![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Baśnie, bajki, bajania...
Mistrz Fredro byłby zachwycony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Eenax
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Eenax, szacun
![]() ![]()
![]() |
#124 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie na małe podsumowanie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez homyk Czas edycji: 2007-11-30 o 18:58 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co Mnie tu dopadło i rozumy me to zjadło.
Me pisanie nie jest świetne rzekłabym ze nawet szpetne. Nie ma w nim nic fantastycznego, ot ciut wersa wpisanego. Cytat:
Wiem ze dywan masz ty gładki lecz nie padaj na łopatki. Powstań proszę na swe nogi bo nabawisz Mnie tu trwogi. Rzeczesz Fredro napalony zechce czytać te farmazony? Zaraz w swe komnaty lecę może jeszcze cośik sklecę? Cożes waści tak zdziwiona wszak ja jestem pomylona, na dodatek jeszcze plote jak kobieta potłuczona Wstań ze z podłóg moja Pani, Twa upadłość serce rani. Pani pada na dywany a ja mam lękowe stany. Eenax biedna sie skuliła na pochwały nie zasłużyła. Wszak gadała tak bez składu nie mogąc dojść z soba do ładu. I z tęsknoty usychała po TZ-eta postradała. Ach dziękuje Wam waszmości za te słowa "wspaniałosci". Moja dusza się raduje może znowu coś sklaruje. O Roszpunkach o kopciuszkach, czarownicach, dobrych wróżkach? I o Jasiu lub Małgosi aż sie bajka pisać prosi. No a może o 3 świnkach, albo lepiej o Muminkach? Czy decyzje mam podjąć sama wszam ja tak niezdecydowana. Zaraz pewnie pójdę spac żeby wam wytchnienie dać. Ja tu bredzę mam majaki, bo pisania styl mam taki.
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Eenax - Twoja wyobraźnia jest niesamowita. Szczęka opadła mi po same kolana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Eenax, super, boskie
![]() ![]() ![]() Czy Ty zawodowo piszesz bajki, wierszowanki?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Że mamą będziesz fantastyczną, w to nigdy nie wątpiłam; ale jak nie wydasz kiedyś książki z bajkami (nie-tylko-dla) dzieci to się śmiertelnie obrażę ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Eenax - Ty wymiatasz, a ja leję po nogach
![]() Książkę z wierszykami dla dorosłych musisz wydać. Poddam Ci nawet tytuł: "Kwiatki-..." no a resztę sobie na pewno wymyślisz... ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
A jak Eenax go przeczyta,
to się wścieknie nam kobita. W środku nocy, o północy, z nożem w reku mnie zaskoczy. A jak stracę palców pięć, to rymować stracę chęć. Grozą wieje, pies się śmieje, kogut o północy pieje. Toteż rymowania dość, a psu w gębę wepchnę kość. ![]()
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jestescie Wielkie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Elu, dobre dobre
![]() ![]() ![]() Aggie,widze nastepny talent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Eanax miód orzeszki i maliny
![]() Eanax kości porozrzuca, W Andrzejkowy wieczór przynudzam, Elfy, zmory i bachory wpadną dzisiaj na amory, L'Occitana użyć musze , Jak swięconej wody zdusze, Duszki odepchnięte spoczną, A baranki przyjdą nocką, Lecz drineczka sobie strzele, Na dobranoc elfie drogi, Bo mnie dzisiaj bolą nogi. Serce padnie pokrwawione, Gdzie miłości sa szalone??
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Eenax
![]() ![]() Tak mnie Waćpanny poezja wzruszyła, że kijanka roniąc łzy wielkie swe bajorko powiększyła. Pisz nam Pani nadal swe wiersze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
WIZAŻOWE MESSE DE MINUIT
O północy do kurnika Wizażanek tłum pomyka. Czarna mszę odprawić trzeba, aby Lutki spadły z nieba, by Truskawa zniosła cło i by Lutki szły po sto... złotych polskich. Problem duży, ale nie dla Szarej Róży, Tulipanki czy Racheli, które odtąd do niedzieli wznosić będą słodkie modły by zamiary się powiodły. Zamiar zacny, lecz są tacy, którzy idąc prosto z pracy kręcą się i podśmiewają - - żarty wciąż się ich trzymają. A Tymena, jak to ona, dobra matka, wierna zona, uspokaja towarzycho dając wódkę wraz z zagrychą. Towarzystwo się upiło i sie wnet rozweseliło. Gryksiu zlewa się Kourosem, podśmiewując się pod nosem. Zaraz biedak puści pawia - - łapać pawia! Ot, zabawa! Róża jedzie do Montany (zwiedzi ze dziewczyna Stany), Contax z Margot - pływać w Nilu (dobrze, że nie w AKWA GILU!). Nagle piorun w kurnik j**nął i już było po obrzędzie. Cały sabat w pole pierzchnął zostawiając wokół wszędzie swoje skarby: Lutki, Smoki... Na psa urok! Te uroki najwyraźniej już działają i wprost z Francji nam zrzucają... Amok Amok, Kaszarele, Diopy, Klajny i Szanele! Taki sabat to ja chrzanię! To już wolę robić pranie albo mieszać ryż w silosie niż utopić się w HYPNOSIE...
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Aggie - śmieję się w głos
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
aggie - dla mnie bomba!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Aggie125
![]() ![]() ![]() ![]() BRADZO DZIĘKUjĘ za fantasyczny początek dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
![]() ale się uśmiałam z rana bardzo zdolne jesteście Perfumki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aggie, BOSKIE!!!!!!!!!!!! Nie no słów mi bark ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-12-01 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Aggie, wymiatasz
![]() Nawet ja się do wiersza załapałam!
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Aggie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Nie wiedziałam, że tutaj poetycki wątek się tworzy.
Dziewczyny, prześwietne poetyki stworzyłyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Aggie - szacunek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
mnie nie ma w wierszu
ale jest superowy ![]()
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Szacun wielki! ![]() ![]() Eenax, Aggie, Neonko - jesteście niesamowite! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, właśnie sobie wierszowałam
ale pies sąsiada (niech ja zlokalizuję sukinkota) szczeka Od wieczora, aż do teraz!!!!! Mordercze instynkty się we mnie odzywają, Nie w stosunku do psa oczywiście, ale sąsiad niech się strzeże. ![]() Wiecie, że nie spodziewałam się takiego odzewu? Ba! Myślałam, że ten wątek poleci w czarną przepaść, że mało pomysłowy... A tu tyle inwencji! A tu taka niespodzianka! ![]() I sobie zawierszowałam ![]() I pewnie najlepiej do tej pory ![]() Ale nastrój mam wisielczy ![]() Nie nadaję się dzisiaj do niczego, po prostu ![]() Skasowano, nie ujrzy dnia dziennego ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Swego czasu na plotkowym
Był też wątek -cud rymowy Jednak przepadł. Lecz łzy precz! Na perfumach nowa rzecz ![]() Eenax bajkę opisała co mnie nieźle przeturlała po dywanie- lecz ze śmiechu Talent Eenax wart jest grzechu! Za Aggie naszej rymy boskie Oddałbym nawet kurę -nioskę na co by mi były jaja kurze gdybym swą poezją wywołała burzę? Cudnie dziewczyny rymujecie Ja dziś kaca mam, lecz przecie kac przejściowym jest zjawiskiem co odbiera myśli wszystkie. jak powrócą, daj mi boże Jakąś bajke sklecę może |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.