|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Perfumerie, które cieszą.
Moze by tak tym razem cos o DOBRYCH PERFUMERIACH wspomniec ?
Przeciez z pewnoscia sa w tym kraju nie tylko perfumerie nalezace do wielkich sieci, gdzie klienta traktuje sie raczej jak zlo konieczne. Sa pewno i takie , w ktorych mozna czas spedzic w milej i profesjonalnej atmosferze. Sama znam takich pare i to nie tylko w duzych miastach , sa to zwykle miejsca kameralne moze nie z tak ogromna oferta , ale za to indywidualnie traktujace kupujacych badz odwiedzajacych . Wchodzisz drugi raz do takiego sklepu i rozpoznaja Cie i witaja , wiedza co lubisz i czego szukasz . Mysle ,ze obcowanie z pieknymi zapachami wymaga dobrej oprawy a tej nie daje supermarket. Tyle tylko , ze bez naszego udzialu , te male przyjzne nam miejsca pewno sila rzeczy znikna z horyzontu . czy i wy znacie takie DOBRE miejsca , do odwiedzenia ktorych mozna by zachecac ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumerie, które cieszą.
W Warszawie niewiele znam takich miejsc - nic mnie ostatnio w typowych perfumeriach nie interesuje, więc nawet nie zaglądam.
Ale lubię wspominane już Quality - miła obsługa, spokojne, zaciszne miejsce i można poplotkować o niezwykłych zapachach ![]() Jeśli chodzi o asortyment, chwalę sobie Douglasa w Złotych Tarasach, mają naprawdę dużo zapachów, których w innych perfumeriach próżno szukać - minusem jest wprost zabójcze oświetlenie ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak, znam pare takich miejsc:
Quality Warszawa - tego miejsca chyba nie musze opisywac i chwalic ![]() Perfumeria Pl.Mariacki Krakow - mila i fachowa obsluga, daja nawet stael rabaty dla stalych klientow. Kiedy mialam problem z perfumami bo trafily sie zepsute - bez problemu wymienili ![]() LuLua Krakow - miejsce podobne do Quality, bo asortyment i atmosfera podobna ![]() ![]() Z malych drogerii to moge polecic jedna na ul.Rakowickiej - pracuja tam dwie panie, ktore sa bardzo mile, swietnie doradzaja i potrafia ladnie opowiadac o kosmetykach, choc to tylko krem Eris albo zel pod prysznic Palmolive ![]() Bylabym zapomniala o jednym fajnym miejscu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-04-23 o 14:56 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji EDYTUJ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Krakowska LU'LUA
jak najbardziej, to taka nowalijka na perfumiarskim rynku , gratulacje i oby tak dalej . Ja rowniez ciesze sie na poszerzenie asortymentu ....a ponoc ma tu sie pojawic niebawem sporo nowego. Jeszcze Dodam do listy dobrych perfumerii AMBROZJE w Rybniku miejsce bardzo profesjonalne i o sporej juz tradycji , prowadza tu rowniez niszowe marki choc nie w tak szerokim zakresie . Edytowane przez tita10 Czas edycji: 2007-04-23 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No cóż, nie Będę zbyt oryginalna, jesli powiem, że QUALITY.
Ostatnio miałam małą przygodę i zostałam bardzo mile zaskoczona. A mianowicie w środę kupiłam tam J/Ch.Brosseau - Jasmin-Lilac. W domu pierwsze psiknięcie i ... tragedia, nie wiem czemu zadziałały na mnie zupełnie inaczej niż w perfumerii ... normalnie byłam w szoku i nie wiedziałam co zrobić. Zadzwoniłam do Quality .... miła Pani powiedziała,ze zorientuje się co może zrobić. No i zrobiła !!! Bardzo dużo - bo właśnie wróciłam z Mariottu z śliczną nową flaszeczką Ombre bleue - które pierwotnie miałam zamiar kupić a w skutek jakiegoś otumanienia zdecydowałam się wtedy na J-L. Mimo iż flaszka była odfoliowana i użyta - została wymieniona bez problemu. Jestem szczęśliwa !!! w dodatku dostałam kilka smakowitych próbeczek, dzięki którym niestety zaczynam uzupełniać must have ![]() A już myślałam, ze mam wszystko ... buhahahaha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Czekam na Ragnarok
|
Polecam Sephorę w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu. Obsługa obskakuje, co chwilkę pyta czy w czymś pomóc, jest bardzo miła i uprzejma. Robi próbki, jeśli się*poprosi
![]() Odradzam kategorycznie Douglasa w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu. Z takim chamstwem się nie spotkałam. Pracuje tam baba, która już z samej twarzy ("odwalcie się wszyscy ode mnie") odstrasza. Jest niemiła, nieuprzejma, olewa klientów, którzy nie wyglądają na "nadzianych" i patrzy na nich tak, jak na zapitego żula w parku (przepraszam za określenie, ale tak dokładnie jest). Było mi bardzo przykro z tego powodu. Babka ta (tak na marginesie) ma okropnie dobrany podkład (po tym można ją poznać - pomarańczowa twarz + kilka obrzydliwie grubych warstw). Nie wiem, jak mogli zatrudnić kogoś takiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Na Świętojańskiej w Gdyni jest perfumeria Douglas (w zeszłym roku otwarta) i przyznam, że póki co nie znalazłam w Trójmieście perfumerii z milszą obsługą. Generalnie nie przepadam za sprzedawczyniami, które są bardzo (zbyt) nachalne i próbują wepchnąć klientce pierwszy lepszy z brzegu kosmetyk. W Douglasie na Świętojańskiej udało mi się podyskutować nawet przez chwilę z ekspedientką na temat kilku cieni, poza tym nie wciskała mi niczego na siłę. Innym razem, gdy kupowałam dla mamy perfumy na prezent, otrzymałam w prezencie śliczną kosmetyczkę Diora z próbkami kremów nawilżających (również Diora). Poza tym zawsze dają próbki i się usmiechają, pytają o preferencje co do koloru cieni, itp.
Muszę jednak napisać tez o perfumerii, za którą nie przpadam, a jest nią Sephora w Real'u Osowie w Gdańsku. Ekspedientka ostatnio za wszelką cenę chciała mi wcisnąć puder z brokatem, twierdziła, że to zupełna nowość, że bardzo poręczne, itp. Powiedziałam, iż wolałabym puder bez brokatu, matujący, ponieważ mam tłustą cerę, a bardzo nie lubię się błyszczeć. Na to pani ekspedientka odrzekła, że przecież teraz na lato brokat będzie taki modny i delikatny błysk jeszcze nikomu nie zaszkodził. Grrr... głucha jakaś. W ogóle, to w tej perfumerii większość ekspedientek jest strasznie niemiła i namolna. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
niecnotliwa dziewica
|
Lo matko, ale się naszukałam tego watku....
Po raz kolejny Sephora przy EMPiK-u Nowy Świat wystawiła sobie jak najlepsze świadectwo ![]() ![]() ![]() Szkoda tylko, że zdaje się, ze odcień różu sobie chyba dobrałam za jasny i nie wiem, czy nie wymienię na ciemniejszy...
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
fajne sklepy kosmetyczne???
Czy możecie polecić jakis sklep kosmetyczny, perfumerie w której lubicie robić zakupy z której jest super obsługa????? Czekam na wasze nowinki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Oliwio - połączyłam Twój wątek z takim o podobnej tematyce. Proszę, korzystaj z wyszukiwarki, zanim założysz nowy wątek. Przypominam, że na tym forum rozmawiamy o perfumach, więc kontunuujmy wątek dotyczący perfumerii, nie innych sklepów kosmetycznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Co by nie mówić - milo robi mi się zakupy w Sephorach. W lubelskiej pani z uśmiechem na ustach zrobiła mi próbkę perfum, chociaż nic nie kupowałam, a we wrocławskiej w Galerii Dominikańskiej przy zakupie podkładu ze średniej półki dostałam kilka próbek podkładów wysokopółkowych w dobranych odcieniach(!) i robioną na moją prośbę próbkę perfum. Dodam, że byłam w najbardziej zjechanych glanach świata
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Sephora w Galerii Lodzkiej jest fajna - jak sie na dobry sklad trafi
![]() ![]() ![]() Nat
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
perfumeria Lu'lua ul. Jozefa 22. ( krakowski Kazimierz ) Krakow www.lulua.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Najmilej jeżeli chodzi o Sephory wrocławskie jest w Galerii Dominikańskiej - normalnie, bez zadęcia, bez traktowania z góry, babki uczynne miłe i nienachalne- oby tak dalej. Natomiast obsługa w Sephorze w Pasażu Grunwaldzkim fatalna, z Magnolii też jakoś nienajlepsze wspomnienia- jeżeli idę do Sephory już, to tylko do Dominikańskiej- wiem, że będzie miło, fachowo i z uśmiechem. A najgorszą w życiu obsługę spotkałam w Sephorze w Czeladzi- Matko- to był jakiś koszmar!!!!! Za każdym razem mimo rotacji obsługi!Nigdy więcej tam nie pójdę! Nie zapomnę jak kupowałyśmy z mamą zestaw dla taty na gwiazdkę. Mama trzymała go w ręku, podchodzi do babki, bo przy kasie nikogo nie było i mówi, że chce zapłacić. A sprzedawczyni do niej z taką pogardą w głosie- A ZA CO CHCE PANI ZAPŁACIĆ- bo mama trzymała ten zestaw w dłoni poniżej lini wzroku- w okolicach swojego pasa. Zdębiałyśmy obie- takiej pogardy i ironii to jaj jeszcze nie słyszałam! To nie było normalne zadane pytanie. Moja mama kobieta dobra ale wrażliwa odpowiedziała- ZA ZESTAW PROSZĘ PANI! ale była tak zdegustowana, że go oddała i wyszłyśmy z tej perfumerii. Mamie było przykro do końca dnia.
Nie wiem, sprzedawczyni mogła tego zestawu nie zauważyć, ale skoro ktoś mówi, że chce zapłacić to chyba ZA COŚ, nie jest to to zdanie, które ma zaczynać pogawędkę o pogodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ja polecam perfumerię Viva w Poznaniu-w galerii Tesco na ul.Opieńskiego-wybór nie jest oszałamiający-ale jest dość tanio-przed świętami kupiłam 15 ml Angel za 99 zł.
Dzisiaj zauważyłam tam Mahorę Guerlain-EDP 30ml za cenę poniżej 200 zł(myślałam,że to zapach wycofany,oświećcie mnie,jesli jest inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Chyba najmniej niefajna Sephora w Krakowie znajduje się przy Floriańskiej.
![]() ![]() W Bielsku-Białej (przyda się komukolwiek ta informacja?) chyba najpozytywniej jest w Marionnaud przy Auchan. Asortyment niezły, miłe kobiety. Zdarzyło mi się tam rozwalić tester ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Musze przyznać że moja pierwsza wizyta w nowo otwartym toruńskim Douglasie w CH Bielawy bardzo mile mnie zaskoczyła.
Obecne tam trzy konsultantki to panie które już pracowały w nie sieciowych perfumeriach w Toruniu. Nie jakieś tam tipsiary czy młode dziumdzie. Kobiety znające się na rzeczy ![]() Czym mnie ujęły? Wpadłem dzisiaj aby zrobić mały walentynkowy prezent mojej TŻ. Kupiłem Innocenta, idę do płacenia, pani pakuje go na prezent a ja tym czasem buch do półki męskimi. Sprzedawczyni bacznie mnie obserwuje, jest zorientowana co dokładnie testuje (Essenza di Zegna). Idę odebrać pakunek, dowiaduje się że są w nim trzy próbki zapachów i kilka innych kosmetyków (kremy, podkłady itp). Przyjeżdżam Ci ja do domu, patrzę a tam próbka Zegny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.