|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
au-pair i baby sitter w anglii
zastanawiam sie nad opiekunka do dziecka i myslalam nad sciagnieciem jakies au-pair. ale nie wiem jakie warunki zaoferowac, zeby to bylo atrakcyjne dla takiej osoby. czy sa tu jakies au-pair, ktore chcialyby sie podzielic swoimi doswiadczeniami? jak to wyglada, czy dostajecie jakies kieszonkowe, jakie, czy jestercie zadowolone?
a moze ktoras z was robi baby-sitting w Londynie? jakie sa stawki?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: au-pair i baby sitter w anglii
nikt nic nie wie? zadna z wizazanek w tym sie nie obraca?
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Sama sie tez zastanawiam nad au-pair. Z tego co wiem to opiekunki sprowadzane z Polski bez dobrej znajomosci jezyka dostaja od 60L tygodniowo , ale maja zagwarantowane mieszkanie i pelne wyzywienie. Weekendy sa wolne, placi sie za nie extra tak jak i za wieczory.
Cena zalezy takze od ilosci dzieciakow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Przejrzyj oferty na www.gumtree.com tam są oferty pracy, głównie Londyn. Zobaczysz jakie mniej więcej stawiają wymagania i jakie są Twoje obowiązki
![]() Z własnego doświadczenia wiem, że bardzo często wymagany jest certfikat ukończenia kurs pierwszej pomocy (koszt około 100 zł, organizuje Polski Czerwony Krzyż). Czasem dobrze widziane jest też prawo jazdy. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Polecam stronę http://www.greataupair.com/
Wszelkie informacje zarówno dla rodzin poszukujących jak i samych aupair. Masa ofert, z których można się zorientować jakie warunki są zwykle oferowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sama na razie nie staram się o pracę w charakterze opiekunki do dziecka, ale nie wykluczam takiej możliwości w przyszłości, dlatego wyeminiłam najczęściej spotykane przeze mnie wymagania. Nie mniej jednak dziękuję za rady ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Witajcie ja wlasnie poszukuje pracy jako opiekunka,jestem w klasie maturalnej i na pocztku lipca chce wyjechac i wlasnie zaczynam poszukiwana rodziny ktora mi zaufa i powierzy pod opieke swoje dzieciaczki... jestem zainteresowana wyjazdem na dluzej min.rok jezyka nie znam na tyle dobrze wiec dobrze by bylo pojechac do Polskiej rodziny a przebywajac tam napewno mozna sie douczyc jezyka angielskiego. Jesli ktoras z Was ma jakies informacje jak moge znales prace to prosze o odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() ![]() ![]() Srokina - zainteresowalas mnie tym 70% dofinansowania, wiesz moze gdzie moge znalesc dokladne info? I w ogole gdzie dokladnie w Londynie pomieszkujesz? I jak duze masz dziecko? Kamilkaa - zobacz na linka ktorego podaly dziewczyny, mozesz tam szukac rodzin.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ejva -- przejrze ogłoszenia ale najlepiej jechac do kogoś poleconego jest pewniejsze ehh bede szukala ... najbardziej mnie interesuje polska rodzina nie wiesz/wiecie gdzie moge jeszcze takich poszukac? PS. śliczna dzidzia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mieszkam na Crouch End, a moje malenstwo ma 10 m-cy. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Sprawdzilam na streetmap i Crouch End - to niestety drugi koniec Londynu
![]() ![]() Jak ida poszukiwania niani Srokino? Ja mam na razie dwie kolezanki na oku, ktore chcialabym sie spytac czy by nie chcialy zajac sie 3 dni w tyg. dzieckiem. Ale czy sie zgodza to inna historia. Kamilko - troche szkoda ze dopiero w lipcu jestes dostepna. Niestety nikogo wiecej nie znam kto by szukal au-pair. Nawet nie-Polakow.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
jest jeszcze duzo czasu moze kogos znajde bo poprostu musze wyjechac a wydaje ze znalezieniem normalnej pracy bedzie problem a tym bardziej bez znajomosci;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
byłam w zeszłym roku w Anglii jako au-pair, dokładniej w Bedford jakies 100km na północny-wschod od Londynu;
płacono mi tygodniowo 70Ł, jednak uważam, że byłam trochę wykorzystywana, bo często musiałam pracowac cały dzien od godziny 8 rano do 18, a czasem nawet do 20...przy czym płacono mi za mniejszą ilość godzin... rodzina poza pracą była bardzo fajna, facet ogolnie byl zawsze fajny i pomocny, kobieta jednak miala zly charakter i traktowala mnie jak służącą i sprzątaczke ![]() ![]() jednak zdecydowanie nie zaluje mojego wyjazdu, w tym roku znowu planuję wyjechac (tylko na wakacje, bo w ciagu roku się uczę), tym razem do Francji...język angielski znam w miarę dobrze, francuski w stopniu conajmniej komunikatywnym, jest to z pewnoscią pomocne przy szukaniu pracy jako au-pair... główne wymagania jakie stawia sie au-pairkom to: posiadanie paszportu, dowodu osobistego, czasami wizy, jezyk znany w stopniu komunikatywnym, bardzo często wymagane jest prawo jazdy, mile widziane ubezpieczenie zdrowotne (załatwia się jeszcze w Polsce kartę z NFZu, dzieki ktorej koszt leczenia za granicą jest nam zwracany); sama chętnie podpowiem jakie wymagania mają dziewczyny ubiegające się o taką pracę, a raczej zdradzę, co mi bardzo nie pasowało w mojej pracy ![]() jeżeli macie jakies pytania, to służę pomocą ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
no tak... ja jestem opiekunką w londynie (blisko kingston
![]() opiekuję sie dziewczynką już ponad rok (od jej urodzenia). Dostaję 70Ł tygodniowo. do moich obowiazków należy przede wszystkim ogólna opieka nad dzieckiem, pranie i prasowanie ubranek, sprzątanie pokoiku. ale tez wstaje do Niej w nocy i praktycznie siedze z małą 24 godziny na dobe. za to w niedziele zawsze gdziesz jedziemy (chyba ze pogoda na to nie pozwoli), zabrali mnie ze sobą na wakacje do grecji - gdzie takze sie zajmowałam dzieckiem. od czasu do czasu mam wolne jak sie o to upomne, ale to dlatego, że mi sie nudzi kiedy mam dzien wolnego wiec rzadko sie zdarza... a tak wogóle to moja siostra chcialaby zostac opiekunką, byla juz w anglii au-pair przez jakies 3 miesiace, zajmowala sie 8 miesięcznym chłopcem i 4 letnią dziewczynką... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
dziekuje za wszystkie odpowiedzi i info. Znalazlam w koncu nianie. bedzie dochodzic na trzy dni w tygodniu od 8 do 19 i kosztowac mnie to bedzie 500 za miesiac. Nie wiem czy to drogo czy tanio, na wiecej nie mozemy sobie pozwolic a mnie juz troche czas naglil bo musze szefowi dac odp. kiedy wracam do pracy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.