|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
e-bay?
witam
czy któraś z was robimoze zakupy na e-bay? jesli tak to na co radzicie zwrócić uwagę przy zakupach ,chodzi mi głównie o kosmetyki. o co pytac ,itp.? pzdr. paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Re: e-bay?
A od kiedy ebay obsluguje Polske?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a nie obsługuje?
pzdr. paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
paula78 napisał(a):
> a nie obsługuje? Zdziwilbym sie, gdyby obslugiwal, bo do niedawna nie bylo mozliwe zarejestrowanie uzytkownika z Polski i aktywne uczestniczenie w aukcjach. Ale moze cos zmieniaja, stad pytam... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Hi,
spotkalam juz osoby z Polski kupujace w ebayu i ponoc to jest juz mozliwe, kwestia tylko czy sprzedajacy wysyla artykul do np. Polski czy nie. Musisz pytac przed braniem udzialu w aukcji czy Ci przesle czy nie, bo niektorzy wysylaja tylko na UE lub np. na teren Niemiec. Zwracaj uwage na oceny sprzedajacego i czytaj dokladnie aukcje, zeby nie bylo pozniej niedomowien, w razie czego najpierw pytaj. Pozdrawiam Monika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Na pewno można się zarejestrować, bo mój mąż się zarejestrował. Nie wiem natomiast czy opłaca się kupować, bo np na brytyjskim ebayu cena przesyłki potrafi powalić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Srednio mała wysyłka do Polski kosztuje Ok 45 zł ale tez to jest zalezne od wagi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam, ja czesto kupuje w e-bay- glownie kosmetyki, ale tymczasowo mieszkam w Niemczech wiec mam sprawe ulatwiona. Przy interesujacym cie produkcie na samym dole sprzedawca informuje, czy wysyla towar rowniez do innych krajow. Z tego co zauwazylam nie zdarza sie to zbyt czesto, ale zawsze jest mozliwosc zapytania sprzedawcy przez e-mail. Mniejsze kosmetyki sa wysylane z reguly listem w kopercie babelkowej a koszt przesylki z Niemiec do Polski to ok.2,50EUR do 100g i ok. 4,00EUR do 250g lub mala paczka do 2 kg- koszt ok. 6,00EUR. Sprzedawca dolicza do tego koszty opakowania. Nie wiem jak wygladalaby sprawa przelewu na konto, pewno tez doszlyby dodatkowe oplaty. Tak przeliczajac, czy beda sie takie zakupy oplacaly?
Pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.