|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
CZym okolice bikini?
Zawsze ten sam klopot- po depilacji wloski nie tylko grubsze, ciemniejsze ale jest ich wiecej i robia sie krostki. Wiec czego uzywac do okolic bikini? U mnie wosk nie dziala, golarka( bez komentarza), krem Joanny tez... Poradzcie czego WY uzywacie- jakis dobry krem czy inny sposób za niewysoka cene... HELP!
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: CZym okolice bikini?
mam ten sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Hmm ja wam zdradzę swój sposób :P może będziecie się śmiać ale jest naprawdę skuteczny.Otóż metoda jest pracochłonna (przez h czy ch??
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ten sam problem- z tego co wiem to świetny efekt daje laser- ale, och, to wydatek rzędu 700zł- i nie wiem czy wart ceny...
Sama chętnie poczytam jakieś cenne rady...
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a nie wrastaja?? czy masz moze na to jakis sposob??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
przyznam że ta metoda (jak dla mnie) daje dobre efekty
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ten pomysl podsunela mi kolezanka i stosuje go juz ponad rk-jak na razie najskuteczniejsza metoda->wloski odrastaja oslabione,jest ich mniej ,sa slabsze (wroslo mo w tym czasie naprawde kiika - ale tu zdezynfekowana igla i wyciagnelam), nie mam zadnych blizn - na poczatku bylo to pracochlonne-a teraz robie to (poza latem) kilka razy w m-cu ,na biezaco,po kilka-kilkanascie wloskow-nowych,odrastajacych)
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
penseta... to tez mój sposób, tylko jestem strasznie leniwa
![]() Tinkerbell
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
a ja depiluje kremem Veet, nie mam na niego uczulenia, a zeby nie robily sie krostki smaruje albo mascia alantan albo sudocrem. I jak narazie jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Żeby nie wrastały to robie peeling :P działa
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
<font color=blue> No, ale dlaczegoz to nie depilujecie okolicy bikini woskiem??? Ja tylko tak (sobie i innym - jako zem kosmetyczka) je depiluje. To nieprawda, ze odrastaja mocniejsze i wiekszej ilosci. Widzialam na wlasne oczy kobiety, ktore depilowalam od "pierwszego razu" przez pare miesiecy, ze za kazdym razem wloskow bylo mniej i byly slabsze!...
A te panie, ktore depiluja sie od lat (zarowno bikoni jak i nogi, pachy) maja ich juz naprawde bardzo malo, w niektorych miejscach wloski wrecz PRZESTALY ROSNAC. Wloski na nogach depiluje woskiem w rulce, te pod pachami i w okolicy bikini, wloskiem plynnym, na szpatulce. Polecam i zachecam do sprobowania!!!! ![]() ![]() ![]() Trzeba tylko znalezc kosmetyczke z tak zwana "lekka reka", ktora je wyrwie szybko, a nie taka z "reka ciezka" co wyrywa niczym plaster... he, he... ![]() FEMME*BANALE - SZYBKA REKA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja chyba jestem pod tym względem jakas trefna, bo mi po wyrwaniu włosa wraz z cebulką dziwy się dzieją.
Moze Ty Femme jako fachowiec mi pomożesz. Otóż ja mam a odwrót - mi po wyrwaniu(np. pesetą) rosna grubsze i zostaja takie dzurki. Wygląda to nieładnie. Czy po wosku byłoby lepiej. wątpię. Przecież to na tym samym polega. Mam depilator Brauna(najlepszy na rynku) i tez podobnie. Wrastaja, brzydkie krosty,nieestetyczne dziurki(tyle ze bez włosa) Juz sama nie wiem co robic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Może wam sie wyda to dziwne.. ale mi wystarcza mydło i zwykła maszynka, nie mam zadnych krostek, ani podrażnienień( no moze na poczatku z 2 razy bylo zaczerwienione
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
<font color=blue> Hmmm... Ja tam jeszcze w swej karierze (!) dziurek po wosku nie widzialam, wloski rosnace pod skora - i owszem ale na to mozna zaradzic - peelingiem, zmiekczaniem skory balsamami. Mysle, ze wosk jest BARDZIEJ HIGIENICZNY od pesety, naklada sie go na cieplo (NIE GORACO! ) i przez to pod wplywem temperatury cebulipory sie rozszerzaja i wloski lepiej, dokladniej wychodza. Potem pory sie ZAMYKAJA i moze dlatego nie powstaja krostki...
![]() W gabinecie kosmetycznym taka depilacja jest dokladniejsza, profesjonalna, po wydepilowaniu na podraznione miejsca nakladamy tez lagodzace balsamy, ktore przyjemnie schladzaja, dezynfekuja. No, caly zabieg musi byc logicznie przeprowadzony - cieply wosk otwiera pory, chlodzacy balsam je zamyka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A ile taki zabieg kosztuje u kosmetyczki np. u Ciebie Femme Banale? I jeszcze jedno pytanko- depiluje sie "cale" okolice bikini czy zostawia jakis pasek itp. Pozdrawiam
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Też tak miałam na początku - po goleniu okolic bikini i zaczerwieniona skóra i krostki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Glownie depilator - fakt za pierwszym razem boli (wogole znam pare przyjemniejszych rzeczy
![]() ![]() Femme*Banale - slyszalas o moze o mikrolizie ? mozna tej metodzie ufac ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyjaciółka Wizażu
|
odradzam Microlysis - nieskuteczna metoda a zabiegi drogie, tak samo jak ultradźwięki + enzymy - tymi metodami można najwyżej spowolnić odrost włosów.
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ja tez stosuje depilator
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ja do pach mam niezawodny sposob -depilator
![]() Sprawdza sie rewelacyjnie, raz na jakis czas tylko musze, pod pachami nie ma zadnych czarnych kropek, nie ordastaja nastepnego dnia i sa coraz slabsze ![]() jedyny czas kiedy nie uzywam to przed i w trakcie okresu, bo wtedy wrazliwosc na bol zwieksza sie, ale jakos zawsze zdaze wczesniej i maszynbki ani kremu ponad rok to juz na pewno nie mialam w lapce ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ja też stosuję pęsetę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
neli napisał(a):
> ja tez stosuje depilator ![]() ![]() Ja jak już pisałam używam maszynki do golenia, ale sposobu z pensetą też próbowałam. Faktycznie nie boli, włoski łatwo wychodzą (a wcale słabych nie mam), ale jak dla mnie trochę zbyt pracochłonna ta zabawa, dlatego wróciłam do maszynki >ale najgorzej pachy ;/ czym je traktujecie bo ja tylko maszynka..poprosty to takie miejsce gdzie ciezko manewrowac...... Pachy zaś traktuję woskiem u kosmetyczki i jest ok. Co prawda trochę droga ta impreza, bo 20zł na miesiąć, a szczerze mówiąc to najlepiej by było jakbym tam co 2-3tygodnie biegała - tak mi włosy szybko odrastają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
JA OD JAKIEGOS CZASU UZYWAM PLASTRÓW DEPILACYJNYCH JOANNA I SA CAŁKIEM FAJNE TRZEBA TYLKO TROCHE ODCZEKAC AZ KROSTKI I ZACZERWIENIENIE SKÓRY ZNIKNIE.SMAROWAC SKÓRE BALSAMEM LUB OLIWKA A BEDZIE OK. KREMY NIE DZIALAJA TAK DŁUGO JAK WOSK A DEPILATOR CHYBA TO DRASTYCZNE POSUNIĘCIE.ALE KAZDY MUSI SIE NA COS ZDECYDOWAC
Gosiabie napisał(a): > Ja chyba jestem pod tym względem jakas trefna, bo mi po wyrwaniu włosa wraz z cebulką dziwy się dzieją. > Moze Ty Femme jako fachowiec mi pomożesz. > Otóż ja mam a odwrót - mi po wyrwaniu(np. pesetą) rosna grubsze i zostaja takie dzurki. Wygląda to nieładnie. > Czy po wosku byłoby lepiej. wątpię. Przecież to na tym samym polega. > Mam depilator Brauna(najlepszy na rynku) i tez podobnie. > Wrastaja, brzydkie krosty,nieestetyczne dziurki(tyle ze bez włosa) > Juz sama nie wiem co robic... Gosiabie napisał(a): > Ja chyba jestem pod tym względem jakas trefna, bo mi po wyrwaniu włosa wraz z cebulką dziwy się dzieją. > Moze Ty Femme jako fachowiec mi pomożesz. > Otóż ja mam a odwrót - mi po wyrwaniu(np. pesetą) rosna grubsze i zostaja takie dzurki. Wygląda to nieładnie. > Czy po wosku byłoby lepiej. wątpię. Przecież to na tym samym polega. > Mam depilator Brauna(najlepszy na rynku) i tez podobnie. > Wrastaja, brzydkie krosty,nieestetyczne dziurki(tyle ze bez włosa) > Juz sama nie wiem co robic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
MagJa dzieki za odpowiedz
![]() Co do pach to sprawa wyglada nastepujaco, kosmetycznka do ktorej chodze ,jakos depiluje szerokimi partiami wiec podejrzewam jakbym poszla to by mi te pachy za jednym razem zalatiwla a to strasznie boili....przemysle ![]() Zeby bylo smieszniej powiem wam historie poszlam do niej pierwszy raz, na depilacje bikini i zazwyczaj bylo tak ze podsuwalam tylko majtki a kosmetyczka robila swoje. A ta.. to zdejmujemy majteczki no i sobie lezalam nago heheh ![]() ![]() pozdrawiam NELI
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: CZym okolice bikini?
hej dziewczyny
dzisiaj kupilam krem do depilacji skory wrazliwej soraya..no i jest dobry poza jednym malym defektem zostawia jakby maly odrost zadnych skroszczen ni nic poza tym jednym defektem. no a ja bym chciala miec gladka calutka strefe bikini ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dot.: CZym okolice bikini?
Z tego co przejrzałam wszystkie fora poświęcone okolicom bikini (zrobiłam solidne przeszukanie forum w kategorii ginekologia i intymnie), to polecane są metody:
-pęseta -golarka zwykła -golarka elektryczna -kremy/pianki do depilacji -wosk domowy -wosk u kosmetyczki -depilacja laserowa -pasta cukrowa Która z opcji Waszym zdaniem powoduje najmniej ranek, podrażnień i jesteście z niej stosunkowo zadowolone? (są to moje najpoważniejsze problemy, bo mam wrażenie, że w połączeniu z regularnym seksem bardzo łatwo o otarcia, a w konsekwencji infekcje). Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat golarek elektrycznych, o tym znalazłam stosunkowo mało? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pani Mizantrop
|
U mnie sprawdzają się tylko dwie metody: krem do depilacji i golarka elektryczna. Nie mam po nich ranek ani podrażnień, nie są też bolesne.
Próbowałam też plastrów z woskiem na zimno, golarki mechanicznej i depilatora i przy depilatorze i plastrach myślałam, że posikam się z bólu, a golarka mechaniczna zostawia ranki, podrażnienia i krostki, więc również odpada.
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
dziękuję, może ktoś jeszcze podzieli się doświadczeniem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
ja też mam problemy z depilacją bikini. Zarówno podczas depilacji cukrem, jak i woskiem, kosmetyczki zawsze odrywały plastry razem z kawałkami mojej skóry. Możecie sobie wyobrazić, jaki to był ból kiedy skóra się goiła. Pomijam fakt, jak mój wzgórek wyglądał cały w pryszczach. Najczęściej depiluję się pęsetą - może trudno będzie w to uwierzyć, ale zajmuje mi to jedynie 15 minut! Najważniejsze jest to, żeby wygodnie usiąść (np. na sedesie :P) i jedną ręką dobrze naciągnąć skórę (tak jak podczas depilacji woskiem). Trzeba też pamiętać o tym, żeby odpowiednie zdezynfekować pęsetę. Jak nie mam możliwości, żeby bawić się pęsetą to korzystam ze zwykłej maszynki - ale wtedy zawsze muszę mieć przy sobie ałun. Ałun zastosowany od razu po pociągnięciu maszynki obkurczy skutecznie mieszek i włos nie będzie wrastał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.