|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
czy można wycofać się z aukcji na allegro??
Dowiedziałam, że sprzedawca u którego zamowiłam podukt sprzedaje podróby, czy mogę wycofac się z aukcji??
Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-07-07 o 00:05 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: czy można wycofać się z aukcji na allegro??
Oczywiście, że masz takie prawo ale musisz to po prostu ustalić ze sprzedawcą. Jeżeli wpłaciłas już pieniadze to musicie się "dogadać" w kwestii zwrotu pieniędzy. Jeśli jeszcze nie, to sprawa jest łatwiejsza, bo wystarczy poinformować o tym sprzedawcę, że nie zamierzasz kupić ustalonego produktu.Jeśli będzie w tej kwestii uczciwy to nie powinnas mieć problemów ze zwrotem pieniędzy. jeżeli natomiast będzie stwarzać problemy, to chyba wszystko jest jasne...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, że możesz. W opcjach Moje Allegro i przy akucji, którą licytujesz, jest taki przycisk "Odwołaj ofertę" czy coś podobnego. Piszesz sprzedawcy, dlaczego chcesz odwołać (lepiej nie pisz, że wiesz, że on sprzedaje podróby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jeżeli jest to licytacja, a nie opcja "kup teraz", to teoretycznie możesz się wycofać w każdej chwili, wysyłając "Prośbę o wycofanie" do sprzedającego - opcja dostępna w "Moim Allegro" przy licytowanym przedmiocie. Sprzedający po jej "rozpatrzeniu" powinien wycofać Allegrowicza z licytacji. Pozdrawiam i życzę miłych zakupów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a ja sie nie zgodze...gdy to nie jest licytacja a kup teraz to nie można, to jest nie wywiązanie się z transakcji, a to że sprzedaje podróby to mu nie udowodnisz, możesz jedynie napisać do niego w tej sprawie ale to tylko od niego zależy czy nie dostaniesz nega, bo przecież będzie musiał zapłacić prowizje
w licytacji można poprosić o wycofanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dot.: preparat do demakijazu oczu
To jest forum z poradami dotyczącymi wizażu. Przesuwam na plotkowe.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: preparat do demakijazu oczu
Można. Trzeba napisac mejla, że rezygnujesz. A jak bedzie strzelał Ci fochy - to olej zagadnienie. Nie masz obowiązku kupić. To Twoje pieniądze. Skoro można zwracać towar do 10 dni - tym bardziej można sie rozmyslić.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Właśnie tak napisałam "Jeżeli jest to licytacja, a NIE opcja "kup teraz"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jak juz moi poprzednicy napisali- wszystko zalezy teraz od sprzedawcy.
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2013-06-03 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A są za to jakieś konsekwencje, za wycofanie się?
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Odświerzam wątek ponieważ jestem w takiej sytuacji że sprzedaję coś na Allegro. I osoba która na razue wygrywa licytację ( 75 zł) chce się wycofać z licytacji, chętnie to zrobię ale chciałabym wiedzieć na jakiej kwocie zatrzymie sie licytacja? Tzn rano było 35 zł nastepnie ta osoba podbijała tak długo aż wygra. Czy teraz licytacja cofnie się do tych 35 zł? Mam nadzieje ze dobrze wyjasniłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
niestety (dla sprzedającego) jak ktoś odwołuje swoje licytacje to nawet jak są dwie osoby, które wzajemnie się "przebijają" cenami, to jak któraś z nich zrezygnuje, to cena jaka zostaje to jest właśnie ta przed pojawieniem się osoby, która potem zrezygnowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,mam podobny problem.
Kilka dni temu wzięłam udział w licytacji torebki jako pierwsza osoba.Licytacja kończy się jutro i nikt oprócz mnie nie złożył oferty. Dziś zakupiłam też na licytacji inną torebkę i nie potrzebuję już tej drugiej licytowanej. Napisałam wiadomość do sprzedającego,że rezygnuję ponieważ nie potrzebuję już przedmiotu licytacji.Nie mam jeszcze odpowiedzi. Czy sprzedający może olać moją rezygnację z zakupu i ,,zmusić " mnie do zapłacenia jeśli do końca licytacji pozostanę jedyną osobą licytującą przedmiot?Jak mogę się przed tym uchronić jeśli nie wycofa mojej oferty? Nie dostałam maila potwierdzającego wysłanie takiej prośby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.