Horoskopy,wróżby itd. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-09, 19:03   #1
gosi@czek
Raczkowanie

GG do gosi@czek
Talking

Horoskopy,wróżby itd.

Hej dziewczynki...Ciekawa jesetm co sądzicie o róznych wróżbach i horoskopach...Ja osobiście nie wierzę w takie rzeczy ale uważam to za swietną zabawę...Za to bardzo wierzę w charakterystykę imion...tzn. że poszczególen imiona mają określone cechy...wady i zalety i te cechy można uzupełniać przez nadanie drugiego imienia...a wy co o tym sądzicie??
gosi@czek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-09, 19:12   #2
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana
Dot.: Horoskopy,wróżby itd.

Dla mnie ezoteryka i sztuki mantyczne to inny wymiar;nie narzucam innym swoich przekonan i wierze,w to ze mozna przewidywac przyszlosc.
Na pewno nie sugeruje sie wrozbami czy horoskopami z gazet,chociaz WROZKA czy tygodnik Gwiazdy maja dosc dobre opracowania horoskopow i profesjonalne podejscie
Hexxana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-09, 19:27   #3
sylwia18
Zakorzenienie

ja nie wierze w horoskopy itp. ale stanowia dla mnie swietna zabawe uwielbiam ukladac sobie rozne wrozby, czytac horoskopy i rozne przepowiednie. nie kwestionuje jednak tego ze istnieja osoby posiadajace dar przepowiadanie przyszlosci
Stary 2005-09-10, 07:23   #4
cattt
Mrs Mrau

W horoskopy nie wierzę,ale mimo wszytsko zawsze je czytam (a nóz widelec się coś sprawdzi? )
W znaczenie imion natomiast wierzę
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-10, 22:04   #5
gosi@czek
Raczkowanie

GG do gosi@czek

NO bo dla mnie to jest fascynujące z tymi imionami...Ja np. spotkałam w swoim życiu dwie Jagody(dziwne imie) i za każdym razem się z tymi osobami bardzo nie polubiłam natomiast z Agnieszkami, Adami i Magdami mam zawsze świetne kontakty...Nie to żeby oceniać ludzi zaraz jak ich spotkam po imieniu...ale się tym zawsze jakoś sugeruję bo po częsci to się zgadza
Stary 2005-09-10, 22:11   #6
Hexxana
Zakorzenienie

Samo imie to zbyt malo,wazne jest jest aby wibracja imienia pokrywala sie z innymi aspektami lacznie z data urodzin,znakiem zodiaku i innymi wytycznymi-wtedy to bedzie mialo sensmagia imienia jest wazna ale sama w sobie nie wplywa jednolicie na osobe i pomimo,ze poznamy osoby o rzadkich lub bardzo popularnych imionach to nie zawsze zaiskrzy lub poczujemy antypatie.
Stary 2005-09-10, 22:29   #7
roksanka
Raczkowanie

nie wierze ani w horoskopy (nigdy m się nie sprawdził) ani w znaczenie imoion (znam dziewczyny o takim imieniu jak ja które są kompletnie inne ode mnie), ani we wróżki zgadzam się antomiest że to dobra zabawa i lubię sobie czasami z koleżankami powróżyć (w andrzejki np) horoskop (nie wiem po co) też zwylke cztyam
roksanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-10, 22:56   #8
Hexxana
Zakorzenienie

To,co pojawia sie w gazetach,na necie-to mozna traktowac jako dobra rozrywke ale....istnieje druga strona tego tematu-profesjonalna wiedza astrologiczna,poruszanie sie ze zrozumialoscia po swiecie ezoteryki i sztuk mantycznych.
Stary 2005-09-11, 03:10   #9
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Horoskopy w gazetach traktuję jako rozrywkę, to oczywiste Natomiast magia itd.... coś może w tym być, ale moim zdaniem do tego trzeba mieć predyspozycje i wiedzę. Ja lubię takie rzeczy, nie mogę powiedzieć, że całkowicie to wszystko odrzucam.

Ostatnio za namową przyjaciółki wybrałam się do wróżki i teraz z pewną ciekawością zaczynam obserwować, jak to wszystko zaczyna się sprawdzać. I są to takie rzeczy, których nie brałabym w życiu pod uwagę, nawet TŻ niedowiarek jest pod wrażeniem! Ale to chyba trzeba trafić na odpowiednią wróżkę, w każdym razie ja zawsze miałam ochotę na takie wróżenie i nie żałuję ani trochę tej wizyty
Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-11, 03:34   #10
raspberry69
Zakorzenienie

hehehe horoskopy :P a tez czytam jak tylko mam ale czy wierze ... raczej nie wiem jedno napewno do wrozki bym nieposzla
Stary 2005-09-11, 08:34   #11
schizuko
Raczkowanie

To dobra zabawa sprawdzic sobie raz na jakis czas horoskop,ale nie mozna przesadzac i wierzyc bezgranicznie w te brednie.
Ja kiedys byłam uzależniona od tzw.wróżek esemesowych.Na szczescie sama po czasie zrozumiałam ,że to bujda na resorach.To dobra zabawa ale trzeba znac umiar,a my czesto <kobiety>popadamy w przesade...
schizuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-11, 09:24   #12
gosi@czek
Raczkowanie

GG do gosi@czek

Ja właśńie słyszałam że imie uzupełnia się swoim drugim imieniem i datą urodzenia...Liczy się numerologie tego imienia i coś wychodzi...Podejrzewam, że jakieś cechy dziedziczy się też kpo rodzicach...
Stary 2005-09-11, 09:27   #13
gaga87
Zakorzenienie

Czytam horoskopy, ale patrze na nie z przymmruzeniem oka... czasem sie sprawdzaja. Mialam kiedys taka sytuacje, ze horoskop z Twista DOKLADNIE opisywal sytuacje w ktorej bylam - zgadzal sie dzien, znak zodiaku chlopaka, z ktorym to bylo zwiazane i sytuacja - od tej pory regularnie czytalam u kolezanki horoskop z tej gazety, bo sama nie kupuje, ale mysle, ze robilam to po to, zeby przekonac sie czy naprawde mozna w to wierzyc

Co do imion z kolei to ostatnio trafilam na strone www.imiona.com i mam wrazenie, ze wiele rzeczy pasuje do mnie, podobnie jak opisy innych imion do ich wlascicieli

NIGDY nie zadzwonilabym, ani nie poszlabym do wrozki, bo dla mnie to bzdura i jedno wielkie naciagactwo... Oj ale sie rozpisalam
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-11, 09:54   #14
k_maUa
Raczkowanie

GG do k_maUa

Hmmm Jak troszkę kiedyśineteresowałam się powiązaniami znaków zodiaku i charakterystycznymi dla nich cechami....I zwracam na to uwagę, oczywiście ni ejest to wyrocznią, ale lubię czasami zgadnąć po zachowaniach ludzi jaki mają znak...Z horoskopami w gazetach jest troszkę inaczej. Raczej nie wprowadzają do moego życia zbyt wiele, ale czytam dla zabawy.....
k_maUa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-11, 10:21   #15
LnK
Wtajemniczenie

ja codziennie sobie sprawdzam horoskop na onecie i gazeta.pl ..tak juz z przyzwyczajenia
mialam sytuacje kiedy horoskop mi sie sprawdzil doslownie..
raz bylo ze zakreci sie kolo mnie 'Lew' ..i tak bylo ..bajerowal ze mna koles , a jak sie spytalam tak z ciekawosci o znak zodiaku to yyy.. uwierzyc nie moglam hehe..
a innym razem ..przeczytalam, zebym zagrala w totka ..ze moze cos wygram..
no to zagralam.. bo czemu nie ..moze nagroda niewielka.. ale 10 zł do kieszeni wpadlo a cieszylam sie jak male dziecko
no to tyle narazie.. wiecej przykladow nie pamietam

a do wrozki balabym sie isc..
jak w 1 klasie LO bylismy na wycieczce w Kudowie Zdroj bodajze.. tam czy gdzies w okolicy ..spotkalismy wrozke..
kilka osob skorzystalo z jej uslug ..
i co do czego..naprawde 'przepowiadala' przyszlosc..
tutaj opre sie na jednym przykladzie kolezanki..
wrozka powiedziala jej ze niedlugo wyjedzie za ocean ..bla bla i cos tam
co bylo prawda bo kolezanka juz wczesniej nam mowila ze jedzie na wymiane do Stanow .. a wrozka skadby miala to wiedziec?

dziwne rzeczy ..ja i tak sie balam ze cos zlego sie dowiem czy cos.. wolalam nie ryzykowac
LnK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-11, 11:23   #16
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosi@czek
Ja właśńie słyszałam że imie uzupełnia się swoim drugim imieniem i datą urodzenia...Liczy się numerologie tego imienia i coś wychodzi...Podejrzewam, że jakieś cechy dziedziczy się też kpo rodzicach...
Wylicza sie wibracje numerologiczna,do tego jest jeszcze wykres ktory trzeba rozrysowacciekawa sprawa,jest czesto swietnym uzupelnieniem analizy astrologicznej.
Stary 2005-09-11, 11:27   #17
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Horoskopy w gazetach traktuję jako rozrywkę, to oczywiste Natomiast magia itd.... coś może w tym być, ale moim zdaniem do tego trzeba mieć predyspozycje i wiedzę. Ja lubię takie rzeczy, nie mogę powiedzieć, że całkowicie to wszystko odrzucam.

Ostatnio za namową przyjaciółki wybrałam się do wróżki i teraz z pewną ciekawością zaczynam obserwować, jak to wszystko zaczyna się sprawdzać. I są to takie rzeczy, których nie brałabym w życiu pod uwagę, nawet TŻ niedowiarek jest pod wrażeniem! Ale to chyba trzeba trafić na odpowiednią wróżkę, w każdym razie ja zawsze miałam ochotę na takie wróżenie i nie żałuję ani trochę tej wizyty

Mialas szczescie bo trafilas do osoby,ktora pewnie zajmuje sie tym profesjonalnie i bierze odpowiedzialnosc za slowa.

Magia to troche inny temat,poniewaz predyspozycje sa w kazdym z Nas trzeba je umiejetnie wydobyc i pokierowac.
Wiem,ze dla wielu brzmi to jak abstrakcja ale to nie jest zabawa i jezeli ktos naprawde to czuje,interesuje sie i tym i zajmuje to zdaje sobie sprawe z powagi tego-chociaz w dzisiejszym swiecie to moze zabrzmiec jak zabobon
Stary 2005-09-11, 12:19   #18
madonek
BAN stały

to co jest najwazniesze ,to nigdy nie nalezy bagatelizowac duchowego swiata energii
madonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-13, 18:57   #19
gosi@czek
Raczkowanie

GG do gosi@czek

Cytat:
Napisane przez madonek
to co jest najwazniesze ,to nigdy nie nalezy bagatelizowac duchowego swiata energii
NIe należy ...masz rację

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-13, 19:01   #20
netiaa
Raczkowanie

nie wierze w horoskopy i wrozby, ale czasami sie w to bawie z imionami uwazam ze sami sobie te wady i zalety 'nieswiadomie' podklejamy
Stary 2005-09-13, 19:06   #21
Annake
Raczkowanie

Ja także jak większość z Was nie wierzę w gazetkowe horoskopy i nawet jak jakiś przeczytam to po 5 minutach zapominam co w nim było.. natomiast ezoteryka sama w sobie bardzo mnie interesuje, wróżę z kart Tarota(uwielbiam to), stawiam kabałę, a ostatnio zainteresowały mnie runy.. W numerologii i znaczeniu imion stawiam pierwsze kroki..
To moje hobby.. taka mała pasja

R.W. Emerson
Annake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-13, 19:43   #22
Alicja })i({
Raczkowanie

Ja wierze tylko w horoskop hiński bo jak na razie to tylko on mi się sprawdził.Tak po za tym to nie wierze w inne cuda , chociaż lubie sobie czasami poczytać

Alicja })i({ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-20, 18:44   #23
*Claire*
Wtajemniczenie

horoskopy

Czy wierzycie w horoskopy,a może czasem wam sie sprawdzaja?
*Claire* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-20, 18:53   #24
cattt
Mrs Mrau

Dot.: horoskopy

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=horoskopy

ps.ja wierzę jak jest dla mnie pomyślny
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-20, 20:58   #25
Fresa
Zakorzenienie

Horoskopy lubię czytać,ale w nie nie wierzę.Natomiast sprawdzają mi się sny.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-20, 21:00   #26
mirynka
Wtajemniczenie

lubie czytac horoskopy, zawsze je czytam, jednak nie traktuje ich jak wyroczni, tak z przymrozeniem oka
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-20, 21:05   #27
mech
Zadomowienie

Znam parę osób, które miały w życiorysie epizody z pisaniem horoskopów do gazet w tle Z tego co słyszałam, najczęściej zleca się to niewdzięczne zadanie stażystom Czy wierzę? A jak tu nie wierzyć w przepowiednię w stylu: " Wodniku, rozsądnie wydawaj pieniądze, bo inaczej może ci zabraknąć do pierwszego!"
mech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-20, 21:16   #28
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b
Cool Dot.: horoskopy

Ja nie wierze ale i tak czytam Chociaz nie wiem dlaczego
Stary 2006-01-20, 21:26   #29
desti
Zakorzenienie

nie wierze... takie gazetowe horoskopy sa naciagane ale czasami mozna sie posmiac
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-20, 22:14   #30
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b
Cool Dot.: horoskopy

Cytat:
Napisane przez desti
nie wierze... takie gazetowe horoskopy sa naciagane ale czasami mozna sie posmiac
No dokladnie wlasnie dlatego je czytam

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości