Brak orgazmu. Wątek zbiorczy! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-29, 20:41   #1
macha19
Przyczajenie

Unhappy

Brak orgazmu. Wątek zbiorczy!

witam mam 19lat wspołżyję dokładnie od 3 lat ale nie jest to to czego bym chciała.mianowicie nie zaleznie od partnera i tego jak s stara nie dostaje orgazmu jest to cos ponad moje mozliwosci zastanawia mnie czy przyczyna jest we mnie czy cos ze mna nie tak???? w ciagu lat wspołzycia doznałam raz satysfakcji poprzez dotykanie moich czesc intymnych.czy powodem moze byc to ze tak wczesnie zaczełam współzycie??? chciałabym aby stosunek dawał mi przyjemnosc hmm...tylko jak to zrobic???? pozdrawiam
macha19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 21:13   #2
londo
Raczkowanie

Dot.: dlaczego jeszcze nie???

Może i faktycznie zaczęłaś wcześnie ale myślę, że to nie ma wpływu na Twoje doznania lub ich brak. Teraz na pewno za każdym razem zastanawiasz się i myślisz o tym, żeby wszystko było tak jakbyś chciała. Im mocniej o tym myślisz tym na pewno trudniej osiągnąć ci orgazm.Może potrzebna ci dłuższa gra wstęna ażebyś przestała skupiac się na tym, że to właśnie powinno być teraz. Już ktoś tutaj zadawał takie pytanie. Zajrzyj, może znajdziesz odpowiedź.
londo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-30, 08:44   #3
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Napewno nie jest to spowodowane tym iż tak wcześnie zaczęłaś współżycie, nie ma sie to nijak do orgazmu.
Kobiecie jest ogólnie bardzo często ciężko przeżyć ograzm,niestety to chyba leży już w naszej naturze.
A u Ciebie problemem może być to że podczas stosunku poprostu za bardzo skupiasz się na tym, żeby osiągnąć orgazm niż skupiać się i czerpać przyjemność z pieszczot, które mają do tego orgazmu doprowadzić.
Bardzo istotne jest też to że naprawdę niewiele kobiet potrafi osiągnąć orgazm pochwowy, może spróbuj łechtaczkowego, a napewno da Ci taką samą przyjemność jaką daję pochwowy, jak nie lepszą.
No a kolejną racją jest to, że niekiedy potrzeba kobiecie naprawdę długiej gry wstępnej, aby ta mogła osiągnąc orgazm, no i przede wszystkim długi "trening" że tak sobie pozwolę to nazwać.

Pozdrawiam
Sanderek
Sanderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-30, 10:45   #4
Gwiazdka89
Przyczajenie

Smile Dot.: dlaczego jeszcze nie???

Myślę że powinnaś iść do seksuologa, ponieważ neiktóre kobiety nie potrafią przeżywać orgazmu. Może on Ci jakoś poradzi, a nie ma się czego wstydzic, bo on na codzień przyjmuje takich pacjentów, z takimi problemami. W końcu ten lekarz jest od tego by pomagać, a Ty masz problem, więc dałabym CI tylko taka radę. Poprostu pójdź do tego lekarza. Pozdrawiam.
Gwiazdka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 13:23   #5
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez Gwiazdka89
Myślę że powinnaś iść do seksuologa, ponieważ neiktóre kobiety nie potrafią przeżywać orgazmu. Może on Ci jakoś poradzi, a nie ma się czego wstydzic, bo on na codzień przyjmuje takich pacjentów, z takimi problemami. W końcu ten lekarz jest od tego by pomagać, a Ty masz problem, więc dałabym CI tylko taka radę. Poprostu pójdź do tego lekarza. Pozdrawiam.
Nie przesadzajmy, ona ma dopiero 19 lat, seksuolog pewnie jej powie że ma jeszcze czas na to zeby się nauczyć przeżywać orgazm. Z takim problemem przychodzą kobiety które naprawdę długi czas nie mogą go osiągnąć orgazmu.
Poza tym niektóre kobiety przez całe swoje życie nie osiągają orgazmu pochwowego dlatego tak jak już któraś dziewczyna pisała trzeba się nauczyć czerpać satysfakcję z orgazmu łechtaczkowego
To kiedy zaczęłaś współżycie nie ma nic wspólnego z tym że nie możesz mieć orgazmu.
Wracając jeszcze do seksuologa to dowiesz się od niego że powinnaś 'nauczyć się' swojego ciała i pokazać partnerowi co sprawia ci największą przyjemność

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-01, 10:38   #6
kinnka
Raczkowanie

GG do kinnka

Statystki i badania tematyczne mówią, że kobiety do 20-25 roku życia łatwiej osiągają orgazm łechtaczkowy niż pochwowy. Zmienia się to po 20 roku życia. Na pewno wszystko jest z Tobą w porządku . Powodzenia :-D
kinnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-20, 09:40   #7
agnieszka3
Przyczajenie

brak orgazmu:(

wspołzyje ze swoim chłopakiem juz ponad rok i co i niemoge dostac orgazmu to mnie przeraza i zniecheca do sexu co ja mam zrobic
agnieszka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-20, 13:35   #8
kasieńka:)
Rozeznanie

Wink Dot.: brak orgazmu:(

Wiesz co może to być spowodowane nerwami... Tak bardzo czekasz na orgazm że przez to go nie ma.
kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-20, 14:31   #9
paula78
Zakorzenienie

Dot.: brak orgazmu:(

Potrafisz osiagnac orgazm poprzez masturbacje?
znasz swoje ciało?
robisz w łóżku to co lubisz? jestes wyluzowna?gra wstępna?odpowiednia atmosfera,miejsce, czas,partner i antykoncepcja?
pokazałas facetowi co lubisz? gdzie i jak powinnien cie dotykac? próbowaliscie róznych pozycji,technik?

to wszytsko sklada sie na orgazm.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-20, 17:33   #10
tutusia
Rozeznanie

Przede wszystkim zadaj sobie pytanie czy wogóle jesteś w stanie osiągnąć orgazm (czy zdarza Ci się go osiągnąć przez pieszczoty lub masturbacje, seks oralny itp.), jeżeli Twoim problemem jest tylko brak orgazmu podczas stosunku to się nie martw. Ostatnio słyszałam, że tylko 30% kobiet osiąga orgazmy pochwowe. A jeżeli bardzo chcesz osiągać orgazmy również podczas stosunku to spróbujcie róznych pozycji, żeby odnaleźć punkt G (najlepsze są od tyłu i na jeźdźca) i może jednoczesnej stymulacji łechtaczki.
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 20:49   #11
agnieszka3
Przyczajenie

ja juz niewiem wszystkiego probowalismy i nic

chciała bym zeby wszystko było ładnie i pieknie a tu nic. Ten orgazm tak mnie meczy ze szok!!!!
moj partnej szcytuje normalnie a ja nic(((

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2007-02-09 o 20:52 Powód: Post pod postem.
agnieszka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-25, 21:03   #12
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx

Podpisuję się pod słowami pauli78
Poza tym przede wszystkim przestań o tym myśleć !! Gdy się kochacie nie myśl tylko "żebym tylko miała orgazm", skup się na przyjemności zblizenia z partnerem!
Stary 2006-03-26, 22:13   #13
Sovilo
Zakorzenienie

Ja pierwszy orgazm miałam po kilku miesiącach, i nadal nie zawsze mi się udaje. Potrzebuję długich pieszczot i przede wszystkim- spokoju. Wtedy czerpie pełną przyjemność z poczucia bliskości i nie czekam na szczyt, tylko tak samo... jakoś... Uszka do góry
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 07:49   #14
Momo
Zakorzenienie

Wydaje mi się ,że jesteś za bardzo spięta.Pewnie w trakcie cały czas myślisz:"Kiedy w końcu dostanę ten orgazm".Postaraj się rozlużnić i o tym nie myśleć.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 08:13   #15
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

proponuje kupic cos w stylu muchy hiszpanskiej,jest pełno takich specyfików w sex shopach zwykłych i internetowych,albo na allegro,ostatnio rozmawiałam z pania z sex shopu,babka po 50 i opowiadała ze po takich tabletkach jak nakręcona,ma orgazm za orgazmem,nie wiem czy mówila prawde,ale moze cos w tym jestja raz wzielam kilka tabletek i fajnie bylo,ale tak ogólnie to nie są mi po prostu potrzebne.tabletki takie są nie szkodliwe dla zdrowia(sam fakt ze sa bez recepty i nie z apteki) spróbój,napewno nic nie stracisz,zycze powodzenia

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

malenka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 09:20   #16
Momo
Zakorzenienie

Mucha ,to nie jest rozwiązanie.Czasami może więcej zaszkodzić niż pomóc.

Awatar - made by Momo
Stary 2006-03-27, 09:34   #17
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

dlaczego?

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

malenka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 14:15   #18
Momo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka294
dlaczego?
Może się mylę,ale hiszpańskiej muchy chyba nie można nabyć w aptece?
Lekarze też jej chyba nie zalecają jako środka rozwiązującego problemy seksualne?
Agnieszka swój problem rozwiąże na pewno bez wspomagaczy tego typu.Jest młoda,współżyje od niedawna i pewnie w nerwowych warunkach.
Wszystko się jeszcze unormuje w naturalny sposób.Wymaga to tylko wiele cierpliwości i spokoju.

Awatar - made by Momo
Stary 2006-03-27, 18:17   #19
AalutkaA
Raczkowanie

Red face Dot.: brak orgazmu:(

Hmm wiecie co .. ja raz w zyciu zaznalam orgazmu pochwowego bedaz z facetem (i to przez pieszczoty palcem) I tez mnie to martwi, bo podczas masturbacji zajmuje to okolo 15 minut, a z facetm nic.. chocby i przez 2 godziny mnie piescil to male prawdopodobienstwo.. Nie wiem czemu.. dziwne to. A minetki nie sa dla mnei takie swietne jak dla innych kobiet. Chociaz jest cos takeigo, jak pisalyscie, ze ciagle mysle o tym czy osiagne orgazm.. Troche glupio jest mi przed moim facetem, on mysli ze jest kiepski w lozku, ale tak na prawde to chyba ze mna jest cos nei tak
AalutkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 18:22   #20
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

Z tego co wiem kobietom cięzko jest dostać orgazm pochwowy.Wiem tez ,że niektóre leki anty działaja w ten sposób,że kobiecie trudno jest osiagnać pełnie satysfakcji ze współżycia

asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 18:24   #21
Weronisia
Zakorzenienie

Aalutkaa... mi też żal mojego faceta, dlatego... często udaję orgazm.
Współżyję jakieś 10 lat a osiągnięte orgazmy od czasu urodzenia dzieci mogłabym policzyć na palcach. Wcześniej przed ciążą było inaczej Dlatego myślę, że u Agnieszki powodem jest stres, brak rozluźnienia.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 18:26   #22
AalutkaA
Raczkowanie

Unhappy

Ja nawet nie osiagnelam orgazmu lechtaczkowego podczas pieszczot z facetem. A nie zazywam tabletek antykoncepcyjnych.

Hmm.. wiesz co Weronisia.. myslalam nawet nad udawaniem orgazmu, bo juz glupio jest mi przed moim facetem. Tyle sie stara a ja nic Ale z drugiej strony chciałabym w pelni czerpac przyjemnosc z seksu, ehh.. Nie wiem..

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2007-02-09 o 20:54 Powód: Post pod postem.
AalutkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 18:39   #23
Weronisia
Zakorzenienie

Ja natomiast mam orgazm łechtaczkowy za każdym razem, więc w tym wypadku wcale nie muszę udawać ) Poza tym mój mąż poznał już moje czułe miejsca więc od razu wie gdzie 'atakować' żeby mnie zadowolić. NIestety mimo lat starań orgazm pochwowy jest dla mnie wielką tajemnicą i jak na razie pozostaje mi tylko udawanie. Być może winne też są pigułki.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-09, 15:28   #24
**LINKA**
Raczkowanie

Brak orgazmu od pewnego czasu - wcześniej był

Nie wiem jak zacząć, więc przejdę do sedna sprawy.. Otóż już od pewnego czasu (dość długiego, jakoś koło dwóch miesięcy) nie mam orgazmu... Nie uprawiamy z TŻ seksu, ale pieszczoty tak. Jesteśmy ze sobą 1 rok i 4 miesiące, i na początku chodzenia miałam za każdym razem przy bliższym kontakcie orgazm... A teraz... Tragedia... Już nawet nie chce mi się pieszczot bo wiem, że i tak nic z tego nie wyjdzie... To jest męczące... Seksu nie uprawiamy, bo boli mnie za każdym razem, gdy On próbuje wejść... Naprawde jest to męczące bo też chciałabym odczuwać przyjemność z tego typu rzeczy... Czasem, jest tak, że już dochodzę... i nagle BAM i nie mogę... Nie mogę dojść do orgazmu.. Myślałam, że przejdzie, ale coś nie chce... Chcę, żeby było jak kiedyś. Skąd taka zmiana? Jak mieć znowu orgazm?
**LINKA** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-09, 16:36   #25
Szczepcio
BAN stały

Dot.: Brak orgazmu od pewnego czasu - wcześniej był

Przede wszystkim nie skupiaj na tym aby znowu mieć orgazm. I nie zniechęcaj się, bo to też Cię może blokować. Pomalutku, a wszystko będzie. Może porozmawiaj ze swoim TŻ, może trzeba zmienić technikę Trzymam kciuki
Szczepcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-09, 17:31   #26
ewka
Raczkowanie

Ja gdy kochałam sie z moim Tżtem przez jakies 7 miesiecy(tak co tydzień) nie mialam orgazmu...czasami nawt wydawało mi się ze to jest to ale jednak nie było to cos co sprawialo ze czułam sie jak w niebie hmmmm.... jednak po pewnym czasie dochodzilismy do tego ze bylo coraz lepiej i w koncu sie udało<jupi> oczywiscie nie mam orgazmu przy kazdym zblizeniu ale jest naprade swietnie!!!czasami juz myslalam ze nie mam do tego predyspozycjii ale sie udało!!nie martw sie!!czasmi na takie rzeczy trzeba poczekac i naprawde sie oplaca!!!!!powodzenia!!bu ziaczki
ewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-09, 17:44   #27
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez **LINKA**
.. nawet nie chce mi się pieszczot bo wiem, że i tak nic z tego nie wyjdzie... To jest męczące... Seksu nie uprawiamy, bo boli mnie za każdym razem, gdy On próbuje wejść... Naprawde jest to męczące bo też chciałabym odczuwać przyjemność z tego typu rzeczy... Czasem, jest tak, że już dochodzę... i nagle BAM i nie mogę... Nie mogę dojść do orgazmu.. Myślałam, że przejdzie, ale coś nie chce... Chcę, żeby było jak kiedyś. Skąd taka zmiana? Jak mieć znowu orgazm?
Prawdopodobnie blokujesz się sama , chcesz orgazmu a jednocześnie boisz się ,że znów go nie będzie, no i nie ma. Błędne koło.
Problem w tym dlaczego w pewnym momecie przestałaś odczuwać orgazm. Orgazm rodzi się głównie w...mózgu. To psycho - fizyczna ( rózwnież chemiczna) gotowość do przezycia go.
Wróć do momentu kiedy pierwszy raz zaczęło byc "nie tak " i zastanów się.
Kiedy to było. Co się wtedy zdarzyło, zmieniło itp.

Albo czy nie zainteresował Cię w międzyczasie inny mężczyzna?

Następna sprawa , to odczuwanie bółu przy próbie współżycia, to tez nie jest normalne. I nie na wizażu szukaj odpowiedzi tylko najpierw u ginekologa czy nie ma jakichś nieprawidłowości, a jeżeli nie to znpwu pozostaje sprawa psychiczna. Ale najpierw trzeba się zbadać, bo byc może trzeba jaiegoś medycznego działania.

Częstym powodem bólu jest suchość pochwy, ale występuje ona przy niedostatecznym podnieceniu seksualnym. Czy twój partner Cię pociąga fizycznie?

A może znużyła Cię jednorodna technika pieszczot, może trzeba coś zmienić urozmaicić ?
Stary 2006-05-09, 21:32   #28
**LINKA**
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA
Prawdopodobnie blokujesz się sama , chcesz orgazmu a jednocześnie boisz się ,że znów go nie będzie, no i nie ma. Błędne koło.

Problem w tym dlaczego w pewnym momecie przestałaś odczuwać orgazm. Orgazm rodzi się głównie w...mózgu. To psycho - fizyczna ( rózwnież chemiczna) gotowość do przezycia go.

Wróć do momentu kiedy pierwszy raz zaczęło byc "nie tak " i zastanów się.

Kiedy to było. Co się wtedy zdarzyło, zmieniło itp.

Albo czy nie zainteresował Cię w międzyczasie inny mężczyzna?

Następna sprawa , to odczuwanie bółu przy próbie współżycia, to tez nie jest normalne. I nie na wizażu szukaj odpowiedzi tylko najpierw u ginekologa czy nie ma jakichś nieprawidłowości, a jeżeli nie to znpwu pozostaje sprawa psychiczna. Ale najpierw trzeba się zbadać, bo byc może trzeba jaiegoś medycznego działania.

Częstym powodem bólu jest suchość pochwy, ale występuje ona przy niedostatecznym podnieceniu seksualnym. Czy twój partner Cię pociąga fizycznie?

A może znużyła Cię jednorodna technika pieszczot, może trzeba coś zmienić urozmaicić ?

Też tak myślałam, że to leży w podłożu psychicznym... Takie głupie wytłumaczenie jeszcze.... Bo od mniej więcej tego czasu jem skrzyp polny, ale to chyba nie od tego? Wiem, głupie pytanie, ale nie mogłam się powstrzymać bo mi chodzi to po myśli... Też było takie coś: Od jakiegoś czasu (może to nawet pół roku?) czasami (może nawet częsciej niż czasami..) się kłócimy... Jakiś czas temu mieliśmy taką rozmowę, że może chyba jednak nie damy radę być razem tak do końca... Że to się jednak w końcu skończy i wogóle... Spytałam się go, czy może jednak wierzy, że będziemy razem. A on powiedział, że chciałby, ale czuje, że nie damy rady... Że ma takie przeczucie... Nie dziwiłoby mnie to, tyle że on ma takie właśnie trafne przeczucia... Mówi coś o jakiejś osobie/osobach, nie ważne czy złe czy dobre rzeczy, i naprawdę się sprawdza jego mówienie... Nie wiem czy jasno to sformułowałam, ale chodzi o to, że on ma takie trafne przeczucia... Może to od tego?? A raczej napewno... Niestety.. Po prostu ja się zamknęłam tak w sobie czy coś, mam taką blokadę. I faktycznie przy zbliżeniach chcąc nie chcąc myślę o tym czy będę miała ten chole*ny orgazm czy nie... Starałam się nie myśleć - naprawdę - ale to jest silniejsze ode mnie... A czy nie zainteresował mnie inny chłopak?? Hmmm... No owszem można powiedzieć, że jest fajny i tak dalej, ale to może dlatego, bo to kumpel mojego TŻ, i ,,dużo'' się z nim widuję... Ale to nie jest zakochanie, tylko tak fajnie hmmm pomarzyć??? Sama nie wiem jak to nazwać, ale to jest jak np upodobanie do aktorów, czy coś podobnego. Po prostu myślisz o nim, ale wiesz że jest nie osiągalny... A poza tym kocham mojego TŻ... TAk myślę...
Stary 2006-05-09, 21:36   #29
**LINKA**
Raczkowanie

A jeśli chodzi, żeby iść do ginekologa, to bym poszła, chętnie nawet... Ale nigdy nie byłam... I wogóle nawet nie wiem co bym miała mu powiedzieć...
Stary 2006-05-10, 00:27   #30
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez **LINKA**
A jeśli chodzi, żeby iść do ginekologa, to bym poszła, chętnie nawet... Ale nigdy nie byłam... I wogóle nawet nie wiem co bym miała mu powiedzieć...
Że chciałaś przeprowdzić badanie kontrolne, bo czujesz ból przy próbach podjęcia współzycia.

A co do tego ,że kochasz swojego TŻeta.
Ja myśle ,że jak się kocha swojego partnera, to się nie myśłi o innych facetach, nie ważne osiągalnych czy nie. Po prostu nie ma się ochoty myśleć, szczególnie w pierwszych latach związku.
Jak byłam zakochana , to nie tylko nie myślałam o innych facetach niż przedmiot moich uczuć, ale nawet ich nie zauważałam.

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości