|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() leki a antykoncepcja
Mam pytanie do Pana doktora , zażywając tabletki anty musze niestety stale zażywać także inhalator-astma oskrzelowa ,a także teraz antybiotyk ponieważ jestem chora . Spodziewam sie , że antybiotyk osłabi działanie tabletek antykoncepcyjnych jednak zastanawia mnie to czy stałe branie inhalatora też może spowodować osłabione działanie tabletek anty ?
Bardzo dziękuje za odpowiedź . Edytowane przez Rosa Czas edycji: 2005-10-20 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: leki a antykoncepcja
z tego co mi wiadomo, to zefiron nie zaburzy skuteczności tabl. anty.
![]() ![]() nie ma sie czy przejmować ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: leki a antykoncepcja
Witam,
mam pytanie. Czy Neplit Easyhaler 200 wpływa osłabiająco na tabletki antykoncepcyjne Mercilon? Jest to proszek do inhalacji. Należy do grupy leków nazywanych glikokortykosteroidami, stosowanych w leczeniu astmy. (nie mam astmy, proszek mam stosować przez 5 dni przy b.ostrym kaszlu) Bardzo proszę o pomoc. Szukałam informacji w interencie, ale niestety niczego nie znalazłam. pozdrawiam.
strach jest dobry. dobrze jest się bać. to znaczy, że masz coś jeszcze do stracenia. co jest sensem życia? żyć! "Nawet partnerzy żądający pełnej wolności, siadając za kierownicą nie jadą lewą stroną. Dlaczego? Mają świadomość ograniczenia i konsekwencji łamania praw". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.