![]() |
#151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pomocy- chrzest :)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocy- chrzest :)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#153 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezent na Chrzciny
Cytat:
:/ ja za 3 tyg. bede chrzestną chłopczyka-kuzyna i zastanawiam sie nad kupnem obrazka"aniołka" księgi pamiątkowej ciuszków i kasy... łancuszka ![]()
Kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post46511121 POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron. Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-11-02 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poradźcie coś bo sama już nie wiem, medalik może być? Ale jaki?
W przypadku facetów mniej znaczy więcej, bo im mniej poświęcasz im uwagi, tym większe wzbudzasz w nich pożądanie! Przyczyną połowy naszych blędów życiowych jest to, że odczuwamy tam, gdzie powinniśmy myśleć, a myślimy tam, gdzie powinniśmy odczuwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Może namalować portret ze zdjęcia? Są takie oferty na allegro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Chrzciny... POMOCY!!!
Moje Drogie mam poważny problem. W czerwcu idę na chrzciny do mojej przyjaciółki i nie mam zielonego pojęcia co kupić dla jej córeczki. Może macie jakieś pomysły, będe niezmiernie wdzięczna. Podkreślam, że to nie ja będe chrzestną. Dziewczyny POMOCY!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chrzciny... POMOCY!!!
Cytat:
Myślę, że medalik z łańcuszkiem byłby fajną pamiątką, ale to może dostać od któregoś z chrzestnych. Zerknij do tego wątku ![]() Prezent na Chrzciny
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje za skierowanie mnie do odpowiedniego wątku i przepraszam, że nie poszukałam go, ale właśnie go przeglądam i mam mieszane uczucia. Złoto to tak oczywisty prezent, że na pewno się zdubluje. Kwota jaką chce przeznaczyć to około 500-700zł. A co powiecie na olejny obraz dzieciątka (mamusia Wiki lubi takie rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpytaj ją może w zawoalowany sposób, co by myślała o takim prezencie? A kwota, jaką przeznaczasz, jest dość spora, jak na prezent z okazji chrztu, od osoby, która nie jest chrzestną, więc jestem pewna, że do czerwca coś fajnego wpadnie Ci w oko.
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Wątki łączę
![]()
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. zostałam zaproszona przez przyjaciół na chrzest ich pierworodnego. Nie jestm matka chrzestna, nie jestem rodziną, ale ludzie i Tymon sa mi baaardzo bliscy
![]() Doradźcie co kupić maluchowi... Jeszcze studiuję, więc za duzo pieniedzy nie mam, a napewno nie chcę dawać koperty... ciuszki też raczej odpodają, bo szafa Tymka jest większa niż moja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
No więc wysłałam mojego TZ na detektywistyczne zwiady [czytaj na piwo z tatusiem Wiki(chrzczonej w czerwcu dziewczynki)] , ale jak przy stało na prawdziwego mężczyznę niczego się nie dowiedział, ale się opił i zwala to na mnie hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może zapytaj u jubilera, czy są do nabycia srebrne sztućce: łyżeczka, łyżka, widelec i nóż (wszystko po jednej sztuce), na których wygrawerowałby imię dziewczynki i datę chrztu. Mnie się taki prezent na chrzest podoba (może też być na komunię, oczywiście). Rzeczy praktyczne niech kupują rodzice, a goście coś pamiątkowego. Tak myślę ![]()
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
prezent na chrzciny
czesc dziewczyny... mam problem-mam zostac matka chrzestna
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Dot.: prezent na chrzciny
Hmm, a jak drogi miałby być to prezent? Dla chłopca czy dla dziewczynki? Sama jestem matką chrzestną i pamiętam, że jak były chrzciny to siostra sama podsunęła mi kilka pomysłów, żeby prezenty się nie dublowały. Poza tym może jest im coś potrzebne? Bo w sumie grzechotki, ciuszki wszelkiego rodzaju to standard, ale dla małego dziecka ubranek nigdy za mało...
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
dla dziewczynki. ciuszkow raczej nie chce dawac bo wszyscy to daja... cena tez raczej nie ma znaczenia.
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Hmm.. ja kupowałam taką dłuugą pluszową miarkę z miejscami na zdjęcia. Wiesza się to w pokoju, wkłada fotki i można potem mierzyć jak maluch rośnie. A u góry i na dole są główka i nogi zwierzątka. Poza tym jeszcze było coś takiego..też ciekawe: taka pozytywka-lampka, która się kręci i na sufit ślady różne puszcza: gwiazdki, księżyc itp. Jak coś wymyślę to jeszcze napiszę
![]()
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Hej
Możesz kupić srebrną łyżeczkę , albo jakis komplet łyżeczek, w sumie nie wiem czmu tak dają co to ma oznaczać ale często dawniej się spotykałam że kupywali srebrną zastawę albo samą łyżeczke łądnie wyeksponowaną. możesz kupić też coś ze złota, bo chodzi o to żeby to była pamiątka na długie lata, moja siostra 25 lat temu dostała na chrzciny srebrne łyżeczki deserowe od prababci no i teraz jest bardzo z nich zadowolona (mówi że da jej swojej wnuczce) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
W niektórych sklepach jubilerskich znajdziesz srebrne grzechotki i tam graweruje się coś dla dzieciatka.
http://www.allegro.pl/search.php?str...category=19741 tutaj masz pełno rzeczy a tutaj grzechotkę na której graweruje się gdzina narodzin i takie tam: http://www.allegro.pl/item363666349_...ajtaniej_.html A tutaj smoczek, chyba najfajniejszy prezent wg mnie: http://www.allegro.pl/item367652841_...r_gratis_.html
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
mysle ze dla dziewczynki jest duzy wybor bo wszystko to co dla chłopca plus bizuteria w roznej formie
![]() ja bede mama chrzestną chłopca i tez sie zastanawiam co dac... zabawki i ciuszki w moim przypadku raczej odpadaja bo dzidzius ma to po starszym bracie, pozatym niedługo cała rodzinka wyjezdza zagranice wiec gabaryty tez maja znaczenie ![]() moze ilustrowane pismo swiete dla dzieci albo obraz z aniołem strozem? przekopałam watki z prezentami na chrzciny i jeszcze ciekawym pomysłem moze byc smoczek srebrny z wygrawerowaniem a jak porozmawiam z mamusia maluszka i okaze sie ze mam kupic szatkę to moze sama ja wyhaftuje... jak cos jeszcze wymysle to dam znac Edytowane przez _agatka Czas edycji: 2008-06-12 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Chrzciny- Doradzcie :)
Wybieram sie z rodzicami na chrzciny do siostrzenicy
![]() Zdecydowalismy ze jako prezent damy pieniadze. Chcialabym sie zapytac ile waszym zdaniem powinni moi rodzice dac tych pieniedzy? I jeszcze czy dokupic cos drobnego do tego kwiatki etc ? ![]() prosze o sensowne odpowiedzi ![]()
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chrzciny- Doradzcie :)
Myślę, że w okolicach 200zł powinno starczyć. Można jeszcze kupić jakieś ubranko dla małej
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chrzciny- Doradzcie :)
a ja mysle ze warto przeszukac archiwum .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
ha to znowu ja
![]() juz narodzila sie moja chrzesnica ![]() a ja wpadlam na pomysl,chcialabym was prosic zebyscie mi powiedzialy czy moze tak byc,czy raczej nie. otoz po pierwsze to kupie srebrny smoczek z wygrawerowana data urodzenia,godzina urodzenia i jej imieniem. po drugie to bujaczek dla niemowlakow i malych dzieci. bardzo praktyczne i napewno sie przyda mlodej mamie. a tak na koniec to biblie dla dzieci. co o tym myslicie?
![]() |
#176 |
Przyczajenie
|
![]()
W ostatnią niedziele zostałam chrzestną
![]() ![]() ![]() Myślalam wcześniej żeby kupić medalik ale chrzestny mnie ubiegł ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
ja dopiero chrzestna zostane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
ostatniego dnia sierpnia bedzie chrzest mojego bratanka - chrzestnym bedzie moj maz wiec jestem w sprawe prezentu bardzo zaangazowana. oczywiscie cala ta sprawa spedza mi sen z powiek ale po przewertowaniu wielu watkow na ten temat nasuwaja mi sie nastepujace refleksje: pieniadze to zly prezent, bo malo prawdopodobne, ze nie wejda w tzw. zycie, a newet jesli nie wejda, to kiedy dziecko bedzie moglo z nich skorzystac beda juz malo warte. lepszym rozwiazaniem jest lokata, ksiazeczka oszczednosciowa itp. ciuszki i inne praktyczne prezenty sa chwilowe i nie pozostaje po nich zadna pamiatka. sa dobre na urodziny/imieniny, ale nie na chrzest. prezent na chrzciny to powinno byc cos, co zostanie z nami przez cale zycie i pamietejmy przede wszystkim o duchowym wymiarze tego wydarzenia. jako taki prezent sprawdzaja sie na przyklad pamiatkowe monety, albo wlasnie zloto, ktore z czasem zyskuja na wartosci, a nie traca. nawet jesli w przyszlosci pociecha (czy to chlopak, czy dzieczyna) nie bedzie sie chciala obwieszac blyskotkami, to moze to zloto sie przyda na cos innego. ja moje pierscionki przetopilam na obraczki slubne. prezent na chrzciny nie jest tez prezentem z okazji urodzin jako takich, wiec nie sprawdzaja sie prezenty w stylu grawetrowane smoczki i tak dalej, jakkolwiek sa bardzo sliczne. lyzeczki maja jakas swoja symbolike, ale nie doszlam jeszcze do tego, jaka. my 'naszemu' chrzesniakowi kupimy pamiatkowy medalik i, jesli znajdziemy odpowiednia, to monete okolicznosciowa najlepiej ze zlota. a kiedy juz to zalatwimy wpadnie nam do glowy milion genialnych pomyslow na swietny prezent - taki bedzie final. szczesliwie chrzciny to nie jedyna okazja na obdarowanie malucha prezentem. i wtedy mozna byc najpraktyczniejszym z praktycznych. ale z okazji chrzcin to chyba nie o to chodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
*Czarymary* - to jest to! ujęłas to bezbłędnie a ja podpisuję się pod tym rekami i nogami
![]() po wielu rozterkach co kupić chrzesniakowi - smoczki, bajery itp zdecydowałam sie na złoty łancuszek i krzyzyk, a jako dodatek mały obrazek z aniołem strozem i albumik z okazji chrztu. wszystkie inne pomysły wykorzystam pozniej ![]() a jak kogos nie stac na złoto (bo tu nie chodzi o kwote ale o pamiatke), to srebro, albo nawet taki obrazek czy figurka z aniołem strozem albo innym motywem religijnym; dobrze przeciez miec pamiatki.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
a to mi bardzo milo, dziekuje za poparcie. a czy wiecie moze o co chodzi z tymi lyzeczkami? bardzo mnie to intryguje! jak sama sie czegos dowiem, to napisze!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.