![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Horoskopy,wróżby itd.
Hej dziewczynki...Ciekawa jesetm co sądzicie o róznych wróżbach i horoskopach...Ja osobiście nie wierzę w takie rzeczy ale uważam to za swietną zabawę...Za to bardzo wierzę w charakterystykę imion...tzn. że poszczególen imiona mają określone cechy...wady i zalety i te cechy można uzupełniać przez nadanie drugiego imienia...a wy co o tym sądzicie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Horoskopy,wróżby itd.
Dla mnie ezoteryka i sztuki mantyczne to inny wymiar;nie narzucam innym swoich przekonan i wierze,w to ze mozna przewidywac przyszlosc.
Na pewno nie sugeruje sie wrozbami czy horoskopami z gazet,chociaz WROZKA czy tygodnik Gwiazdy maja dosc dobre opracowania horoskopow i profesjonalne podejscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja nie wierze w horoskopy itp. ale stanowia dla mnie swietna zabawe
![]()
![]() |
#4 |
Mrs Mrau
|
W horoskopy nie wierzę,ale mimo wszytsko zawsze je czytam (a nóz widelec się coś sprawdzi?
![]() W znaczenie imion natomiast wierzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
NO bo dla mnie to jest fascynujące z tymi imionami...Ja np. spotkałam w swoim życiu dwie Jagody(dziwne imie) i za każdym razem się z tymi osobami bardzo nie polubiłam natomiast z Agnieszkami, Adami i Magdami mam zawsze świetne kontakty...Nie to żeby oceniać ludzi zaraz jak ich spotkam po imieniu...ale się tym zawsze jakoś sugeruję bo po częsci to się zgadza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Samo imie to zbyt malo,wazne jest jest aby wibracja imienia pokrywala sie z innymi aspektami lacznie z data urodzin,znakiem zodiaku i innymi wytycznymi-wtedy to bedzie mialo sens
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
nie wierze ani w horoskopy (nigdy m się nie sprawdził) ani w znaczenie imoion (znam dziewczyny o takim imieniu jak ja które są kompletnie inne ode mnie), ani we wróżki zgadzam się antomiest że to dobra zabawa i lubię sobie czasami z koleżankami powróżyć (w andrzejki np) horoskop (nie wiem po co) też zwylke cztyam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To,co pojawia sie w gazetach,na necie-to mozna traktowac jako dobra rozrywke ale....istnieje druga strona tego tematu-profesjonalna wiedza astrologiczna,poruszanie sie ze zrozumialoscia po swiecie ezoteryki i sztuk mantycznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raróg
|
Horoskopy w gazetach traktuję jako rozrywkę, to oczywiste
![]() Ostatnio za namową przyjaciółki wybrałam się do wróżki i teraz z pewną ciekawością zaczynam obserwować, jak to wszystko zaczyna się sprawdzać. I są to takie rzeczy, których nie brałabym w życiu pod uwagę, nawet TŻ niedowiarek jest pod wrażeniem! Ale to chyba trzeba trafić na odpowiednią wróżkę, w każdym razie ja zawsze miałam ochotę na takie wróżenie i nie żałuję ani trochę tej wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
To dobra zabawa sprawdzic sobie raz na jakis czas horoskop,ale nie mozna przesadzac i wierzyc bezgranicznie w te brednie.
Ja kiedys byłam uzależniona od tzw.wróżek esemesowych.Na szczescie sama po czasie zrozumiałam ,że to bujda na resorach.To dobra zabawa ale trzeba znac umiar,a my czesto <kobiety>popadamy w przesade... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja właśńie słyszałam że imie uzupełnia się swoim drugim imieniem i datą urodzenia...Liczy się numerologie tego imienia i coś wychodzi...Podejrzewam, że jakieś cechy dziedziczy się też kpo rodzicach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Czytam horoskopy, ale patrze na nie z przymmruzeniem oka... czasem sie sprawdzaja. Mialam kiedys taka sytuacje, ze horoskop z Twista DOKLADNIE opisywal sytuacje w ktorej bylam - zgadzal sie dzien, znak zodiaku chlopaka, z ktorym to bylo zwiazane i sytuacja - od tej pory regularnie czytalam u kolezanki horoskop z tej gazety, bo sama nie kupuje, ale mysle, ze robilam to po to, zeby przekonac sie czy naprawde mozna w to wierzyc
![]() Co do imion z kolei to ostatnio trafilam na strone www.imiona.com i mam wrazenie, ze wiele rzeczy pasuje do mnie, podobnie jak opisy innych imion do ich wlascicieli ![]() NIGDY nie zadzwonilabym, ani nie poszlabym do wrozki, bo dla mnie to bzdura i jedno wielkie naciagactwo... Oj ale sie rozpisalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hmmm Jak troszkę kiedyśineteresowałam się powiązaniami znaków zodiaku i charakterystycznymi dla nich cechami....I zwracam na to uwagę, oczywiście ni ejest to wyrocznią, ale lubię czasami zgadnąć po zachowaniach ludzi jaki mają znak...Z horoskopami w gazetach jest troszkę inaczej. Raczej nie wprowadzają do moego życia zbyt wiele, ale czytam dla zabawy.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
ja codziennie sobie sprawdzam horoskop na onecie i gazeta.pl ..tak juz z przyzwyczajenia
![]() mialam sytuacje kiedy horoskop mi sie sprawdzil doslownie.. raz bylo ze zakreci sie kolo mnie 'Lew' ..i tak bylo ..bajerowal ze mna koles , a jak sie spytalam tak z ciekawosci o znak zodiaku to yyy.. ![]() ![]() a innym razem ..przeczytalam, zebym zagrala w totka ..ze moze cos wygram.. no to zagralam.. bo czemu nie ![]() ![]() ![]() no to tyle narazie.. wiecej przykladow nie pamietam ![]() a do wrozki balabym sie isc.. jak w 1 klasie LO bylismy na wycieczce w Kudowie Zdroj bodajze.. tam czy gdzies w okolicy ..spotkalismy wrozke.. kilka osob skorzystalo z jej uslug .. i co do czego..naprawde 'przepowiadala' przyszlosc.. tutaj opre sie na jednym przykladzie kolezanki.. wrozka powiedziala jej ze niedlugo wyjedzie za ocean ..bla bla i cos tam ![]() co bylo prawda bo kolezanka juz wczesniej nam mowila ze jedzie na wymiane do Stanow .. a wrozka skadby miala to wiedziec? ![]() dziwne rzeczy ..ja i tak sie balam ze cos zlego sie dowiem czy cos.. wolalam nie ryzykowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialas szczescie bo trafilas do osoby,ktora pewnie zajmuje sie tym profesjonalnie i bierze odpowiedzialnosc za slowa. Magia to troche inny temat,poniewaz predyspozycje sa w kazdym z Nas trzeba je umiejetnie wydobyc i pokierowac. Wiem,ze dla wielu brzmi to jak abstrakcja ale to nie jest zabawa i jezeli ktos naprawde to czuje,interesuje sie i tym i zajmuje to zdaje sobie sprawe z powagi tego-chociaz w dzisiejszym swiecie to moze zabrzmiec jak zabobon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
to co jest najwazniesze ,to nigdy nie nalezy bagatelizowac duchowego swiata energii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
nie wierze w horoskopy i wrozby, ale czasami sie w to bawie
![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja także jak większość z Was nie wierzę w gazetkowe horoskopy i nawet jak jakiś przeczytam to po 5 minutach zapominam co w nim było.. natomiast ezoteryka sama w sobie bardzo mnie interesuje, wróżę z kart Tarota(uwielbiam to), stawiam kabałę, a ostatnio zainteresowały mnie runy.. W numerologii i znaczeniu imion stawiam pierwsze kroki..
To moje hobby.. taka mała pasja ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja wierze tylko w horoskop hiński bo jak na razie to tylko on mi się sprawdził.Tak po za tym to nie wierze w inne cuda , chociaż lubie sobie czasami poczytać
![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
horoskopy
Czy wierzycie w horoskopy,a może czasem wam sie sprawdzaja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Mrs Mrau
|
Dot.: horoskopy
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=horoskopy
ps.ja wierzę jak jest dla mnie pomyślny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Horoskopy lubię czytać,ale w nie nie wierzę.Natomiast sprawdzają mi się sny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
lubie czytac horoskopy, zawsze je czytam, jednak nie traktuje ich jak wyroczni, tak z przymrozeniem oka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Znam parę osób, które miały w życiorysie epizody z pisaniem horoskopów do gazet w tle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
nie wierze... takie gazetowe horoskopy sa naciagane ale czasami mozna sie posmiac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.