|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co dla początkującej?
Mam tylko jedno pytanie do tematu przerabianego już pewnie setki razy (depilacja). Co będzie lepsze dla początkującej: plastry z woskiem na zimno czy wosk na ciepło? Dotąd goliłam się tylko maszynką, więc nie wiem co wybrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co dla początkującej?
Wosk na ciepło i to najlepiej u kosmetyczki.U kogoś obcego będziesz sie hamowac zeby nie robic scen w boleściach i łatwiej Ci sie będzie oswoić...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym sprobowala wosk w plastrach na zimno w zaciszu wlasnej lazienki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja probowalam i tego i tego, ale zdecydowanie lepszy rezultat daje wosk u kosmetyczki, sama z plastrami mialam problemy, a poza tym mysle ze skoro do tej pory golilas nogi maszynka to wloski sa dosc mocne, wiec kosmetyczka lepiej sobie z nimi poradzi. Minusem jest tylko cena tego zabiegu, duzo wyzsza niz przy plastrach na zimno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie boli, a dziala... swoja droga moze potestuj paste cukrowa - poszukaj w archiwum - duzo o niej bylo, albo w artykulach na wizazu. ponoc super dziala i nie boli, ja narazie nie mam czasu na taka zabawe, ale mam ja w planach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pastę wypróbuję na pewno...ale teraz nie mam do tego głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Plastry na zimno na pewno nie sa dobre dla poczatkujacej w depilacji woskiem... Przynajmniej z moich osobistych doswiadczen. Zrazic tylko moga do takiej depilacji, zniechecic.
Wosk na takich plastrach ma ceche przyczepiania sie do nog, pozostawiania wosku na nogach, w dodatku na pasku przyklejona jest gruba, za gruba warstwa wosku, a i temperatura jest zmienna nie da sie tak uregulowac jak w profesjonalnej woskownicy, a to za bardzo rozgrzejemy, a to za malo - i wosk robi sie klejacy, przyczepny... ![]() Jesli nogi wczesniej byly depilowane maszynka tym bardziej radzilabym isc do kosmetyczki na profesjonalna depilacje. Bedzie to zabieg na pewno mniej bolesny, ot chocby samo pociagniecie, zerwanie wosku - kosmetyczka ma wprawna reke, a robiac to samemu mozemy nawet za pierwszym razem odpowiednio szybko pociagnac, ale juz za drugim samoistnie, w instynkcie samozachowawczym ![]() Wiem co mowie, chociaz sama jestem kosmetyczka to zaciskam zeby zeby sobie szyb ko zerwac wosk. ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, Femme, ja chyba jednak spróbuję z tym zimnym woskiem. Kupiłam juz sobie plastry i oliwkę do zmywania wosku. Wiesz, ja chętnie chodziłabym do kosmetyczki na wosk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzialam, jest juz tez do kupienia taki wosk odrazu zastygajacy na nodze - nie potrzeba paskow, zrywa sie sam wosk. Kurcze, ja mam jakis uraz do tych plastrow z woskiem - chyba jeszcze pochodzacy z moich pierwszych prob depilacji nimi.... ![]() No nic, napisz pozniej jak Ci poszlo?... ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady Femme
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Im dluzsze wloski to chyba wiekszy bol
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ok, Destiny, dzięki za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
jestem poczotkujaca.. gdzie mozna napisac do tej kosmetyczki ????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
tylko u kosmetyczki i to na ciepło... plastry bynajmniej dla mnie to długa, bolesna, zezefektowna i lepiąca sie papranina
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.