odstawilam diane35 i zaczełam łysieć!!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-06, 09:06   #1
lulu27
Przyczajenie

odstawilam diane35 i zaczełam łysieć!!!!

diane bralam jakieś 2 lata,brałam bo mialam straszny trądzik na początku pomagalo ale z czasem trądzik wrócił,po konsultacji z ginekologiem odstawilam tabletki(podobno nie mozna ich dlugo przyjmować) i paradoksalnie trądzik ustąpił(oficjalne stanowisko dermatologa-"no coż tak czasem bywa jezeli pani nie ma trądziku po odstawieniu diany to niech pani diany nie bierze i po kłopocie"),niby wszystko ok cere mam względnie ładną ale wlosy wychodzą mi garściami!!!nie wiem co zrobić,jak zaczne znów brać diane to boje sie ze kłopoty z cerą powrocą a jak nie to wkrótce stane sie łysa,jeżeli to reakcja na zmianę gospodarki hormonalnej a przeciez chyba cos sie znienilo skoro przestalam brac leki hormonalne to czy wkrótce wszystko sie wyreguluje?jeżeli ktoś mial podobny problem to prosze o pomoc i rade co mam robić,p.s osiedlowa fryzjerka stwierdzila ze to taka pora roku i włosy wypadają teraz intensywniej ale coś nie chce mi sie w to wierzyc
lulu27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 14:38   #2
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: odstawilam diane35 i zaczełam łysieć!!!!

Jeśli fryzjerka ma rację to podcięcie końcówek wzmacnia włosy.Chociaż jeśli wychodzą ci garściami jak pisałaś ,to może przez hormony .Może ginekolog przepisze ci inne tabletki z mniejszą dawką hormonów i to coś pomoże na twoje włosy .A może przyczyna wypadania tkwi gdzieś indziej?Stres,odchudzanie ,zła dieta ,także mają wpływ na stan włosów

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 17:31   #3
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

Jeju ale mnie wystraszyłaś ja brałam diane 4,5 roku ostatnio przeszłam na evre plastry i musze Cipowiedzieć że włosy mam okrpone cere tez i taka depresje nie wiem czy to od tak długotrwłego stosowania takich hormonów.Nie mam juz sił bo wciaż mam depresje

asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-08, 13:49   #4
lulu27
Przyczajenie

Asiu ja rowniez mam depresje problemy z hormonami to straszna meczarnia,najgorsze jest to ze nie mam pojecia kiedy to wszystko ustanie
lulu27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-08, 14:04   #5
madana
Zakorzenienie

Niestety, nie chcę Was martwić, ale moje koleżanki (30+) dopiero teraz po 10-14 latach łykania hormonów zaczynają mieć problemy ze zdrowiem,np. "rozwalona" wątroba, nadciśnienie.Bo tabletka tylko tak niewinnie wygląda: mała, kolorowa, bezproblemowa. Wystarczy dobrze i wnikliwie poczytać ulotkę, by mieć stracha. Cieszę się,że krótki epizod z tabletkami mam za sobą.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-09, 08:38   #6
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

to rzeczywiście daj do myslenia aż sie boje co mnie czeka po tak dlugim stosowaniu diane35
???
hormony sś naprawdę szkodliwe a tak jak piszesz działanie okazuję sie negatywne dopiero po latach

asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-09, 08:53   #7
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Ja również długo brałam Diane 35, najpierw 2 lata - potem zmieniłam ją na Cilest, który mi nie odpowiadał, następnie na Femoden - również mi nie pasował i znowu wróciłam do Diane, którą brałam około 2 może 3 lat. Koleżanki nastraszyły mnie strasznym skutkami ubocznym po Dianie i znowu ją zmieniłam tym razem na Microgynon po którym miałam stany depresyjne. I znowu lekarz przepisał mi Dine. Po kolejnych 2 latach stosowania tego preparatu odstawiłam wogóle tabletki na 2 miesiące po których przepisano mi Yasmin.

Szczerze mówiąc Diane w żaden sposób mi nie szkodziła, możedlatego że każdy organizm innaczej reaguje.

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 20:44   #8
SubRosa1985
Raczkowanie

Hej Dziewczyny

Niedługo rozpoczynam drugą kurację kwasem glikolowym czyli Triacnealem, poprzedniej efekty były boskie - ostatnio tak piękną cerę miałam kilkanaście lat temu (czyli jako dzieciak ) . U mnie T. nie spowodował żadnych skutków ubocznych typu wysyp, łuszczenie, przesuszenie itp. Dlatego powtarzam kurację, ale tym razem nie jestem pewna jej wyników Otóż po 6 latach (sic! - ) brania tabletek antykoncepcyjnych Diane35, które jako JEDYNE pomogły mi w bardzo silnym trądziku (różowaty to był chyba), postanowiłam odstawić owe "cudo"... Jako, że nigdy nie robiłam przerwy w ich braniu dłużej niż 3 mce nie wiem czego mam się spodziewać - ale jest prawdopodobieństwo na 90 %, że trądzik wróci (po około miesiącu lub nawet kilku miesiącach od odstawienia), możliwe, że w bardziej nasilonej postaci niż wcześniej - dla mnie to będzie osobista katastrofa ... W związku z tym mam pytanka:

1) Czy to dobry pomysł, żeby Triacneal stosować w połączeniu z odstawieniem tabsów Diane35? I Triacneal może powodować wysyp i odstawienie Diane35 również go powoduje - a jeśli oba te "wysypy" się skumulują?

2) Jak to skoordynować w czasie? Tzn. odstawić tabsy i zacząć brać T. w tym samym czasie? Może T. złagodzić skutki odstawienia?

3) Czy możliwe jest odstawienie tabsów bez wysypu ? Jak go załagodzić? Wolałabym do niego nie dpuścić niż go leczyć, bo znam moja skórę i bedzie to trwało w nieskończoność Jaka więc profilaktyka zaraz po odstawieniu? Może od razu (?) po odstawiniu zabrac się za mniejsze dawki hormonów?
Stary 2011-10-21, 15:36   #9
iowa4
Raczkowanie

Diane 35 bywa zapisywane m.innymi z powodu wypadania włosów przez hormony. Diane 35 leczy wypadanie włosów. Czasami kobiety mają zbyt dużo testosteronu bo zażywały jakieś tabletki które go zawierały a nie był wymieniony w składnikach. Ja miałam też zapisany Alpicort E do wmasowania w skórę głowy. Pomogło. Ale od tej pory nie żrę żadnych tabletek bez porozumienia z lekarzem.
iowa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości