co pasuje do takiej sylwetki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-04-13, 14:44   #1
lidkawojciech21
Raczkowanie

co pasuje do takiej sylwetki

jestem niska mam pelne uda i wystajaca pupe ala J.Lo i male piersi co
powinnam ubierac zeby dobrze wygladac mam zawsze problem z
doborem spodni w czym bede dobrze wygladac ostatnio przylapuje sie
na tym ze wyrzucam ciuchy bo sa zle dobrane poradzcie!
lidkawojciech21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-13, 14:44   #2
lidkawojciech21
Raczkowanie

co pasuje do takiej sylwetki

jestem niska mam pelne uda i wystajaca pupe ala J.Lo i male piersi co
powinnam ubierac zeby dobrze wygladac mam zawsze problem z
doborem spodni w czym bede dobrze wygladac ostatnio przylapuje sie
na tym ze wyrzucam ciuchy bo sa zle dobrane poradzcie!
lidkawojciech21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-13, 17:26   #3
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia
Re: co pasuje do takiej sylwetki

Witaj
Masz figure typu gruszka, tak wychodzi z Twojego opisu.
Powinnas unikac jasnych spodni i spodnic, wybieraj ciemniejsze. Spodnie powinny byc rozszerzane, ukinaj prostych i zwezanych na dole. Spodnice najlepsze bede w ksztalcie litery A, pelne - podkresla waska talie i zakryja, to co trzeba. Unikaj bardzo krotkich i obcislych.
Wybieraj jasna gore, dopasowane bluzki i swetry, najlepiej wzorzyste, kolorowe, ciekawe, przykuwajace wzrok. Mozesz poszalec z dodatkami -szale, apszki, korale, wisiorki itp. Pasek czy wstazke przewiazac w talii.Najlepsza dlugosc zakietow czy kurteczek - siegajace do gornej czesci ud.
Moze cos pomoglam
I jeszcze kilka zdjec

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-13, 17:26   #4
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia
Re: co pasuje do takiej sylwetki

Witaj
Masz figure typu gruszka, tak wychodzi z Twojego opisu.
Powinnas unikac jasnych spodni i spodnic, wybieraj ciemniejsze. Spodnie powinny byc rozszerzane, ukinaj prostych i zwezanych na dole. Spodnice najlepsze bede w ksztalcie litery A, pelne - podkresla waska talie i zakryja, to co trzeba. Unikaj bardzo krotkich i obcislych.
Wybieraj jasna gore, dopasowane bluzki i swetry, najlepiej wzorzyste, kolorowe, ciekawe, przykuwajace wzrok. Mozesz poszalec z dodatkami -szale, apszki, korale, wisiorki itp. Pasek czy wstazke przewiazac w talii.Najlepsza dlugosc zakietow czy kurteczek - siegajace do gornej czesci ud.
Moze cos pomoglam
I jeszcze kilka zdjec

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-12, 08:29   #5
Grruszka
Przyczajenie

Unhappy Dot.: co pasuje do takiej sylwetki

Jestem szczupła i mam szerokie biodra... nienawidzę tego!!!! Nie wiem co zakładać... mam jeansy, które (większość z nich) są dość obcisłe,a wiem że to źle. Ale kiedy próbuję kupić sobie spodnie a szczególnie jeansy i kiedy biore rozmiar większy to jest też tragedia. Zwisają mi jakoś tak dziwnie. Nie wiem co mam robić. Boję się zakładać tunik, bo nawet te luźne potrafią nieźle mi dokuczyć, szczególnie kiedy idę, wtedy widać zarys SZEROKICH BIODER, nie proporcjonalnych do mojej talii. Wiele razy nawet z tego powodu płakałam. Niby czemu inne dziewczyny, kobiety mają mieć lepiej ode mnie, czemu one mają idealną figurę! To jest nie fair!! Chciałabym je wyjąć i wyrzucić! Co ja mam robić jak mam się ubierać, wykluczając tuniki, chyba że są jakieś na prawdę tuszujące, chociaż wątpie. Zawsze będzie widać te okropne biodra!
Wiem jedno, że tylko i wyłączne to takiej figury są biodrówki i to te najniższe...
Grruszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-12, 15:59   #6
Oluraa
Raczkowanie

Dot.: co pasuje do takiej sylwetki

Ja mam to samo co napisala poprzedniczka... tez mi to przeszkadza ale da sie zyc pocieszam sie tym ze niektorych facetow to pociaga
Oluraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-23, 11:11   #7
magdemo
Raczkowanie

Przyłaczam sie do pytania

Ja mam podobna figurę właśnie do gruszki:
Napiszę że dobrze wyglądam w :

spodniach o dośc klasycznym kroju, nie opietych w udach i szerszych nogawkach, takżeby nie zwężały się ku dołowi by uniknąć efektu
rybki

spódnice z karczkiem np ze sztruksu, ale z karczkiem w tym samym kolorze z tego samego materiału

Znalazłam na jakimś portalu nastepujace informacje:
Przy sylwetce o dowolnym wzroście z drobnymi partiami górnymi ciała, a dolnych mocno rozbudowanych, z szerokimi biodrami, masywnymi udami i łydkami, nie poleca się spódnic obcisłych i rozkloszowanych, o długości ¾, spódnic w duże wzory, w kwiaty o kolorach krzykliwych, przykuwających uwagę.
Przy tej sylwetce poleca się spódnice skrojone blisko ciała, w formie trapezu, o długości do kolana: tuż przed lub za. Desenie tkaniny musza być o pionowych paseczkach, które wydłużają optycznie sylwetkę i ja odciążają. Kolorystyka takich spódnic powinna być stonowana i jednolita.

I CO JESZcze????

Edytowane przez magdemo
Czas edycji: 2007-05-23 o 11:43
magdemo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-20, 18:14   #8
Grruszka
Przyczajenie

tyle że ja mam szczupłą pupę i uda (nawet chude) tylko szerokie kości biodrowe.i to paskudnie wyglada, blee, bo wolalabym juz miec jakies kraglosci (ale proporcjonalne do calego ciala) niz taka "kwadratowa" figure...wkurzaja mnie te biodra straasznie...
Grruszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości