![]() |
#451 | |
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Kosmetyki Faberlic!
Cytat:
![]() ![]() Dam Ci próbkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do toniku do demakijażu z lotosem to mogę go serdecznie polecić bo mam i chętnie używam. Mi służy on do demakijażu oczu - noszę soczewki i jestem wymagająca, a ten tonik nie podrażnia i pięknie się rozprawia z tuszem do rzęs - znika bez śladów (szczególnie tych na ręczniku) ![]() O Feerique ale tą biała mam i za każdym razem podkreślam, że to mój ukochany zapach Faberlica - ciepły i zmysłowy, mleczno czekoladowy, przepełniony aromatem orientalnych i kadzidlanych woni. Długo się utrzymuje i pięknie otula skórę. CZerwony miał w sobie aromat kwaśny, był równie trwały, ale ze względu na tą kwaśność nie do końca mi odpowiadał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Rozeznanie
|
Ja bym powiedziala, e jest odwrotnie - Feerique jest cieply, zmyslowy, orientalny i nie ma zadnych kwasnych czy swiezych nut, a Sensuelle wlasnie cos takiego ma, co troche mi go psuje, choc szczerze nie wywachalam go jeszcze na tyle dobrze, zeby ostatecznie stwierdzic, czy bym go lubila czy nie, natomiast Feerique zloty - od pierwszeg wachniecia i potemcaly czas, jak go wachalam. Tonik z lotosem wyprobowalam na spotkaniu kosmetycznym, dlatego go kupie. Co prawda ja mleczek lub tonikow uzywam rano do zmycia twarzy po nocy, a wieczorem zelu, ale ten plyn akurat o dziwo poradzil sobie z makijazem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobry pomysł z tym recenzowaniem w KWC. Ja szczególnie chciałabym zwrócić Waszą uwagę na kolorówkę, której już trochę mamy w katalogu, ale recenzji jest naprawdę mało.
![]() |
#455 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny - ja też chętnie pozgłaszam kosmetyki, ale jak sobie radzicie ze zdjęciami? Kopiujecie je ze strony produktów Faberlica czy jak? Sorry że tutaj o to podpytuję, ale nowicjusz i świeżynka ze mnie całkowita więc zanim się zabiorę do roboty to wolę zadręczyć chętnych do pomocy pytaniami
![]() Ducky Duck - ta kolorówka to wyśmienity pomysł, ja boję się po nią sięgnąć gdyż w katalogu odcienie szminek wyglądają prawie identycznie i są mało zachęcające (pomijam kwestię rosnoących cen ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
Zdjęcia kosmetyków są na stronie Faberlic i z tego co się orientuję to większość zdjęć w KWC stamtąd pochodzi.
Teraz podobno ukazały się te próbki pomadek Aquamarine, więc o ile tylko będą dostępne na karcie zamówienia to problem kolorów zostanie rozwiązany. Z tego co wiem to próbki pomadek Gold ukazują się dość często i to nawet w przystępnych cenach. Niewiadomą pozostają pomadki Day to Night, ale podejrzewam, że one to akurat mają być przede wszystkim trwałe i z nawilżenia nici, czyli to kosmetyk zupełnie nie dla mnie. Przydałyby się próbki kremów i podkładów, bo wiadomo, że skoro teraz powychodziły te droższe serie to nikomu nie uśmiecha się brać kremu za 60zł, czy podkładu za ponad 40zł w ciemno. Zobaczymy, może coś się ruszy w tej kwestii, a na razie pozostaje intuicja ![]()
![]() |
#457 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz to sobie poszalałam i zakupiłam krem "Formuła równowagii" (NEO10), wodę perfumowaną Alizes i Charme, zaryzykowałam też odżywkę jogurtową do ciała (RS2). W katalogu opisali że odżywcza, nakłada się jak żel i spłukuje i nie trzeba kremować ciałka. Ideał dla mojego mężczyzny, który w kosmetykach widzi zło całego świata ![]() ![]() Z tym NEO10 to ryzykuję, ale nigdzie nie mogłam znaleźć opinii o tej serii, a Równy Ton mi się był skończył i raczej nie sprawował się matująco na medal, choć był bardzo przyzwoity. A ta formuła równowagii ma mieć inteligencję intuicyjną ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Raczkowanie
|
Ja zauważyłam, że w ogóle katalogi z jednego miesiąca potrafią się różnić intensywnością barw nawet między sobą. Nie miałam wiele pomadek z Faberlica, bo tylko 4, czy 5, ale powaga, jak nieraz patrzę właśnie na te kolory w katalogu to się dziwię, że przykładowo kolor "Iskrzący poncz" z serii Gold (nawilżająca) w katalogu jest pomarańczowy i sama pomadka wygląda na taką suchą, gdy w rzeczywistości jest to ładny, naturalny odcień między różem a morelowym, do tego z lekkim połyskiem, który na ustach na pewno nie wygląda sucho. Nie wspominając o serii You Nova "Namiętne usta", gdzie kolor rozkoszna czerwień nierzadko wpadał w różowy, a w rzeczywistości jest to jaskrawa czerwień. Albo beż wpadający na zdjęciu w jakiś fiolet, a tak naprawdę będący zimnym, wręcz "korektorowym" odcieniem.
Ja też już myślę o marcowym zamówieniu, ale u mnie zazwyczaj jest tak, że myślę, myślę a potem i tak wypełniam formularz zamówienia bardzo spontanicznie ![]() Z ostatnich odkryć fajny jest peeling enzymatyczny Novaftem, ale zdziwiłam się, bo zawiera drobinki. Dobrze peelinguje i jest delikatny. No i ten zapach - taki świeży, leśny ![]() Balsam do stóp KN-3 nie jest zły, ale rewelacja też to nie jest. Dobrze nawilża i pielęgnuje, ale rzadka konsystencja pozostawia dużo do życzenia. Krem nie jest wydajny i szybko się zużywa. Krem do skórek i paznokci jest dosyć fajny, naprawdę wydajny. Szybko się wchłania i odżywia płytkę paznokciową. W kwietniowym katalogu będzie trzeba się zaopatrzyć w te końcówki serii z ostatniej strony. Dobre ceny, a kilku z tych rzeczy nawet jeszcze nie zdążyłam wypróbować.
![]() |
#459 |
Rozeznanie
|
Pomadki Day to Night sa bardzo suche, ciezko je rozprowadzic, oczywiscie standardowo jak na trwale pomadki - wysuszaja usta, sa matowe. Chyba jednak wole sie czasem pacnac blyszczykiem niz albo bawic w malowanie co godzine zwykla pomadka, albo miec skorupy do trwalej.
Ducky gdzie widzialas katalog kwiecien?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
Link do katalogu kwietniowego:
http://www.faberlic.pl/druki/FL_0804_katalog.pdf Ogólnie myślę, że pod względem promocji jest bardzo korzystny. Jest trochę nowości, no i ogólnie mam wrażenie, że oferta Faberlic jest coraz szersza.
![]() |
#461 |
Rozeznanie
|
Ducky skad wytrzasnelas katalog? Jak tam sie wchodzi?
o do katalogu - mnie nic nie zachwyca. A co do oferty... Mamn wrazenie, ze wszystkie nowosci sa drozsze, a te tasnie serie - wyprzedaja... Takze nie wiem, czy Faberlic nie idzie w strone niby lepszych, drozszych kosmetykow. Szkoda, bo cena w Polsce odgrywa bardzo duza role i poki co cena jest ogromnym atutem Faberlic. PS Co sadzicie o rozach lekka woalka? Siostra mysli nad zakupem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się troche wydaje, że drożeją dlatego, że po 1. chcą, żeby były kosmetyki uważane za bardzo dobre 2. mogą zbierać fundusze na reklame 3. Łatwiej jest dać na początku wysoką cenę, a później zniżać. Chociaż ciężko, jeśli wycofują te tańsze i wprowadzają "ekskluzywniejsze". Zobaczymy co będzie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#463 |
Rozeznanie
|
Zabula, tylko ze te tanie kosmetyki mialy wysokie ceny, a znizki takie, ze np. z ponad 30 zl robilo sie 8... A w tych nowszych ceny sa wysokie, a znizki male, wiec... No nie wiem, zobaczymy, ja tu sie juz ucieszylam, ze ceny niskie, a wycofuja te najtansze serie. Ciekawe, co wejdzie w zamian?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Zadomowienie
|
Szkoda, że wycofują te starsze tańsze serie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Rozeznanie
|
Ok, to chyba juz mniej wiecej podjelam decyzje, co kupie (choc do 18 marca jeszcze troce czasu i na 99% jak to u mnie bywa jescze wiele razy zmienie wersje): tonik z lotosem, Feerique, zel antycellulit i szampon przeciwlupiezowy. Zel pod oczy neo jest tanszy w kwietniu, wic wtedy go kupie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
Link podała jedna z dziewczyn na forum kafeterii. Sama nie wiem, jak odnaleźć ten katalog na stronie.
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Mam do Was pytanie.Chciałam zostać konsultantką Faberlic wie na ich stonie wypełniłam formularz osobowy, następnie mam im wysłać internetową deklarację członka klubu i pierwsze zamówienie ale nie mam nadanego numeru identyfikacyjnego, na dole pisze że przy pierwszym zamówieniu ponoszę kosz 2 zł za nadanie tego numeru. Czyli mam wysłać im tą deklarację i formularz zamówienia bez numeru identyfikacyjnego i dopiero wraz z zamówieniem dostanę ten numer? czy może mam czekać aż ktoś zadzwoni i poda mi ten numer a dopiero po tym wysłać tą deklarację i formularz zamówienia??? ![]() Proszę o odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
Z tego co ja pamiętam to wysyłałam normalnie deklarację pocztą i numer identyfikacyjny dostałam dopiero wraz z zamówieniem.
![]() |
#469 |
Czekam na Ragnarok
|
Z marcowego skusiłam się jeszcze na Nawilżający Krem o 12-godzinnym działaniu Podwójne Oddychanie 1340, bo jest promocja
![]() Świetnie, że jest katalog kwietniowy ![]() Co do zapisywania się do Faberlic - ja złożyłam formularz przez Internet, potem zgłosiła się do mnie telefonicznie babka z Katowic, miałam złożyć u niej pierwsze zamówienie chyba na 50zł, listownie otrzymałam numer z umową oraz katalog. Jakoś tak to było. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2008-03-02 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Rozeznanie
|
Jestescie w stanie powiedziec mi cos o podkladzie Day to Night oraz "pielegnacja i odmlodzenie"? Zastanawiam sie nad kupnem, n oba jest promocja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za odpowiedź
![]() Chętnie się przyłącze do rozmowy na temat kosmetyków Faberlic. Na razie nie miałam styczności z nimi ale teraz będe miała okazję wypróbować. W marcowym katalogu zamawiam dla siebie tylko balsam do stóp,krem odżywczy-maskę,próbki kilku wód i balsam do włosów. Jeszcze może sie na coś skusze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Zadomowienie
|
Właśnie pierwszy raz użyłam maseczki "Parfait" ze starej serii LU i jestem w szoku. Maseczka ma konsystencję pianki (jak pianka do mycia twarzy z tej serii) i pachnie malinową Mambą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny katalogi na kwiecien można już zamowić
Co do podkladu Day to night to uzywam odcienia porcelana , nie wysusza skory ,fajnie się naklada , kolor naszczescie nie jest bardzo blady choc jest jasniejszy od mojej karnacji nie przeszkadzam mi , dobrze maskuje niedoskonalaści to jest jego duzy plus , delikatnie matuje Mam też podklady z serii Odmlodzenie i pielęgnacja 3 odcienie , porcelana wcale nie jest taka jasna , brzoskwinia jest bardziej intensywna niz w katalogu a najbardzoej lubie karmelowy beż pasuje osobom o sniadej karnacji ,podklad tak jak poprzedni fajnie sie naklada , nie robi smug , nawilza skore , jest srednio kryjący Dodam że wszytskie odczucia co do w/w podkladu są moje wlasne , mam cere mieszaną.Takze osoby ktore maja podobną cere mogą zainwestować w te podklady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Czekam na Ragnarok
|
Szkoda, że nie wiedziałam, że katalogi będą dostępne tak wcześnie :/
Przyszła mi marcowa paczuszka. Krem AV-1 ma intensywny zapach ziołowy, rozmaryn + szałwia? Coś w tym stylu. Balsam do włosów farbowanych KRASA BLF-1 - śliczny zapach, dość intensywny. Wypróbuję jutro. Balsam do włosów Podwójne Oddychanie 3081 - szkoda, że nie wzięłam dla siebie - bardzo przyjemny, delikatny zapach, ładniejszy od tego z pompką KRASA. Nawilżający krem 12h 1340 - delikatnie pachnie, kremowo, po chwili wietrzeje. To dla mnie, więc zdam relację po użyciu. Błyszczyk Ponętny Blask GG-1101 - bardzo fajny. Pachnie nektarynkami, kolor to brzoskwiniowo-różowy ze złotym połyskiem, nie taki jasny delikatny róż jak w katalogu Luty (ale w Marzec jest dobry kolor). Ładnie błyszczy i daje delikatny efekt. Nie klei się. Zwróćcie uwagę, że Lakierowy Błyszczyk do ust w katalogu Marzec kosztuje 9,90zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak naprawdę większość z nich ma ciepły odcień, w katalogu wyglądają zupełnie inaczej Wrzucam jedno zdjecie GG 1004, więcej napisałam tutaj jakby ktoś był zainteresowany innym kolorem - piszcie
![]() |
![]() |
#476 |
Rozeznanie
|
Cmoksia, slicznie ten blyszczyk wyglada! Mnie interesuje 1002 rozowe wspomnienie, 1005 cserwien pozadania i 1008 magnetyczny pomaranczowy - 02 i 08 wydaja mi sie po prostu przeslodkie, a 05 dlatego, ze chcialabym miec do ust w po prostu cxerwonym, nie perlowym kolorze, tylko nie wiem, czy akurat b;lyszczytk to dobry pomysl. Myslalam nad trwala pomadka, ale po przetestowaniu widze, jak bardzo jest sucha i jak wysusza usta. A zbey bylo smieszniej z innych szminek czerwieni nie ma. Jeszcze ewentualnie You Nova z wytprzedazy, ale tam znowu kilka wyglada na czewone i nie wiem, ktora mialabym ewentualnie wybrac. Ehh...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Witam jestem nowa na tym watku czesc z Was mnie znam z innych watkow
![]() nie mialam jeszcze stycznosci z tymi kosmetykami ale mnie kusicie czytam sobie ten watek od kilku dni ale nie mam w swoim otoczeniu zadnej konsultantki ![]() ![]()
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajj dałam ciała ![]() ![]() w niedziele albo poniedziałek porobię zdjęcia, ok?
![]() |
![]() |
#479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja dostałam już moje zamówienie z Faberlica - o kremie NEO10 Formuła równowagi napiszę za kilka dni (to będą pierwsze wrażenia, a potem zobaczymy czy skóra będzie tą równowagę ignorowała czy wystrzeli mi sebum zniechęcając do kolejnego kosmetyku ![]() Dostałam też zestaw próbek pomadek Gold i stwierdzam że Faberlic dał z lekka ciała ![]() ![]() ![]() ![]() Ale do rzeczy - postaram się opisać to co dostałam: Pomadki nawilżające GR10.. wszystkie wypadają w opakowaniach o wiele ciemniej, nakładane na usta dają woalkę koloru, albo bardziej zdecydowany kolor przy 3-krotnym mazgnięciu, ładny połysk, noszę się z jedną z nich od godziny i czuję ślizg na ustach a nie tępą suchotę, więc chyba też nawilżanie to fakt ![]() nr 1001 Miraż - to taki lekko wiśniowy, dość ciemno wypadający na ustach odcień, ciekawy nawet 1003 Różowe mgnienie - faktycznie różowa, ale ładna i stonowana z delikatnym połyskiem 1005 Liliowy połysk - faktycznie w fiolet wpadający róż 1006 Iskrzący poncz - taki złoto-brzoskwiniowy róż z przewagą jednak brzoskwini 1007 Lekki beż - śliczna i będzie moja ![]() ![]() 1012 Brzoskwiniowa mgiełka - nazwa słuszna, ale ta brzoskwinia jak dla mnie z lekka różowa, czyli bardziej chłodny odcień, ale intrygujący Pomadki modelujące GR11.. wszystkie są matowe jedynie z lekkim satynowym połyskiem, nakładają się dobrze i mają poślizg na ustach, ale kolor natychmiast jest bardzo zdecydowany 1102 Idealny róż - to taki jasny "chamski" róż, cóż trzeba taki kolor lubić, albo mieć urodę do niego, ale nie ma w nim żadnej tajemnicy 1104 wytworny pomarańcz - to matowa pomarańcz jak na mój gust bardzo stęskniona za wytwornością 1105 wyszukany róż - ciemniejszy zwykły róż z satynowym połyskiem 1106 Elegancki róż - to też zwykły ale diablo jasny róż No i tajemnicze próbki GR12.. jak ktoś wie co to dokładnie jest to czekam na podpowiedź ![]() 1204 - pomarańczowo złoty róż, pięknie opalizujący, odcień raczej ciepły, ale bardzo ciekawy ![]() 1205 - wiśniowo -bordowa, może idąca w kierunku ciemnej głębokiej rdzy, ze ślicznym złotym połyskiem, ciemna 1209 - beżowo-złota, ciepły odcień, beż na pewno nie idzie w kierunku różu, odcień szalenie intrygujący i gdybym wiedziała co to skusiłabym się No i 2 próbki bez numerów, jedna łądna to taki koralowy odcień, druga ro ciemnawy brąz. Sądząc po natychmiastowej intensywności to będzie któraś z modelujących pomadek, ale kolor próbki nijak ma się do fotografii w katalogu ![]() Ufffffffff - wybaczcie litanię, ale to dla dobra nauki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Raczkowanie
|
te niby tajemnicze to nic innego jak Romantyczna perłaGR1204 krolewska mandarynka , GR1209 Zmyslowy fiolet
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.