![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
odbudowanie zniszczonej cebulki wlosa.Pomocy!
Farbuje wlosy juz 6-7 lat.Byly takie gestei piekne.Ateraz mam ich o polowe mniej!Jak mialam na glowie rozjasniacz to czulam jak skora glowy mnie piecze(pewnie niszczyly sie cebulki).Jak teraz sprawic,zeby z tych zniszczonych cebulek zaczely odrastac znow wlosy.Tableki typu skrzypowita nie pomagaja w tym.Wiec co pomoze.Mysle,ze wiele z was ma ten problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: odbudowanie zniszczonej cebulki wlosa.Pomocy!
oj, to mnie też bardzo interesuje...mam spalone cebulki po trwałej i zastanawiam sie czy muszą one już wypaść czy da się je jakoś podratować
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Na taki problem polecam ampułki Seboradin niger(14 dniowa kuracja), są niedrogie okolo 20 zł, a naprawdę skuteczne i efekt widac już po tych dwóch tygodniach, ponoć bardzo dobre są inneov vichy na gęstośc włosów, ale on sa stosunkowo drogie około 180 zł, więc zależy jakimi funduszami dysponujesz
![]() ![]() ![]() Ogólnie już sporo było pisane o tych produktach, więc bezproblemowo mozecie sobie o nich poczytac, wystarczy wpisać odpowiedni kosmetyk do wyszukiwarki. Jeśli jesteś zwolenniczką naturalnych kuracji to polecam olejek rycynowy, czy maseczkę z żoltkiem jajka. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
I przede wszystkim daj odpocząć włoskom od farbowania.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie za3sze da sie obudzic cebulki, jezeli odumarl6y, to niestety....
ale zawsze warto probowac, sa kuracje w aptkach, czy w salonach wiec trzeba probowac wcierac , chodzic na masaze, wax powinien rowniez wspomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mi wax nie pomógł, seboradin też nie
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A w tym miejscu gdzie cebulka obumarla juz nigdy nic nie wyrosnie? Tak to jest? Chdzi mi o to czy da sie poprawic gestosc wlosow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jezel9 obumarla to tak, ale nie tak łatwo je zniszczyc, to musialby byc bardzo mocny srodek... trzeba zawsze probowac odbudowywac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
myslalam,ze przynajmniej jedna z was bedzie wiedziala,co jest glownym skladnikiem,ktory pobuda cebulke do dzialania to moze ten skladnik by pomogl.Fryzjerszy zapewne wiedza to...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem co to za skladnik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mi pomogly tabletki Merz Spezial
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mi tabletki nie pomagaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
do tych tabletek od jakiegos czasu stosuje serie do skory glowy z problemami firmy Kadus. Tam tez jest maseczka poprawiajaca ukrwienie skory glowy i wzmacnia przenikanie skladnikow odzywczych co cebulki wlosa. Juz jakis czas walcze ze skora na glowie i to mi pomaga bo mialam juz sytuacje, ze kazdy inny szampon powodowal, ze chcialam sie ogolic na lyso
![]() Imunal Vital Control Pre Mask + Imunal Senso Control Shampoo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a co do tego skladnika, ktory pobudza cebulke wlosa to jest to wg laboratoriow NESTLE tauryna. Tauryna przeciwdziala procesowi uszkodzenia i znikeształcania cebulek. Inneov zawiera tauryne, katechiny i cynk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Kalex, a czy rzeczywiście dzięki temu włosy szybciej rosną??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja moge jedynie powiedziec na podstawie moich włosów- u mnie naprawde zaczely szybciej rosnac - juz po 1, 5 miesiaca zauwazyłam znaczna poprawe, poza tym nie łamia mi sie (wreszcie!!!!) i dzieki temu staly sie o wiele dluzsze, poza tym ładnie blyszcza i... nie wypadaja tyle, co wczesniej. Juz nie moglam patrzec na te wlosy splywajace do wanny przy myciu glowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Kalex, dziękuję bardzo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
proponuje, zebys weszla sobie na stronke inneov podana przeze mnie wyzej - duzo dowiesz sie tam o specyfiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
jakbym miala aparacik to bym cyknela foto moich wlosków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
powiedz mi prosze na ile starcza to opakowanie za 90zl? a ile Ty opakowan zuzylas? dalej to bierzesz czy mozna poprzestac na 1 czy 2 opakowaniach? prosze o odp poniewaz zainteresowal mnie ten specyfik moze i mi pomoze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moze krotki opis produktu: "Codzienna dieta może nie dostarczać wszystkich składników odżywczych używanych przez skórę i jej przydatki: włosy i paznokcie. Laboratoria Inneov korzystając z ekspertyzy Badań Żywieniowych Nestle oraz Badań Dermatologicznych L`Oreal, opracowały nutrikosmetyki: suplementy diety działające od wewnątrz, które pozwalają zachować piękno skóry, włosów i paznokci. Produkty Inneov są tworzone zgodnie z wytycznymi określonymi przez specjalistów żywienia i dermatologów w zakresie: doboru składników aktywnych o udowodnionym biologicznym działaniu na skórę, włosy i paznokcie, dawek dobranych według wskazań specjalistów od żywienia, weryfikacji stałej jakości surowców. Kluczowe znaczenie dla gęstości włosów ma cebulka włosa. To żywa część włosa opleciona gęstą i elastyczną tkanką i siecią naczyń krwionośnych, które dostarczają składników odżywczych koniecznych do wytwarzania mocnych, gęstych, gładkich i btyszczących włosów. Pod wpływem niekorzystnych czynników tkanka otaczająca cebulkę ulega zniekształceniu, mikrokrążenie pogarsza się, cebulka jest gorzej odżywiona. Wtosy rosną cieńsze i siabsze, mają tendencję do przedwczesnego wypadania. Gęstość włosów zmniejsza się. Inneov gęstość włosów, suplement diety wskazany jest dla osób pragnących zwiększyć gęstość włosów - w przypadku włosów cienkich i słabych oraz codziennego wypadania włosów. Unikalne połączenie tauryny i katechin przeciwdziała procesowi zniekształcania cebulki włosa (testy in vitro), aby pobudzać wytwarzanie mocnych i gęstych włosów. Innowacja tauryna:Aminokwas tauryna wykazuje siłne powinowactwo z cebulką wtosa (testy in vrtro). Tauryna jest docelowo magazynowana w cebulce włosa, gdzie wytwarzany jest włos. Tym samym pomaga przedłużyć życie włosa i pobudzić jego wzrost.Katechiny z zielonej herbaty i winogron, łatwo bioprzyswajalne polifenole, połączono z innymi polifenolami. Umożliwiają one poprawę mikro-krążenia odpowiedzialnego za transport składników odżywczych do cebulki wtosa. Cynk jest mikroelementem koniecznym do produkcji keratyny głównego budulca włosa. Potwierdzona skuteczność - poprawa gęstości włosów. Sposób użycia: 2 tabletki dziennie przez okres minimum 3 miesięcy. Dzienną dawkę można przyjąć jednorazowo. Popić wodą. Podczas stosowania suplementów diety zawierających żelazo. Inneov gęstość włosów należy spożywać o innej porze dnia, aby zwiększyć jego przyswajanie (3 godziny, przerwy)." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dziękuje słoneczko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
zycze powrotu do zdrowka, ja tez jestem "lekko pociagajaca" hihihi; mam nadzieje, ze bedziesz z niego zadowlona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
mam pytanie do nutrikosmetyku o którym piszesz. na zajęciach dermatologii uczylisly sie troche o nutrikosmetykach. Niktóre z nich nie mogą stosowac 20-latki bo sa opracowane dla b. dorzałej skóry (40latków) . Czy na opakowaniu jest inforacja dla jakiego wieku sa zalecane. (dla porównania Merz Specjal Anti-age jest dla 40latek ..zawiera zacznie retinol i koenzymQ10 stosowany przynajmniej po30)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Tak, to prawda, niektore preparaty zawierają taką informację, ale na opakowaniu Inneov nic takiego nie ma. Poza tym ja się pytałam farmaceutki w aptece i powiedziala, ze jak najbardziej jest on dla młodych osob. Mozesz tez zajrzec na strone Inneov
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za informacje a jeszcze mam takie pytanie : jaki byl dokladnie stan Twoich wlosow przed zastosowaniem tych tabletek? masz moze jakies zdjecia przed i po ? bo ja sie jeszcze troche waham przed zakupieniem ich, mam obawy czy mi to pomoze, mam od zawsze dosc cienkie wlosy i niezbyt gęste, w dodatku kilka razy rozjasniałam je.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
stan moich wlosow nie byl zadowalajacy: rozdwojone koncówki, łamanie sie wlosow, wypadanie (ech to farbowanie i zima) i w rezultacie nie moglam ich zapuscic tak jak chciałam. Po tej kuracji nie dość, ze nie łamia sie i nie rozdwajają (wreszcie widze normalne koncówki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, ze ja tez wahalam sie przez zakupieniem Inneov, w koncu troche kosztuje... ale odlozylam kase i poszlam i kupilam i nie zaluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
mamie mojego chlopaka pomogly tabletki VITAPIL. Dzisiaj je kupilam, zaplacilam 33 zl, ale ceny moga sie wahac. mam nadzieje,ze mmi tez pomoga, bo moje wlosy sa w krytycznym stanie. tesciowej pomogly, odrastaja jej zdrowe, mocne wlosy. moze z moimi tez tak bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.