Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 11:14   #1051
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez skrzypifurtka Pokaż wiadomość
Witam Was, potrzebuję porady odnośnie wózka. Przeglądam różne oferty i mam mętlik w głowie. Potrzebny mi wózek w miarę lekki, który po złożeniu zmieści się do średniego bagażnika samochodu, taki, który będzie dobrze się prowadził po nierównych terenach (szczególnie po plaży). Myślałam o spacerówce, rozkładającej się na płasko, z możliwością wpięcia w nią fotelika samochodowego. Dziecko urodzi się w maju, więc nie wiem czy gondola będzie mi potrzebna. Po za tym chciałabym, żeby wózek był w miarę niedrogi. Czy możecie doradzić mi jakiś konkretny model? Będę wdzięczna
moje dziecko urodziło się*w kwietniu i do października jeździło w gondoli. Pewnie jeszcze bym ją woziła ponieważ nie siedzi, ale gondolka zrobiła się za mała. Nie wiem natomiast czy jakikolwiek wózek z gondolką zmieści się do średniego bagażnika.
może coś takiego?
Cytat:
no dobrze, ale widziałam też spacerówki rozkladane na plasko, do których można dokupić gondolę. Nie wiem już czy lepiej kupić najpierw wózek głęboki, później jak dziecko podrośnie spacerówkę. Czy może skorzystać z takiego rozwiązania - spacerówka z możliwością wpięcia gondoli, fotelika. Wiem, że są wózki wielofunkcyjne, ale wiem też że te spacerówki z wózków wielofunkcyjnych zazwyczaj są bardzo płytkie i długo nie posłużą. Proszę o rady doświadczonych mam. Będę wdzięczna
ja miałam taki zestaw. gondolka + spacerówka+ fotelik i generalnie tylko spacerówka była do ( a to właśnie ta część wózka ma służyć najdłużej). Miałam CasualPlay Vintage 2 z gondolą playmoon i fotelikiem baby zero plus. Teraz z perspektywy czasu zakupilabym zwykly głęboki wózek a później zainwestowałabym w dobrą spacerówkę.
Stary 2009-11-23, 12:07   #1052
skrzypifurtka
Przyczajenie

ten Graco wygląda całkiem nieźle. Z tym, że obawiam się, że koła za małe na spacery po lesie i po plaży (a głównie tam będę chodzić na spacery. Oglądałam na allegro ten wózek casualplay, o którym pisałaś. Właśnie tego typu wózki mi się podobały. Ale teraz jak mówisz, że mają kiepską spacerówkę, to chyba odpada. A co myślicie o tym wózku http://www.allegro.pl/item815367082_...ow_gondol.html albo o tym http://www.allegro.pl/item828358371_..._adaptery.html?
skrzypifurtka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 13:24   #1053
gosiak0512
Zakorzenienie

skrzypifurtka nie wszystkie wielofunkcyjne mają małe spacerówki.. u nas spacerówka jest spora i mały ma w niej mnóstwo miejsca, w porównaniu z parasolką to w sezonie zimowym gdy dzieć grubo ubrany sprawdza się rewelacyjnie!
I co do pakowania wózka do auta to zmieści się bez problemy.. jak jechaliśmy na wakacje to małż zdjął koła sam stelaż wtedy można jeszcze ciaśniej złożyć wtedy i do bagażnika z butlą wszedł nam wózek i 2 dość spore torby więc zależy od kwestii złożenia bo tak porostu złożyć bo sie do sklepu jedzie to normalnie się składa ale więcej miejsca zajmuje.

Edytowane przez gosiak0512
Czas edycji: 2010-12-07 o 15:13
gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 19:01   #1054
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
ten Graco wygląda całkiem nieźle. Z tym, że obawiam się, że koła za małe na spacery po lesie i po plaży (a głównie tam będę chodzić na spacery. Oglądałam na allegro ten wózek casualplay, o którym pisałaś. Właśnie tego typu wózki mi się podobały. Ale teraz jak mówisz, że mają kiepską spacerówkę, to chyba odpada. A co myślicie o tym wózku http://www.allegro.pl/item815367082_...ow_gondol.html albo o tym http://www.allegro.pl/item828358371_..._adaptery.html?
ja mogę Ci doradzić żebyś wzięła pod uwagę szerokość siedziska spacerowego. W moim casualplay'u dziecko w kurtce nie miało w ogóle miejsca, żeby ruszać rączkami.
Stary 2009-11-23, 20:57   #1055
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

a co myślicie o x-lander tak się nad nimi zastanawiam. Potrzebuje w miare lekki wózek (mieszkam na 4 piętrze)
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:02   #1056
cherrry2009
Zakorzenienie

x-landery x-a są już że tak powiem na wyczerpaniu tzn. nie są już produkowane, dopiero na styczeń spodziewana jest dostawa nowej kolekcji 2010, więc warto szukać w sklepach żeby jeszcze zdąrzyć

waży 14,5kg więc może przynieść troszkę kłopotu z wnoszeniem na 4 piętro

Edytowane przez cherrry2009
Czas edycji: 2009-11-23 o 21:05
cherrry2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 21:59   #1057
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ten Graco wygląda całkiem nieźle. Z tym, że obawiam się, że koła za małe na spacery po lesie i po plaży (a głównie tam będę chodzić na spacery. Oglądałam na allegro ten wózek casualplay, o którym pisałaś. Właśnie tego typu wózki mi się podobały. Ale teraz jak mówisz, że mają kiepską spacerówkę, to chyba odpada. A co myślicie o tym wózku http://www.allegro.pl/item815367082_...ow_gondol.html albo o tym http://www.allegro.pl/item828358371_...adaptery.html?
To sa własnie wózki takie dla aktywnych ludzi u mnie laski z tym wózkiem śmigaja na rolkach po parku . Jak najbardziej się nada na takie trudniejsze spacery . Patrz tylko żeby koło z przodu można było blokowac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 09:57   #1058
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Teraz z perspektywy czasu zakupilabym zwykly głęboki wózek a później zainwestowałabym w dobrą spacerówkę.
Mogę powiedzieć to samo.

Spaceróka x-landera xa waży 16,7kg. Raz wniosłam wózek na 3p i miałam dosyć. Na codzień nie polecam.

Z tego co zauważyłam to siedziska w wielofunkcyjnych są raczej szerokie. W xa siedzisko jest wystarczająco szerokie nawet dla dużego dziecka.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 11:41   #1059
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

z tego co czytałam x-lander są różne wagi 12kg z 2009r.
Stary 2009-11-24, 12:18   #1060
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
z tego co czytałam x-lander są różne wagi 12kg z 2009r.
moj queenie speedi tyl e wazy i wnosze go na 3 pietro i to nie jest malo

dodam ze tyle wazy w wersji spacerowej z gondola o jakies 4 kilo wiecej

warto sparawdzac wage z gondola bo ta zawsze jest wieksza a producenci przewaznie pokazuja wage spacerowki..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 12:43   #1061
cherrry2009
Zakorzenienie

Producent podaje że spacerówka waży 14,5 kg z kołami model 2009, a gondolki 4,9 kg, więc warto doliczyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 13:19   #1062
passionfruit
Zakorzenienie

Oj, wnoszenie xa na 4 piętro to nie jest dobry pomysł. Pomysl, że poza wózekim będzie jeszcze dziecko, więc to nie będzie tylko 12-14 kg.
Stary 2009-11-24, 14:43   #1063
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
moj queenie speedi tyl e wazy i wnosze go na 3 pietro i to nie jest malo
Scorpionec, Ty z Iga wnosisz wozek? Mam nadzieje, ze nie. W ogole sobie tego nie wyobrazam...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:07   #1064
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Scorpionec, Ty z Iga wnosisz wozek? Mam nadzieje, ze nie. W ogole sobie tego nie wyobrazam...
nie najpierw wnosze malą (11,4 kg) bosze nie moge sie doczekac czasu gdy sama zacznie wchodzic...

potem schodze po wózek..skladam biore pod pache i lece na gore na raz w zyciu bym nie dala rady

za czasow gondoli wnosil ja tz..w jednym reku mala w gondoli w drugim wozek.. albo wozek zostawal i czekal na tz jak wroci z pracy..
Stary 2009-11-24, 15:15   #1065
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cherrry2009 Pokaż wiadomość
Producent podaje że spacerówka waży 14,5 kg z kołami model 2009, a gondolki 4,9 kg, więc warto doliczyć
Plus 2,2kg siedzisko. Przy tym modelu z 2008 też pisali że 14kg, a na pudle jest waga 16,7kg. W siedzisku są takie ciężkawe płytki pilśniowe.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:19   #1066
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

to jaki byście polecały?
Stary 2009-11-24, 16:43   #1067
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
nie najpierw wnosze malą (11,4 kg) bosze nie moge sie doczekac czasu gdy sama zacznie wchodzic...

potem schodze po wózek..skladam biore pod pache i lece na gore na raz w zyciu bym nie dala rady

za czasow gondoli wnosil ja tz..w jednym reku mala w gondoli w drugim wozek.. albo wozek zostawal i czekal na tz jak wroci z pracy..
Wspolczuje, ale Ty sie nabiegasz po tych schodach. Zdecydowanie sprawcie sobie tego Maclarena , nasz wazy 6,5kg. (Te modele nie rozkladane do lezenia waza jeszcze mniej - troche ponad 5 kilo chyba). No a my przeciez mamy winde wiec i ze speedim nie ma problemu. Tylko ostatnio gume zlapalismy w nim i stoi odlogiem.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 20:29   #1068
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Szacun za takie ganianie
MI poszedł dysk od ganiania z fotelikiem pod pachą i już wogóle mogłam marzyć o noszeniu wózka , nawet maclarena nie podnosiłam jakiś czas . A teraz już synek sam drepta i wózek używam raz w tygodniu A ma rok i dwa miesiące więc wcześnie olał wózek w wózku jest wycie i nie chce w nim jechac
Stary 2009-11-25, 13:41   #1069
agnchl
Przyczajenie

Witam Dziewczyny doradźcie bo jestem niezdecydowana! Na początku obstawiałam wózeczek Jedo Fyn4 DS. Później odkryłam Tako Jumper X.Stwierdziłam,że to ten,ma wszystkie funkcje,których oczekujemy od wózka,bogatą kolorystykę i przystępną cenę.Teraz dostaliśmy propozycję używania wózka Emmaljunga,takiego:
http://www.allegro.pl/item811828284_...transport.html
No i zastanawiam się co robić.Termin mam na początek stycznia,Emmaljunga ma naprawdę duża gondolkę,więc dziecku powinno być wygodnie zimą.Myślałam,że do lata może pojeździmy tym wózeczkiem,a później kupimy spacerówkę.Tylko parasolka chyba odpada,bo zimą maluszkowi mającemu niespełna roczek,chyba jednak byłoby w niej za zimno
Wada:Emmaljunga jest cięższa od Tako,mieszkamy na drugim piętrze bez windy,a czasami będę musiała wnieść wózek.No i Tako ma obrotowe przednie kółeczka,a jakoś tak mi się podobają
Może któraś z Was używa tych wózków???
agnchl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 16:09   #1070
ania p
Zakorzenienie

Ja bym się nawet nie zastanawiała i brała emmajlunge a nie jakies tako. Ale Twój wybór. A w parasolce ja woziłam rocznego synka i nie było mu zimno
Stary 2009-11-25, 19:23   #1071
madabell
Zadomowienie

Treść usunięta
madabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 23:19   #1072
milka_kamilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
a co myślicie o x-lander tak się nad nimi zastanawiam. Potrzebuje w miare lekki wózek (mieszkam na 4 piętrze)
Niestety X-lander do lekkich nie należy.. Mi ciężko było go wynieść na półpiętro a co dopiero na 4 (też tak mieszkam) i nigdy go nie wynosiłam, miałam możliwość zostawienia w piwnicy

Cytat:
Napisane przez agnchl Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny doradźcie bo jestem niezdecydowana! Na początku obstawiałam wózeczek Jedo Fyn4 DS. Później odkryłam Tako Jumper X.Stwierdziłam,że to ten,ma wszystkie funkcje,których oczekujemy od wózka,bogatą kolorystykę i przystępną cenę.Teraz dostaliśmy propozycję używania wózka Emmaljunga,takiego:
http://www.allegro.pl/item811828284_...transport.html
No i zastanawiam się co robić.Termin mam na początek stycznia,Emmaljunga ma naprawdę duża gondolkę,więc dziecku powinno być wygodnie zimą.Myślałam,że do lata może pojeździmy tym wózeczkiem,a później kupimy spacerówkę.Tylko parasolka chyba odpada,bo zimą maluszkowi mającemu niespełna roczek,chyba jednak byłoby w niej za zimno
Wada:Emmaljunga jest cięższa od Tako,mieszkamy na drugim piętrze bez windy,a czasami będę musiała wnieść wózek.No i Tako ma obrotowe przednie kółeczka,a jakoś tak mi się podobają
Może któraś z Was używa tych wózków???
Po nieudanym eksperymencie z x-landerem, którego gondola dla mojej córci byla już za mala w wieku 4 m-cy (latem) kupiłam Emmaljungę ze względu na dużą gondolę. Córcia ma teraz 8,5 miesiąca i jeszcze się w niej mieści.. żałuję że nie będzie mogła nią jeździć dlużej.. bo jak na swój wiek jest dość dluga (ma 75 cm a gondola 80)..
Emmaljunga jest na prawde świetna.. i wcale nie potrzeba jej skrętnych kół (które też mi się bardzo podobaly).. potrafię nią jeździć między sklepowymi półkami i kierować jedną ręką.. Fakt, wózek jest ciężki, ale jaka wygoda dla maluszka.. I przede wszystkim świetnie nadaje się na nierówne tereny.. ma super amortyzację..
Spacerówka też jest super, w zestawie było okrycie na nózki.. więc nie ma problemu w zimne dni, można dodatkowo użyć kocyka.. Ja bym tego wózka nie zamienila na żaden inny.. szczerze polecam
milka_kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 10:30   #1073
agnchl
Przyczajenie

Dziękuję wszystkim za opinie na temat Emmaljungi Pewnie i tak bym się na nią zdecydowała, jest w stanie IDEALNYM(gondolka, bo spacerówka więcej używana, więc pewnie kupimy inną), niczym prosto ze sklepu, ale przy moim niezdecydowaniu potrzebuję jakiegoś kopniaka Teraz chyba pomęczę TŻ żebyśmy jak najszybciej wózeczek przywieźli do domku
agnchl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:19   #1074
scorpionec
Zakorzenienie

mieszkam w nowym bloku ale i tak opcja trzymania wozka w piwnicy dla mnie odpada..a zwlaszcza gondoli w ktorej mialam wozic noworodka

Cytat:
Napisane przez agnchl Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za opinie na temat Emmaljungi Pewnie i tak bym się na nią zdecydowała, jest w stanie IDEALNYM(gondolka, bo spacerówka więcej używana, więc pewnie kupimy inną), niczym prosto ze sklepu, ale przy moim niezdecydowaniu potrzebuję jakiegoś kopniaka Teraz chyba pomęczę TŻ żebyśmy jak najszybciej wózeczek przywieźli do domku
Emmaljunga to napewno korzystny wybór jeśli chodzi o wygodę dziecka ale zwróc uwage ze on z gondolą wazy 20 kilo prawie!!!

to jeden z ciężych wózków na rynku..a pisalas ze mieszkacie wysoko?

radze to dobrze przemyslec i dokladnie wozek obejrzec.. i przetestowac prowadzenie bo ja np wozka bez skretnych kol nie umiem prowadzic

co do wygladu to sie nie wypowiem bo sa gusta i gusciki..
Stary 2009-11-27, 12:05   #1075
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
ja np wozka bez skretnych kol nie umiem prowadzic
Ja też
Stary 2009-11-28, 11:51   #1076
piwojestfuj
Przyczajenie

milka_kamilka serio wozisz prawie 9 miesieczne dziecko jeszcze w gondoli??? nie wiem ale jakos mi sie to dziwne wydaje aby tak duzy dzieciaczek chcial spokojnie sobie lezec a nawet jak jej te oparcie w tej gondoli podniesiesz to tak sobie siedzi ze zgietymi nozkami?? hmm no ale moze to ja tu zle cos poczytalam albo po prostu tylko dla mnie to dziwne hihi

Edytowane przez piwojestfuj
Czas edycji: 2009-11-28 o 11:54
piwojestfuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 14:35   #1077
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja mieszkam na 4 piętrze i wybrałam wózek Bexa. Jest leciuteńki, sam stelaż waży 9kg tylko, z gondolą ok. 12kg = podnosiłam w sklepie, spokojnie uniosę. No i ma wszystko to, czego chcę, + rozsądną cenę.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 17:01   #1078
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anus9999 Pokaż wiadomość
strasznie długi ten wątek...

krótko i na temat - co myślicie o tym wózku mutsy transporter?
http://www.youtube.com/watch?v=Tg0KjpMGDu8
to chyba to samo co to

mnie się podoba, ale nie ukrywam że nie mam doświadczenia
Bardzo ładny wózek i forma też bardzo dobra . Dobrze wybrałaś

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15567392]Ja mieszkam na 4 piętrze i wybrałam wózek Bexa. Jest leciuteńki, sam stelaż waży 9kg tylko, z gondolą ok. 12kg = podnosiłam w sklepie, spokojnie uniosę. No i ma wszystko to, czego chcę, + rozsądną cenę.[/QUOTE]

Prawie 13 kg gondola waży prawie 4 no ale jak na 3w1 wózek rzeczywiście lekki
Stary 2009-11-29, 17:06   #1079
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Lekki lekki, sprawdziłam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 19:30   #1080
nehema
Raczkowanie

GG do nehema

Cytat:
Napisane przez anya_krk Pokaż wiadomość

ja miałam taki zestaw. gondolka + spacerówka+ fotelik i generalnie tylko spacerówka była do ( a to właśnie ta część wózka ma służyć najdłużej). Miałam CasualPlay Vintage 2 z gondolą playmoon i fotelikiem baby zero plus. Teraz z perspektywy czasu zakupilabym zwykly głęboki wózek a później zainwestowałabym w dobrą spacerówkę.
mnie się akurat ten wózek podoba ale szerokość siedziska to jakiś żart
no i pytanie jaka to jest dobra spacerówka?
bo szukam rozglądam się i ciągle nic
zależy mi na tym żeby rozkładała się do leżenia na płasko
dobrze by było jakby buda była obszerna (taka do pałąka o taaak)
jakby dało się przekładać siedzisko to też byłoby super
koła raczej żeby były większe żeby mi nigdzie nie utknęły - w żadnej chodnikowej dziurze
no i cena szukam czegoś tańszego, pośredniego i droższego co by sobie wybrać
co doradzicie ?
nehema jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości