![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mężatki jak z frekwencją na weselu?
Troche sie bije ze duzo ludzie nie przyjdzie jak było u was????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mężatki jak z frekfencją na weselu?
Więcej przyszło niz się spodziewalismy. Chcielismy wesele na ok 80 os., zaprosilismy wiecej bo nie wypadało pół rodziny zaprosic a pól nie (spod jednego dachu) , na innych nie liczylismy z racji odległości. Ale ponieważ jestem w moim pokoleniu najmłodsza to wszyscy: "przyjezdzamy! to ostatnie wesele w rodzinie!"
![]() ![]() A w sumie wesele wyszło na 102 osob ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ze 170 zaproszonych (wśrod których ok20 wiadomo było, ze nie przybędą z powodu odleglości lub stanu zdrowia) na weselu było 120. Czyli jakieś 30 odmówiło, ale na szczeście na tyle wcześnie , ze nie było to dla nas zaskoczeniem. Nie wyobrazam sobie, że miałabym na sali weselnej mieć np. 20 pustych miejsc, bo ktoś tam sie rozmyslił...( a byłam na takim weselu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
U mnie z zaproszonych osob nie przyszly 3 bo jedna z nich....umarla kilka dni przed slubem (moje daleka krewna)no i maz i syn wiadomo nie przyszli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
no u mnie bywał rożnie przed weselem, najbardziej przykre było jak jedenego dnia prosilam dwóch kuzynów i ich dorastajace dzieci (po 3 pary z jednego domu) i wszyscy mi odmówili tłumacząc sie różnymi powodami czasami śmiesznymi - to powiem szczerze ze sie poryczałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
U nas planowaliśmy ślub na ok. 80 osób, ale w końcu przyszło 65 gości. Niech cała reszta żałuje, że ich nie było, bo zabawa była świetna, a jedzenie też okazało się być wyśmienite. Naturalnie wiedzieliśmy wcześniej ile gości będzie. Tak jak ignarancja nie wyobrażam sobie żeby ktoś nas o takim fakcie nie powiadomił wcześniej. To już jest moim zdaniem totalny brak kultury i poszanowania drugiej osoby. A do tego nie powiem zbędne i niemałe koszta- my np. musieliśmy określić się wcześniej na ile osób będzie wesele i za tyle co podaliśmy musieliśmy zapłacić. Podobnie było z noclegiem, za który płaciliśmy trzy dni wcześniej z góry. Marlena 100 nic się nie martw- zawsze jest tak że ktoś nie przyjdzie. Widzisz u mnie, w porównaniu do tego co podają tu dziewczyny, było o wiele mniej osób, ale co z tego. Trzeba po prostu świetnie bawić się z tymi którzy przyjdą i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
My zaprosiliśmy 96, przyszły 82 osoby
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
BAN stały
|
a u nas pojawili się wszyscy, nawet małżeństwo, któremu dwa tygodnie wcześniej urodziło się dziecko. Wiadomo, że liczyliśmy sie z tym, że nie wszyscy mogą potwierdzić przybycie (wesele było w restauracji, więc również musieliśmy podać ilość osób i za nie z góry zapłacić) ale ku naszemu zdziwieniu nikt nie odmówił. Nawet mili sąsiedzi nie zawiedli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Nie powiem o swoim weselu (bo go nie miałam
![]() Otóż z 200 zaproszonych gościu przyszło 186 (60 ze strony młodego i 126 ze strony młodej). Od strony młodej nie odliczył się nikt, natomiast od strony młodego zamordowano tydzień przed weselem młodego faceta ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny jak to zrobić,by na weselu było w miarę tyle osób co zapraszamy?tzn. Planujemy wesele na ok.160 osób w lokalu.Płacimy od osoby.Czy zaprosić więcej osób,zeby ewentualnie "pokryć" te osoby,które np. potwierdzą ,a nie przyjdą? Jak to zrobić?
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
najlepiej w zaproszeniach napisac aby potwierdzic przybycie do ktoregos tam (data) i juz wtedy wiesz ile osob mozesz sie spodziewac plus oczywisice jakies nieprzewidziane wypadki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ale wiesz,bywa,ze powiedzmy 15 osób ci potwierdzi a okaże się,ze nie przyjdą. Czy zaplanowac jakies "dodatkowe " osoby?
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
My zrobiliśmy tak zaprosiliśmy około 100 osob, przyszło okolo 80, ale na zaproszeniach poprosilismy o potwierdzenie przybycia i niestety musze przyznac, że połowa gości tego nie zrobuila i ja musialam z mezem dzwonić, zeby sie zapytac czy przyjada, poza tym czesc osob od razu powiedzieli, że przyjdą, lub nie.
A w koncu i tak ostatecznie lista była zamknięta o 21 wieczorem dzien pzred slubem, a i tak okazalo sie, że jedna para, ktora miala być nie pojawiła i nawet nie raczyła o tym poinformowac. Tak poza takimi sprawami organizacyjnymi bylo cudownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
jeśli ktoś od ręki mówi ci ze przyjdzie to pewnie przyjdzie
![]() ![]() ![]() jak zapraszaliśmy to wyszła niby mała sprzeczka domowa, wujek mówi że on to przyjdzie a ciocia jego żona mówi: "no co ty nie idziemy! (wyszło tak ze przez nasze zaproszenie zaczeli się sprzeczać) ... i tak masz problemy z kręgosłupem rozchorujesz sie na 2 dni przed weselm i co młodym głowe zawracasz, niech sobie poproszą kogoś innego na to miejsce" na to wujek: "no co ty idziemy najwyżej miału na zimę nie kupimy ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
u nas w ostatniej chwili juz po potwierdzeniu w lokalu, dowiedzielismy sie ze jedna para nie przyjedzie (ani przepraszamy, ani wszystkiego dobrego nie padlo do dzis
![]() Poza tym w lokalu było przygotowanych 10 miejsc wiecej niz zamówilismy, ale rozliczylismy sie z faktycznego stanu ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
u nas stan gości był 100 - procentowy, zjawili sie wszyscy i wszyscy kulturalnie wczesniej powiadomili o przybyciu, było fantastycznie, w gronie nam najblizszych, nastepnego dnia na poprawinach tez mielismy komplet, goście się nam naprawdę spisali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
U nas również było 100 procentowo, na zaproszeniu zaznaczyliśmy o potwierdzeniu przybycia na 3 tygodnie przed weselem, oczywiscie mało kto to zrobił wiec my musieliśmy dzwonić, na szczęście ci którzy powiedzieli ze przyjadą przyjechali i nawet była jedna odoba wiecej. Teść szybko zanim usiedliśmy do stołu poprosił o jedno nakrycie wiecej i ciocia nie odczuła żadnych przykrości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
my umowilismy sie z 6 naszych znajomych ze jak tylko dostaniemy info ze ktos z zaproszonych nie przyjedzie to zaraz zapraszamy ich na to miejsce, oni byli zachwyceni ze chcemy ich zaprosic i wcale im porzykro nie bylo a ostatecznie cala 6 na weselu bawila sie do rana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
frekwencja"
120-zaproszonych 80-przygotowanych posiłków i nakryć obecność................. .- nikt nie zgadnie!!- 35 osób razem z nami ,Młodymi Nikomu nie życzę i wiem że to wyjątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Mężatki jak z frekfencją na weselu?
Zaprosiliśmy 90 osób (wesele miało być na 80, ale te 10 trzeba było zaprosić, bo by się obraziły, choć z góry było wiadomo, że nie przyjdą
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-03 o 21:21 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a czemu tak wyszło?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
BAN stały
|
My planujemy na 100 osób. Chociaż mama mówi, że jak z naszej rodziny przyjedzie połowa to będzie dobrze, ja chcę, żeby byli wszyscy Ci, kogo chcemy zaprosić. I mam nadzieję, że prośba o potwierdzenie przybycia na zaproszeniach zaskutkuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
My planowalismy niewielkie wesele. na jakies 50-60 osob.
nie pamietam ile zaprosilam ale z pewnoscia ponad 60, z tego zjawilo sie gosci 50 (razem z nami). OKazalo sie to w sam raz!! duzo mlodych i the best DJ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
My prosiliśmy 160 osób, ale niestety spora część rodziny męża nie pojawiła się mimo,że juz przy proszeniu zapewniali, że napewno będą. Z mojej rodziny nie bylo 4 osób. Za to nasi znajomi przybyli w 100 procentach.
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Na naszym ślubie miało być siedemdziesiąt parę osób, nie przyszły trzy, reszta-byliśmy pewni, że będą. Ale w zasadzie zmarnowało się tylko jedno miejsce, bo kuzynki mojego męża nieoczekiwanie przyszły z chłopakami, a miały bez. Troszkę był zgrzyt, bo jakby nie było więcej miejsc, to nie wiem sama, jak by się to skończyło, ale na szczęście dzłopcy weszli na wolne miejsca i było dobrze. Więc raczej nie dopłacaliśmy za wolne miejsca, a wiadomo, 120 zł od osoby piechotą nie chodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja trochę z innej paki, ale pokrewnie.Do kiedy oddaje się ostateczną listę gości?Najlepszym chyba rozwiązaniem byłoby płacić po weselu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
No własnie ja tez podłączam się do pytania Rzymianki. Kiedy ostattecznie płaci się za wesele? Bo jesli np zapłacimy przed a przyjdzie więcej czy mniej osob..??
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
wydaje mi sie, ze to zalezne od lokalu. niektorzy placa zaraz po weselu za tyle osob ile pzryszlo. inni inaczej.
w moim przypadku bylo tak: kilka dni przed weselem podalam ostateczna liczbe gosci (+zespol, kamerzysta) i za ta liczbe zaplacilismy. na ok 80 osba 3 osoby nie pojawily sie wcale (92 letnia babcia bardzo chciala pzryjsc, ale chyba ze stresu sie w nocy przed weselem zle poczula i nie bylo jej, a dwie kolezanki przyszly same-bez osoby towarzyszacej). kilka osob jednak (pociotki ze strony mamy, ktorych ja nei chcialam zapraszac, dla mamy byli jednak wazni, bo to jedyna rodzina z jej strony) zjadlo obiad, deser i....poszlo, bo sie "zle poczuli" bylo ich chyba z 6 osob. nie musze chyba pisac, ze w nastepny dzien w ogole sie nie pojawili....myslalam, ze szlag mnie trafi...ale coz...1000zl w tą czy w tamtą...?????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.