|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
blagam o pomoc!!! znow nieszczesne allegro
witam. niedawno pisalam tzn skarzylam sie na klopoty z pewna baba ktora kupila na moich 2 aukcjach i wyniknal problem, bo , moze wkleje to co napisalam do allegro i powiedzcie co i jak, bo mnie az nosi z nerwow, jutro mam kolos aa nie moge sie skupic ani ani.. dodam ze juz zdarzyla nastawic przeciwko mnie kobite ktora licytuje cos na mojej aukcji, tamta nagle prosila o odwolanie oferty ale powiedzialam ze tego nei zrobie, bo wiem ze to tamta z atym stoi, wklejam moj list do allegto
Witam. mam pewien problem z kupujacym o nicku "tiger-agnes". Osoba ta wygrala u mnie 2 aukcje: zestaw BIŻUTERII 61 sztuk i Zestaw 16 modnych ubranek !!! rozmiary S-M ![]() pani ta na poczartku 'ociagala' sie z wplata pieniedzy, podobno pozniej pomylila sie z numerem konta (za kazdym razem ja sie dowiadywalam, raz dzwonilam do miejscowosci w ktorej mieszka, wiec jak ponioslam koszta). wydaje mi sie, ze to sprzedajacy wykazuje dobra wole i np za zakup na 2 aukcjach, godzi sie na cene 1 przesylki, ja tak nie zrobilam, napisalam tej pani kwote 2 przesylek w sumie 25zl i ona sie zgodzila! (chce zaznaczyc iz w ogole nie wspomnialam ze tyle wyniesie przesylka, w rzeczywistosci wyniosla 14zl). ta pani teraz zada ode mnie zwrotu czesci kosztow przesylko, bo ... uwaza ze ja oszukalam, ja tak nie uwazam, gdyz po pierwsze ta pani przez dluzszy czas sie nie odzywala po zakupie towarow, a po drugie w rozmowie na gadu gadu powiedzialam jej ze to kwota za obie aukcje, ale ani razu nie mowilam ze za taka kwote wysle paczke. teraz po tygodniu od wyslania paczki, zglasza sie do mnie z pretensjami ze jestem naciagaczka, oszustka itd itp... wg mnie bylabym oszustka jakbym zaznaczyla ze wysle za ta kwote a wysylam za mniejsza, przy wplacie mogla sie wtedy ta osoba zbuntowac ale nie po sprawie... teraz straszy mnie policja i setka negatywow... bardzo prosze o pomoc, co mam zrobic, no i o zdanie jak panstwo to uwazaja z ta przesylka. czesc rozmow mam zachowanych na gadu gadu. nie chce wyjsc na oszustke, bo juz kilka rzeczy sprzedalam i jak dotad kazda osoba byla zadowolona. zrestza ta pani powiedziala ze wszytskie osoby ktore beda u mnie kupowaly bedzie ostrzegala przede mna, a tego tez nie chce. nie wiem moze nie wszytskie szczegoly napisalam, ale jestem bardzo zdenerwowana i pisze to co teraz mysle. bardzo prosze o jak najszybszy kontakt, szczera odpowiedz i odpowiedz - dlaczego ta pani ma zablokowane konto. aha jescze ma do mnie pretensje ze zamiast wystawic jej negatywa dzwonilam z pytaniem co sie dzieje z wplata (skoro ma nowe konto to nie hccialam jej szkodzic), ale z tego wynika ze zbytnio sie tym by nie przejela. zreszta raz mowi ze jest nowym uzytkownikiem i nie bardzo wie jak sie korzysta z allegro, a innym razem pisze ze jest stalym uzytkownikiem. prosze o odpowiedz pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: blagam o pomoc!!! znow nieszczesne allegro
kupila od ciebie na 2 aukcjach ,wyslalas razem za kwote jakbys wysylala osobno,dobrze rozumiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
razem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moj maly blad
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tyle ze ona o tym wiedziala ze wysylam w 1 paczce i wczesniej nie zglaszala sprzeciwu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
wyslalas razem wszytsko za cene 25 zl a przesylka wyszla 14 zł.
hmm no coz zgadzala sie ,moze nie doczytala ,moze ...10 zł to spora roznica. przyznam ze mnie zdarza sie oddawac zotówke i mnie tez oddaja gdy kupuje ot tak sama z siebie. oddaje jej te 10 zł i bedziesz miala spokoj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jeżeli dobrze rozumiem to wysłalaś paczkę która wyniosła Cię 14 zł a kupujący na twoich aukcjach zapłacił 25zł. Jeżeli tak to ta osoba ma jednak rację, generalnie na allegro jest tak że płaci się raz za przesyłkę gdy wygra się więcej niż jedną aukcję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Flofferku, przykro mi, ale uważam, że to co zrobiłaś jest nieuczciwe... Owszem, tylko dobrą wolą jest wysłanie dwóch wygranych aukcji za jedną cenę przesyłki, bo równie dobrze możnaby było wysłać tow dwóch paczkach, ale Ty poprostu chciałaś sobie zarobić na przesyłce i wysłałaś w jednej, a to juz jak dla mnie niesmaczne. ja również wystawiłabym negatywa. Przykro mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ale o to chodzi ze ona doskonale wiedziala ze calej kwoty nie wydam na przesylke i mimo to sie zgodzila, w tm jest sek.. poptostu nie chce gowniarze ustapic, nawet kosztem negatywa, bo wiem ze ja mam racje (fakt no z 1 strony moze az tak nie powinnam 'zdzierac') ake ONA O TYM WIEDZIALA i wyrazila zgode, nagle dziwi sie ze wyszlo tak jak wyszlo, poza tym no fakt nikt ode mnie nie kupowal od razu na 2 aukcjach ale zawsze kazdy zgadzam sie na warunki, poza tym ona kreci, bo raz mowi ze jest nowym uzytkownikiem a raz ze stalym, no i fakt tego ze ma zablokowane konto caly czas, ja sie zawsze pytam jak to jest z przesylka, zeby nie bylo problemow, a ona bez zadnych pytan kupila obie rzeczy i dopiero dzis do niej chyba dotarlo co zrobila, bno zapewne nie podobaja sie jej te rzeczy
moze tez bym dala spokoj, ale sam fakt ze to ja musialam sie interesowac tym wszytskim a nie ona, to ze ja wydzwanialam, ze ona nie hcciala odebrac telefonu, ze prosilam wiele razy o wyslanie skanu wplaty pieniazkow i sie nie doczekalam, ojjj moglabym wymieniac i wymieniac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazam ze jak ktos o czyms wie, jest swiadomy, to niewiadomo co by powiedziec i ta osoba sie zgodzi to no przyjmuje dana sprawe jak jest cholera po co mi to bylo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
no juz bym jej i zaplacila dla swietego spokoju, ale ja tez ponosilam koszty dzwoniac, smsujac do niej, no i sposob w jaki mnie traktowala, tak to sie nie inreresowala nic a nic, nagle jej nie podpasowaly rzeczy ode mnie i sie denerwuje, ja tak to uwazam
przepraszam ze katuje w kolko o tym samym, ale jak dla mnie to rozchodzi sie o to ze wyrazila zgode na cos takiego, to jak wtedy nie uwazala ze jestem oszustka?! no i dziwne z tym negatywem, ze tak latwo mowila majac czyste konto zebym dala sobie z nia spokoj (jak czekalam na jakas informacje od niej) tylko usunela jej licytacje i walnela neta no nie czaje;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
skoro masz swoje zdanie i nie przyjmujesz naszego to po co ten wąek?
rob jak uwazasz i tyle . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Podałaś jej kwote przesyłki 24zł i ona napewno myślała, że tyle będzie kosztować dlatego pewnie się zgodziła. Gdybym była na jej miejscu też upomniałabym się o to 10 zł.
Catch me If jou can... ![]() ![]() --------------------------------------------------- 21 czerwiec 2014 r., godz: 15:00!! ![]() ![]() ![]() Nasz dzień!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Gdy ja coś kupuję i pytam się o koszt przesyłki, to wpłacam tyle, ile mi ktoś powie. Ale gdy widzę, że zapłaciłam np. za paczkę priorytet 2 kilo, a tu przychodzi zwykły polecony za 4 zł, to jest troche wkurzające. A już przy takiej kwocie- 10 zł, to naprawdę dużo. I też chciałabym zwrot. Kupująca może nie zna cennika poczty, nie wie, ile co kosztuje, czy wyślesz poleconym, czy może kurierem. Dlatego zgodziła się na tą kwotę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym jej tego nie powiedziala, to bym w ogole nie krecila tak zreszta musialam i tak kupic tasme klejaca i papier by opakowac to wielkie pudlo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam kiedys sytuacje, ze sprzedajaca odezwala sie do mnie po wyslaniu przesylki przepraszajac ze policzyla o 1 zl za duzo i pytajac jak mi ta zlotowke zwrocic, o okazalo sie ze paczka wazyla mniej. Moze i wszystko jest zgodne z ustaleniami ale niemoralne. Moim zdaniem to naciaganie na 10 zl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm moze nie tyle co nie przyjmuje waszego zdania na ten temat, bo dociera to do mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w pewien sposob masz racje naciagane, ale ona wiedziala o tym, bo sie pytala jak to jest i jej wyjasnialam |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oficjalnie jest wszystko ok. Ale ja bym nie zrobila tak jak Ty, po prostu nie czulabym sie z tym dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jest dla mnie tak naprawde to ze, zgodzila sie a teraz wszystkiego sie wypiera |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
napisaslam jej ze moge oddac jej 4zl, za duza nerwowka jak dla mnie, ona sobie olewala wszytsko w najlepsze, a ja spac nie moge, tak sei tym denerwuje ze az zwymiotowalam;/ zreszta od momentu jak kupila to sie zaczelam tym denerwowac ze cos bedzie nie tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.