![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Cyfrówka - pomoc
Witam !
Wiem ze juz bylo na forum omawiane aparaty cyfrowe.. ale nie znalazlam czego szukam ![]() poszukuje cyfrowki do max. 450 zlotych [wiem ze to malo , ale finanse nie pozwalaja na wiecej ![]() przegladalam juz na allegro, cyberfoto.pl , i innych portalach i jest jeszcze gorzej niz przed .. kompletnie juz nic nie wiem ![]() piksele najlepiej minimalnie 3 mln [wiec odpada canon a60 , ktorego zamierzalam kupic.. ![]() ![]() zastanawialam sie nad: olympus c-370 ale prosze o wszelkie rady i pomoc ![]() z gory dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyfrówka - pomoc
a ostatnio widziałam gazetke Auchan tam był aparat cyfrowy z zoom'em 5mega pixela bodajże za 499(?) jakoś tak
ale głowy nie dam uciąć... dawno nie przeglądałam gazetki ale cos mi sie kojarzy ze widzialam cyfre...
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym sie wstrzymala z zakupem...Lepiej nazbierac wiecej pieniedzy i kupic cos lepszego...przynajmniej taka jets moja opinia
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie zgadzam sie z tym, ze nie znajdzie sie dobrego aparatu za niewielkie pieniadze.
Dla kazdego slowo dobry oznacza cos innego. Jak ktos chce miec aparat tylko do robienia zdjec rodzinie, znajomym itp. to nie wymaga od sprzetu zbyt wiele. tym bardziej teraz kiedy elektronika autentycznie tanieje i cena nie zawsze jest ostrzezeniem co do jakosci. Widzialam w roznych swiatecznych ulotkach roznych sklepow typu Euro czy Electroworld aparaty znanych firm w niskich cenach. Ja bym Ci polecila canona powershot A400 ale na allegro go juz chyba nie ma, a w sklepach nawet jesli by byl to na pewno drozszy niz 450 zł ![]() Ja za niego zaplacilam cos ponad 600 zł i bylam z niego bardzo zadowolona. Teraz mam lepszego i drozszego canona i nie widze zadnej roznicy w jakosci zdjec. Tylko w obsludze jest trudniejszy ![]() Ja na przyklad naprawde nie wymagam od aparatu wiele. Jesli ktos zamierza tworzyc zdjecia "artystyczne" to wiadomo ze lepiej poczekac, uzbierac wiecej kasy i kupic lepszy sprzet. Ale jesli chodzi tylko o "zwykle fotki" to tanszy aparat w zupelnosci wystarczy. Radzilabym jednak brac pod uwage tylko znane firmy, najlepiej takie, ktore zajmuja sie glownie aparatami ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A na co najbardziej zwracać uwagę przy zakupie cyfrówki? Czy tylko na pixele i zoom? Pytam, bo też jestem na etapie kupna aparatu, ale takiego do 1000zł. Na razie mam na oku HP Photosmart R417 http://sklep.iwacom.pl/opis/ac-hp-r417/hp%20417.pdf bo niby kosztuje ten 1000zł, ale już w zestawie z pokrowcem, zasilaczem i akumulatorkiem chyba też.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Witam.
A ja mam Pentrgam 434 ,który kosztuje około 400zł ,zwłaszcza teraz przed swiętami gdy sa promocje. na allegro widziałam go w cenie 399 , co ciekawe w zestawie jest już futerał i ladowarka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nie kupowałabym żadnych HP czy innych Pentagramów. Jak już to canon, olympus, minolta.
Jesli zoom, to bierzemy pod uwagę tylko optyczny. Megapiksele, to dla przeciętnego pstrykacza, który nie bedzie robił odbitek większych niż A5 a nawet A4, spokojnie styknie 3-4. A tak naprawdę to liczy się szkło, czyli układ optyczny aparatu. Dlatego ja polecam te firmy, które znane są od lat z produkcji sprzetu foto - mają dobrą optykę po porstu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
słuchajcie, ja mam Canona A510 i uważam (nie tylko ja, zresztą), że cała seria "A" Canona jest rewelacyjna. Aparacik świetnej jakości, baaardzo dobre zdjęcia....i masz pewność, że posłuży parę dobrych lat.....
![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech no tylko naucze sie wydobywac te wszystkie mozliwosci trybu manualnego ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
Nauczysz się, spokojnie.....
ja np po jakiś 2 miesiącach doszłam do tego, jak się załącza "sepie" ![]() Ale nadal szukam trybu przeglądania zdjęć, ale tak, aby na ekraniku było ich chyba 9 zamiast 1...wiesz....szybciej znajdziesz interesującą cię fotkę ![]() Ale zauważyłam jeden minusik...sekwencje video trwają tylko max 30sec, a kolega z Kanady ma Canona A520 i może nagrywać do woli ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak masz na ekraniku jedna fotke to przekrec to pokretło do robienia zoomu tak jakbys chciala te fotke zmniejszyc. Tzn w przeciwnym kierunku do zwiekszania ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ines, jesteś boska....!!!
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja niedawno odkrylam opcje, ze jak przegladam zdjecie to moge je sobie powiekszyc, tak jakbym chciala cos przyblizyc zoomem. Fajna opcja, zawsze sobie moge zobaczyc czy nie strzelilam glupiej miny i ewentualnie zrobic jeszcze jedno ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, jak was czytam to dochodze do wniosku ze jeszcze nie jest ze mna tak zle jesli chodzi o obsluge tego aparatu
![]() Bo ja te rzeczy szybko odkrylam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
dzieki za zainteresowanie sie tematem
![]() hmm kasy napewno niestety wiecej miec nie bede.. wiec pokraze po tych wszystkich mediamarkach itp moze jakas jeszcze mi sie promocja swiateczna trafi ![]() hmm a jeszcze pytanie mam co myslicie o tym olympus'ie c-370 ? i jakie mi jeszcze polecacie konkretne modele ? bo z firmami to wiem ze lepiej te "znane" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() PS. W zeszły piątek kupiłam sobie do mojego Canona statyw (taki mały, na stół jak znalazł) i razem ze współlokatorkami takie sesje odstawiamy, jak nigdy ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A wiecie co mnie w tym canonie wkurza?
Ze nie da sie go postawic pionowo... Jakby sie chcialo zrobic sobie samowyzwalaczem zdjecie portretowe w pionie ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
hm...podłóż kartkę lub coś innego
![]() a tak na poważnie, to włąśnie poprzez ten statyw nie mam już żadnych problemów ze zdjęciami w pionie itp.
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o aparatach marki PANASONIC??? Własnie widziałam reklame w TV tego aparatu. Jest to typ DMC LS1, ma 4 mln pixeli, 3x zoom optyczny i stabilizator obrazu. W promocji jest za 599 zł !!!
Cena zachęcająca, ale czy warto? Może lepiej dołożyć więcej i kupic Nikona coolpix 5600? W tym przypadku w promocji jest dodatkowa karta 256 MB. A tak na marginesie, która firma jest lepsza? Nikon czy Canon? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
no raczej Nikon
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A możecie mi doradzić co lepiej wybrać? Nikon Coolpix 7600 za 999zł czy Konica Minolta Z6 za bodajże 1400zł (czy 1600zł) Pewnie ten drugi jest lepszy, ale czy dużo lepszy? I czy jest sens go kupować, jeśli nie ma się zamiaru "bawić" w fotografa? Tata wynalazł jakąś promocję i po rozbiciu na raty wychodzi mu jakieś 60zł miesięcznie i stwierdził, że może tyle płacić. Tylko czy jest sens?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Nikona i Canona - ja sie niestety nie znam, ale wydaje mi sie ze te firmy maja aparaty na podobnym poziomie. Niech sie wypowie jakis specjalista ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Wszystkie firmy, którew "specjalizują się" we wszystkim, tj. TV, DVD, cyfrówki itp itd to ja omijam troszke z daleka. Dlatego też jestem sceptycznie nastawiona do Panasonica
![]() Jeśli chodzi zaś o Canona/Nikona to są to równorzędne marki, co ważne, na równie wysokim poziomie. MagJa......do domowego użytku nie potrzebne są "machiny" za ponad 1500 zeta...no chyba, że cierpisz na nadmiar gotówki ![]() Ważne,żeby miał dość dużą rozdzielczość, kartę pamięci radzę dokupić (ja mam 512 MB, co w zupełności mi wystarcza), dokup jeszcze baterie z akumulatorkiem, bo aparaty "trzymają" ok 2-3 dni przy dużym używaniu.... tak więc lepiej poszperać w internecie i zobaczyć, co dany aparat ma w sobie. A jeśli ma on być do domowego użytku, to rozdzielczość już 3,2 megapix w zupełności wystarczy. Ale tak teraz to do 5 megapix to już maksimum. ![]() Poszperaj też na necie...są fora....z pewnością znajdziesz pożyteczne informacje ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
http://free4web.pl/3/?49281
http://www.megapixel.boo.pl/phpbb2/ http://www.cyberfoto.pl/ to tylko niektóe z forów o tematyce fotograficznej (cyfrowej)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.