|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Koszula dla pana młodego
Mam pytanko - ślub mamy zaplanowany na sierpien.
Wiadomo ze teraz roznie bywa z pogoda ale sierpien to raczej cieply miesiąc ![]() Moje pytanko - czy wypada by Pan Młody w dniu ślubu mial koszule z którtkim rękawkiem ? Dziekuje za odpowiedzi.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koszula dla pana młodego
czy wypada to nie wiem
bylam kiedys na weselu gdzie pan mlody mial koszule z krotkim rekawem a ze temperatury dochodzily do 30 stopni to nikt nie mial mu tego za zle, jak sciagnal marynarke to byl w kamizelce wiec fason trzymal ![]() po prostu nie bylo innej mozliwosci jak tylko krotki rekaw przy takich temperaturach a najlepiej jak twoj narzeczony bedzie mial dwie identyczne koszule, jedna z dlugim a druga z krotkim i w poranek slubny ocenicie sytuacje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No tak ten pomysl z dwiema koszulami jest dobry!
Dziekuje!
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Formalnie sprawa przedstawia się następujaco:
Jeśli miejsce i okazja jest uroczysta to mężczyzna występuje w "pełnym stroju" i nie zdejmuje marynarki wcale ![]() ![]() Generalnie chyba nikt w Polsce się do tego nie stosuje, podobnie jak i do innych "podstawowych" zasad, typu tylko ciemny garnitur na imprezach po godzinie 20 a nigdy jasny czy choćby 'obowiazkowe obtańczenie" znajomych pań a nie tylko własnej partnerki. Generalnie myślę, że można olać... O jednym warto jednak pamietać - jeśli zdejmuje się marynarkę a koszula ma krótki rękaw to należy też zdjąć kamizelkę ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie podobaloby mi sie, gdyby Pan Mlody mial koszule z krotkim rekawem, a nawet gdyby zdjal marynarke podczas wesela. Moj narzeczony wybral sobie koszule z delikatnego materialu, w ktorym skora oddycha, nie poci sie i osobiscie polecam te opcje, bo to w koncu wlasne wesele i nie powinien wygladac przy Pannie Mlodej jak wczasowicz..powinien trzymac fason..to moje zdanie. Ostatnio czytalam wywiad z Jolanta Kwasniewska, ktora skrytykowala mezczyzn zdejmujacych marynarki..Ja sie do niej przylacze, ale to oczywiscie wszystko zalezy od wlasnych upodoban.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
"(...)ale to oczywiscie wszystko zalezy od wlasnych upodoban."
i chyba tez ciut od panujacych warunkow atmosferycznych bo nie wiem czy wolalabym pana mlodego bez marynarki czy plywajacego w sosie wlasnym (czyt. pocie) chyba ze ma sie to szczescie i sala jest klimatyzowana ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
oczywiscie niech kazdy robi jak chce. w moim przypadku jednak nie do pomyslenia byloby gdyby "moj pan mlody" sciagnal marynarke podczas swojego wesela!!!! nie mowiac juz o koszuli z krotkim rekawem!!!
koszula z krotkim rekawem jest typowo sportowa koszula i nawet nie powinno sie (w niektorych kregach wrecz nie mozna) zakladac do niej krawatu. mowie rob jak chcesz. mysmy mieli slub w sierpniu, potrowny upal. na sali na szczescie byla klimatyzacja. moj maz trzymal caly czas fason ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ki#post2509285
o krótkim rękawie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no wlasnie "na sali na szczescie byla klimatyzacja. moj maz trzymal caly czas fason"
uwazam ze jezeli pan mlody ma czuc sie bardzo niekomfortowo przez temperatury to lepiej zeby zdjal marynarke niz parzyl sie w swoich sokach panna mloda ma latwiej bo zazwyczaj ma gorset bez rekawow i nie ma pojecia co to znaczy miec dwie warstwy materialu na sobie poza tym kazdy robi na ile mu rodzina i oglada pozwala jezeli wesele jest takie "swojskie" to sciaga marynarke po czesci oficjalnej, a jezeli bardziej "nieswojskie" to ma marynarke do konca chyba powinnysmy zapytac jakiegokolwiek pana mlodego jak czuja sie mezczyzni w 30 stopniowy upal w koszuli na dlugi rekaw, kamizelce i marynarce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja juz sie pytalam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sali z klimatyzacją można wytrzymac a jak sala nie ma klimatyzacji ? Elu krótki rękaw to dobry pomysł jeśli Pan Młody do końca wytrwa w marynarce ...
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
moj tata nigdy nie zdejmuje marynarki i nie zaklada na takie okazje krotkiego rekawa, to jest zasada od dziesiatek lat. Tak jak kobieta ni sciag a na balu butow bo jej niewygodnie
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
My też mamy ślub w sierpniu 18-tego. Mój TŻ pójdzie w obydwa dni w długim rękawie. Tak jest bardziej elegancko, nie wyobrażam sobie żeby szedł w krótkim rękawku, w zasadzie PM nie ściąga marynarki w trakcie wesela ale w razie czego to nie wyobrażam sobie po zdjęciu marynarki krótkiego rękawka. Ale to już zależy od upodobania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie widziałam na żadnym weselu Pana Młodego bez marynarki a już tym bardziej w koszuli z krótkim rękawem. Zresztą i tak chyba w taką pogodę najgorzej będzie wysiedzieć w kościele (na jednym ze ślubów młody miał wszystkie kieszenie wypchane chusteczkami tak się biedny pocił) a na sali zawsze można skorzystać z klimatyzacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
No bo w sumie to nie za bardzo pasuje zdejmować marynarkę na weselu, mówię oczywiście o Panu Młodym. Uważam że jeślimy możemy wytrzymać w sukni ślubnej, to nasi kochani też mogą wytrzymać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Pan młody powinien mieć koszule z długim rękawem, wygląda wtedy elegancko
![]() Justka_81 ja ostatnio widziałam fotki z wesela na którym była moja koleżanki. Pan młody zdjął marynarkę i miał koszule z krótkim rękawem ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie w grę wchodzi tylko długi rękaw i nie zdejmowanie marynarki do końca imprezy. Na poprawinach to juz inna sprawa, jest mniej formalnie i jeśli by mój TŻ chciał nie miałabym nic przeciwko. Ale na weselu trudno niech się męczy...
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
wg mnie tylko dlugi rekaw.. mozna kupic koszule z delikatniejszej tkaniny..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.