|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
plisssss doradzcie specki jak mam sie ubrac na dyske???
dyskoteka juz "za chwile" i musze skompletowac jakis stroj dyska bedzie jakos latem (bedzie cieplo) i chcialabym jakos ladnie wygladac bo to bedzie nasza ostatnia dyskoteka przed koncem szkoly (wakacje) wiec chcialabym jakos fajnie wygladac (mam tylko 13 lat) u mnie w szkole dziewczyny nie nosza takich bardzo nastoletnich ubran
(mam na mysli jakies ozdoby czy dodatki jak sie nosi) moze moglibyscie mi doradzic co dobrac do jasnych dzinsow (np) no i moze nazwy jakis sklepow z fajnymi bluzkami , bluzami , czy spodniami (ale takie mlodziezowe bardzo prosze bo liczy sie (dla mnie) to tez co bym mogla sobie kupic (nosic) codziennie (i zeby te "sklepy nie byly drogie") no ja mieszkam w takim malym miescie prosze o pomoc bardzo !!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: plisssss doradzcie specki jak mam sie ubrac na dyske???
no jezeli mieszkasz w malym miescie to za bardzo nei wiemy jakmie sklepy sa tam u Ciebie
ale jesli bedziesz w wiekszym miescie to zajdz do Croppa itp.,itd. ja bym Ci radzila jakas bluzke na ramiaczkach + ewent. koraliki lub inny wiosiek albo wieksze kolczyki
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja też uważam, że do jeansów pasuje jakaś bluzeczka na ramiączkach albo wiązana na szyje. Do tego założyłabym jakąś ładną bizuterię. A co do sklepów to czasem można coś ładnego znaleźć w Orsay'u lub New Yorker, i jest nie drogo.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak mozna komus doradzic jak sie ubrac, jesli nie wiem jaki masz styl. Ubierz sie tak jak lubisz, co zobaczysz w sklepie i ci sie spodoba. My mozemy powiedziec, a pojdziesz do sklepu i tego i tak nie bedzie
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
na dyske powiadasz...
Radziłabym jakiś nieprzesadzony, ciekawy top, być może pasek... Wiem, że dość tania jest Terranova, właśnie ciuchy dla dziewczyn w Twoim wieku, takie kolorowe, poza tym polecam Orsay, Colloseum, New Yorker, ceny w miarę i czasem można znaleźć coś fajnego
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak mowia dziewczyny, bluzeczka ladna, jeansy (niekoniecznie) no i jakies kolce czy cus.
A tak przy okazji to jak ja konczylam podstawowke to mielismy bal pozegnalny gdzie trzeba bylo sie ubrac elegancko w miare ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w Twoim wieku nie interesowałam się czy ubiorę się jakoś modnie :P. Grunt to ubrać się tak byś nadal pozostała sobą. Nie wiem czy Orsay należy do najtańszych sklepów ... zależy co chcesz tam kupić i zazwyczaj lepiej wytropić tam coś na wyprzedaży. No chyba, że ja mam tylko pecha i topy kupuję za 50 zł. Nie wiem co dla Ciebie znaczy nie drogo ... ?? Poza tym nie wiemy jaki masz styl ... pójdziesz do New Yorkera i możesz nie znaleźć nic dla siebie chociaż tam jest dużo fajnych ciuszków i wiele rzeczy można faktycznie dostać tanio. Ja polecam bokserki widziałam za 20 zł niecałe. Idąc śladem Croppa można polecić Tobie jeszcze House i Reporter ... ostatecznie może i w Diverse coś znajdziesz albo w Reserved lub Ravel. Każdy jednak sklep trafia w troszkę innego klienta ... także musisz pochodzić ...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
to ja (tasamainterlala) odzyskalam haslo ale wracajac do tematu to mieszkam niedaleko pily (moze ktos wie gdzie jest pila) i czasami tam jade na zakupy
wiec jesli chodzi o moj styl to mam raczej dobry gust i mysle raczej podobnie do wiekszosci z was bo ja na inne dyskoteki nosilam do dzinsow wlasnie jakies bluzki na ramiaczkach (podoba mi sie ten pomysl:"Ja też uważam, że do jeansów pasuje jakaś bluzeczka na ramiączkach albo wiązana na szyje" ale moze ktos wie (mieszka ) gdzie jest pila i czy tam sa wlasnie te sklepy ( orsay colloseum new yorker terranova hous ravel i jeszcze pare wymienionych) jesli nie w pile to czasami jestem tez w szczecinie albo na wakacje jade do berlina (moze tam sa jakies ciekawe sklepy) dziekuje wszystki za pomoc |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
a moze poszukaj jakis fajnych bluzek w ups'ie, bo tam jest duzo bardzo fajnych i ladnych bluzeczek, i nie sa az bardzo drogie.
tak jak juz jedna wizazanka mowila, tez polecam bokserki, mam nawet jedna, taka czarna ze snoopy'm.jesli tam nic nieznajdziesz, to moze poszukaj jakiegos defektu z reportera, tam jest duzo taniej, i ladnie, i moze jeszcze zajrzyj do croppa itp. setki takich sklepow znajdziesz w silesii, ale niestety w katowichach. pozdro |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam orsaya nie polecam..zawsze kojarzyl mi sie z dziewczynkami ktore na sile chca wygladac starzej, noszac obcisle bluzki z brokatem itp.Poza tym sklep jest raczej drogi a jakosc nienajlepsza.
13 lat to piekny wiek Mozna sie ubrac ladnie i mlodziezowo, ale bez "udawania".
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym się zgodzę, że Orsay nie jest raczej sklepem dla 13-to latki
. Jednak ja tam upatrzyłam kilka ładnych rzeczy i wcale się nie postarzyłam . Co do jakości to ja mam top z koronką i nadal się ona trzyma (rok użytkowania) i niedawno kupiłam bluzę, która fakt lekko mi się zachaczyła, ale po użyciu przez koleżankę końcówki od kolczyka wróciła do normy :P. Z jednym się zgodzę nie należy ten sklep do najtańszych i niestety, żeby coś znaleźć trzeba się nieźle napocić, ale uważam, że ciuszki są warte swej ceny ... Pozdrawiam Zapomniałam dodać, że możesz jeszcze zwrócić uwagę na jakieś t-shirty zabawne, naprzykład z Trolla. Na pewno jest ten sklep w Pile, ale zawsze możesz wejść na stronę online i zobaczyć czy miasto jest wymienione .
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
tez sie wybieram niedługo
![]() radze ubrać sie poprostu wygodnie dla mnie nei ma innej opcji jesli chce sie dobrze bawic całą noc Dodam że agnieszka16 ma racje
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na zakonczeniu podstawowki bylam w sukience, jak wiekszosc dziewczyn.Jedna przyszla w dzinsach i wygladala strasznie.Popytaj kolezanek w czym ida bo one sie poodwalaja w kiecki, a Ty pojdziesz w dzinsach i napewno nie bedziesz sie dobrze czula.Z niewymienionych sklepow polecam jeszcze Świat Bawełny oraz Pretty Girl
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
dzieki ja juz wczoraj kupilam sobie super dzinsy w efekcie i za 25zl do tego kupilam tez w innym sklepie takie jakby tanisowki no i planuje kupic sobie (tez w efekcie) sp?dniczke (jest super
) (60zl ) moglaby byc tansza
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

ale jesli bedziesz w wiekszym miescie to zajdz do Croppa itp.,itd. ja bym Ci radzila jakas bluzke na ramiaczkach + ewent. koraliki lub inny wiosiek albo wieksze kolczyki
Radziłabym jakiś nieprzesadzony, ciekawy top, być może pasek...
Wiem, że dość tania jest Terranova, właśnie ciuchy dla dziewczyn w Twoim wieku, takie kolorowe, poza tym polecam Orsay, Colloseum, New Yorker, ceny w miarę i czasem można znaleźć coś fajnego 

Zapomniałam dodać, że możesz jeszcze zwrócić uwagę na jakieś t-shirty zabawne, naprzykład z Trolla. Na pewno jest ten sklep w Pile, ale zawsze możesz wejść na stronę online i zobaczyć czy miasto jest wymienione 
) moglaby byc tansza