Fakt jest ładna..ale pamiętaj,że połowa..jak nie więcej to profesionalny makijaż i praca grafików komputerowych.Gdybyś ją spotkała na codzień to juz byś niepowiedziała,ze jest taka oh i ah.Ale rysy na dość ładne ( i to niewiadomo czy nie jest po operacji plastycznej;>)
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-06, 07:30   #12
Audacieux
Wtajemniczenie

A ja jestem pewna, że Jessica też ma masę wad. Mnóstwo korekcji komputerowych itd. A Ty jesteś prawdziwa, to Ciebie wybrał.
Mojemu TŻ podoba się A. Jolie, a mnie Vin Diesel. I mimo to ja wiem, że jestem dla niego najważniejsza, nawet mimo tego, że Angeliny nie przypominam. To Ty musisz sobie uświadomić, że jesteś najważniejsza, to Ty musisz to odczuć, bo przecież nie możesz być zła o to, że jest mnóstwo pięknych kobiet.

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 07:44   #13
kinnka
Raczkowanie

GG do kinnka

Ja zupełnie nie widzę problemu w tym, że komuś może podobać się znana osoba. Myślę, że zarówno mężczyźni, jak i kobiety mają prawo do zwrócenia uwagi na atrakcyjność osób publicznych. Nie ma w tym nic złego. To, że Twojemu TŻ podoba się J.Alba nie znaczy, że chciałby, żebyś Ty tak wyglądała, albo, że wolałby mieć ją zamiast Ciebie (jeśli tak jest, to zmień go na dojrzalszy model).
Mi podoba się Mel Gibson, co nie znaczy, że mój TŻ nie jest dla mnie atrakcyjny. Chociaż wygląda zupełnie inaczej, niesamowicie mnie pociąga i nie chciałbym w nim nic zmieniać.
Z drugiej strony nie sam wygląd zewnętrzny świadczy o wartości człowieka. Nawet pokusiałabym się o stwierdzenie, że jest najmniej istotny.
Dajmy sobie możliwość cieszenia oka bóstwami z ekranów i kolorowych stron magazynów, bo po to są. I niech nam to nie przeszkadza w kochaniu i uwielbianiu naszych partnerów.
kinnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 07:44   #14
schizuko
Raczkowanie

kochanie najlepszy sposób na takie zachowanie faceta...(bo sama taką akcje ze swoim byłym przezyłam),to zaprosic swojego lubego do siebie na filmik z przystojnym facetem i po obejżeniu go zacząc zachwycac sie ciałkiem innego mezczyznyNiech twój chłopak popczuje jak to jest.
Mój były powiedział mi kiedys ze mu sie bardzo podoba Szakira i Agnieszka Włodarczyk:PJa miałam chyba doła z miesiąc(bo ni w zab nie przypominam tych pięknosc:P)Ale wziełam sie w garsc i zaprosiłam go do siebie na filmTroje z Bradem PitemMój chłopak dostawał cholery patrzac jak zachwycam sie tyłeczkiem BradaPodziałało,juz nigdy nie wspominał kto mu sie podoba a kto nie:P
schizuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 08:27   #15
taszkin
Zakorzenienie

Gdyby ktos mi powiedział, ze nie mam o co byc zazdrosna tylko dlatego, ze nigdy się nie spotakją byłoby to dla mnie przykre, bo znaczyłyby, ze gdyby na nią wpadł to juz miałabym powód do zazdrości i tylko, ze mieszka za oceanem wyklucza powód do zazdrości czyli gdyby się tu pojawiła(czysto hipoettycznize) to co? chyba chciał Cie zdenerwować...w troche szczeniacki sposób.

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2006-03-06 o 10:41
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 08:34   #16
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez wild_rose
Prosze Kochana nie uogólniaj.Niekoniecznie każda nastolatka musi porównywac się do gwiazd
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 08:38   #17
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizaa
Gadałam dzisiaj z moim TŻ i on powiedział mi, ze bardzo mu się podoba Jessica Alba. Na początku nie wziełam sobie tego do serca, bo co mnie obchodzi jakas laska za oceanem, poza tym mój tż mówił, że przeciez i tak się nigdy nie spotkają więc nie mam byc o co zazdrosna, ale przed chwilą uświadomiłam sobie, że ja nigdy nie będę taka jak ona, Jessica jest chodzącym ideałem a ja tylko zwykłą dziewczyną. Teraz musze żyć z myślą, że kiedy ona by przechodziła koło nas, mój tż bez zastanowienia poszedłby za nią... Cyz wasi tż też mówią wam że taka a taka aktorka to jest idealna? Smutno mi

a on nigdy nie bedzie antonio banderasem . i czym sie tu przejmowac . elizzo nie rozumiem twojego podejscia do sprawy .

Edytowane przez AaniaA
Czas edycji: 2006-03-24 o 11:23
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 08:41   #18
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez Joskelyn
Wlasnie, pomysl kolezanki wyzej swietny Zwierz mu sie, jak bardzo Ci sie podoba jakis aktor, sportowiec, piosenkarz
Boska zemsta, niech sobie facet zobaczy jak to milo, klin klinem, bo faceci to tacy sa ze czasem totalnie nie mysla co mowia
a ja nie jestem przekonana o świetności tego pomysłu, gdyz dla mnie zachowanie faceta to brak klasy i dzieciniada, więc po co radzić dziewczynie, by była taka sama
i mam nadzieję, że już tak bardzo się nie przejmujesz, bo w sumie nie ma wielkiego powodu. choć rozumiem, że było/jest Ci przykro lecz mimo wszystko..nie można się "dołować", a najlepie porozmawiać z chłopakiem o swoich uczuciach

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 08:42   #19
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prowokacja17
Może to głupie,ale ja bym się bardzo wkurzyła gdyby mój TŻ mowił mi takie rzeczy-to ja mam być dla Niego ideałem w końcu wybrał mnie z wielu dziewczyn i skoro jest ze mną to powinnam być dla Niego naj Na sczęście mój TŻ uważa mnioe za naj Powinnas powiedziec chłopakowi że takie teksty sprawiaja Ci przykrość. Nie przejmuj się Jessica Alba wcale nie ejst taka piękna-ot zwykła dziewczyna,ma dużo kasy dlatego tak wygląda-siłownia,trener,drogie ciuchy robia swoje Bez tych wszystkich bajerów nie zwracałaby uwagi facetów

elizaaa, na Twoim miejscu powiedziałabym TŻ, by nie mówił przy Tobie takich rzeczy - jeśli jest mądry, zrozumie i tak właśnie zrobi. A swoją drogą, uzasadnienie, że ona nie jest dla Ciebie zagrożeniem "bo się nigdy nie spotkają" to już przegięcie: powinien raczej powiedzieć, że to Ty jesteś dla niego numerem 1, a z Albą nie chciałby być nawet gdyby go o to błagała na kolanach

Ja na szczęście nie mam takiego problemu, choć wiem, które aktorki i modelki szczególnie się TŻ podobają Zazdrosna nie jestem, bo czuję, że TŻ zawsze wolałby mnie z roztrzepanym włosem, w za dużej piżamie i bez makijażu niż dziesięć Alb przerobionych shopem
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 09:12   #20
paula78
Zakorzenienie

eshh jak ja lubie takie tematy "kwiatki"

masz racje nigdy nie bedziesz alba a twój Tż nigdy sie z nia nie umówi

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 10:33   #21
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Dopóki Alba nie zamieszka ta tym samym osiedlu co Twoj TZ nie masz sie czego obawiac A pomysl ilu aktorow itd Tobie sie podoba
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 12:01   #22
marcelina73
Wtajemniczenie

A chciałabyś?
Jeśli nie akceptujesz w pełni swojego wyglądu, to spróbuj coś zmienić - zacznij ćwiczyć, zmień fryzurę, styl. Ale nie próbuj do nikogo się upodabniać czy to dla siebie, czy dla innych. Jesteś wyjątkowa i niepowtarzalna - jak każdy człowiek. Zaakceptuj to i ciesz się z tego.
Czy postrzegasz ludzi tylko po wyglądzie zewnętrznym, albo Twój chłopak? Czy jesteś z Nim tylko dlatego, że wygląda tak, jak wygląda?
On pewnie wyraził swoją opinię o wyglądzie Alby - widocznie mu się podoba jej wygląd - tylko tyle, przecież jej nie zna, nie wie, jaka jest. Czy Tobie nie podobają się inni mężczyźni, czy nawet kobiety - czy nie potrafisz stwierdzić: "ten facet naprawdę wygląda super, idelanie, ta dziewczyna jest piękna"?
Ja z moim TŻ robimy to - ale przecież jesteśmy świadomi swoich plusów i minusów, wiemy, że jesteśmy ze sobą nie tylko ze względu na wyglad zewnętrzny - który się przecież zmienia!
Podobnie pewnie Twój chłopak - nie chciał Cię urazić, zrobił to nieświadomie. Porozmawiaj z nim o tym - na tym przecież polega bycie razem.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 12:27   #23
czaszka_
Zakorzenienie

he he a nawet jesli ona mu sie podoba to przeciez nic zlego.Kazdej z nas podoba sie jakis aktor czy piosenkarz to chyba normalne.Z reszta duzo z nas wypowiadalo na temat :"Z kim wylądowałybyście w łóżku" i wszystkie co sie wypowiadaly podawaly imie i nazwisko jakiegos slawnego goscia.To oczywiste ze jesli chlopak jest z Toba to onacza ze Cie bardzo kocha i to TY jestes dla niego najladniejsza najpiekniejsza itp.Bo gdyby tak nie bylo to nie byl by z Toba i teraz szukal by tej innej.A pozatym te wszystkie panienki z telewizji sa "piekne" ale tylko dzieki dobrym kosmetykom,fryzjerom i dzieki temu ze maja kase.Przeciez na ich twarzach znajduje sie tona pudru normalnie moznaby zdrapac szpachelką
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 12:28   #24
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Alba jest okropna
Feee,a nie dziewczyna
Stary 2006-03-06, 12:36   #25
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78
eshh jak ja lubie takie tematy "kwiatki"

Kiedyś był podobny temat,ale chodziło chyba o Sarah Jessica Parker i jak pamiętam to facet naszej Wizażanki miał delikatnie mówiąc jakieś zaburzenia na jej punkcie.Jej współczułam,bo to naprawdę była fobia,a tutaj ... Czasami mam wrażenie,że ktoś sobie szuka dziury w całym Może PMS nastał??

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 12:51   #26
dureksis
Zadomowienie

Kurna nie umiecie dziewczynie pomóc to chociaż przestańcie ją dołować..
Podejrzewam, ze Wasze zachowania też mogą być dla kogoś przynajmniej śmieszne..
Dystans!
Może dla niej to wielki problem?każdy ma inne, mirrzy je swoją miarą a nie można generalizować...
elizaa Tobie radzę abyś przyjrzała się głebiej swojemu związkowi, bo może problem tkwi gdzie indziej...
Stary 2006-03-06, 12:53   #27
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez dureksis
Dystans!
Może dla niej to wielki problem?każdy ma inne, mirrzy je swoją miarą a nie można generalizować...
elizaa Tobie radzę abyś przyjrzała się głebiej swojemu związkowi, bo może problem tkwi gdzie indziej...
A kto tu dołuje?
Stary 2006-03-06, 12:54   #28
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dureksis
Dystans!
Wiesz dla mnie to wygląda tak,że chłopak rzucił luźną uwagę ot tak po prostu,a ona się tym zamartwia i pytam po co? Skoro chciałby być z Jessicą Albą to pewnie siedziałby już w L.A. albo szukałby sobie kobiety,która jest do niej podobna.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 13:02   #29
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania

Kilka dni temu oglądałam rozmowy w toku i pewna para miała problem bo jemu sie podobała tylko Judy Foster a żona jej nie znosiła i mówiła na nią toster

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 13:04   #30
czuczenka
Zakorzenienie

Dziwny troche ten chlopak... ale mzoe specjalnie Cit ak gada by zobaczyc czy jestes zazdrosna.. moj TŻ czasem mnie denerwuje jak mi wspomina jakie to laski widzial gdzies tak i sie patrzy na mnie jak ja na to reaguje i wybucha smiechem wiec to z jego strony to takie zarciki, moze twoj TZ tez ma podbnie

sama zacznij mu gadac ze jakis aktor ci sie tam podoba, niech sobie zoabczy czy tot ak fajnie... nie zamartwiaj sie bo nie ma w sumie czym

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości