Kosmetyki Faberlic! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-28, 19:18   #451
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dot.: Kosmetyki Faberlic!

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
Który z zapachów wód toaletowych jest ładniejszy: Angelica, Primavera, Poetica?
I mam dalej pytanie o skoncentrowany kondycjonujący szampon koloryzujący?
Ja znam Poeticę i Primaverę i obydwie bym poleciła Primavera jest świeższa, ale Poetica delikatniejsza. Choć obydwie są delikatne
Dam Ci próbkę.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 19:59   #452
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stellla Pokaż wiadomość
Maat dokladnie. Ja dzis juz zglosilam 2 kosmetyki. Z tym, ze ja nie znam na razie za wiele produktow Faberlic, a nie zglaszam czegos, czego nie uzywam i nie mam zamiaru, zglosilam akurat cos, co najprawdopodoniej kupie: zapach O Feerique i niewidoczny korektor zmarszczek pod oczy Neoskin. Pewnie tez zamowie tonik do demakijazu z lotosem, ale nie ma opisu na www, a nie chce mi sie recznie rpzepisywac. :P

PS Czy korygujacy zel antycellulitowy trzeba zmywac po 30-40 minutach chodzenia w folii? Nie mozna zostawic na skorze?
Stella - to jasne że recenzujemy to co znamy Ale sporo osób przeglądających KWS należy do gatunku Leniwiec Pospolity. Ja np. takim leniwcem jestem bo od kilku miesięcy zaglądam tam szukając nowych wieści o kosmetykach, ale nie wpadłam na pomysł, żeby je zgłosić. A jestem pewna że inne Wizażanki przeglądając bazę i znając ten kosmetyk chętnie wpiszą swoje uwagi - ja tak dotychczas robiłam Więc sugerowałabym zgłaszanie poszczególnych produktów, a ideałem byłoby ich natychmiastowe zrecenzowanie
A co do toniku do demakijażu z lotosem to mogę go serdecznie polecić bo mam i chętnie używam. Mi służy on do demakijażu oczu - noszę soczewki i jestem wymagająca, a ten tonik nie podrażnia i pięknie się rozprawia z tuszem do rzęs - znika bez śladów (szczególnie tych na ręczniku)
O Feerique ale tą biała mam i za każdym razem podkreślam, że to mój ukochany zapach Faberlica - ciepły i zmysłowy, mleczno czekoladowy, przepełniony aromatem orientalnych i kadzidlanych woni. Długo się utrzymuje i pięknie otula skórę. CZerwony miał w sobie aromat kwaśny, był równie trwały, ale ze względu na tą kwaśność nie do końca mi odpowiadał.
maat7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 07:25   #453
stellla
Rozeznanie

Ja bym powiedziala, e jest odwrotnie - Feerique jest cieply, zmyslowy, orientalny i nie ma zadnych kwasnych czy swiezych nut, a Sensuelle wlasnie cos takiego ma, co troche mi go psuje, choc szczerze nie wywachalam go jeszcze na tyle dobrze, zeby ostatecznie stwierdzic, czy bym go lubila czy nie, natomiast Feerique zloty - od pierwszeg wachniecia i potemcaly czas, jak go wachalam. Tonik z lotosem wyprobowalam na spotkaniu kosmetycznym, dlatego go kupie. Co prawda ja mleczek lub tonikow uzywam rano do zmycia twarzy po nocy, a wieczorem zelu, ale ten plyn akurat o dziwo poradzil sobie z makijazem.
stellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 13:58   #454
Ducky Duck
Raczkowanie

Bardzo dobry pomysł z tym recenzowaniem w KWC. Ja szczególnie chciałabym zwrócić Waszą uwagę na kolorówkę, której już trochę mamy w katalogu, ale recenzji jest naprawdę mało.
Stary 2008-03-01, 08:20   #455
maat7
Raczkowanie

Dziewczyny - ja też chętnie pozgłaszam kosmetyki, ale jak sobie radzicie ze zdjęciami? Kopiujecie je ze strony produktów Faberlica czy jak? Sorry że tutaj o to podpytuję, ale nowicjusz i świeżynka ze mnie całkowita więc zanim się zabiorę do roboty to wolę zadręczyć chętnych do pomocy pytaniami
Ducky Duck - ta kolorówka to wyśmienity pomysł, ja boję się po nią sięgnąć gdyż w katalogu odcienie szminek wyglądają prawie identycznie i są mało zachęcające (pomijam kwestię rosnoących cen) A kuszą niektóre produkty mocno tylko żal ryzykować bo rozczarowanie może mnie w ogóle zniechęcić do zakupów i co ja wówczas biedna pocznę
Stary 2008-03-01, 14:26   #456
Ducky Duck
Raczkowanie

Zdjęcia kosmetyków są na stronie Faberlic i z tego co się orientuję to większość zdjęć w KWC stamtąd pochodzi.

Teraz podobno ukazały się te próbki pomadek Aquamarine, więc o ile tylko będą dostępne na karcie zamówienia to problem kolorów zostanie rozwiązany. Z tego co wiem to próbki pomadek Gold ukazują się dość często i to nawet w przystępnych cenach. Niewiadomą pozostają pomadki Day to Night, ale podejrzewam, że one to akurat mają być przede wszystkim trwałe i z nawilżenia nici, czyli to kosmetyk zupełnie nie dla mnie.

Przydałyby się próbki kremów i podkładów, bo wiadomo, że skoro teraz powychodziły te droższe serie to nikomu nie uśmiecha się brać kremu za 60zł, czy podkładu za ponad 40zł w ciemno. Zobaczymy, może coś się ruszy w tej kwestii, a na razie pozostaje intuicja
Stary 2008-03-01, 14:57   #457
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ducky Duck Pokaż wiadomość
Teraz podobno ukazały się te próbki pomadek Aquamarine, więc o ile tylko będą dostępne na karcie zamówienia to problem kolorów zostanie rozwiązany. Z tego co wiem to próbki pomadek Gold ukazują się dość często i to nawet w przystępnych cenach. Niewiadomą pozostają pomadki Day to Night, ale podejrzewam, że one to akurat mają być przede wszystkim trwałe i z nawilżenia nici, czyli to kosmetyk zupełnie nie dla mnie.

Przydałyby się próbki kremów i podkładów, bo wiadomo, że skoro teraz powychodziły te droższe serie to nikomu nie uśmiecha się brać kremu za 60zł, czy podkładu za ponad 40zł w ciemno. Zobaczymy, może coś się ruszy w tej kwestii, a na razie pozostaje intuicja
Właśnie robiłam zamówienie i faktycznie były próbki pomadek Gold za 8 zł więc "wrzuciłam je do koszyka". Jak dostanę to opiszę każdy kolor i właściwości Próbek Aquamarine nie było, ale jak któraś je dorwie to piszcie bo ta seria jest bardzo pociągająca (estetyczne opakowanie), ale zdjęcia kolorów są chyba najgorsze ze wszystkich. Nie wiem jak kiedyś wyglądały katalogii Faberlica, ale odkąd zaczęłam z nimi przygodę (lato zeszłego roku) to najczęściej korzystam z wersji internetowej a czasami jak wpadnie mi w łapki katalog to mogę sobie pooglądać i stwierdzam, że akurat zdjęcia ust i kolorów wychodzą niejednokrotnie identycznie: usta spierzchnięte, kolory w pełnym macie, wydają sie być takie tępe i nieciekawe Niezbyt zachęcające do szaleństw zakupowych.

A teraz to sobie poszalałam i zakupiłam krem "Formuła równowagii" (NEO10), wodę perfumowaną Alizes i Charme, zaryzykowałam też odżywkę jogurtową do ciała (RS2). W katalogu opisali że odżywcza, nakłada się jak żel i spłukuje i nie trzeba kremować ciałka. Ideał dla mojego mężczyzny, który w kosmetykach widzi zło całego świata A tak podejdę go od innej strony i zadbam o pielęgnację właściwą. Wzięłam mu również jego ukochany żel 8 element (N5) i na próbę żel peeling do twarzy (N4) też z 8Elementu. Więc właściwie mamy remis jeśli chodzi o kosmetyki
Z tym NEO10 to ryzykuję, ale nigdzie nie mogłam znaleźć opinii o tej serii, a Równy Ton mi się był skończył i raczej nie sprawował się matująco na medal, choć był bardzo przyzwoity. A ta formuła równowagii ma mieć inteligencję intuicyjną i do suchej i do tłustej i chyba też do dojrzałej (a moja już dojrzałą i zaczyna przejrzewać) No zobaczymy i opiszemy jak paczuszka dojdzie, ale kremom muszę zostawić więcej czasu bo często pokazują prawdziwe oblicze w połowie tubki
Stary 2008-03-01, 15:39   #458
Ducky Duck
Raczkowanie

Ja zauważyłam, że w ogóle katalogi z jednego miesiąca potrafią się różnić intensywnością barw nawet między sobą. Nie miałam wiele pomadek z Faberlica, bo tylko 4, czy 5, ale powaga, jak nieraz patrzę właśnie na te kolory w katalogu to się dziwię, że przykładowo kolor "Iskrzący poncz" z serii Gold (nawilżająca) w katalogu jest pomarańczowy i sama pomadka wygląda na taką suchą, gdy w rzeczywistości jest to ładny, naturalny odcień między różem a morelowym, do tego z lekkim połyskiem, który na ustach na pewno nie wygląda sucho. Nie wspominając o serii You Nova "Namiętne usta", gdzie kolor rozkoszna czerwień nierzadko wpadał w różowy, a w rzeczywistości jest to jaskrawa czerwień. Albo beż wpadający na zdjęciu w jakiś fiolet, a tak naprawdę będący zimnym, wręcz "korektorowym" odcieniem.

Ja też już myślę o marcowym zamówieniu, ale u mnie zazwyczaj jest tak, że myślę, myślę a potem i tak wypełniam formularz zamówienia bardzo spontanicznie Zastanawiam się nad kremem jakimś, myślałam o kremie "Lekkie odżywienie", ale aktualnie zużywam drugie opakowanie SK-2 i ten krem na takie chłodniejsze dni jest świetny i w sumie nie wiem, czy zamawiać coś dodatkowego. Byłabym bardzo zadowolona, gdyby Faberlic wypuścił jakąś taką osobną serię maseczek do twarzy. Pojawił się w serii Novaftem jakiś balsam do ust i też mnie ciekawi, ale sama nie wiem, czy zamawiać w tym miesiącu.

Z ostatnich odkryć fajny jest peeling enzymatyczny Novaftem, ale zdziwiłam się, bo zawiera drobinki. Dobrze peelinguje i jest delikatny. No i ten zapach - taki świeży, leśny

Balsam do stóp KN-3 nie jest zły, ale rewelacja też to nie jest. Dobrze nawilża i pielęgnuje, ale rzadka konsystencja pozostawia dużo do życzenia. Krem nie jest wydajny i szybko się zużywa.

Krem do skórek i paznokci jest dosyć fajny, naprawdę wydajny. Szybko się wchłania i odżywia płytkę paznokciową.

W kwietniowym katalogu będzie trzeba się zaopatrzyć w te końcówki serii z ostatniej strony. Dobre ceny, a kilku z tych rzeczy nawet jeszcze nie zdążyłam wypróbować.
Stary 2008-03-01, 15:52   #459
stellla
Rozeznanie

Pomadki Day to Night sa bardzo suche, ciezko je rozprowadzic, oczywiscie standardowo jak na trwale pomadki - wysuszaja usta, sa matowe. Chyba jednak wole sie czasem pacnac blyszczykiem niz albo bawic w malowanie co godzine zwykla pomadka, albo miec skorupy do trwalej.

Ducky gdzie widzialas katalog kwiecien?!
Stary 2008-03-01, 16:13   #460
Ducky Duck
Raczkowanie

Link do katalogu kwietniowego:

http://www.faberlic.pl/druki/FL_0804_katalog.pdf

Ogólnie myślę, że pod względem promocji jest bardzo korzystny. Jest trochę nowości, no i ogólnie mam wrażenie, że oferta Faberlic jest coraz szersza.
Stary 2008-03-01, 17:01   #461
stellla
Rozeznanie

Ducky skad wytrzasnelas katalog? Jak tam sie wchodzi?

o do katalogu - mnie nic nie zachwyca. A co do oferty... Mamn wrazenie, ze wszystkie nowosci sa drozsze, a te tasnie serie - wyprzedaja... Takze nie wiem, czy Faberlic nie idzie w strone niby lepszych, drozszych kosmetykow. Szkoda, bo cena w Polsce odgrywa bardzo duza role i poki co cena jest ogromnym atutem Faberlic.

PS Co sadzicie o rozach lekka woalka? Siostra mysli nad zakupem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-01, 17:22   #462
zabula87
Wtajemniczenie

Mnie się troche wydaje, że drożeją dlatego, że po 1. chcą, żeby były kosmetyki uważane za bardzo dobre 2. mogą zbierać fundusze na reklame 3. Łatwiej jest dać na początku wysoką cenę, a później zniżać. Chociaż ciężko, jeśli wycofują te tańsze i wprowadzają "ekskluzywniejsze". Zobaczymy co będzie Ja musze się w kwietniowym zaopatrzyć w odżywkę do włosów jogurtową. Siostra ją uwielbia, a ja jej ostatnio podkradam Widzę, że jest ostatni raz więc trzeba mieć mały zapas. Ciekawi mnie ten szampon wzmagający porost włosów może jak zrobią większą promocje to się skuszę. Z marcowego wzięłam 2 odżywki: tlenową i tą z Krasy z pompką (skusiła mnie Fenris ). Zresztą dzięki niej mogę sobie przetestwać te kosmetyki.

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 18:18   #463
stellla
Rozeznanie

Zabula, tylko ze te tanie kosmetyki mialy wysokie ceny, a znizki takie, ze np. z ponad 30 zl robilo sie 8... A w tych nowszych ceny sa wysokie, a znizki male, wiec... No nie wiem, zobaczymy, ja tu sie juz ucieszylam, ze ceny niskie, a wycofuja te najtansze serie. Ciekawe, co wejdzie w zamian?
Stary 2008-03-01, 18:26   #464
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Szkoda, że wycofują te starsze tańsze serie Będę musiała narobić zapasów, szczególnie z serii FM dla młodej skóry: żel do mycia twarzy i krem-peeling, tym bardziej że wszystko jest w super cenach

agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 20:55   #465
stellla
Rozeznanie

Ok, to chyba juz mniej wiecej podjelam decyzje, co kupie (choc do 18 marca jeszcze troce czasu i na 99% jak to u mnie bywa jescze wiele razy zmienie wersje): tonik z lotosem, Feerique, zel antycellulit i szampon przeciwlupiezowy. Zel pod oczy neo jest tanszy w kwietniu, wic wtedy go kupie.
Stary 2008-03-01, 21:25   #466
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:
Ducky skad wytrzasnelas katalog? Jak tam sie wchodzi?
Link podała jedna z dziewczyn na forum kafeterii. Sama nie wiem, jak odnaleźć ten katalog na stronie.
Stary 2008-03-02, 13:55   #467
renekmgb
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Mam do Was pytanie.Chciałam zostać konsultantką Faberlic wie na ich stonie wypełniłam formularz osobowy, następnie mam im wysłać internetową deklarację członka klubu i pierwsze zamówienie ale nie mam nadanego numeru identyfikacyjnego, na dole pisze że przy pierwszym zamówieniu ponoszę kosz 2 zł za nadanie tego numeru. Czyli mam wysłać im tą deklarację i formularz zamówienia bez numeru identyfikacyjnego i dopiero wraz z zamówieniem dostanę ten numer? czy może mam czekać aż ktoś zadzwoni i poda mi ten numer a dopiero po tym wysłać tą deklarację i formularz zamówienia???
Proszę o odpowiedź
renekmgb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 14:14   #468
Ducky Duck
Raczkowanie

Z tego co ja pamiętam to wysyłałam normalnie deklarację pocztą i numer identyfikacyjny dostałam dopiero wraz z zamówieniem.
Stary 2008-03-02, 16:17   #469
Fenris
Czekam na Ragnarok

Z marcowego skusiłam się jeszcze na Nawilżający Krem o 12-godzinnym działaniu Podwójne Oddychanie 1340, bo jest promocja Chyba już pisałam, że biorę też balsam do włosów farbowanych Krasa.
Świetnie, że jest katalog kwietniowy Zaraz przeglądnę.
Co do zapisywania się do Faberlic - ja złożyłam formularz przez Internet, potem zgłosiła się do mnie telefonicznie babka z Katowic, miałam złożyć u niej pierwsze zamówienie chyba na 50zł, listownie otrzymałam numer z umową oraz katalog. Jakoś tak to było.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2008-03-02 o 16:40
Stary 2008-03-02, 16:40   #470
stellla
Rozeznanie

Jestescie w stanie powiedziec mi cos o podkladzie Day to Night oraz "pielegnacja i odmlodzenie"? Zastanawiam sie nad kupnem, n oba jest promocja.
Stary 2008-03-02, 19:29   #471
renekmgb
Raczkowanie

Dziękuję Wam za odpowiedź
Chętnie się przyłącze do rozmowy na temat kosmetyków Faberlic.
Na razie nie miałam styczności z nimi ale teraz będe miała okazję wypróbować. W marcowym katalogu zamawiam dla siebie tylko balsam do stóp,krem odżywczy-maskę,próbki kilku wód i balsam do włosów. Jeszcze może sie na coś skusze
renekmgb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 10:59   #472
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Właśnie pierwszy raz użyłam maseczki "Parfait" ze starej serii LU i jestem w szoku. Maseczka ma konsystencję pianki (jak pianka do mycia twarzy z tej serii) i pachnie malinową Mambą Co do efektów to na razie nie zauważyłam, ale przyjemność używania jest ogromna

agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 15:03   #473
forever_girl
Raczkowanie

GG do forever_girl

Witam dziewczyny katalogi na kwiecien można już zamowić

Co do podkladu Day to night to uzywam odcienia porcelana , nie wysusza skory ,fajnie się naklada , kolor naszczescie nie jest bardzo blady choc jest jasniejszy od mojej karnacji nie przeszkadzam mi , dobrze maskuje niedoskonalaści to jest jego duzy plus , delikatnie matuje

Mam też podklady z serii Odmlodzenie i pielęgnacja 3 odcienie , porcelana wcale nie jest taka jasna , brzoskwinia jest bardziej intensywna niz w katalogu a najbardzoej lubie karmelowy beż pasuje osobom o sniadej karnacji ,podklad tak jak poprzedni fajnie sie naklada , nie robi smug , nawilza skore , jest srednio kryjący

Dodam że wszytskie odczucia co do w/w podkladu są moje wlasne , mam cere mieszaną.Takze osoby ktore maja podobną cere mogą zainwestować w te podklady
forever_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 16:13   #474
Fenris
Czekam na Ragnarok

Szkoda, że nie wiedziałam, że katalogi będą dostępne tak wcześnie :/

Przyszła mi marcowa paczuszka.
Krem AV-1 ma intensywny zapach ziołowy, rozmaryn + szałwia? Coś w tym stylu.
Balsam do włosów farbowanych KRASA BLF-1 - śliczny zapach, dość intensywny. Wypróbuję jutro.
Balsam do włosów Podwójne Oddychanie 3081 - szkoda, że nie wzięłam dla siebie - bardzo przyjemny, delikatny zapach, ładniejszy od tego z pompką KRASA.
Nawilżający krem 12h 1340 - delikatnie pachnie, kremowo, po chwili wietrzeje. To dla mnie, więc zdam relację po użyciu.
Błyszczyk Ponętny Blask GG-1101 - bardzo fajny. Pachnie nektarynkami, kolor to brzoskwiniowo-różowy ze złotym połyskiem, nie taki jasny delikatny róż jak w katalogu Luty (ale w Marzec jest dobry kolor). Ładnie błyszczy i daje delikatny efekt. Nie klei się.

Zwróćcie uwagę, że Lakierowy Błyszczyk do ust w katalogu Marzec kosztuje 9,90zł Nie zauważyłam wcześniej.
Stary 2008-03-06, 12:10   #475
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Zwróćcie uwagę, że Lakierowy Błyszczyk do ust w katalogu Marzec kosztuje 9,90zł Nie zauważyłam wcześniej.
uwielbiam te błyszczyki mam wszystkie kolory
tak naprawdę większość z nich ma ciepły odcień, w katalogu wyglądają zupełnie inaczej
Wrzucam jedno zdjecie GG 1004, więcej napisałam tutaj

jakby ktoś był zainteresowany innym kolorem - piszcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fl2.jpg (33,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2008-03-06, 18:09   #476
stellla
Rozeznanie

Cmoksia, slicznie ten blyszczyk wyglada! Mnie interesuje 1002 rozowe wspomnienie, 1005 cserwien pozadania i 1008 magnetyczny pomaranczowy - 02 i 08 wydaja mi sie po prostu przeslodkie, a 05 dlatego, ze chcialabym miec do ust w po prostu cxerwonym, nie perlowym kolorze, tylko nie wiem, czy akurat b;lyszczytk to dobry pomysl. Myslalam nad trwala pomadka, ale po przetestowaniu widze, jak bardzo jest sucha i jak wysusza usta. A zbey bylo smieszniej z innych szminek czerwieni nie ma. Jeszcze ewentualnie You Nova z wytprzedazy, ale tam znowu kilka wyglada na czewone i nie wiem, ktora mialabym ewentualnie wybrac. Ehh...
Stary 2008-03-06, 20:15   #477
majula
Zakorzenienie

Witam jestem nowa na tym watku czesc z Was mnie znam z innych watkow
nie mialam jeszcze stycznosci z tymi kosmetykami ale mnie kusicie czytam sobie ten watek od kilku dni ale nie mam w swoim otoczeniu zadnej konsultantki a zamowilabym sobie kilka rzeczy z kat marcowego np podklad bo tu byl chwalony czy tusz pozdrawiam
majula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 22:17   #478
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Cmoksia, slicznie ten blyszczyk wyglada! Mnie interesuje 1002 rozowe wspomnienie, 1005 cserwien pozadania i 1008 magnetyczny pomaranczowy - 02 i 08 wydaja mi sie po prostu przeslodkie, a 05 dlatego, ze chcialabym miec do ust w po prostu cxerwonym, nie perlowym kolorze, tylko nie wiem, czy akurat b;lyszczytk to dobry pomysl. Myslalam nad trwala pomadka, ale po przetestowaniu widze, jak bardzo jest sucha i jak wysusza usta. A zbey bylo smieszniej z innych szminek czerwieni nie ma. Jeszcze ewentualnie You Nova z wytprzedazy, ale tam znowu kilka wyglada na czewone i nie wiem, ktora mialabym ewentualnie wybrac. Ehh...

ajj dałam ciała nagle musiałam wracać do domu i zapomniałam zabrać błyszczyków. narazie powiem tylko tyle, że nie ma wśród nich prawdziwej czerwieni
w niedziele albo poniedziałek porobię zdjęcia, ok?
Stary 2008-03-08, 11:17   #479
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
ajj dałam ciała nagle musiałam wracać do domu i zapomniałam zabrać błyszczyków. narazie powiem tylko tyle, że nie ma wśród nich prawdziwej czerwieni
w niedziele albo poniedziałek porobię zdjęcia, ok?
Cmoksia - trzymam Cię za słowo, bo błyszczyki są bardzo kuszące i zaczynam lekko na temat ich zakupu dywagować

A ja dostałam już moje zamówienie z Faberlica - o kremie NEO10 Formuła równowagi napiszę za kilka dni (to będą pierwsze wrażenia, a potem zobaczymy czy skóra będzie tą równowagę ignorowała czy wystrzeli mi sebum zniechęcając do kolejnego kosmetyku).

Dostałam też zestaw próbek pomadek Gold i stwierdzam że Faberlic dał z lekka ciała Brakuje sporo kolorów, 2 sztuki w ogóle nie miały nalepki z numerem , a 3 sztuki miały numer, ale one nie istnieją w katalogach więc nie wiem z czym mam do czynienia Gdybym nie kupowała dla siebie, a próbowała tymi próbkami skłonić klientki do zakupu to już widzę te tłumy chętnych

Ale do rzeczy - postaram się opisać to co dostałam:

Pomadki nawilżające GR10..
wszystkie wypadają w opakowaniach o wiele ciemniej, nakładane na usta dają woalkę koloru, albo bardziej zdecydowany kolor przy 3-krotnym mazgnięciu, ładny połysk, noszę się z jedną z nich od godziny i czuję ślizg na ustach a nie tępą suchotę, więc chyba też nawilżanie to fakt
nr 1001 Miraż - to taki lekko wiśniowy, dość ciemno wypadający na ustach odcień, ciekawy nawet
1003 Różowe mgnienie - faktycznie różowa, ale ładna i stonowana z delikatnym połyskiem
1005 Liliowy połysk - faktycznie w fiolet wpadający róż
1006 Iskrzący poncz - taki złoto-brzoskwiniowy róż z przewagą jednak brzoskwini
1007 Lekki beż - śliczna i będzie moja tp taki srebrzysty beż wpadający z lekka w różowy, nie ma w sobie nic mlecznego, ale jest idealny do nadania ustom eleganckiego połysku, świetnie się sprawdzi obok mocnego oka i ... na mnie
1012 Brzoskwiniowa mgiełka - nazwa słuszna, ale ta brzoskwinia jak dla mnie z lekka różowa, czyli bardziej chłodny odcień, ale intrygujący

Pomadki modelujące GR11..
wszystkie są matowe jedynie z lekkim satynowym połyskiem, nakładają się dobrze i mają poślizg na ustach, ale kolor natychmiast jest bardzo zdecydowany
1102 Idealny róż - to taki jasny "chamski" róż, cóż trzeba taki kolor lubić, albo mieć urodę do niego, ale nie ma w nim żadnej tajemnicy
1104 wytworny pomarańcz - to matowa pomarańcz jak na mój gust bardzo stęskniona za wytwornością
1105 wyszukany róż - ciemniejszy zwykły róż z satynowym połyskiem
1106 Elegancki róż - to też zwykły ale diablo jasny róż

No i tajemnicze próbki GR12..
jak ktoś wie co to dokładnie jest to czekam na podpowiedź w każdym bądź razie ładnie się je nakłada na usta, kolor od razu jest intensywny
1204 - pomarańczowo złoty róż, pięknie opalizujący, odcień raczej ciepły, ale bardzo ciekawy
1205 - wiśniowo -bordowa, może idąca w kierunku ciemnej głębokiej rdzy, ze ślicznym złotym połyskiem, ciemna
1209 - beżowo-złota, ciepły odcień, beż na pewno nie idzie w kierunku różu, odcień szalenie intrygujący i gdybym wiedziała co to skusiłabym się

No i 2 próbki bez numerów, jedna łądna to taki koralowy odcień, druga ro ciemnawy brąz. Sądząc po natychmiastowej intensywności to będzie któraś z modelujących pomadek, ale kolor próbki nijak ma się do fotografii w katalogu

Ufffffffff - wybaczcie litanię, ale to dla dobra nauki
Stary 2008-03-08, 13:33   #480
forever_girl
Raczkowanie

GG do forever_girl

te niby tajemnicze to nic innego jak Romantyczna perłaGR1204 krolewska mandarynka , GR1209 Zmyslowy fiolet
forever_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości