|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
znowu farba
zastanawia mnie czy istnieje jakas zaleznosc miedzy farbowaniem i dniem cyklu w jakim znajduje sie kobieta?
od zawsze sama farbowalam wlosy ale przez ostatnie pol roku tak sie skladalo (4razy) ze na dzien farbowania (a odrosty byly juz znaczne..) wypadal mi okres.. i tak kilka razy z rzedu ufarbowalam wlosy ze STRASZNYM EFEKTEM !!! dopiero pozniej pomyslalam ze to miesiaczka moze byc jakims przeciwskazaniem do farbowania CZY KTOS MI POWIE JAK TO JEST? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: znowu farba
Jak dla mnie to trochę bezsensowna teoria, a przynajmniej ja w to nie wierze
![]() Bo niby na jakiej zasadzie, rozumiem gorsze samopoczucie itd, ale farbowanie włosów?? Bez obrazy ale to lekki idiotyzm wierzyc w cos takiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tez o czyms taki slyszalam, ze nie powinno sie wtedy robic ani trwalej ani farbowac wlosy. Niestety nie wiem jak to sie ma do rzeczywistosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
To prawda.... nie powinno się podczas okresu farbować i robić trwałej... bo efekt może być niezadowalajacy.... Szczególnie w dniach kiedy okres jest najsilniejszy!! I to wcale nie jest mit!!!!
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
e tam... zabobon jakiś! nie zauważyłam żadnego związku, a często zadarzało mi się farbowanie w czasie mies. jeśli by tak było, to u fryzjera musieli by pytać "a przypadkiem nie ma pani dziś okresu?"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
śmieszne i głoopie zabobony! moze powinnas poprostu zmienic farbe lub zamiastdomowymi sposobami isc do fryzjera
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
fakt ... zafarbowałam włozy podczas okresu i wyszło nie równo i farba mi lekko złapała włosy :/ nie powinno sie farbowac włosów podczas odresu ... kazdy fryzjer wam to powie !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Równie "logiczne" będzie wnioskowanie : Zafarbowałam włosy mając na sobie zielone majtki , wyszło źle -> wniosek : nie należy farbować włosów mając na sobie zielone majtki ![]() To przypadek ,źle dobrana farba lub jeszcze inne czyniki na które nie jesteśmy w stanie teraz wskazać . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A ja tez w to nigdy nie wierzyłam, ale:
1. rok temu w wakacje miałam farbowane wloski na wesele kolezanki dokładnie w 2 dniu okresu ![]() ![]() ![]() ale... 2. w tym roku tez mialam u fryzjera farbowane wloski podczas okresu (tym razem swietnie trzymającymi sie na moich wloskach farbami L'oreala) i .... po kilku myciach kolor splowial i zniknal ![]() ![]() Takze...ja nigdy nie slyszałam, ze nie wolno farbowac wloskow w czasie okresu, no...ale... ![]() P.S.Ale slyszalam, ze nie nalzey robic trwalej w czasie okresu, bo skret sie nie uda, i kilka razy bedac u fryzjera slyszalam jak fryzjerka pytała sie dziewczyn robiacych trwała czy czasami nie mają teraz miesiaczki... Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2006-01-07 o 09:39 Powód: literowki:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
zabobony zabobonami, a prawda jest taka, że chodzi o zmiany hormonalne w naszym organiźmie w czasie miesiączki...u jednych nie ma to wpływu na jakość koloru, u innych powoduje jego nierówne rozłożenie, szybsze płowienie albo kolor wogóle nie wychodzi....co do trwałej to fakt że nie powinno robić sięjej w czasie okresu...jakieś tam składniki źle działają i skęt nie wychodzi...
a poza tym przecież każdy zabobon gdzieśma swój początek i z czegoś wynika....ja też zauważyłam, że jak maluję włosy podczas miesiączki to kolor szybciej płowieje...przypadek? możliwe...albo burza hormonów ![]()
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.