|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
allegro
niedawno wygralam aukcje na allegro i dostalam takie dane :dane osobowe nazwe konta ktore sie nazywa e konto
i numer konta i mam pytanie czy to e konto to jest jakis bank internetowy i czy ja tam moge wplacic pieniadze poprostu wypelniajac blankiet i idac na poczte ?? i czy wystarczy ze wpisze w blankiet jako nazwe banku e konto ????????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: allegro
Jeśli masz numer konta to nie musisz wpisywać nazwy banku. Wystarczy sam numer i dane osobowe.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ale przecież na druku nie pisze się nazwy banku ani tym bardziej nazwy konta... Piszesz imię i nazwisko właściciela i nr konta, czasem wymagaja tez adres ( koleżanka z nimi walczyła w tej sprawie, więc wiem, że adres nie jest konieczny, tylko czasem panie o tym nie wiedzą) i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Bez obaw - wpisujesz nr konta, w pierwszych literach jest zakodowany nr banku więc panience "wyskoczy" co to za bank.
Natomiast fakt - b. upierają się co do adresu i wpisz go. Z tego co wiem opłata na poczcie min. 3,5 zł, w banku 5 zł, natomiast w oddziale banku, który prowadzi dane konto internegowe bez prowizji, tak ma np. PKO dla wpłat na Inteligo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dzieki za odpowiedzi tylko teraz przyszlo mi wypelniac ten blankiecik i jak ja mam wpisac ten numer jesli on ma 26 cyfr a tam jest tylko 25 krateczek rozumiem ze trzeba go wpisac w okienko z napisem nr rachunku odbiorcy a w nazwie odbiorcy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
a cuz to za zdjecie mi wyskoczylo przecirz go nie przyczepialam do postu i skad sie ono wzielo jak to nawet nie moje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dawno nie widziałam takiego blankietu, ale tam na pewno jest wiecej niz 25 kratek - bo kiedyś potrzebowalam aż 34 i też się zmieściło. Zaczynasz pisać na takich 2 różowych i dalej jednym ciągiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
W nazwie odbiorcy - nazwisko i adres,
nr rachunku zaczynasz w "komórce" z napisem dosłownie nr rachunku odbiorcy - 8 znaków, reszta dalej za czerwoną linią, jeszcze Ci zostaną wolne pola. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
zdjecie blankietu podalam w nastepnym poscie powiedz mi jeszcze lisico co mam wpisac w okienku l.k.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wpisz 2 pierwsze cyfry z nr konta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
jezeli jest to konto inteligo, to mozesz pojsc do odzialu banku pko bp, tylko tym numerem konta, i wplacic pieniadze nie podajac nazwiska osoby, ani adresu, ewentualnie pani w baku zappyta cie o nazwisko wlasciciela konta i o twoje jako osoby wplacajacej.
Jaki to rodzaj banku tez latwo sprawdzic w internecie wtedy bedziesz wiedziala czy jest to inteligo czy mbank czy inny. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
kurcze a ja ominelam to okienko i co teraz bedzie dojdzie czy nie jesli dzisiaj dalam ten blankiet to kiedy ta osoba otrzyma pieniadze ? wie ktos?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
I tak najwazniejsze jest to, co wpisali w komputer na poczcie, wiec skoro przyjęli, to na pewno dojdzie. Ale nie mam pojęcia ile czasu to zabierze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jeśli wpisałaś prawidłowo cały nr rachunku to nie ma znaczenia czy je opuściłaś czy nie. Pocztą niestety nie spodziewaj się expresu, teoretycznie 2,3 dni, a mój "rekord" oczekiwania to tydzień!!!.
Ale bądź dobrej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja zawsze wpłacam w banku, i kasa dochodzi na konto tego samego dnia, najpóźniej następnego, bo tam wszystkie przelewy idą teraz eliksirem (tak czy przez x?
![]() ![]() ![]() Ale za to na poczcie mój rekord to 4 tygodnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A ja jestem wygodna i zawsze prosze o przesylke za pobraniem, nie musze wtedy nic wypelniac ani nigdzie chodzic zeby wplacic pieniadze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.