|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Hurtowe prezenty dla Babci i Dziadka ;P
Bardzo prosze o pomoc! Moja mama pracuje w przedszkolu, i jak co roku, obchodzą dzien babci i dziadka. Dzieci 4-5 letnie robią własnoreczne laurki, jednak zawsze mama robi coś jeszcze od dzieci ... Składane kwaitki, świeczniki, malowane swieczki itd... niestety pomysłów co raz mniej... Moze wy na coś wpadniecie? Przegladam różne strony, ale zazwyczaj są tam laurki, lub przedmioty, które ładnie wychodza tylko w ilości pojedynczej a nie hurtowej- ok 70 sztuk i więcej.
Bardzo proszę o pomoc! chodzi o coś dość łatwego do wykonania, efektownego, i nie zabierającego zbyt dużo czasu!! Z góry dziekuję! Oczywiście wiem, ze do tego święta jeszcze troche czasu, lecz jest on potrzebny takze do wykonania tych cudeniek :P
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Hurtowe prezenty dla Babci i Dziadka ;P
Może tu cos znajdziesz, są tam proste rzeczy, które dzieci mogłyby zrobić same, np. zakładki do książek http://www.abcgospodyni.pl/na-dzien-babci.html
http://www.enchantedlearning.com/cra...s/flowerpopup/ te laurki sa fajne, robiłam takie z moim synkiem w tamtym roku Jeszcze tutaj trochę pomysłów, serduszka z gipsu z odciśniętymi łapkami dzieci, może by dało radę zrobić w przedszkolnych warunkach, http://www.kuradomowa.com/dzieci/pre..._dziadka.shtml Edytowane przez mamuta Czas edycji: 2008-01-04 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki Mamuta ;* laurki są fajne, ale nie wiem czy nie troche czasochłonne ;/. Podobaja mi się zakładki, ale trudno bedzie się wyprosić zdjecia, bo kiedyś mama miała pomysł zeby zrobić własnie ramki na zdjęcia... Na jednej z podanych stron było takie serduszko ze wstażeczek, myślę że to mogłoby być ok
![]() Ale cały czas czekam na wiecej pomysłów: jakieś składane kwaitki, elementy dekoracyjne itd... Dziewczyny pomóżcie, bo zawsze macie tyle fajnych pomysłów ![]() up
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Może tzw. "kule śniegowe"- dzieci mogą własnoręcznie ulepić z plasteliny lub modeliny jakieś figurki lub kwiatki, przykleić je do wieczka małego słoiczka (np. po koncentracie pomidorowym). Do słoiczka należy wlać wodę i wsypać trochę suchego brokatu, przykręcić wieczko z figurką, teraz ozdobić ładną folią z kwiaciarni i gotowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
DorG, bardzo fajny pomysł, dziekuję ;* ale czy czasem ta plastelina nie rozmoknie ;/?? no i ciekwae czy kazde dziecko słoiczek przyniesie... ale ogółem pomysł dobry
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Plastelina nie rozmoknie. Ja kiedyś dostałam coś takiego od swego dziecka i stało to pewnie dwa lata, nawet nie straciło koloru! Ważne, żeby figurka była dość duża i efektowna, ale dzieci z pewnością sobie poradzą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Taką śnieżna kulę też robilismy z moim synkiem rok temu, plastelinie nic się nie dzieje, do środka Kacperek ulepił bałwanka, tylko na ten brokat trzeba uważać bo lubi się przykleić do plasteliny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
plasteline można by było modeliną (już ugotowaną w formie figurki) zastąpić
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
DorG, czekam niecierpliwie na zdjecie tych serduszek
Dziewczyny dzięki ;* kochane jesteście, bo na wizaż zawsze liczyc można
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Oto pachnące serduszka, w ich środeczkach przyklejone są jakieś ziarenka. Ale tu masz pole do popisu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Tu są fajne przestrzenne kartki z szablonami. Można wydrukować od razu na kolorowym papierze, dać dzieciom do wycięcia, ewentualnie pomóc przy sklejaniu... Co Ty na to?
http://picasaweb.google.com/LediJu/KwAXiH |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
DorG63, dziękuję Ci za świetne pomysły!!!! Coś na pewno wykorzystam! Myślę nad tymi sewrduszkami, bo laurki juz bedą takie jak pokazała Mamuta, którerj równiez dziekuję- bardzo, bardzo ;*
Dziewczyny zdradzicie skad macie linki do takicvh fajnych inspiracji? Robicie coś takiego ze swoimi pociechami, czy moze któraś też uczy w przedszkolu albo czymś takim?? Jak macie więcej pomysłów, to fajnie, gdybyscie je tu mogły składować, bo niedługo już dzień matki ;D i ojca tez ;}}
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Kiedyś pracowałam z dziećmi, teraz mam własne i bardzo lubię wszelkie robótki ręczne. Dzieci także to lubią. Na każde święta robimy jakieś nowe cudeńka. A linki znajduję "niechcący", przy okazji penetrowania netu w poszukiwaniu np. wzorów szydełkowych lub na haft krzyżykowy itp., zapisuję je i potem - jak znalazł...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jak ktoś ma jeszcze jakies ciekawe pomysły to bardzo proszę o wstawienie. Zbliża się dzień babci i dziadka a pomysłów mało. Z góry dziękuję i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Może cukierkowe kwiatki:
na patyczku do szaszłyków umieszczone (przywiązane) małe cukiereczki w papierkach w formie kwiatka, albo jeden cukierek stanowiący środek, a wokół płatki kwiatu, z bibuły czy papieru. Plus oczywiście wykończenie - owinięty patyczek, doczepione listki. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a czym przykleić tą figurkę do zakrętki? Czymś w stylu super glue? Czy na tej plastelinie bedzie sie trzymać? Przeczytałam też gdzieś żeby do wody dodać gliceryny? to konieczne?
Dzieki za odp. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Just rasta - ja z moimi dzieciaczkami nie przyklejałam niczym figurek. Plastelina przykleiła się do nakrętki i to wystarczyło
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.