![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Bezprzewodowy internet?? Fakty i mity ;)
Witam Wizażanki
![]() Pytanie takie jak w tytule. Mam radiówkę która dość często chodzi jakby nie chodziła i odmawia współpracy. W związku z tym zastanawiamy się z mamą nad wymianą radiówki, niestety Neostrada odpada bo trzeba by było przeciągać kabel przez 2 piętra a mama jakoś nie bardzo podchodzi do tego. I właśnie wpadłam na pomysł bezprzewodowego internetu tylko nie wiem jak on się sprawuje w małych miasteczkach i na wsiach? Bo koleżanka mojej mamy mieszka w małym miasteczku i mówiła że zasięg łapie im tylko w łazience ![]() ![]() ![]() Jeżeli taki temat był to możecie po mnie jechać :P Ale jakoś w wyszukiwarce nic nie wynalazłam ![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bezprzewodowy internet?? Fakty i mity ;)
Reklamuj... Moze wymienią Ci antene na mocniejszą chyba ze problem leży po ich stronie (jak często bywa) to musisz sie zdac na nich ;/ Jesli czesto są problemy to pewnie małe doświadczenie mają wiec jak masz jakąś mozliwosc to załóż sobie jakąs netie albo multimo na łączu TP no ewentualnie neo. Internet typu Orange Free czy Bluconnect to lipa. Jesli jeszcze mieszkasz w małej mieścinie to moze tak byc ze komuter bedzie stał przy wannie :P poza tym jest drogo i są spore limity na ściąganie wiec nie ciekawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Już sobie wyobrażam siebie z laptopem leżącą w wannie bez wody
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Potwierdzam, że Blueconnect to lipa
![]() Jeśli masz inną możliwość do wyboru, wybierz co innego. Bezprzewodowo można z powodzeniem łączyć się w dużych miastach, gdzie jest HSDPA lub chociaż UMTS. W małych miastach tych technologii nie ma , pozostaje EDGE lub GPRS. Czyli chała :p No i te nieszczęsne limity na ściąganie, jak kolega słusznie zauważył ![]() Z powodu tego, że nie posiadam stałego miejsca zamieszkania ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
iPlus tez nieszczegolny
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja mieszkam w średnim miasteczku jest tam jeden prywatny dostawca internetu radiowego, który robi co chce
![]() ![]() Co do działania to nie jest źle, ale czasem jak ktoś poruszy albo zrzuci antenę z parapetu to później muszę ją godzinę ustawiać by złapać internet, w złą pogodę czy deszcz często przerywa połączenia,czasem nie działa...tak bez przyczyny..jednym słowem nigdy nie wiadomo czy zadziała. Oczywiście piszę o moim dostawcy internetu który jest nieprofesjonalny i tyle, myślę że z powodzeniem można znaleźć dobry radiowy internet..aczkolwiek słyszałam że jeśli chodzi o download i ściąganie dużej ilości plików to się nie sprawdza.. u mnie osobiście bardzo wolno,ale to chyba zależy od prędkości.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Radiówka ma to do siebie ze jest połączenie typu punkt-punkt czyli musi byc zapewniona widocznosc andeny z nadajnikiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
w domu mam radiowy i śmiga aż miło nawet przy ściąganiu dużych plików.
Ale w pracy muszę mieć internet, a nie mam, dodatkowo jeszcze dochodzą częste wyprawy do Warszawy i chcę kupić coś bezprzewodowego typu ipus, albo z ery lub orange. Napiszcie jak to działa w dużych miastach, no i co lepiej wybrać. Jak na razie z kalkulacji wynika, że najkorzystniej cenowo wychodzi orange, a jak to wygląda w praktycznym użytkowaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Taverney, jak ja się zastanawiałam nad wyborem dostawcy bezprzewodowego to wszyscy mówili iPlus albo blueconnect, byle nie Orange
![]() ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
nie będę ściągać, bo od tego mam swoją domową sieć radiową przez router.
Jakiś bezprzewodzik jest mi potrzebny do wizazu, bo będąc w delegacji mogłabym sobie pomoderować wizaz w pociągu albo w wolnych chwilach w pracy na swoim laptopie. I właściwie tylko do tego używałabym tego netu. A mówili dlaczego nie Orange? Z kalkulacji wychodzi najtaniej. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Hej, Taverney!
![]() korzystam z bezprzewodowego internetu Orange. I powiem tak: w Poznaniu na osiedlu Polanka śmiga aż miło (wyznacznik - płynnie odtwarzają się filmiki na Youtube) - łączy się po 3G (cokolwiek to oznacza) A teraz jestem w Łodzi i niestety ten sam Business Everywhere gorzej sobie radzi - ale znośnie (tutaj łączy się po Edge/GPRS). Wniosek - najlepiej gdybyś miała możliwość wypróbowania bezprzewodowego internetu w miejscu, gdzie będziesz z niego najczęściej korzystać. Abuba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
no właśnie... ale niestety żaden operator komórkowy nie daje karty wifi na wypróbowanie, trzeba od razu podpisać umowę i to na dwa lata. Więc ryzyk-fizyk: albo trafię dobrze, albo wdepnę w g.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
własnie zakupiliśmy niedawno z mężem iPlusa i musze powiedzieć ze jesteśmy zadowoleni
prawie cały czas chodzi HSDPA, czasem chwilowo zmienia się na UMTS (chyba zalezy jak wiatr zawieje ![]() co prawda nie jest to szybkośc powalająca ale i tak lepsza od neostrady 512 ![]() a co ciekawe, mieszkam na peryferiach Krakowa, gdzie wg mapki zasiegu jest granica pomiędzy HSDPA a GPRS ![]() Tż ma zamiar kupic antene wzmacniającą sygnał to wtedy będzie śmigał jeszcze lepiej ![]() szwagier tez ma iPlusa i tez sobie chwali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ja mam blue connect i śmiga aż miło
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]()
Chciałabym założyć internet bezprzewodowy(w komputerze,nie laptopie),a że znam się na tym w stopniu nijakim,może ktoś z was mi doradz-czy to się opłaca,na co zwracać uwagę i inne takie...Mam u siebie dwie mozliwości:z plusa i z tp...Bardzo proszę o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Internet bezprzewodowy
Czy się opłaca?
Jeśli nie jesteś w rozjazdach, lepiej nie zakładaj bezprzewodowego- tempo ma wolniejsze od podłączanego, a i koszty większe.
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem bez sensu zakladac internet bezprzewodowy w stacjonarnym internecie.
jak napisała Arethaf bezprzewodowy bedzie wolniejszy i drozszy...
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Wynajmuje pokój,a w czerwcu się w ogóle wyprowadzam i dlatego stałe łącze na razie nie wchodzi w grę...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
zalezy jaki bezprzewodowy i w jakim miescie bo nie wszyscy operatorzy maja wszedzie nadajniki i w mniejszych miastach taki internt jest wolniejszy, ja natomiast mam bezprzrwodowy neostrady z tym ze w laptopie i internet smiga bez zarzutow.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Właśnie czaję się na coś w plusie,nie musi być superszybki,byle był...Ale jeśli nie będzie się opłacać,na siłę nie założę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
młoda szalejesz....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
ile miesiecznie koztuje abonament?
![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ostatnio mieliśmy wolne i stary wziął z pracy iplusa. Jechaliśmy przez kawał Polski, a musimy mieć stały dostęp do sieci - ja z uzależnienia, a stary do pracy
![]() Na dole masz legendę, jak się nie połapiesz to pisz ![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dzięki już sprawdzam,myślę,że Poznań będzie miał zasięg...i chyba zaprzęgnę do pomocy przyjaciela-informatyka
![]() Phadwao trochę szacunku do starszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaa
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Młoda a Ty czasem się nie pindrzysz do wyjścia?I może mi doradź a nie tylko denerwuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.