|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wychowanie Dziecka
Mamusie prosze o pomoc w znalezieniu fajnych stron jak postepowac z dwulatkiem, jak reagowac na jego złe zachowanie a może któras z was ma programy z telewizyjnej 2 "niania na telefon" byłabym wdzieczna-widziałam tylko 2 a naprawde były super
Pozdrawiam mamy wszystkich łobuziaków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychowanie Dziecka
poradze ci byc konsekwentym to pierwsza sprawa w wychowwniu nie tylko rozbrykanego 2 latka ,na pocieszenie dodam ze bedzie coraz gorzej
![]() ja przechodze wlasnie okres przemądrzałego a jednoczesnie cholernie wrazliwego na swoim punkcie 6 latka. poszukaj takze na a forum w archiwum ,chyba byl juz nawet temat o 2 latkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ponadto oprócz wyszukiwarki wizażowej polecam:
bunt dwulatka "Normalny" etap w dojrzewaniu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dziekuje za wskazówki
ja naprawde jestem bardzo konsekwentna w mysle ze kocham moje dziecko madrze i tak właśnie staram sie je wychowac nie reaguje na jego napady złości a chwale te pozytywne reakcje.Mimo takiego schematycznego zachowania moje dziecko potrafi krzyczec na całe gardło gdy ja zwracam mu na cos uwage wtedy wynosze go do pokoju (ma tam materac na którym leży za kare) i pomimo powtarzania tej czynności przy każdym jego wybuchu (nie tylko wtedy gdy krzyczy) on nadal nie przestaje. Chyba pozostaje mi poprostu przetrzymać. Dziekuje za artykuł i rade POZDRAWIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Rewelacyjna strona ta z tym buntem. Też mam małego terroryste w domu. Spróbuję zastosować to "przetrzymanie".
Polecam stronę innym mamą, można sie dużo dowiedzieć. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja mam już bunt 2 latka za sobą, ale tak jak moje przedmówczynię polecam jasne zasady i konsekwencję. Mój 2-latek też reagował, krzykiem i kopaniem nóżkami - wtedy był wyprowadzany do swojego pokoju i miał tam zostać do momentu aż się uspokoi. Nie mówię, że zrozumiał i zmienił się od razu, ale w końcu poskutkowało - życzę dużo cierpliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
polecam ksiazki tracy hogg jezyk niemowlat i 2 latka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.