![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
bikini
Po depilacji (różnymi metodami) moje okolice bikini wygladają strasznie. Z krostkami itp. nie mogę uporać sie już od paru miesięcy. Nie ma mowy o goleniu maszynką ani o kremie. Pomóżcie!!! Nie wiem co z tym zrobić! Mogę zapomniec o nawet niezbyt wyciętej bieliśnie, czy stroju kąpielowym. Ten problem spędza mi sen z powiek. Może ktoś wypróbował już reklamowany ostatnio wosk na gorąco veet (pojemnik wypełnia się wrzącą wodą)? Proszę o radę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: bikini
Nie uzywalam tej nowej maszynerii [img]icons/icon12.gif[/img] Veet z wodą , ale depilowalam bikini woskiem na goraco tej firmy , nie powstaja mi krostki , chociaz to baaardzo boli , mimo ze ten wosk i tak jest dosc delikatny , na nogach to juz nie czuje bolu . A jezeli zdarzy sie mi depilowac maszynka ,to podbieram mezowi jego krem po goleniu ,jest lepszy niz niejeden krem po depilacji,likwiduje zaczerwienienia i krostki . Moze to dla niektorych kobiet dosc barbarzynski kosmetyk ( w koncu przeznaczony dla mezczyzn ).To "cudo" nazywa sie : zel odswiezajaco-lagodzacy po goleniu firmy AA Oceanic ,do skory wrazliwej skłonnej do alergii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam ten sam problem (bardzo delikatna skóra w tym miejscu,
skłonność do wrastania własków i do krostek). Co mi pomaga? Przy każdej kąpieli masaż myjką loofa + zmywanie skóry żelem do higieny intymnej AA Oceanica. Kremy, żele i pianki przed czy po depilacji - absolutnie wykluczone, tylko mi szkodzą. Do depilacji używam maszynki Philipsa (takiej z nasadką masującą) i zwykłej pensety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Czy możesz napisać coś więcej o tej maszynce Philipsa? Jak czesto trzeba jej używać, żeby osiągnąć pożądane efekty? A...i jeszcze jedno - co to za myjka? Gdzie mogę ją kupić? Z góry dziękuję!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mój depilator to Satinelle Sensitive z nasadką masującą
zmniejszającą ból (zobacz w sklepach AGD, jest wiele modeli, różnią się wbudowanym akumulatorkiem, dodatkową nasadką chłodzącą, wbudowaną golarką (no i ceną w związku z tym). U mnie po pierwszej depilacji po ok. 10 dniach musiałam poprawić zabieg (z udziałem pensetki), zeby pozbyć się włosków, które wcześniej były zbyt krótkie. Potrzeba powtarzania zabiegu to kwestia indywidualna - mnie wszystkie włosy rosną szybko, więc jest spokój na jakieś 4 - 5 tygodni. Z czasem coraz dłużej, bo regularna depilacja osłabia odrastanie włosków. Myjka z loofy to inaczej tzw. gąbka egipska - wygląda jak splątane białe sznureczki - dostaniesz w każdej perfumerii. pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mam podobny problem
![]() maga napisał(a): > Mój depilator to Satinelle Sensitive z nasadką masującą > zmniejszającą ból (zobacz w sklepach AGD, jest wiele modeli, > różnią się wbudowanym akumulatorkiem, dodatkową nasadką > chłodzącą, wbudowaną golarką (no i ceną w związku z tym). > U mnie po pierwszej depilacji po ok. 10 dniach musiałam > poprawić zabieg (z udziałem pensetki), zeby pozbyć się > włosków, które wcześniej były zbyt krótkie. > Potrzeba powtarzania zabiegu to kwestia indywidualna - mnie > wszystkie włosy rosną szybko, więc jest spokój na jakieś > 4 - 5 tygodni. Z czasem coraz dłużej, bo regularna > depilacja osłabia odrastanie włosków. > Myjka z loofy to inaczej tzw. gąbka egipska - wygląda jak > splątane białe sznureczki - dostaniesz w każdej perfumerii. > pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Na problemy z podrażnieniami po depilacji (obojętne jakimi metodami) polecam płyn Folisan (przeciw wrastaniu włosów i na zapalenia mieszków) oraz ampułki Maystar (łagodzące , opóźniające odrastanie włosków , zapobiegające wrastaniu włosów). Uważam ,że depilacja woskiem w gabinecie kosmetycznym jest najlepszą metodą (nie tak trwałą jak laserowe usuwanie owłosienia , ale o wiele tańszą - odradzam samodzielne woskowanie - boli o wiele bardziej niż u kosmetyczki , a niewprawnie zrobiona depilacja jest mało skuteczna)
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pani Beato, gdzie można kupić te środki o których Pani pisze????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Beato, gdzie można kupić wymienione przez Ciebie preparaty? W salonach kosmetycznych, czy są na przykład w aptekach, drogeriach (byłabym też wdzięczna za przybliżone ceny!)? Sama się "bawię" woskiem i jestem bardzo zadowolona. Nic mnie nie boli (może się już przyzwyczaiłam?), no i skuteczna też jest. Dużo czasu też nie zabiera. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mgiełko, a jakiej firmy jest wosk, którego używasz, bo ja używam depilatora elektrycznego, ale może czas na zmiany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Pani Beato, ja również mam prośbę o te infomracje gdzie można nabyć te specyfiki. Dzisiaj pełna entuzjazmu odwiedziłam kilka aptek, ale niestety nikt nie słyszał o tych środkach. Następnie szukałam w internecie i ten płyn znalazłam tylko na jakies anglojezycznej stronie [img]icons/icon9.gif[/img], kosmetykami firmy Maystar zajmuje sie firma o ile sie nie myle Femina, ale w ich ofercie nie znalazłam nic przeciwko wrastaniu włosków. Bardzo proszę Panią o porade w tej sprawie gdzie można kupic lub zamówic te preparaty. Lato tuż tuż
![]() Beata Krajnik napisał(a): > Na problemy z podrażnieniami po depilacji (obojętne jakimi metodami) polecam płyn Folisan (przeciw wrastaniu włosów i na zapalenia mieszków) oraz ampułki Maystar (łagodzące , opóźniające odrastanie włosków , zapobiegające wrastaniu włosów). Uważam ,że depilacja woskiem w gabinecie kosmetycznym jest najlepszą metodą (nie tak trwałą jak laserowe usuwanie owłosienia , ale o wiele tańszą - odradzam samodzielne woskowanie - boli o wiele bardziej niż u kosmetyczki , a niewprawnie zrobiona depilacja jest mało skuteczna) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja używam wosku Veet. Tego normalnego, do grzania w garnuszku. Mam też depilator, ale po nim mi bardziej wrastają włoski, poza tym dlugo się trzeba męczyć i przez ten cały czas boli. A tu - raz się zerwie pasek i po krzyku. Tylko jest jedna wada - trzeba mieć włoski trochę zapuszczone (tak 5-8 mm) i te krótsze zostają. Najlepiej powtarzać co 2 tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Pani Beato - gdzie można kupić Folisan i jaka jest jego orientacyjna cena? Jestem nie pierwszą osobą, która o to pyta i liczę na małą podpowiedź. Z góry dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam gąbę z loofy i zel do higieny intymnej AA Oceanica. Parę dni po depilacji bikini depilatorem bylo w miarę dobrze, ale teraz znowu jest do kitu. A pogoda taka piekna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Przez długi czas (pare lat) depilowałam nogi depilatorem BRAUN Silk epil (czy jaoś tak) a bikini goliłam lub krem VEET. [img]icons/icon30.gif[/img]
Namówiona przez kosmetyczkę spróbowałam (z oporami) wosku w gabinecie (najpierw nogi) i ...... już nigdy więcej depilator czy samodzielna depilacja. Wosk w gabinecie najmniej boli i jest najdłuższy efekt (pomijając laser). Mniej wrastają włoski, któcej się cierpi, na nogach to juz wogóle pikuś [img]icons/icon7.gif[/img] bikini przyjemne nie jest - ale efekt na miesiąc. MUSI TO ROBIĆ DOBRA KOSMETYCZKA - wprawiona, sprawdzona ...itp. (nie najdroższa na świecie i nie przereklamowana, broń Boże praktykantka czy nowicjuszka - bo się zrazicie) Polecam i łącze się w boleści [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ach zapomniałam - robię to regularnie - aby się nie zapuścić - bo wtedy boli.
Pachy depiluję kremem VEET. (niektórzy robią woskiem ale tak odważna to nie jestem) [img]icons/icon41.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem dlaczego mam jakieś dziwne opory przed wizytą u kosmetyczki. Bólu się nie boję (depilatorem też boli), tylko na samą myśl czuję sie strasznie skrępowana. Wiem, ze to może głupie, ale chyba sie nie zdecyduję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
rozumiem [img]icons/icon7.gif[/img]
Proponuję abyś najpierw poszła sobie zrobić nogi np. do kolan - łydki (35,- do 45,- zł.) Sama zobaczysz [img]icons/icon20.gif[/img] Nie ma się co wstydzić - idziesz do kobiety, u lekarza gorzej,...... no i muszisz być czyściutka (nie wolno się smarować balsamem - umyta, sucha skóra) Tylko koniecznie do sprawdzonej, dobrej kosmetyczki (ja mogę doradzić we Wrocławiu) popytaj koleżanek jeżeli się przekonasz - opisz wrażenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Do Annimi --> O, wreszcie ktoś z Wrocławia! [img]icons/icon7.gif[/img] Mozesz mi podpowiedzieć, gdzie znajdę dobrą kosmetyczkę w tym mieście? Gabinet do którego ostatnio poszłam nie zachwycił mnie za bardzo.
I pytanko: czy to prawda, że nie mozna stosować wosku na opaloną skórę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Nie można stosować wosku na świeżo opaloną skórę.
Miło mi "słyszeć" wrocławiankę. [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon25.gif[/img] Zobacz na forum: plotki, jest temat: Wrocław, Wrocław, - tam rozmawiają wrocławianki - o gabinetach też - zobacz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nie można stosować wosku na świeżo opaloną skórę.
Miło mi "słyszeć" wrocławiankę. [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon25.gif[/img] Zobacz na forum: plotki, jest temat: Wrocław, Wrocław, - tam rozmawiają wrocławianki - o gabinetach też - zobacz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Nie kupuj tego veeta, jest równie kiepski jak ich pianka, a poza tym nie pomoże ci w twoim kłopocie - mam taki sam i też nie wiem co znim zrobić. Pozdrawiam. Jak coć wymyślsz to odpisz.Aga
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
![]()
Drogie Panie!mam ten sam problem co wiele dziewczyn na tym forum
![]() ![]() ![]() po goleniu wyskakują mi okropne swędzące krostki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dot.: bikini
Ja mam takie same problemy. Jednak już się z nimi uporałam.
Przeczytałm w innym wątku na Wizażu, że po goleniu dobrze jest posmarować ogolone miejsca Sudocremem(bardzo delikatnie). Już nie mam problemów z czerownymi krostkami! Odrastające włoski też nie swędzą. Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Czesc. A myslalam, ze jestem jedyna z nielicznych dziewczyn, ktora boryka sie z owym probleme. Moje okolice bikini wygladaja jak po jakiejs epidemii ospy. Wszystko w krosteczkach, czerwonych jak gdyby nawet sinych nie wiem od czego to!. Golaraka odpada, mam tak delikatna skore ze nawet podczas golenia gdzies sie zatne :/ chcociaz nogi gole co drugi dzien, wiec mam wprawe. Pare godzin po ogoleniu zaczyna sie TRAGEDIA! Swedzace, uporczywe, czerwone, krostki wylaza na powierzchnie i drapia! Jak zaczynaja na drugi dzien odrastac wlosy jest dwa razy gorzej!
Sprobowalam ostatnio pensety i wosku. Znalazlam dobry sposob na zmniejszenie bolu przy woskowaniu. Plastry <na zimno> rozcinam na pol i klade na grzejnik. Ladnie sie wszystko roztapia i nie boli tak jak kiedys :/ ... Niestety podraznienie jest tez i to nie male ! Miliard malutkich plamek czerwonych! Dobrze ze nie krostek! W wakacje eksperymentowalam z kremem Veeta. Ale co z tego jak efekt fajny, ale krotkotrwaly a do tego wloski trzeba troche "zapuscic" zeby krem zaczal dzialac, a codziennie chodzi sie opalac czy na plaze jak ladna pogoda ![]() Nie wiem sama co zrobic depilator na bank odpada! Sprobuje sudocremu, moze hasceral mi tez cos pomoze. Duzo bede nawilzac skore i wybiore sie na woskowanie u kosmetyczki okolic bikni u mnie w miasteczku tylko 15zł. A jezeli to nie pomoze to sie zalamie. Bylam u dermatologa i nic nie mogl mi poradzic. Strasznie sie tego wstydze sczegolnie latem kiedy paraduje w kostiumie lub na basenie. Jak byscie cos jeszcze odkryly to prosze pisac ! Pozdrawiam papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Jest bardzo dobry i tani wosk roll-on na ciepło firmy Joanna. Opakowanie kosztuje około 12 zł - jesli uzywa sie go tylko do okolic bikini starcza na baaardzo długo. To jest wosk w roll-on'ie. Rozgrzewa się butelkę w kubku z gorącą wodą i potem nakłada. butelka jest zakończona rolką, więc nakładania jest dość łatwe. Dołączone są paski fizelinowe, które przykłada się do miejsc posmarowanych woskiem - i bziuuu, zdziera się.Jeden pasek z powodzeniem starcza na cały seans depilacyjny - a ja mam sporo do roboty przy okolicach bikini ![]() Kupiłam go po raz pierwszy, kiedy chciałam zaoszczędzić na wizytach u kosmetyczki. A musiałam do niej chodzić, bo tylko ta metoda nie powodowała u mnie efektów, o jakich piszecie - zapaleń i podrażnień. Pęseta teorytycznie działa na podobnej zasadzie, pomimo to wyskakiwały po niej krostki, tak jak po goleniu. zimny wosk też mi nie pasował. Opłaciło się - nie dość że całe opakowanie kosztuje mniej niż jednorazowa depilacja u kosmetyczki - to w dodatku starcza na jakies 10 razy, albo i więcej. Trzeba tylko pamiętać, żeby skóra była czysta i suchutka, włoski muszą mieć kilka milimetrów, żeby dało się je wyciągnąć. Jeśli się nie da, to szybciutko, póki skóra jest jeszcze rozgrzana, trzeba wyjąć delikwenta pęsętą. Zgodnie z kierunkiem wzrostu najlepiej, wtedy mniejsze ryzyko podrażnienia. Kupcie sobie tę Joannę - tanio, szybko, i minimum podrażnień. Aha, natknęłam się na bardzo różne ceny tego wosku. W dogerii Natura i w Galerii Centrum chcieli za to 20 zł, ale w Piotrze i Pawle mają to co jakiś czas i kosztuje 11 z groszami. I dajcie znać, czy wam pomogłam ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
sprobuje tego roll-on'u co kicala proponowala. Dziewczyny a czy ktoras z Was po depilacji woskiem w domu miala podraznienie a po depilacji u kosmetyczki nie ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja miałam, ale po zimnym wosku. Po ciepłym były minimalne na samym początku, ale malutko i szybko się goiły. No i po dwóch-trzech razach skóra się przyzwyczaja, włoski słabną i wychodzą dużo łatwiej. Ale nie ma co się oszukiwać, że od razu po depilacji można przebierac się w kostium i leciec na basen
![]() Ten roll-on wg mnie to najlepsze co można samemu zrobić. Najlepiej oczywiście jest iść do kosmetyczki, bo skubie najdokładniej, ale można tę kasę o wiele lepiej wydać, np. na piwko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
tez musze wypróbowac tego wosku w roll on powiedz kochana na ile utrzymany jest efekt zalezy mi bardzo bo 25 lutego ide rodzic i chciałabym jakies10 przed porodem sie ogolic bo niechce zeby goliła mnie jaka połozna brzytwa
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
To zależy - czy wcześniej depilowałaś się maszynką, czy włoski były wyrywane. Jeśli maszynką to po tych 10 dniach napewno już zaczną trochę odrastać. Jeśli u kosmetyczki - wg mnie efekt jest taki sam jak po gabinetowej depilacji.
Poza tym, jeśli jesteś w 9 miesiącu, może ci być trudno poradzić sobie z depilacją samej ![]() ![]() ![]() No i wydaję mi się, że może solidnie boleć, jeśli do tej pory goliłaś się maszynką. Pewnie okolice bikini masz teraz dużo bardziej wrażliwe. Pozdrawiam serdecznie,ciężarówko, i życzę pomyślnego porodu i zdrowego maleństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.