Vila - allegro. Proszę o pomoc. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-25, 08:19   #1
taszkin
Zakorzenienie

Vila - allegro. Proszę o pomoc.

Witajcie.
Pytanie moje kieruję do tych z Was, które zakupiły na Allegro (lub gdzie indziej) coś marki Vila. Ja dokonałam zakupu (sukienka). Sprzedawca operuje wieloma kontami (chyba większość Vili na Allegro), nie ma w tym niczego dziwnego - normalna procedura.
Sukienka przyszła, wszystko było w porządku. Metka natomiast była przecięta i ręcznie przywiązana do sukienki. Kod kreskowy z przywiązanej metki nie ma nic wspolnego z kodem przyszytym do sukienki.
Sprzedawca przekonuje mnie, że to normalny proceder i producent 'Vila' tak właśnie wiąże metki.
Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt. Otoz, przy każdej licytacji tego sprzedającego i innych wystawiajacych odziez Vila są dokładnie te same powtarzające się osoby licytujące, ale żadna nigdy nie wygrała - no ale to inny problem...
Mam do Was pytanie, jesli posiadacie coś marki Vila, czy Sprzedawca ma racje z tym jak wygląda proceder metkowy producenta?
ps. Sprzedawca powtarza, ze towar jest nowy i oryginalny, a ja nie wiem czy mam podstawy do tego by podał mi na to dowody.
Pozdrawiam

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2006-08-25 o 08:44
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-25, 09:12   #2
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85
Dot.: Vila - allegro. Proszę o pomoc.

ja kupiłam ubrania Vila w factory na Ursusie w Wawie i z takim procederem sie nie spotkałam-metki i ubrania były normalne

..ale było to jakies 2 lata temu
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-25, 09:18   #3
aga_xy
Wtajemniczenie

GG do aga_xy Send a message via Skype™ to aga_xy

Cytat:
Napisane przez taszkin
Witajcie.
Pytanie moje kieruję do tych z Was, które zakupiły na Allegro (lub gdzie indziej) coś marki Vila. Ja dokonałam zakupu (sukienka). Sprzedawca operuje wieloma kontami (chyba większość Vili na Allegro), nie ma w tym niczego dziwnego - normalna procedura.
Sukienka przyszła, wszystko było w porządku. Metka natomiast była przecięta i ręcznie przywiązana do sukienki. Kod kreskowy z przywiązanej metki nie ma nic wspolnego z kodem przyszytym do sukienki.
Sprzedawca przekonuje mnie, że to normalny proceder i producent 'Vila' tak właśnie wiąże metki.
Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt. Otoz, przy każdej licytacji tego sprzedającego i innych wystawiajacych odziez Vila są dokładnie te same powtarzające się osoby licytujące, ale żadna nigdy nie wygrała - no ale to inny problem...
Mam do Was pytanie, jesli posiadacie coś marki Vila, czy Sprzedawca ma racje z tym jak wygląda proceder metkowy producenta?
ps. Sprzedawca powtarza, ze towar jest nowy i oryginalny, a ja nie wiem czy mam podstawy do tego by podał mi na to dowody.
Pozdrawiam
Skoro jest jak piszesz to te osoby podbijaja "sztucznie" cenę, jest to niezgodne z regulaminem allegro i możesz to śmiało zgłosić. A co do metek, pierwsze słyszę o takim sposobie wiązania metek . Ja bym zgłosiła do allegro, bo mi to na szwindel wygląda.

ja w innym miejscu
aga_xy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-25, 09:25   #4
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_xy
Skoro jest jak piszesz to te osoby podbijaja "sztucznie" cenę, jest to niezgodne z regulaminem allegro i możesz to śmiało zgłosić. A co do metek, pierwsze słyszę o takim sposobie wiązania metek . Ja bym zgłosiła do allegro, bo mi to na szwindel wygląda.
Zglosiłam to do Allegro, osoby te jednak nie podlegają 'ukaraniu' - nie ma podstaw (różne IP, itp). Sprytnie obchodzą przepisy...

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi, juz się w tym wszystkim gubię bo niebardzo się znam i każde słowo na 'nie' jest dla mnie wskaznikiem.
Nie dość, że metka jest przywiązana to ma inny kod, a Sprzedawca wpiera mi, ze to normalne i wydziwiam...
czekam na dalsze podpowiedzi.
Stary 2006-08-25, 09:31   #5
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

wydaje mi się,że każda obawa może i powinna zostać sprawdzona
jeśli masz podejrzenia-zażądaj wyjaśnień
poszukaj w necie strony marki vila i napisz maila do przedstawiciela
podejrzewam ze odpowie-to jest jego praca
jeśli po ang-pomożemy
jeśli okaże się,że to szwindel-najpewniej poprosi Cie o dane sprzedajacego,bo jego zadaniem jest m.in.wyłapywanie ludzi sprzedajacych podrobki
Stary 2006-08-25, 09:34   #6
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taszkin
Zglosiłam to do Allegro, osoby te jednak nie podlegają 'ukaraniu' - nie ma podstaw (różne IP, itp). Sprytnie obchodzą przepisy...

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi, juz się w tym wszystkim gubię bo niebardzo się znam i każde słowo na 'nie' jest dla mnie wskaznikiem.
Nie dość, że metka jest przywiązana to ma inny kod, a Sprzedawca wpiera mi, ze to normalne i wydziwiam...
czekam na dalsze podpowiedzi.
Nie wiem, czy w przypadku Allegro też można zwracać ciuchy przed upływem 10 dni roboczych, ale jeżeli można, to ja bym zwróciła, bo po prostu kupiłaś podróbkę.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-25, 09:38   #7
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kariera85
wydaje mi się,że każda obawa może i powinna zostać sprawdzona
jeśli masz podejrzenia-zażądaj wyjaśnień
poszukaj w necie strony marki vila i napisz maila do przedstawiciela
podejrzewam ze odpowie-to jest jego praca
jeśli po ang-pomożemy
jeśli okaże się,że to szwindel-najpewniej poprosi Cie o dane sprzedajacego,bo jego zadaniem jest m.in.wyłapywanie ludzi sprzedajacych podrobki
Do przedstawiciela napisałam - nie odpowiadają od ponad tygodnia.
Spytałam o nr z kodu, wysłałam zdjęcia.
aha - Sprzedawca obiecał mi, ze wyśle mi metkę z mojej sukienki "ktorą PRODUCENT przywiązał do innego produktu" (zdziwił mnie fakt, ze akurat on go posiada ), bo (twierdzi) czesto zdarzają się takie pomyłki, mówił ile juz sprzedali rzeczy na allegro i nie bylo problemu...Gdybym nie zwrociła uwagi na metkę i kod tez nie byłoby problemu. Rzecz bowiem jest ładna i porządna (choć to wcale nie znaczy, ze nie jest "uszyta w Łodzi")

ps. co do reklamacji - napisałam Sprzedającemu, ze jesli odeśle mi oryginalną metkę (oczywiscie uprzejmnie i z wolą wyjaśnienia prolblemu a nie oskarzeniem) - zgodził się (czekam juz prawie 2 tygodnie). Teraz nie wiem czy to nie było zbyt naiwne z mojej strony...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-25, 09:38   #8
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

Cytat:
Napisane przez paranoja
Nie wiem, czy w przypadku Allegro też można zwracać ciuchy przed upływem 10 dni roboczych, ale jeżeli można, to ja bym zwróciła, bo po prostu kupiłaś podróbkę.
w tym temacie odpowiedzi jest mniej wiecej tyle,ilu uzytkownikow na allegro
jeśli firma i zakup przez kup teraz-ponoc musi przyjac reklamacje,bo to jak zakup sklepowy
najlepiej zapytac o to na cafe pomoc na allegrowej kafejce
Stary 2006-08-25, 09:41   #9
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

Cytat:
Napisane przez taszkin
Do przedstawiciela napisałam - nie odpowiadają od ponad tygodnia.
Spytałam o nr z kodu, wysłałam zdjęcia.
aha - Sprzedawca obiecał mi, ze wyśle mi metkę z mojej sukienki "ktorą PRODUCENT przywiązał do innego produktu" (zdziwił mnie fakt, ze akurat on go posiada ), bo (twierdzi) czesto zdarzają się takie pomyłki, mówił ile juz sprzedali rzeczy na allegro i nie bylo problemu...Gdybym nie zwrociła uwagi na metkę i kod tez nie byłoby problemu. Rzecz bowiem jest ładna i porządna (choć to wcale nie znaczy, ze nie jest "uszyta w Łodzi")
a czy ten model jest na stronce vila?
kiedys szukałam zdjęcia cienia z h&m w google grafika i wpisalam jego numer z denka i mi wyskoczylo
moze w bazie danych ktora przeszperuje google jest ta sukienka pod tym kodem

a to,że brak odp to
napisz do jakiegos innego
ten byl polskim przedstawicielem?
Stary 2006-08-25, 09:44   #10
Konto usunięte

taszkin podaj może linka do tej aukcji, moje wprawne oko ja obejrzy
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-25, 09:47   #11
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

co prawda to prawda
dawaj linka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-25, 09:52   #12
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kariera85
ten byl polskim przedstawicielem?
Kariero, z tego co wiem nie ma polskiego przedstawiciela...ale mogę się mylić. Dania - tam pisałam, a modelu takiego nigdzie nie znalazłam (ale to wynika raczej z mojej nieumiejętności szukania).
Pokażę Wam model. Na stronie aukcji nie ma oryginalnej nazwy modelu, iwęc mogłam jej szukać tylko 'na oko'.

ps. co do linka to nie wiem czy moge, zresztą ten sprzedawca ma teraz malutko rzeczy (odziwo).

Nie wiem co mam robić, tracę cierpliwość i nerwy w takich sytuacjach...
ps. dziekuję Wam za zainteresowanie

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2006-08-25 o 13:53
Stary 2006-08-25, 10:30   #13
Ginchy
Raczkowanie

Wiesz, ten sprzedawca z pewnością ma oryginalne ciuchy. Przynajmniej wiekszość. Często obserwowuję jego (jej) aukcje i nie zauważyłam żeby z tym podkładaniem osób był jakiś szwindel. Czasami, owszem zdarzą się te same nicki na kilku aukcjach, ale to przecież norma. Większość ma ulubionych sprzedawców i sprawdza wszystkie ich aukcje. Mają stałych klientów. No ale teraz będę się beczniej przygladać, bo może jestem zbyt slepa albo naiwna

Edit: Na stronę Vila nie zagladałam, ale tam chyba jest tylko najnowsza kolekcja, a to co jest na Allegro to raczej sprzedaz koncówek, nabytych na jakiejś wyprzedaży, pewnie za granica, UK albo Germany... tak mi się wydaje. No ale ja sie nie wgłębiam w takie biznesy.
Ginchy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-25, 13:33   #14
taszkin
Zakorzenienie

Ginchy, z tym podbijaniem cen to tylko moja spekulacja na podstawie przypadkowej obserwacji, która wynikła duzo pozniej, jak z ciekawości zaczęłam przeglądac działalnosc Uzytkownika (to nie stali klienci bo od dawna tylko licytują - nigdy nie kupują, i prawie zawsze tylko na aukcjach jednych i tych samych sprzedawców) nie powiedzialam jednoznacznie, że ktos oszukuje bo nie mam ku temu podstaw. Powiedziałam to tak przy okazji, jako fakt nie przemawiający za już wątpliwą w moim mniemaniu uczciwością sprzedawcy.

Co do oryginalności, tez byłam raczej pewna - do momentu otrzymania towaru. Przywiązana metka, inny kod, upór i dziwne odpowiedzi sprzedawcy - dlatego pytam tu, w źródle niezależnym, czy to normalne (jak przekonuje mnie sprzedawca)i czy ktoś się z tym spotkał.
Jeszcze poczekam, może ktos z Was cos zasugeruje, moze Sprzedawca wyrazi chęć rozwiązania problemu bez kłopotów, bo szczerze mowiąc nie chce mi się ich stwarzać. Jednak jak nie będzie innego wyjscia...

Dziekuję i pozdrawiam!

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2006-08-25 o 14:21
Stary 2006-08-25, 15:42   #15
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ginchy
Wiesz, ten sprzedawca z pewnością ma oryginalne ciuchy. Przynajmniej wiekszość.
Na jakiej podstawie wyciągasz ten wniosek?
Stary 2006-08-25, 20:16   #16
bardotka_a
Wtajemniczenie

Ja z moja mama jestesmy fankami tej firmy bardzo podobaja mi sie ich ubranka. Mam w domu kilka ciuszków kupionych w firmowym sklepie.
Jeśli możesz to zrób zdjęcia meta i ja sprawdze je z moimi
Na allegro tez pare razy widziałam ich ciuszki ale czesto było tak, że nie widziałam ich w tym sklepie( to niby byla najnowsza kolekcja)
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 18:11   #17
69love69
Zakorzenienie

Czy któraś z was kupowała może coś z firmy VILA na allegro u użytkownika a-m-b-e-r?Bo ciuchy są bardzo tanie, wiec zastanawiam sie czy jest jaki haczyk ;p
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 18:30   #18
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was kupowała może coś z firmy VILA na allegro u użytkownika a-m-b-e-r?Bo ciuchy są bardzo tanie, wiec zastanawiam sie czy jest jaki haczyk ;p
wejdz na forum moda

a ten uytkownik to chyba mial kilka niepochlebnych opini
czesto sprzedaje nowe ale uszkodzone ciuchy i np. drobne zaciagniecie okazywalo się szrama na pol spodni..

nie ryzykowalabym

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 18:47   #19
juhaska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
ta osoba sprzedaje też pod nickiem frank_q zobacz ile tam negatywów to mówi samo za siebie ; ja niestety się u niej "nadziałam" 2 na 3 zamówione ciuchy miały wadę a w opisach aukcji nic nie było na ten temat wspomniane w każdym razie ja ostrzegam

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości