Trwałe dżinsy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-01, 17:35   #1
Hidari
Przyczajenie

Question

Trwałe dżinsy

Chciałabym kupić sobie dżinsy, niestety z racji zbliżających się świąt nie mogę wydać więcej niż 150zł. A ponieważ nie chodzę często po sklepach zupełnie nie orientuję się w cenach. Czy do tej kwoty kupię spodnie, które nie rozwalą mi się po pół roku? Może wiecie której firmy dżinsy są bardzo trwałe (np. moje wranglery kupiome w maju mają już dziurę w kroku )
Hidari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 17:59   #2
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty
Dot.: Trwałe dżinsy

Cytat:
Napisane przez Hidari
Chciałabym kupić sobie dżinsy, niestety z racji zbliżających się świąt nie mogę wydać więcej niż 150zł. A ponieważ nie chodzę często po sklepach zupełnie nie orientuję się w cenach. Czy do tej kwoty kupię spodnie, które nie rozwalą mi się po pół roku? Może wiecie której firmy dżinsy są bardzo trwałe (np. moje wranglery kupiome w maju mają już dziurę w kroku )
polecam red stary ja w jednej parze chodziłam ze 3 lata, teraz mam kolejną od 3 lat i nadal w nich chodzę.wiadomo, są troszkę sprane, ale to dodaje im uroku za 150zł napewno kupisz jakiś ciekawy model
Stary 2005-12-01, 18:04   #3
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Zdecydowanie nie polecam wranglerow i lee. Mam 4 pary, wszytkie z grubego jeansy i wszystkie sie blyskawicznie przecieraja. Niestety nie mam pojecia jakie bede trwale
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 18:14   #4
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Ja również polecam firmę red star oraz reactive, jasponie tych firm noszę ok 2 lata

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 18:18   #5
the magus
Wtajemniczenie

mam jedną pare z h&m już ponad rok i sprawdza się wyśmienicie.
the magus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 18:23   #6
sylssa
Raczkowanie

GG do sylssa

Jedne Ravel'e to mam juz ponad 3 lata..... Szkoda tylko że model nie wydaje mi się teraz taki fajny
Ale na długie, dzikie, pisze wycieczki są wsam raz
A ich ceny są w okolicach 150 zł.

...on Cię wybrał dawno temu... wymyślił Cię sobie...

...i spotkasz go - powie Ci, że to Ty...

sylssa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 18:30   #7
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez daphne81
Ja również polecam firmę red star oraz reactive, jasponie tych firm noszę ok 2 lata

A czy ktoras z was wie moze czy spodnie tych firm mozna kupic w gliwicach lub okolicy?
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 18:34   #8
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

A ja myślałam, że tylko moje Wranglery tak szybko się zniszczyły Prawdę mówiąc nie potrafię polecić Ci konkretnej marki, ponieważ najlepsze jeansy jakie mam, to "bezfirmówki" kupione za jakieś 30 zł Myślę, że za 150 powinnaś znaleźć jakieś spodnie dla siebie i niekoniecznie muszą być markowe
vretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 18:49   #9
lilka22
Raczkowanie

Ja polecam Cross, mam dwie pary i jestem bardzo zadowolona. Wedlug mnie maja bardzo fajne modele, chyba glownie biodrowki. A cena na pewno ponizej 150zl.
lilka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 18:49   #10
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez vretka
A ja myślałam, że tylko moje Wranglery tak szybko się zniszczyły Prawdę mówiąc nie potrafię polecić Ci konkretnej marki, ponieważ najlepsze jeansy jakie mam, to "bezfirmówki" kupione za jakieś 30 zł Myślę, że za 150 powinnaś znaleźć jakieś spodnie dla siebie i niekoniecznie muszą być markowe
Moje wranglery po 3 miesicach mialy dziury na wylot na udach przy kroku . Pierwszy raz mi sie cos takiego w spodniach przydarzylo, drugi raz to byly spodnie lee, ale te to mi sie nawet przy szwach na dole nogawek przetarly
Stary 2005-12-01, 18:58   #11
yedanna
Zakorzenienie

Ja lubię Tally Wejl, mam je pół roku i ciągle fajnie wyglądają choć wcale ich nie oszczędzam. Niezłe tez z new yorkera. Te mieszczą się w 150zł. Natomiast droższe ale też fajne są w Zarze
P.S. Nie spotkałam jeszcze dżinsów które wyglądałyby super służej niż roki
yedanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 19:01   #12
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez sweeney
Moje wranglery po 3 miesicach mialy dziury na wylot na udach przy kroku . Pierwszy raz mi sie cos takiego w spodniach przydarzylo, drugi raz to byly spodnie lee, ale te to mi sie nawet przy szwach na dole nogawek przetarly
Wrangler i Lee zawsze kojarzyły mi się z dobrymi markami, do czasu pierwszego (i ostatniego) zakupu spodni. Nie są to spodnie najtańsze, dlatego myślałam, że skoro wywalam nie mało kasy, będe miała jeansy mocne oraz dobre gatunkowo. Baaardzo się rozczarowałam

Dodam jeszcze, że pomimo ich słabej jakości wyjątkowo często widuję ludzi noszących Wranglery
Stary 2005-12-01, 19:07   #13
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yedanna
Ja lubię Tally Wejl, mam je pół roku i ciągle fajnie wyglądają choć wcale ich nie oszczędzam.
zgadzam sie,
dziura na tylku wyleciala dopiero po ponad dwoch latach
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 19:52   #14
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

a ma któraś z Was levisy? jak sie sprawują?
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 20:01   #15
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

A myślałam, że tylko moje wranglery są takie Czyli wranglerów nie polecamy, mimo, że fasony mają ciekawe.

Mam 2 pary spodni z New Yorkera, sprawują się dobrze. Nie dałam za nie więcej niż 160-170 zł.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-01, 20:18   #16
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez YenneferD
Ja mam levisy od czerwca, to taki troche cienszy jeans i jak narazie (odpukac ) wszystko z nimi w porzadku, aczkolwiek bardzo szybko sie wypychaja i czesto tzeba je prac zeby wygladaly OK.
Stary 2005-12-01, 20:21   #17
Myszołapka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YenneferD
A owszem ma 525 ciemny granat - całkiem wytrzymałe, lekko rozbijają się na pupie, ale poza tym ok, po półtora roku nadal wyglądają dobrze i mogę w nich iśc do ludzi, nie tylko do lasy na grzyby jak we Wranglerach
Stary 2005-12-01, 20:43   #18
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

dzięki dziewczyny bo szukam dżinsów z prostymi nogawkami, ciemnoniebieskich nieprzecieranych biodrówek, dosyć dopasowanych, i już mnie szlag trafia, bo wszędzie albo przecierane, albo dzwony . no i trafiłam na leciutko rozszerzane levisy, ale się nad nimi mocno zastanawiam... A moze któraś z was wie gdzie mogę dostać takie dżinsy???
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 20:50   #19
Myszołapka
Zakorzenienie

Właśnie w takich siedzę teraz 525 Levis ciemny granat, nieprzecierany, biodrówki, nie dzwony tylko lekko rozszerzone nogawki Wszytsko pasuje idealnie do Twojego opisu
Stary 2005-12-01, 20:59   #20
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Ja sie obkupilam w levisy jak w Łodzi byla wyprzedaz i wszysciutkie modele byly po 100 a na koniec nawet po 50 zl Do dzisiaj zaluje nie kupilam przynajmniej z 2 par wiecej
Stary 2005-12-01, 21:22   #21
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez sweeney
Ja sie obkupilam w levisy jak w Łodzi byla wyprzedaz i wszysciutkie modele byly po 100 a na koniec nawet po 50 zl Do dzisiaj zaluje nie kupilam przynajmniej z 2 par wiecej
Nawet nie wiedziałam, że takie promocje robią Jeśli będziesz wiedziała coś o łódzkich promocjach tego typu, proszę dać mi znać
Stary 2005-12-01, 21:28   #22
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez vretka
Nawet nie wiedziałam, że takie promocje robią Jeśli będziesz wiedziała coś o łódzkich promocjach tego typu, proszę dać mi znać
Byla taka wyprzedaz w M1, jak zobaczylam ceny to . Bluzki po 20 zl, kurtki zimowe po 100, spodnie 50 - 100, spodnice - 50 zl. Kupilam sobie m.in taka bluze tylko turkusowa za 50 zl http://www.jeans-online.pl/product_i...ssic-sweat-top (mam nadzieje ze link dobrze sie wkleil)
Stary 2005-12-01, 21:41   #23
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez sweeney
Byla taka wyprzedaz w M1, jak zobaczylam ceny to . Bluzki po 20 zl, kurtki zimowe po 100, spodnie 50 - 100, spodnice - 50 zl. Kupilam sobie m.in taka bluze tylko turkusowa za 50 zl http://www.jeans-online.pl/product_i...ssic-sweat-top (mam nadzieje ze link dobrze sie wkleil)
To mnie zaskoczylaś Ale w jakimś sklepie Levisa czy na takiej niby hali z wyprzedażami? Bo jutro będę w okolicy, więc może bym podskoczyła
Stary 2005-12-01, 21:55   #24
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Lee - mam 2 pary, mają po 8 lat i są w naprawdę dobrym stanie
Americanos
Redstar - wytrzymały ok 2 lat
Stress - moje mają ok 7 lat, porównywalne z Lee

Amisu (New Yorker), Orsay, Pimkie, H&M - u mnie wyglądają idealnie przez mniej więcej rok.

Nie polecam w ogóle - Diesli
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-09, 16:45   #25
scroll
Raczkowanie

Ja polecam dżinsy h&m, jedną parę mam ponad dwa lata, a spodnie nadal wyglądają jak nowe We wranglerach dziura w kroku zrobiła mi się po jakichś 8 miesiącach, dobrze, że winna jest jakość dżinsów, a nie to, że nie potrafię "normalnie" chodzić, jak mi niektóre koleżanki sugerowały
scroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-09, 17:53   #26
allicjaa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Trwałe dżinsy

Cytat:
Napisane przez YenneferD
Mam ich trochę i to naprawdę zależy od dżinsu Jedne przetarły mi się wysoko między udami, bo były z grubego dżinsu i trochę na mnie wisiały Drugie tak spanachałam przez rok, że z pierwotnego granatu zrobiły się niemalże błękitne i 2 pary, które noszę dość często więc wytarły się trochę, ale myślę że to też z powodu częstego prania, bo piorę je co drugi dzień Więc po roku czasu miały prawo Te które mam od niedawna sprawują się dobrze I jeszcze mam jedną parą, ciemne granatowe z cienkiego dżinsu, które są w stanie idealnym I jeszcze jedna para, z jasnego dżinsu, noszę je zazwyczaj latem, więc mają się dobrze
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-30, 23:38   #27
martagg
Rozeznanie

Zara (woman) z wyprzedaży- fartem za 80zł, mam je rok, chodze w nich co drugi dzien niemalże i są nie do zdarcia! Oby jak najdłużej. Załuje ze nie moge kupic jeszcze jednych- ten sam fason, bo sie nie powtarzają

a wpadłam jakis czas temu na pomysł by kupic sobie spodnie "renomowanej" firmy zeby w nich pochodzic dłużej. widze ze mam głupie pomysły- po tym co piszecie dziewczyny
Stary 2007-01-09, 10:09   #28
hannia
Raczkowanie

Koleżanka mi kiedyś mówiła własnie o red starach i kupiła gdzieś w GCH....
hannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 10:09   #29
hannia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rusalka Pokaż wiadomość
A czy ktoras z was wie moze czy spodnie tych firm mozna kupic w gliwicach lub okolicy?
Koleżanka mi kiedyś mówiła własnie o red starach i kupiła gdzieś w GCH....
hannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 10:42   #30
magdalenazz
Rozeznanie

GG do magdalenazz Wyślij wiadomość przez MSN do magdalenazz

Ja mam aktualnie jeansy Reserved i jestem z nich zadowolona..nie spierają się, nie tracą kształtu, nie przecierają - jedyna uwaga to to, że miałam zabezpieczenie przyklejone w nogawce i przez miesiąc (prałam wiele razy) dzwoniłam w każdym sklepie...czyj to pomysł z zabezpieczeniem tam?
A co do Lee to mój TŻ nosi tylko Lee i zawsze jest baaaardzo zadowolony...wiadomo jak spodnie uzywają faceci...ale dobre jeansy to pewnie kwestia szczęścia

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości