![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() jajka na wloski? ;)
Hej,slyszalam nie raz o jakiejs cudownej maseczce na wlosy robionej z kurzych jajek
![]() Wiem,ze strasznie duzo pytan,ale mam nadzieje,ze ktos mi pomoze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Ostatnio polecono mi taka odżywkę robiona z jajek kurzych:2 zółtka (bez białek)do tego wycisnąć sok z 1 cytryny i wszystko razem wymieszać na jednolitą
papkę.Nałożyć na włosy przykryć folią spożywczą i trzymać na głowie przez 20 minut,a następnie zmyć.Mam nadzieję ,że Ci pomogłam.Częstość stosowania tej odżywki zależy od Ciebie czy będziesz ją stosować 1 czy 2 razy w tygodniu,bo jeśli o to chodzi to mówiono mi różnie.Ponoć dobrze jest też płukać włosy w piwie , bardzo odżywia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: jajka na wloski? ;)
O dziekuje bardzo. Ale slyszalam,ze sok z cytryny rozjasnia wlosy,czy jaesli potrzymam to cudo na glowie przez 20 min to nie stane sie blondynka? ;P
A plukanie wlosow piwem raczej chyba sobie odpuszcze,wole inny sposob jego uzycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja wiem ze bierze sie 2 zoltka, lyzke oliwy z oliwek, sok z polowy cytryny i tyle. probowalam to juz robic ale niestety nie bylam w stanie rozczesac wloskow po tym zabiegu
![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Hmmm,klopoty z rozczesywaniem mowisz...sprobuje u siebie i zobaczymy jak bedzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Przepraszam że się podczepiam pod ten wątek ale mam bardzo ważne pytanie,widzę że tu juz odp.została uzyskana co do jajecznicy;DD czas mnie nagli a jakimś szatańskim cudem nie mogę zacząć nowego wątku!Chodzi o to że chciałabym kupić sobie nożyczki fryzjerskie do zwykłego podcinania włosów i nie wiem jakie wybrać?Czy cena gra jakąś rolę?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nozyczki do papieru nawet naostrzone nie nadają się, bo zamiast ucinać raczej łamią włosy. Co owocuje rozdwojonymi końcówkami w niedługim czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
lexie oczywiscie postaram sie zastosowac do rad
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja znam taką maseczkę na zniszczone włosy:
3 zółtka, łyzeczka miodu, łyzeczka mleka lub śmietany. Nołożyc na mokre włosy, owinąć folią i trzymać 30 min. Potem oczywiście spłukać. Nigdy jej nie robiłam więc nie wiem czy coś daje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja sama robie sobie co tydzien taka maseczke:
w zaleznosci co mam w domku, to albo biore jednynie same 2 zoltka, albo dodaje do tego cytyrnke i oliwe, wlosy po tym sa W S P A N I A L E a wiem co mowie - moje sa zniszczone lakierem, codzien tona lakieru na nich jest, po zoltkach sa w dotyku takie jak wloski niemowlaka i wszelkie "sklepowe" odzywki sie chowaja przy tym, nie mam problemow z rozczesaniem, jak to ktos wspomnial [a naturalnie moje wlosy sa poddatne na takie problemiki] fakt - cytryna rozjasnia, wiec jesli chce utrzymac kolor swoj, lub przyciemnic, na koniec wyplukaj wlosy w wywarze z kory debowej, dla wlosow dobre tez sa plukanki z pokrzyw, wzmacniaja wlosy, przygotowalam ostatnio 1,5 litra takiej plukanki i codzien ja uzywam, trzymam w ciemnym naczyniu zsklanym w lodowce, co prawda troszecze zapach nieprzyjemny, ale jesli pozniej lekko wyplukam wlosy sama woda, to nie czuc tego, wlosy sa naprawde mocniejsze ![]() ![]() ![]() tylko musza to byc pokrzywy majowe :p [zbierane w maju] ostatnio nalozylam zoltka, a pozniej na koniec wyplukalam w wywarze z pokrzyw, WSPANIALE !! nagle zrobily sie puszyste [nie szopa, PUSZYSTE] same sie ulozyly, mieciutkie, milutkie, poprostu C U D O W N E !! polecam ![]() Edytowane przez KasiaKatarzynka Czas edycji: 2005-05-19 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja bym ogólnie nie radziła maseczki z jajkiem moja starsza jej kiedyś używała. Włosy miała prawie takie same ale cuchnęlo przez dwa tygodnie. To było chyba jeszcze z miodem i oliwą... Ble ja bym sobie nigdy czegos takiego nie nałożyła na włosy i jeszcze ten miód...na wlosy???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
No bo ja wlasnie slyszalam,ze jajka(nie jajecznica :P ) dzialaja super na wlosy,a tu widze dosc skrajne opinie i juz naprawde nie wiem co myslec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
lexie
dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się fredka że powinnaś wypróbować-raz fredce śmierć
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
yhym, sproboj, nie musisz koniecznie tego miodu dawac [jak ktos wspomnial] wystarczy samo zoltko - fakt splukiwac trzeba dokladnie
ale jak juz moowilam: moje wlosy -codzienna duza dawka mocnego lakieru, zele, itd, wiec sa zniszczone, matowe i niemile w dotyku, po jajkach sa tylko do dotykania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosowalam kilka razy odzywke zoltka + oliwa z oliwek i nic nie bylo czuc... Jako posiadaczka twardych i sztywnych wlosow moge powiedziec z czystym sumieniem, ze wlosy sa mieksze, mile w dotyku i blyszczace. Mysle ze nie wazne co tam sie jeszcze doda - same zoltka maja dobry wplyw na wlosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Kiedys zrobilam sobie taka maseczke ale niestety niedoswiadczona mała idiotka dalam za duzo oliwy no i oczywiscie niedokladnie splukalam... nastepnego dnia chodzlam w praktycznie mokrym kucyku i wszyscy sie dziwili czemu ja wlosow nie myje takie są tluste... na szczescie nie smierdzialy! MAm jednak zamiar zastosowac sie do rad wizazystek:p w koncu juz jestem troszke starsza to moze i troszke inteligentniejsza....:P a co do kolorku Czy mozn kupic korę dębu w aptece bo nie chce niszczyc wlosow farbowaniem a przez sloneczko mi zjasnialy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja mam coś lepszego
![]() ![]() Białko zadziałało jak kit. Skleiło całkiem włosy. zamieniły się w grube druty posklejanych kilkanaście kępek ![]() Jeśli nie chcecie mieć dredów to tylko żółtko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że nic nie wposminacie o olejku rycynowym, który jest tu niezbędny. Niesamowicie odżywia włosy.
Olejek rycynowy+żółtka+oliwka z oliwek, a jeśli jesteś blondynką, to również sok z cytryny. ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
moja kolezanka kiedys robila sobie takie dready na bialku, ale to juz specjalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
olejku nei wiecej niz kilka kropel, bo inaczej strasznie przetlusci....natlusci... .. no, inaczej wlosy beda bardzo tluste ![]() ja zazwyczaj daje samo zoltko, ale ejsli mam wene to dodaje tez olejek rycynowy i ta cytrynke, mimo ze nie jestem bladynka, wazne ze jest dla wlosow zdrowa, a pozniej dla "rownowagi" plukam wlosy plukanka z kora debu [wlosy ciemne] |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli mam zbedne bialko to ubijam piane z bialka i nakladam jako maseczke, bialko ma wlasciwosci sciagajace, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam suchę włosy - co miesiąc robiłam sobie tą maseczkę (poleciła mi ją mama
![]() ![]() ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja mowilam o olejku rycynowym, ma on wlasciwosci natluszczajace, bardzo natluszczajace, ale ty mialas suche wlosy wiec to szybko chlonely
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Podaję przepis na właściwą maseczkę z żółtka, sama stosuję co tydzień:
Jedno żółtko z jajka, jedną łyżkę olejku rycynowego, 2 łyżki nafty kosmetycznej, sok z jednej cytryny mieszamy i nakładamy na włosy, które następnie czymś przykrywamy i po 1 godzinie zmywamy. Do długich włosów można użyć dwóch żółtek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
a czy moge dodac zamiast olejku rycynowego oliwke z oliwek ?
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
No nie wiem, ja nie używałam oliwy z oliwek do włosów, tylko olejku rycynowego. On jest bardzo tani, w aptece zapłaciłam ok. 2,50 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bodajze,dodawała tam jeszcze wit. A w kroplach? Dopytam i jakby co potwierdze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.