|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga! Ważne dla dzewczyn które zamawiają darmowe próbki!
Miałam ten wątekdoczepić do free smaples, ale nie wiem czy to bezposrednio jego dotyczy.
Dostałam dzis "przesyłkę" od FFS Ekspedycja pt. "Czeka na Ciebie telewizor .. wartości 8400 zł, tylko teraz zrób przelew 99 zl. na skrytkę pocztową 40, 04-737 Warszawa 92". Domyslam się że mój adres maja z bazy którejś z firm od próbek. Niech nawet Wam do głowy nie przychodzi że przesyłka jest rzeczywista, i pod żadnym pozorem nie wysyłajcie kasy!! http://nawigator.pl/~petros/ffs/scan3.jpg <--- spójżcie na to To z mojej strony małe ostrzeżenie. Jesli był taki wątek- proszę go usunąć Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uwaga! Ważne dla dzewczyn które zamawiają darmowe próbki!
Cytat:
Zwłaszcza ze człowiek zezwala na przetwarzanie danych osobowych. Dziewczyny nie bądzcie naiwne, ta kolejna smycz czy podkladka pod mysz naprawde nie są Wam niezbędne
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bardzo rozumiem po jasna ciasną prosicie kazdej firmy o cos darmowego? bo niby do czego wam katalog śrubokrętów? rozumiem próbka kremu bo to trudno dostępna ale smycz czy podkładka? a potem zdziwienie ze wszedzie maja wasz adres,przesylaja śmieci na skrzynke i maila.
dla mnie to obciach pisac wszedzie i prosic o kazdy śmiec. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio, to ja tez pisalam kiedys po probki, ale to bylo bardzod awno temu, moje dane sa w jakiejs tam bazie, dostaje jakies smieci, ten telewizor tez wygralam, ale chyba kazdy ma rozum i wie, ze nic nie wygral i ze moze sobie tym listem tylek podetrzec?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma nic za darmo
coś za coś
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Ja zamawiam głownie próbki kosmetyków rzeczywiście jakaś smycz czy coś nie jest mi potrzebne
![]() Dziękuję za info
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez ostrzegalam dziewczyny (w watku free samples) przed podawaniem swoich danych w necie na byle stronce z gratisami. Alez bylo wielkie oburzenie!
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...140#post786140 |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
jak to dobrze że żadnych próśb nie wysyłam
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wysyłam ale nie czuję się przez to gorsza czy poniżona
![]() Nie zamawiam próbek węży ogrodowych ale próbki kosmetyków czy gadżety-owszem ![]() Ale jestem na tyle rozsądna żeby nie rozrzucać wszedzie swoim adresem czy wysyłac pieniądze w ciemno. Bezsenność
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
No cóż, jeżeli podaje się swój adres w sieci trzeba liczyć się z konsekwencjami. Pewnie do każdej z próbkomaniaczek po jakimś czasie zaczną przychodzić tego typu superoferty.
Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest po prostu ignorowanie tego typu wspaniałych ofert.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem bardzo ostrozna przy podawaniu danych... mało zamawiam z zagranicznych stron, a gdy wogule coś wysyłam sprawdzam regulamin tzn. ten dopisek o przetwarzaniu danych osobowych można ciekawe rzeczy wyczytać
Jakbym dostała takie coś żeby przelać i to jeszcze na skrzynkę pocztową (!) to NIGDY bym tego nie zrobiła
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Ojej!
Człowiek na chwile wychodzi, a tu tyle odpowiedzi- juz myslałam że temat nikogo nie poruszy. Oczywiście macie rację, nasze dane osobowe są cennym łupem dla firm, a w zamawianki juz dawno się nie bawię- bo nie mam czasu. ( najgorsze jest to , że nie mam czsu na Wizaż ).Takie listy zawsze lądują u mnie w koszu, ale wiem że jest wiele osób które wierzą. I własnie dlatego założyłam ten post. Mase razy dzwonia do mnie kloeżanki i prosza bym im sparwdziała na stronie, bo dostały sms ze cos wygrały tylko musza costam..., albo ciesza sie że jakaś przesyłka im doszła i jakies tam czary-mary. ehhhh.. Najciekawsze jest to, że znajomy posiada firme która NIGDZIE nie udostepniała danych ( tylko w urzędach) i non stop dzwonia firmy z ofertami! Z kąd one maja nr. tel. właściciela?? ehhhh.... dybią na nas wszędzie Tak wiec, nie ma nic za darmo a wygrana za która trzeba zapłacić na pewno takową nie jest. Buziale dla Was kochaniutkie i 3majcie sie ciepełko ---> w końcu mamy wiosnę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

Zwłaszcza ze człowiek zezwala na przetwarzanie danych osobowych. Dziewczyny nie bądzcie naiwne, ta kolejna smycz czy podkladka pod mysz naprawde nie są Wam niezbędne

MIŁEGO DNIA 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)