![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Diane 35
Zażywam diane od ponad dwóch lat!!! Mój lekarz ginekolog nie wspomniał słowem, ze są to tak szkodliwe tabletki i nie powinno się ich brać nie dłużej niż rok. Czy to prawda???!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Diane 35
wiesz rózne sa opinie ale na pewno nie db ja brałam te tabletki 5 lat czułam sie db świetnie działaja na cere ale poza tym to wysoka dawka hormonów jak je odstwiłam maiłąm depresje tylko nie wiem czy po nich czy po plastrach na które przeszłam
asia26 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja bralam rok diane jeden lekarz mowil ze pol roku mozna je brac drugi ze dwa lata bez przerwy je mozna brac takze to zalezy od osoby ogolnie to sa tabletki ciezkie moim zdaniem nadaja sie one dla osob z problemami nieregularnych mc czy tradzika a u osob bez problemow ogolnych z mc itp nie bardzo chyba ja je odstawilam bo wywolywaly u mnie suchosc skory i nerwy i w ogole tycie echh
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny
![]() Dziewczyny poradzcie mi coś???? POZDARWIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie bierz nowego opakowania. To może być objaw zakrzepicy. Bóle łydek są na ulotce powodem do natychmiastowego odstawienia pigułek. Wybierz sie do ginekologa i razem zdecydujcie co dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Miss Vesna jeśłi bierzesz Diane ze względu na cerę, to zmień na Jeanine. Ma takie samo działanie, ale zawiera inny hormon. Ja biorę je 3 lata. I nie trzeba z nich rezygnować po 2 latach, tak jak z Diane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja np po jainin mialam wikszy wysp wiec nie wiem czy dzialaj tak samo jak diana hmmm
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja wreszcie wyleczyłam moją cerę, no i nic nie przytyłam
![]() Ray Jeanine zawierają dienogest - hormon, który ma leczyć trądzik, przetłuszczanie włosów, zbyt wielkie owłosienie w miejscu gdzie włosów nie powinno być itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A to cytat na temat Jeanine:
"Progestagen ten wykazuje również działanie antyandrogenne; słabsze od zawartego w preparacie Diane-35 octanu cyproteronu lecz silniejsze od drospirenonu i octanu chlormadinonu. Dzięki tym właściwościom wpływa na fizjologię skóry, lecząc objawy średniej do średniociężkiej hiperandrogenizacji (trądzik, łojotok, androgenozależne łysienie, hirsutyzm, przetłuszczanie się włosów). " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziękuje dziewczyny za odpowiedź.pomogło mi to w podjęciu decyzji.Zmienię te tabletki na pewno!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
diane 35-temat rzeka.był wielokrotnie poruszany na tym forum
wyszukiwarka nie gryzie..:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Nie polecam Diane 35 ![]() ![]() W wielu krajach są wycofane ze sprzedaży... Ehhh uważajcie na nie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
witam dziewczyny, ja tutaj nowa jestem
![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A ja bralam diane 35 przez 5 miesięcy i bylam bardzo zadowolona
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja zastanawiam sie teraz czy nie mienic tabletek na Diane35..Obecnie biore Novynette i wszystko jest ok tyle ze w maju nie robilam przerwy i wysypaly mi sie krosty na buzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja biore diane i jestem przerażona... tym co czytam biore je od miesiąca kiedy powiedziałam lekarzowi że chce je spróbować tylko sie na mnie popatrzyl dziwne ale kompletnie nic nie powiedział.... narazie nie mam zadnych złych objawów... lecz buzia poprawiła mi sie.... ale nie wiem... czy w przyszlosci nie bede tego załowała .... poprostu....zabralam je bo sa nawet tanie płace za nie 10,50 - 1 zł(recepta)=9.50...i dobre na buzie ,,,, pomożcie,,,, całymi dniami myśle ... o tym... lekarza mam daremnego.. wogole nigdy mi nie robił cytologi.. chcoiaz chodze 3 lata... ech szkoda gadac ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
hmmm rzeczywiscie kiepskiego masz lekarza Kochana...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
lekarka przpisala mi 3 opakowania diane wykupie je a po tych 3 miesiacach zmienie na inne...szukam takich tanich jakis ktore pomagaja na cere...bo mam straszny problem z nia... ech co do mojej lekarki wpisalabym ja na liste 10 najgorszych...!! wrr ach nawet sie nie denerwuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja bralam Diane juz nie pamietam ile msc.Oczywisice urosly mi po nich piersi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
ech..ja juz sie boje co bedzie ...jak odloze tabletki...tzn.zmienie...
nio ja jestem szczupla....i fajnie jak by mi urosly piersi i jak by mi przybylo troszke kilogramów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
co lekarz to inna opinia moja lekarka powiedzial ze diane mozna brac dw alata bez przerwy potem powinna byc przerwa
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
po dianie sie tyje a na cere tez ladnie dziala yasmin i jeannine wiec zmien na to
![]()
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja szukam cos taniego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Kusza mnie te tabletki..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Monikita a po ilu opakowaniach mniej wiece albo po jakim czasie przytylas?? bo ja zaczelam drugie opakowanie i wybieram sie do lekarza po nastepne i nie wiem czy nie poprosic ja o zmiane na inne...
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny a ile te jeannine kosztuja cio??
bo chodzi mi zeby dzialay na cere i nie byly drogie... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja zmienilam tez diane na jeanine
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
;/;/ na pewno sa lepsze wierze w to.. jak bede pracowala dopiero moge na to sobie pozwolic |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
ze mną zupełnie na odwrót
zmieniłam jeanine na diane 35. po jeanine miałam niesamowite sensacje (brałam przez 2 miesiące): - miesiączkę przez bite 5 tygodni (ale to podobno zdarza się i przy innych pigułach) - wypryszczyło mnie niemiłosiernie - zaczęły mi wyrastać włoski na podbródku i szyi - miałam silne bóle przydatków nie tylko w trakcie miesiączki - chodziłam ciągle wściekła (ale może to przez powyższe atrakcje ![]() teraz biorę już trzecie opakowanie diane 35. sensacji żadnych po nich nie mam. nawet cera mi się poprawiła, ale nie mam jeszcze buzi tak gładkiej, jak bym chciałam. w sumie moja ginekolożka powiedziała, że na super efekty związane z cerą trzeba poczekać 3-4 miesiące. zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
moja ginekolog powiedziala dzis
ZE TYLKO PRZEPISUJE TYLKO DIANE 35 NA ŻYCZENIE PACJETEK... poniewaz jest to bardzo ciezki srodek anty.hormonalny....i trzeba liczyc sie z szeregiem róznych powikłan.... hmmm zmienilam dzis diane 35 na cilest...nie wiem czy dobzre zrobilam w sumie... powiedziala mi ze cilest jest jednym z najlepszych hormonów....tzn. tablenkami anty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.